Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Бураз, дај и мени мало тога што си узео. Ове халуцинације са клептонима и облацима ми делују занимљиво... Takodje se prijavljujem. Nije fer mi tu pisemo a njima tamo zurka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ujeeeeeee ovo sto put bolja prica nego Miroljubovi demoni i tuneli. Definitivno napisi scenario za neki film. Zaradices milione. Ево и Аквилио, са адхоминем. Не вреди. Немамо културу дијалога и то ти је. Интересантна тема, али ми се већ полако згадила и уместо да уживам и нешто паметно прочитам, најрадије бих одмах напустио. Иван ♪♫, Ignjatije and bgpj је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Пријатељи Журка је сутра у Каленићу. Од 9 ха.Идем тамо.Служи в.Јован. Зато лаку ноћ.Јави те ми када открију Божину честицу. Наша Божија честица је у Путиру већ 2000 година. Окусите и види те,како је Благ Господ... Ignjatije and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ево и Аквилио, са адхоминем. Не вреди. Немамо културу дијалога и то ти је. Интересантна тема, али ми се већ полако згадила и уместо да уживам и нешто паметно прочитам, најрадије бих одмах напустио. Треба ли опет понављати да се не може аргументовано расправљати с неким ко тврди да је Христос седмоглава аждаја? Неке тврдње су једноставно по самој дефиницији идиотске до краја. Ако аутори инсистирају на њима иако не знају апсолутно ништа о ономе о чему говоре, називање аутора правим именима није никакав ад хоминем. Дијалога ту апсолутно нема и не може да буде. Х: Узмимо, на пример, израз: У: То уопште није израз, то су неке небулозе које си ти измислио. Х: Не, то је математички израз. У: Није истина. Математички изрази садрже бројеве, а ово што си ти написао нису бројеви. Осим ове осмице коју си написао погрешно. Х: Веруј ми на реч, ово је математички израз. Математика није само аритметика. Да си завршио средњу школу, знао би да је оволимес. У: Не треба мени средња школа да бих знао шта је математика, а шта није. За то ми је довољан најобичнији дигитрон. У дигитрон лепо укуцаш 2 + 2, и добијеш резултат 4. Чик ово укуцај у дигитрон, баш бих волео да те видим! Х: Па и лимес можеш да укуцаш у дигитрон, само ти треба мало бољи дигитрон. Све се ово може математички доказати, само је потребно да за то имаш одређено предзнање, да бих ти то објаснио. У: Глупости. Математика је јасна и једноставна. Чим ти ту врдаш - те треба завршити школе, те треба ти јачи дигитрон, те треба предзнање - јасно је да се вадиш, и да ово што си написао нема никаквог смисла. И то је свакоме ко је писмен више него очигледно. Х: Побогу, човече, па ваљда онолики професори математике знају шта причају... У: Ма какви професори, све је то го преварант до преваранта, исто ко и ти. Само лупетате ту неке глупости које нико не разуме, и узимате лову онима који су довољно наивни да вам поверују. Као кад бих ја сад написао iphohjipuh + liuugulgkhui = jyffufkuf, и очекивао да ми поверујеш. Зато вас ни деца у школама ништа не разумеју. Јадна су и та деца поред таквих наставника. Али, господо, мало сте се зајебали у рачуну - мене нећете тако лако преварити! Х: Хоћеш да кажеш да су сви људи на свету који се баве вишом математиком преваранти?! У: Наравно. Само будала може да поверује у нешто само зато што у то многи људи верују. То је класична логичка грешка. Х: Мислим да овај разговор више нема баш претерано много смисла... У: Па наравно, кад немаш ни један доказ за своје тврдње. http://katodnacevsvetrpi.blogspot.com/2012/02/0.html Аурор, Aquilius Cratus and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ево и Аквилио, са адхоминем. Не вреди. Немамо културу дијалога и то ти је. Интересантна тема, али ми се већ полако згадила и уместо да уживам и нешто паметно прочитам, најрадије бих одмах напустио. Evo, ne zelim da se svadjam, ali najzobiljnije, ali ako pogledas prvih nekoliko stranica ja sam pisao itekako ozbiljne postove koje si ti, iskreno verujem iz nikakve lose namere, ignorisao. Sad se nasmejeme ovoj komediji sto je covek napisao i ti mi pripisujes ad homim. Kazem, bez zelje da se svadjam ali moram da priemtim nije posteno. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Треба ли опет понављати да се не може аргументовано расправљати с неким ко тврди да је Христос седмоглава аждаја? Неке тврдње су једноставно по самој дефиницији идиотске до краја. Ако аутори инсистирају на њима иако не знају апсолутно ништа о ономе о чему говоре, називање аутора правим именима није никакав ад хоминем. Дијалога ту апсолутно нема и не може да буде. Добро, ако мислиш да је ова тема у рангу тврдњом да је Христос седмоглава аждаја, онда и не треба дискутовати. Најбоље да је затворимо. Марио Токовић, Ignjatije and bgpj је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Добро, ако мислиш да је ова тема у рангу тврдњом да је Христос седмоглава аждаја, онда и не треба дискутовати. Најбоље да је затворимо. Ne ova tema, nego Mariov konkretan post zbog cega sam ja tako reagova a ti me prozvao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Стварно, зар мислиш да ичему вреде овакве, адхоминем реченице? Читај мало своје постове и видећеш да их је много адхоминем - ништа не образлажеш, већ само негативно квалификујеш. Хајде да расправљамо чињеницама, аргументима, нормалним закључивањем а не пуким квалификацијама. Ја ценим овде људе који неке ствари знају боље и више од мене, па гледам да понешто и научим. To je samo komentar, a dao sam i argumente - replika na to da ne obrazlažem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Добро, ако мислиш да је ова тема у рангу тврдњом да је Христос седмоглава аждаја, онда и не треба дискутовати. Најбоље да је затворимо. Не, није тема таква, него пост о облаку лептона. Тема је лепа и одговрено ти је не једном да твоја интерпретација није добра, без ад хоминем. Друга је ствар што се теби не свиђа само истраживање по себи, без НГ заслађивача, него желиш да изводиш којекакве закључке за које нема места. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ne ova tema, nego Mariov konkretan post zbog cega sam ja tako reagova a ti me prozvao. Па ако већ знаш где он греши, онда изволи објасни. Барем због нас који не знамо, а које све то интересује. Теби и Ивици је нешто глупо, ненаучно, али не пада вам на памет да своја објашњења поделите са нама. И ја сам као теолог на овом форуму видео разне "глупости", у теолошком смислу. Али, ја нисам никада одбацивао све те људе, завршавајући расправу изговором да причају глупости, већ сам се трудио да ствари појасним. У противном, чему форум? Марјанн, Ignjatije, Milan Nikolic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Па ако већ знаш где он греши, онда изволи објасни. Барем због нас који не знамо, а које све то интересује. Теби и Ивици је нешто глупо, ненаучно, али не пада вам на памет да своја објашњења поделите са нама. И ја сам као теолог на овом форуму видео разне "глупости", у теолошком смислу. Али, ја нисам никада одбацивао све те људе, завршавајући расправу изговором да причају глупости, већ сам се трудио да ствари појасним. У противном, чему форум? Zasto si ne primetio ove moje itekako ozbiljne kritike upucene na konkretnu temu o kojoj je rec?! https://www.pouke.org/forum/topic/19182-%D1%83-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BC-national-geografic/#entry641264 https://www.pouke.org/forum/topic/19182-%D1%83-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BC-national-geografic/page__st__36#entry641349 Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Побогу, Александре - лептонски облак око човека који фунционише камо квантни компјутер ?!?!?! Чак и ја који сам тотални дудук за науку контам колика је ово небулоза... Aquilius Cratus, Juan Valdez and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Побогу, Александре - ?!?!?! Чак и ја који сам тотални дудук за науку контам колика је ово небулоза... Ма немам појма, ја за тај израз први пут чујем. И рачунао сам, сад ће човек да објасни, развиће се дискусија, нешто ћу да научим, али цврц. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Побогу, Александре - ?!?!?! Чак и ја који сам тотални дудук за науку контам колика је ово небулоза... Мало грубо речено...Причали смо и о оваквим идејама и изнели јасан закључак да је ово потпуно неаргументован и ненаучни приступ квантној физици и механици, те да је са становиште данашње науке оваква прича неозбиљна. pravilaa.gif' class='bbc_emoticon' alt=':pravilaa:' /> Ако се икад пружи валидан доказ-биће другачије. not_i Са дуге стране, данас ме колега зове да видим "његову машину" у кабинету за мехатронику. Ја одем, мислим хоће да ми покаже његов нови нетбук. Кад он ми показује уређај који је смислио и направио. Смеје се и каже. "Још нисам успео да скинем шему, не могу да испратим шта сам како повезао." Део по део додавао и повезивао, преправљао по нахођењу, нова идеја, преправке у ходу...Али ствар шљака. Подсетио ме на Теслу и трофазни мотор-прво смислио да ради па објаснио. Ко зна, да се и ови лептони једног дана не опишу математичким моделом... laie_14 И атом је некад био само име и идеја... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 20, 2012 Пријави Подели Написано Мај 20, 2012 Мало грубо речено...Причали смо и о оваквим идејама и изнели јасан закључак да је ово потпуно неаргументован и ненаучни приступ квантној физици и механици, те да је са становиште данашње науке оваква прича неозбиљна.> Ако се икад пружи валидан доказ-биће другачије. Са дуге стране, данас ме колега зове да видим "његову машину" у кабинету за мехатронику. Ја одем, мислим хоће да ми покаже његов нови нетбук. Кад он ми показује уређај који је смислио и направио. Смеје се и каже. "Још нисам успео да скинем шему, не могу да испратим шта сам како повезао." Део по део додавао и повезивао, преправљао по нахођењу, нова идеја, преправке у ходу...Али ствар шљака. Подсетио ме на Теслу и трофазни мотор-прво смислио да ради па објаснио. Ко зна, да се и ови лептони једног дана не опишу математичким моделом... И атом је некад био само име и идеја... Nije najveci problem u toj tvrdnji sto je malo verovatna, smesna, idilicna ili sta god. Meni je smesan i princip neodredjenosti bez obzira sto znam da je potpuno ispravan. Cak i da se taj oblak jednog dana pretoci u jednacinu i dalje ce biti smesan. Ali ono sto je bolno smesno sto se u prici u y chromosolamalnom Adamu i mitohondrijalnoj Evi to povlaci kao nesto sto je bitno a moze komotno da se koristi za skolski primer non sequitura na casovima logike. Nije problem ljuditi toliko sto iznesu neke cinjenice ili sto iznesu neke smesne stvari koje mogu postati cinjenice nas problem je sto smo previse naviknuti na magijski nacin misljenja. Besmislene korelacije prste na sve strane. A to nam se oslikava na sve sfere zivota pa se posle cesemo. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука