Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Nije to osnova morala vec osnova za opstanak,osnova morala je razlikovanje dobra i zla. Sto imas i u orgnaizmima za koje mi kazemo da su nemornalnog. Za divlju svinju je dobro-zlo nesto drugo nego za nas pa on pojede svoje mladunce po nekad, dobro desava se i nama nije da nije. Govorim o tome sta je uzrokovalo ovaka altruizam kod ljudi kakav znamo danas a ne dobro i zlo kao opste kategorije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Dobro je Apise, culi smo hiljadu puta. Ne razumem,kakav Apis te sad spopao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ne razumem,kakav Apis te sad spopao. Onaj što je od bika evoluirao u Brus Lija kome vinjak prija. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Onaj što je od bika evoluirao u Brus Lija kome vinjak prija. E bas taj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Taj mora da je neki zesci protivnik teorije evolucije cim ga toliko spominjete.El ima negde njegovo pisanije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Taj mora da je neki zesci protivnik teorije evolucije cim ga toliko spominjete.El ima negde njegovo pisanije? Ima (ideš na 'sve poruke' dole levo) https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ne razumem,kakav Apis te sad spopao. Izvini, to je neka čuma nedokazana i bezobrazna koji je zbog toga što je toliko glup, tvrdoglav i bezobrazan prema ostalima bio banovan tako da je banovan sada, Bog mu dao pameti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Nije to osnova morala vec osnova za opstanak,osnova morala je razlikovanje dobra i zla. Polazis od toga da su "dobro" i "zlo" nesto sto postoji van jedinki... i tu pravis gresku... Vrste kojima briga o drugima predstavlja prednost za opstanak smatraju brigu o drugima kao "dobro" a sebicno ponasanje kao zlo... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Види ја обично свима терам контру на форумима, али овај пут то не радим. Просто ми није сасвим јасно што си написао све оно о положају очију у глави код примата. Ok pokusacemo da razmotrimo. Uzgred ta kontra je ok u mnogim slucajevima ali ne bas u svim. Такође нисам баш сигуран да су примати примарно биљоједи, и да су им преци исто то( мислим имају очњаке за кидање , за разлику од крава и коња и осталих зебри... Da svastojedi su ali sustine je da nisu lovci, predatori, nego su meso unosili insektima, crvima i onim izvorima proteina koje jednostavno pokupe,nadju i ne moraju da love pa im dubina polja uopste nije potrebna za prezivljavanje. Такође чини ми се има и другијех биљоједа који имају очи ка напред а не ко код камелеона . Tacno tako ima i drugih biljojeda. Medjutim konkretno kameleon ima oci sa strane ali cak i da nema njemu ne bi uopste bilo nuzno jer je njegovo glavno uruzje za zatitu od zmija, koje ga love, kamuflaza a ne gledanje u nazada kao sto je kod mnogih kopnenih sisara koji su biljojedi. http://images.travelpod.com/users/arikandcharis/1.1237433220.camelion.jpg Како се зове она мала животињка што живи у рупи , има их ко кинеза, ватају их птичурине неке с неба и онда једна животињка чува стражу док остале пасу , па кад види опасност звижди свима да бегају. http://www.azgfd.net/wildlife/conservation-news/ferret-finding-mission-proves-successful/2009/04/08/ Овај видео ме нешто није уверио у моралност животиња, пре у кооперативност . Морални би били они капуцинери да је онај што је добијао храну окрено се оном протестанту и понудио му оно што је добио, јер су обојица у ћорци. Овако смо видели само како онај једна ћопа а овај други протествује. Ako moral svedemo kao nesto nesvodljivo na prostije forme onda da. Ali ja ne mislim da je to nuzno slucaj. Опет онај један слон показао се као Црногорац, стао ногом на коноп док у колега Србин вуче храну до носа пардон сурле. Али какав је то морал, ми управо директоре због тога не сматрамо моралнима. Такође драго ми је што су западњаци почели да капирају да су животиње живе и нормалне и да нису неке стварчице из природе које лако можеш да одстрелиш пушком. Сад би овде направио једну еволуциону теорију о пореклу таквог мишљења код западних народа. Претпоставка је да су рецимо Словенски народи били пољопривредници и да су вековима имали суживот са животињкама те је отуда симпатија и емпатија Словена према живуљкама некако већа и срођеност с природом . Ови западни Ђермани и Фрузи и Гали и ини су вероватно живели по пећинама удаљеивши се тако од животињки сем они неопходних ( Коњ , пас) , док су се месом снабдевали код комшија Словена, тако што их опљачкају. Отуда је њима животињско царство потпуно непознато , осим као непријатељско ( што се види по њиовим хорор филмовима) или као употребно ( што се види по њиовој индустрији) , значи за њих је животиња претежно сурови непријатељ или корисна ствар. Код Словенских народ се развио људскији однос са животињама и отуда Словенима ова изучавања западњака делују некако чудно да не кажем дебилно. Стиче се утисак као да је западни човек после векова експлоатисања природе и наравно животиње на крају сконто да животиње имају неке сличне особине са човеком. Сконто је да животиње што би реко народ имају душу, да нису то неке лего коцкице или неке машине за једење биља или машине за једење меса. Мислим толико вековно искуство заједништва човека и животиње као да им је потпуно непознато. То је мени вако мало чудно код тих западњака учењака и илумината Одједном су се "просветлили" схвативши да животиње имају душу и да и за њих важе неки принципи психологије као што важе и за човека. Мени је то занимљиво, док они посматрају животиње ја посматрам њих... facenew22222222 Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Onaj što je od bika evoluirao u Brus Lija kome vinjak prija. И чији је бан на месец дана управо преиначен у трајни. Александрида and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Zato sto ne postoji magicni uticaj reci vec samo uticaj pojmova. Ako dve reci, ma odakle dolazile, upucuju na isti pojma potpuno je svejedno koju cemo koristiti. Reci imaju magicni uticaj na odredjenu vrstu ljudi koji misle da koriscenjem stranih ili komplikovanih izraza bivaju inteligentniji. N e vidim ni jedan opravdan razlog za koriscenje strane reci u slucaju kada imamo nasu potpuno istog znacenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Овај видео ме нешто није уверио у моралност животиња, пре у кооперативност . Морални би били они капуцинери да је онај што је добијао храну окрено се оном протестанту и понудио му оно што је добио, јер су обојица у ћорци. Овако смо видели само како онај једна ћопа а овај други протествује. Ovaj tip u klipu kaze da su u identicnim eksperimentima neke simpanze protestvovale sto su dobile bolju hranu... Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 И чији је бан на месец дана управо преиначен у трајни. Isak Njutn je njegov drugi nalog? buuuuuuu https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Reci imaju magicni uticaj na odredjenu vrstu ljudi koji misle da koriscenjem stranih ili komplikovanih izraza bivaju inteligentniji. N e vidim ni jedan opravdan razlog za koriscenje strane reci u slucaju kada imamo nasu potpuno istog znacenja Bas volem da u pisanijima ljudi koji se bune zbog upotrebe tudjica... pronalazim tudjice... elem: magicni, komplikovanih, inteligentniji kao i ... khm... "car" Aquilius Cratus, nishizawa and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Reci imaju magicni uticaj na odredjenu vrstu ljudi koji misle da koriscenjem stranih ili komplikovanih izraza bivaju inteligentniji. Postoje i ljudi koji misle da Frojdova psihoanaliza ima u sebi bilo sta smisleno pa to koriste da se bave licnoscu sagovornika a skoro nikad nigde ne prokomentarisu ista od njegovih argumenata. Simptomaticno za magijski nacin misljenja. N e vidim ni jedan opravdan razlog za koriscenje strane reci u slucaju kada imamo nasu potpuno istog znacenja To sto ti ne vidis opravdan razloga za to je zbog toga sto si kao licnsot razvio odredjene vrednosne standarde po kojima sevodi. Sto je potpuno u redu i imas prva na to i treba d se vodis time. Medjutim postoje ljudi koji su razvili drugacije standarde ze donosenje vrednosnih sudova po ovim pitanjima koji su drugaciji od tvojih standarda. Tako prosto. Recimo moji standardi za upotrebu reci su medju ostalom takvi da ako dve reci upucuju na identicni pojam i svi ljudi prepoznaju taj pojam kao takv potpuno je svejedno koje cu od te dve reci da koristim. Imamo razlicite standardne za donosenje vrednosnih sudova i to je to, ne vidim problem. Ali to nema veze sa temom uopste i ne trebase time baviti na ovoj temi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука