Jump to content

Догађаји у овчарско-кабларском манастиру Вазнесење Господње

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 931
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Теологија" мени је добро-узима данак.И тек ће.

Теологија хорови,шатори,музика,иће.пиће,здравице,грамате,захвалнице,повеље,итд

сада убира плодове.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Као прво, јасно се види да ови силни бранитељи "вере православне" немају појма ни шта раде, ни кога и од кога бране, ни за ким иду... а ли једино знају да треба да буду ту и да стварају хаос на славу манастира. Мати Јелена, јасно се види да везе нема о чему се ради и да то што ради чини зато што су јој управо такви напунили уши.

Јасно се види схизофренија бранитеља у њиховим речима. Обратите ппажњу на овај видео где говори "бранитељ вере" називајући наше Епископе ђаволима:

Ево неколико битних елемената:

1. Једино мерило истине смо ми. Ако нас се не свиди и Артемије идемо код другог, па код другог, па код другог... јер МИ знамо шта је Црква (кад би их сада питали шта је то Црква СИГУРАН САМ да нико нема појма то да вам каже). Дакле, класична расколничка логика.

2. Позивају се на каноне као да су сви стручњаци за Канонско право. Баш ме занимају ове жене што су дошле офарбаних коса како би, када већ причају о канонима (који btw строго забрањују фарбање косе) и смеле да приђу у манастир? Дакле, људи не разликују трајно и пролазно у канонима јер не познају разлику између слова и духа канона.

3. Најжалосније је ово позивање на Патријарха Павла. Ту бих се посебно задржао. Они кажу да је почетак ових невоља и оптужују Еписопе да су они хтели да смене Патријарха, а појма немају шта се ту дешава и како то иде у Цркви.

Е сад ово добро да видите:

ИСТИ ГРЕШНИ МИЛОЈЕ, СТОЈИ НА "ОСВЕЋЕЊУ"ЦРКВЕ РАСКОЛНИЦЕ ПОРЕД НАЈВЕЋЕГ ОД СВИХ ПЉУВАЧА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА, СВЕШТЕНИКА ЖАРКА ГАВРИЛОВИЋА! (Тај човек је један од главних коловођа раскола и отворено га заговара).

Тај исти Жарко Гавриловић говори да је Патријарх Павле (Господе опрости) блудник који има ћерку! Еј! И даље не верујете?

Ево:

https://www.pouke.org...ић/#entry220627

Он је духовни отац Образа, духовник који је венчао њиховог вођу Младена Обрадовића и један од главних саветника Артемија и остале компаније. Е, он је тај који је пљувао по свему што је свето у Цркви!

И на крају ево, неколико дана пре овог немилог догађаја на "освештењу" цркве расколнице који зида ухапшени Милоје тик поред њега стоји исти Жарко. Дошли да се договоре како да дижу буне у Цркви:

ibuJDBQThrY0zV.png

iblYsyT76yYi2V.png

И наравно, све се то раде под маском борбе за Православље. А против кога се боре? Против својих свештеника и Владика?

Слуђени народ који се образује преко сумњивих интернет страница, па тако нафиловани одлазе у манастире и то говоре монахињама које појма немају ни шта је интернет и шта је истина, шири ове лажи о нашим Епископима не схватајући да ће бити пред Богом криви што Цркву Његову растачу!

И на крају и ово да кажем:

"Лакше" је бити против него за. Они се боре против Епископа, Патријарха, свештеника... ми се овде увек боримо за Цркву. Нажалост, једини сајт где се води разговор о вери а да стоји иза своје Цркве је само наш сајт, који баш због тога има сва ова искушења. Знам каква је искушења имао о. Аца Ђаковац и његов сајт Верујем када су они били једини и нико други.

Али захваљујући трезвеним људима који нису опијени масом која се бије, буши гуме, узурпира манастире овде се може сазнати све што јесте истина. То што Михајло и појединци покушавају да створе мутну слику постављајући линкове ка расколничким страницама ништа не значи. Он то одавно ради јер је притајени расколник кога се апсолутно не тиче Црква. Али нека га, ти његови покушаји овде не пролазе.

Свима топло препоручујем да послушају беседу Владике Давида из манастира Љубостиње где су сестре (такође припросте), обгрлаћене људима који напуштају своје свештенике и уносе немир по манастирима и стварају расколе, за мало исклизнуле из Цркве, али хвалча Богу па имамо наше Епископе као што је Владика Давид који "зна да на страшном месту стоји" и да јасно каже оно што је Црква. После његових речи, остао је само мук- оно што постаје лаж у сусрету са истином.

https://www.pouke.org...бостинским-сес/

Подели на овим сајтовима

"Теологија" мени је добро-узима данак.И тек ће.

Теологија хорови, шатори, музика, иће.пиће, здравице, грамате, захвалнице, повеље, итд

сада убира плодове.

Kakve li samo veze imaju pojci i horovi sa ovim glupostima, da te covek pita?

Lupas ko otvoren prozor...

Ovim upravo pokazujes da se tvoj nacin razmisljanja, u osnovi, nimalo ne razlikuje od razmisljanja kojekakvih turbozilota i psevdorevnitelja, bas kao i ovih nesrecnih monahinja sad... samo je drukcije polarisan, i vuce na drugu stranu...

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

А док се читава драма у Вазнесењу дешава, ава Артемије из неке своје катакомбе шаље поруке "бранитељима" и монахињама: "За Господа је слатко гинути". Бар тако кажу на артемијевским сајтовима!

Подели на овим сајтовима

Kakve li samo veze imaju pojci i horovi sa ovim glupostima, da te covek pita?

Lupas ko otvoren prozor...

Ovim upravo pokazujes da se tvoj nacin razmisljanja, u osnovi, nimalo ne razlikuje od razmisljanja kojekakvih turbozilota i psevdorevnitelja, bas kao i ovih nesrecnih monahinja sad... samo je drukcije polarisan, i vuce na drugu stranu...

Хвала на дијагнози,па ја му дођем као мултиплицирани схизофреничар.

П.С. Хорови који певају Тјело Христово од Мадам пијано,будисткиње,

управо сведоче теологију-рекла ми једна баба.

Где може да се пева мелодија коју је писао тамо нако(Говедарица) као причастан!

То је страшно.Али нама су главни литурзи хоровође.И типикари и каноничари.

Прочитај текст И:Зиројевића на ту тему.

Е зато треба послушати В.Атанасија-хорове у Коларац,свештено појање у Цркву.

Или хоћеш да кажеш да Мадам пијано и Говедарица јесу мерило Литургије или укуса!

Подели на овим сајтовима

Не разумем зашто Артемије увлачи друге људе у своју причу. Ако су га питале да дођу код њега што им није рекао - сестре, то је ваш манастирчић, останите ту, служите Богу; ако постоје неке неправилности у Цркви није ваше да се тиме бавите... и здраво. Ово је мој пут, ја сам то изабрао из неких својих разлога, ви немате ништа са тим... и здраво.

Шта ће му сада те монахиње? Да буде већи број, шта? Уместо да им умири помисао он је разгорева, због својих идеја, због себе. Тужно.

Подели на овим сајтовима

Не разумем зашто Артемије увлачи друге људе у своју причу. Ако су га питале да дођу код њега што им није рекао - сестре, то је ваш манастирчић, останите ту, служите Богу; ако постоје неке неправилности у Цркви није ваше да се тиме бавите... и здраво. Ово је мој пут, ја сам то изабрао из неких својих разлога, ви немате ништа са тим... и здраво.

Шта ће му сада те монахиње? Да буде већи број, шта? Уместо да им умири помисао он је разгорева, због својих идеја, због себе. Тужно.

Ја верујем да је то зато што он сад фура тај месијански имиџ спаситеља Цркве и људских душа од јеретика. Он се сад као бори за њихове душе а у том "светом" рату све је дозвољено само да се постигне циљ. Другим речима "циљ оправдава средство", дакле, типичан језуитизам и латинска духовност из епохе инквизиције.

Подели на овим сајтовима

Или хоћеш да кажеш да Мадам пијано и Говедарица јесу мерило Литургије или укуса!

A ko kaze da svi horovi pevaju i postupaju tako kako ti kazes? Na osnovu cega to tvrdis?

Sve si ih slusao pa znas?

Mi smo npr. vec nekoliko puta pevali kad je vl. Atanasije sluzio i nije imao nijednu primedbu.

I da ne spamujem, ponovicu ti ono od malopre - jednoumlje, partijski mentalitet, psevdorevniteljstvo za "predanje" - to je ono sto je dovelo do ovakvih groznih pojava...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Манастир Вазнесење и Јовање припадају Овчару и нису далеко један од другога,географски,међутим,оно што је евидентно да су на великом одстојању суштински.

Монахиње и Вазнесења и Јовање су отприлике истих година,с тим,што у Јовањи,служи отац Макарије,и никада,никада монахиње нису питале што вако служиш а не овако или нешто друго.Оне су пример савршеног послушања и врлине.Кад одемо код оца Макарија ја се духовно одморим уз те дивне,врлинске сестре,још док је била драга мати Харитина жива...ангео земаљски.Оне гледају у оца Макарија као у Икону а могао би да им буде унук и оне су градиле и мучиле се,па и сестринство Ћелијско.Мати Гликерија од 12 година у манастиру,чучала поред скута мати Саре,мучиле се само оне знају како,па што оне не одбију послушање своме Епископу и Патријарху??

Што мати Макарија са Косова не оде уз Артемија и одби послушање својој Цркви.

Страх!

Ех,нема тог страха који може да надвлада љубав и правду Божију али када је она искрена и честита намера а не овако.

Мати Јелена од 10 година у манастиру.Зар по старе дане ово да ради?Сад треба да се спрема Господу на Суд,стара је,а не ово...ово нема ни смисла ни потребе...дубоко ми је жао мати Јелене и сестринства,надам се да ће доћи к себи.

Не налазим смисла и љубави и доброте у свему овоме и у свим овим људима што овако раде својој Цркви.

:(

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Могу ја да не волим мон.Артемија колико хоћу,али чињеница да је,што неко рече,он људима понудио неку врсту (псеудо)заједнице,осећаја да смо на правом путу и да се у православљу нешто конструктивно дешава...

Гледајте само те просте ствари,ако се организује шатор када је слава да народ нешто поједе,рецимо реално колико је то често слика у нашим манастирима ? Где се за славу одржи литургија,а после - куд који.

Да не кажем да има ручка - али само за пријатеље манастира.

Артемије је показао,и то успешно,слабе тачке ове наше Цркве. А то је заједница и саборност. Где смо,очигледно сви,и клирици и лаици ("мирјани") добро заказали.

Подели на овим сајтовима

Ја верујем да је то зато што он сад фура тај месијански имиџ спаситеља Цркве и људских душа од јеретика. Он се сад као бори за њихове душе а у том "светом" рату све је дозвољено само да се постигне циљ. Другим речима "циљ оправдава средство", дакле, типичан језуитизам и латинска духовност из епохе инквизиције.

Пази, брате.

Фурати свој имиџ значи чинити нешто због других, па макар ми се и не свиђало-само зато јер је то модерно, јер ће се другима свидети. слика а не истина...

Овде није у питању имиџ него прелест. Човек верује да је потпуно у истини. А више подсећа на Лутера, ако ћемо тако...Само да се не заврши као Лутерова прича, не дао Бог... Но какви су Чечени, па још удружени са овима из Ужичке републике...Револуционари само так`и...Ваљда неће опет да страда Раднички батаљон зарад неког (грешног) Тита...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

О. Жарко Гавриловић је присутан на разним манифестацијама у СПЦ-године 2008. благословио је један скуп у Епархији банатској.

http://www.google.co...zuk0WXg&cad=rja

Ово је "мало" чудно.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је ово мало претеран став. Не разумем разлику између хора и свештеног појања?

Хорских песама има веома лепих, али и досадних, али то је само мој укус. Композитор се потрудио, а Црква ће полако проценити колико ће композиција приличити за молитву.

Мени је рецимо ово феноманално и ја бих ово певао на свакој Литургији:

Kompozitor je Aleksandar Arhangelskij

А исто тако волим и оно старо српско појање из Осмогласника које је записао Мокрањац и оно што се назива византијско појање (невероватна енергија).

Е сад не знам ко је Говедарица, али знам ко је мадам пиано, и баш лепо пева и увек волим да је чујем

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...