Ignjatije Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Јеврејима је уз сву њихову способност и банкарску моћ још од средњег вијека све укупно требало да се врате у свету земљу цирка 1900 година....рачунај колико ће Србима требати. Smatram da cu to docekati za zivota. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Ma kakve hrabrosti... sto, nece posle dobiti izbore pa toga treba da se plasi? Ostace zabelezen kao izdajnik pa ga sramota? Шта знам, мало националног осећаја и достојанства. Мада је Тадић рекао да и није нешто поносан што је председник Србије, тако да се може свашта очекивати. А пошто мантра "ЕУ нема алтернативе" остаје и све је засновано на томе, онда је реално да ће се питање Косова решити са идућом владом. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Smatram da cu to docekati za zivota. Биће добро ако дочекаш да остане од Србије ишта. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 чијем? можда се разликују у томе што су оружана сила која чува интересе друге групе људи... али у односу према Русима и Србима нема разлике између НАТО и нациста... између хитлерове ЕУ и ове Бриселске.... Глобалним. Од нацистичке Њемачке су се сви оградили и исток и запад, од НАТО- није нико. Потпуно је небитно шта ће с Русијом бити, она има своје геополитичке циљеве. Једина шанса људи који живе у екс ју, да се опет ускоро не покољу и да колико толико влада мир је да стану под НАТО-кишобран. Па ако се небуду договорили како ће и хоће ли боље живјети мамкар ће животарити као до сада. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Биће добро ако дочекаш да остане од Србије ишта. Zar je ovaj narod toliko izgubio veru u Boga.Ako je nama to nemoguce Bogu je moguce. Pravda na kraju pobedjuje. Isto su tako mislili za Nemacku da je nepobediva da cemo vecno biti deo njihove teritorije, pa . Pa i SSSR je mislio da ce vecno imati sve tadasnje teritorije i da su neunistivi i nepobedivi, pa opet . Isto tako ce biti i sa SAD i NATO, na kraju opet DYNABLASTER and nirvanashop је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Глобалним. Од нацистичке Њемачке су се сви оградили и исток и запад, од НАТО- није нико. Потпуно је небитно шта ће с Русијом бити, она има своје геополитичке циљеве. Једина шанса људи који живе у екс ју, да се опет ускоро не покољу и да колико толико влада мир је да стану под НАТО-кишобран. Па ако се небуду договорили како ће и хоће ли боље живјети мамкар ће животарити као до сада. да.. а ја понављам.. да је једина шанаса народа екс ју краљевине била да уђу и хитлерову нацистичку ЕУ да се неби поклали... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Zar je ovaj narod toliko izgubio veru u Boga.Ako je nama to nemoguce Bogu je moguce. Pravda na kraju pobedjuje. Isto su tako mislili za Nemacku da je nepobediva da cemo vecno biti deo njihove teritorije, pa . Pa i SSSR je mislio da ce vecno imati sve tadasnje teritorije i da su neunistivi i nepobedivi, pa opet . Isto tako ce biti i sa SAD i NATO, na kraju opet Не вјерујем да је Бог савезник у освајању територија.... Па није Христос Один. Кад говориш о правди, онда се мораш сјетити и свих српских грешака у политици протеклих можда 100 и више година. Тако да тешко, правда је можда и испуњена. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Mnogi ljudi ne vide da je EU faktički postala država a Srbija u EU bi bila samo jedna mala provincija. EU je, dakle, nova SFRJ, sa razlikom da bi Srbija u njoj imala još nepovoljniji položaj nego što ga je imala u SFRJ. NATO je vojni savez, ali Srbija u NATO bi barem sačuvala svoju državnost. Jer kao što rekoh, u državnost drugih Ameri se ne mešaju mnogo, Amerima je svejedno da li su one demokratije, diktature, apsolutističke monarhije itd., njima je do samo do lojalnosti. Pošalješ u Avganistan stotinu najamnika, i ti si tvoju dužnost učinio, niko te više ne gnjavi. EU je drugačija. Ona je de-fakto-država u kojoj dominiraju Nemačka i Francuska, i oni traže mnogo više, oni traže celu tvoju državu i da tebi gospodaruju. Pa sad neko svako odluči šta je bolje.. A Rusija, zbog Rusije izgubili smo SFRJ, i SRJ, i SCG, i najzad Kosovo... Nije li vreme da kažemo: Hm, stanimo malo..! Ako nas Rusi zaista žele, onda moraju konkretno da nam pomognu da više ne gubimo, suprotno moramo da tražimo drugo rešenje. I ovo je sasvim legitimno, nema veze da li smo verni ili neverni. Mogu ja da budem veran, ali ako mi poslodavaoc ne plaća platu, onda moram da tražim drugi posao; žao mi je, ali ne mogu da izgubim kuću i njivu i da mi deca izlete na ulicu jer mi je šef možda simpatičan, ovo bi bilo jako nezrelo i neodgovorno sa moje strane A šef ako je dobar i odgovoran, onda će da mi obezbedi platu, neće da traži da sve gubim samo da bi on ponešto dobio. I ovako izgleda sa Rusijom u zadnjih dvadeset godina, gubimo i ništa ne dobijamo. Nije li vreme da se nešto promeni? Скоро сам слушао предавање једног економисте. Он каже да је у почетку 50тих била полемика између две идеје: мале Европе коју је заступала Француска, и која би захватала мали број земаља, на челу са Француском и њих пар гдје би све било бирократизовано, са јаким сентралним системом, регулисаном економијом, мноштвом прописа итд.....и велике Европе коју је заступала Њемачка, а која би обухватала читаву Европу и која би представљала заједницу држава које би имале заједничко само тржиште, а све остало би било остављењо сувереним чланицама. Дакле сопствене валуте, дерегулација и децентрализација итд...Нажалост примјењена је идеја Француске, која је мутирала и проширила се на сву Европу. Све ће ово за завршити колапсом, уколико се наставе спашавати пропале економије попут Грчке, и Европа не окане бриселског бремена и не трансформише у велику Европу, налик ономе што је ЕФТА данас. Ако се то деси, таквој Европи треба тежити. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Mnogi ljudi ne vide da je EU faktički postala država a Srbija u EU bi bila samo jedna mala provincija. EU je, dakle, nova SFRJ, sa razlikom da bi Srbija u njoj imala još nepovoljniji položaj nego što ga je imala u SFRJ. NATO je vojni savez, ali Srbija u NATO bi barem sačuvala svoju državnost. Jer kao što rekoh, u državnost drugih Ameri se ne mešaju mnogo, Amerima je svejedno da li su one demokratije, diktature, apsolutističke monarhije itd., njima je do samo do lojalnosti. Pošalješ u Avganistan stotinu najamnika, i ti si tvoju dužnost učinio, niko te više ne gnjavi. EU je drugačija. Ona je de-fakto-država u kojoj dominiraju Nemačka i Francuska, i oni traže mnogo više, oni traže celu tvoju državu i da tebi gospodaruju. Pa sad neko svako odluči šta je bolje.. A Rusija, zbog Rusije izgubili smo SFRJ, i SRJ, i SCG, i najzad Kosovo... Nije li vreme da kažemo: Hm, stanimo malo..! Ako nas Rusi zaista žele, onda moraju konkretno da nam pomognu da više ne gubimo, suprotno moramo da tražimo drugo rešenje. I ovo je sasvim legitimno, nema veze da li smo verni ili neverni. Mogu ja da budem veran, ali ako mi poslodavaoc ne plaća platu, onda moram da tražim drugi posao; žao mi je, ali ne mogu da izgubim kuću i njivu i da mi deca izlete na ulicu jer mi je šef možda simpatičan, ovo bi bilo jako nezrelo i neodgovorno sa moje strane A šef ako je dobar i odgovoran, onda će da mi obezbedi platu, neće da traži da sve gubim samo da bi on ponešto dobio. I ovako izgleda sa Rusijom u zadnjih dvadeset godina, gubimo i ništa ne dobijamo. Nije li vreme da se nešto promeni? Аха, време је да ми дефинишемо шта је за нас добро, пошто су Руси хиљаду пута рекли да имамо њихову подршку шта год да одлучимо. Него, да те питам нешто конкретно...шта то нама Русија дугује? Мислим, пошто је флоскула "не питај шта држава може да уради..." тако модерна, хајде мало обрни па пробај да погледаш очима обичног Руса. Да ли је руски народ нешто дужан српском народу? Јесмо ли прекинули било који напад на Русију икада? Јесмо ли зауставили Французе или Немце на њиховом походу на Русију? Шта смо ми то дали Русима па да они имају обавезу да нам помажу и да гурају руку у ватру за нас? Да им нисмо поклонили неку територију или дали неку базу да користе на нашој територији? Део народа кука и моли и на коленима је спреман да уђе у тамницу коју представља еу (обичан народ ни тамо није нешто посебно задовољан, лично видео и чуо) по сваку цену, и при том су спремни да се одрекну не само Русије као природног савезника по више основа него има појединаца који би били спремни да буду неко други и по вери и по нацији и по имену па и по полу само да би лично имали корист и свој живот учинили комфорнијим. Ово твоје запомагање за учлањењем у НАТО ми звучи као да си добио батине од некога а онда идеш да се прикључиш његовој банди само да не би добијао батине даље, без обзира шта ћеш бити присиљен да чиниш у тој банди. Видим да си спреман да пошаљеш и неке "плаћенике" у Авганистан. А мене занима, што ти не кренеш као плаћеник у Авганистан чиме би показао да је политика коју заговараш исправна? Или ће то ићи "неки чобани, будале" да би ти лепо и мирно живео? Manolis, obi-wan, nedeljko and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Dragi ne budi naivan, a NATO u blato! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Da li postoji neki pisani ili nepisani uslov EU da nam i Crkva uzima ucesce u ekumenskim dijalozima, da bi usli u Evropu? Pitam to jer postoje neke izjave da se politika dobrano umesala u Crkvene stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Dragi да се ниси пријавио у Аустријску војску? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Slažem se sa Željkom: Toma će ići u Brisel po mišljenje jednako kao i Tadić. Sve sa onim patetičnim izrazom lica. Bojim se da ne treba od njega ništa dobro da očekujemo. A što se tiče zahteva EU, njima neće biti kraja, pa će i ova tema verovatno uvek biti aktuelna.. 4869 feeble је реаговао/ла на ово 1 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 еуро неуро Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Crveni Baron and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука