Jump to content

Догађаји у овчарско-кабларском манастиру Вазнесење Господње

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 931
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Ово је најбруталније позивање на убијање народа од стране "владике" Артемија које подржава и жена несрећног Милоја.

Људима који су острашћени рећи ово што им из топлог дома поручује Артемије је довољан знак да направе ужас.

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2012. at 12:12, nishizawa рече

Осим тога, не знам да ли си приметио, али његови следбеници су се само од епизоде са Дубоким Потоком поцепали на неколико међусобно завађених секти, што би требало да буде јасан показатељ тога колико било ко има контроле над тим циркусом...

Знаш како,мени је стварно жао свих тих људи. Од Артемија па на овамо. "Обични" верници,ма колико имали "искривљену" црквену свест су људи са којима сам се дружио,и који су,могу да кажем заведени лошим и бљутавим причама.

И са којима се сваке године срећем на макар једној од слава на које идем.

Посебно је приметно код "врха" артемијеваца одсуство било какве смислене приче,где се само пљује,један ред Зизиуласа,други ред ПБФ,трећи ред проблем кршења канона... И кад неког питаш о канонима,они на жалост немају идеју како то иде...

Жалосно,стварно жалосно.

Кад помињеш те фракције нисам нешто у току,имаш неки линк за више података ?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Као што рекох, један од главних саветника Артемија, чувени црквенопљувач Жарко Гавриловић је један од коловођа ових невоља. Он је човек који је на сва уста пљувао по Патријарху Павлу, књигу написао против њега где га је као најгори клеветник и опадач (на јеврејском се користи реч сатан) оклеветао да има дете (ћерку) која је удата за тамо неког протојереја (без икаквих имена већ само клевета)..и то све ставио у књигу коју рекламира Новинар.де и артемијевски сајтови (новинар.де је држи у одабране фајлове и главни је пљувач Цркве а бранитељ Артемија-а заправо брига њих за све они имају за то добра примања...)

Жарко је ту, први до Артемија:

А и реч о његовој књизи где пљује по Патријарху Павлу кога цео српски род воли и сматра светитељем (а ето нашао се Жарко са артемијевском компанијом да каже ко је свети Павле)

https://www.pouke.org/forum/topic/7476-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%98-%D0%B4%D1%80-%D0%B6%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE-%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B/#entry220627

Е, такве љиге од људи су вође ових невоља а ове мученице монахиње њима верују и онда направе хаос. Такође и ови људи који наводно бране Православље. Ево и сами послушајте како се овај човек који је одржао говор позива на Патријарха Павла а истог тог Патријарха овај несрећник Жарко, први саветник Артемијев пљује

Ту је и жена која каже, оно што они заиста мисле, да они не верују никоме, па неће ни мати Јелени, ни Артемију... они верују Богу (сад који је то њихов Бог то само они знају, ово је чист протестантизам и безпоповци, другим речима безверници)

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 26. 5. 2012. at 12:39, исидорица рече

Најновија вест: ОСЛОБОЂЕН СВЕТИ МАНАСТИР ВАЗНЕСЕЊЕ У ОВЧАРСКО- КАБЛАРСКОЈ КЛИСУРИ ИЗ РУКУ АРТЕМИЈЕВЦА и ЊЕГОВИХ ЦРКВОРУШИТЕЉА!

Ово је други покушај артемита да врше насилно одузимање имовине СПЦ од оних којима она припада. Хвала Богу па им покушај поново није успео.

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2012. at 13:02, C.A._R.I.A. рече

Знаш како,мени је стварно жао свих тих људи. Од Артемија па на овамо. "Обични" верници,ма колико имали "искривљену" црквену свест су људи са којима сам се дружио,и који су,могу да кажем заведени лошим и бљутавим причама.

И са којима се сваке године срећем на макар једној од слава на које идем.

Посебно је приметно код "врха" артемијеваца одсуство било какве смислене приче,где се само пљује,један ред Зизиуласа,други ред ПБФ,трећи ред проблем кршења канона... И кад неког питаш о канонима,они на жалост немају идеју како то иде...

Жалосно,стварно жалосно.

И мени.

On 26. 5. 2012. at 13:02, C.A._R.I.A. рече
Кад помињеш те фракције нисам нешто у току,имаш неки линк за више података ?

Пробај да отвориш било који од расколничких сајтова - видећеш о чему причам...

На Борби за веру више не помињу Артемија. На ФБ групи Истина је само једна... их због тога најстрашније прозивају и пљују као издајнике. На Ихтусу такође не могу да их смисле. Давидовић се дистанцирао од свих са својом екипом око сајта Истинољубље (или како се већ зове), ови са ФБа се јавно и званично ограђују од њега, а Димитријевић се бацио на политику, због чега га сви заједно пљују и прозивају...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево како новинар.де рекламира књигу Жарка Гавриловића која на најбезобразнији и најсрамнији начин, клеветнички и подлачки пљује по блаженопочившем Патријарху Павлу!

irLuN6kaaVUN0.JPG

А ево и фб странице артемићана који исту ту страницу "лајкују"

ibbZYkCwcmEGfa.JPG

Сада, многи људи необавештени немају појма за све ово и не схватају ову подлачку позадину! А све се то крије иза приче о екуменизму ( о том екуменизму каквог они подваљују НИКО НИКАДА није ни помислио а камоли иша више од тога), а наш народ који је политички острашћен, изгубљен и лаковеран, прича како треба бранити веру (од кога побогу?? Од свештеника?!Владика?!Патријарха?!) је најнормалнија последица. У том лутању не знају ко се све крије иза овога.

Још, оно позивање на Душковце има за позадину и суботарске секташе (Мирољуба Петровића) онда се слика употпуњује.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је требало да монахиње мирно напусте манастир.Као слободна бића су имале право да напусте Цркву и пређу код о. Артемија, што су оне и урадиле, нажалост.Међутим, требало би и да су свесне да морају сносити сваку врсту одговорности када тако нешто ураде и да у складу с тим напусте манастир.

• Волим 1

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 26. 5. 2012. at 15:08, АлексаАлексије рече

Мислим да је требало да монахиње мирно напусте манастир.Као слободна бића су имале право да напусте Цркву и пређу код о. Артемија, што су оне и урадиле, нажалост.Међутим, требало би и да су свесне да морају сносити сваку врсту одговорности када тако нешто ураде и да у складу с тим напусте манастир.

Нормално да су требале зато што су...

Цитат

Prišle m.Artemiju i ujedno da ostanu u vlasništvu SPC

Žamo mi koliko su sestre obmanute samo tako!

Али на жалост ето видели смо како се све одиграло и одиграва мислећи да им манастир приватно власништво.

Зиата ми жао како су успеле да упадну у канџе мирјана и да их мирјани подучавају!

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2012. at 12:39, исидорица рече

Најновија вест: ОСЛОБОЂЕН СВЕТИ МАНАСТИР ВАЗНЕСЕЊЕ У ОВЧАРСКО- КАБЛАРСКОЈ КЛИСУРИ ИЗ РУКУ АРТЕМИЈЕВЦА и ЊЕГОВИХ ЦРКВОРУШИТЕЉА!

Kad bi neko za 100 godina čitao ovu vest, a da ostale vesti nestanu, mislio bi da se ko zna kakav boj vodio. Pa bi onda nastale legende, a neki novi Željko bi pričao priče maljim decama.

Budimo oprezni pričajući o historiji. Nju ne pišu pobednici, nego je izmišljaju savremenici.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2012. at 15:08, АлексаАлексије рече

Koliko se sećam pre nikolko godina kada su tada Stjeničanke otpale od SPC, otišle su same. Potucale se malo po šumi ako se ne varam, a onda se sa Akakijevcima slizale i tamo su gde su. Ono što zovu "Novi Stjenik". Ali pošteno.

Ili su beše i njih izbacivali? Sad ću da probam da nađem.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2012. at 11:41, ajvanho8 рече

Пази, пази, да раздвојимо две ствари, композицију коју је компоновао Архангелскиј и особу која пева у хору који пева ову композицију.

Прво, рекао си да је истеран хор, а не композиција.

По мом скромном мишљењу и доживљају, композиција је дивна и лепа.

А што се тиче Дивне, ја стварно не знам шта је урадила да се епископ наљути на њу и да ли је то баш било тако или се вест мењала како је ишла од једног до другог. Дивна дивно пева, хор лепо пева и што не би певали. А ако је епископ проценио да нешто није примерено, у реду, ето у Цркви се полако кристализује шта приличи шта не, па се и сам хор може томе прилагодити.

Све си у праву:Лично знам напамет 10.ак композиција мог ОМИЉЕНОГ композитора.

Али то је духовна,концертна музика а не богослужбена,по мом схватању Цркве.

И мој хор би могао да одржи концерт само његових композиција.

Његова Херувика и Херувика Чајковског су нешто што је у врху врхова духовне-КОНЦЕРТНЕ музике.Ја се увек истопим када чујем њих две.

А да тек не причам када нас је у Студеници учио Генадије.НЕЗАБОРАВНО.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...