Jump to content

Evo dopunske nastave iz gradjanskog drustva za ateiste

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne razumem poentu lekcije? Pa vec znamo da sve evropske drzave osim Srbije teze sekularizaciji, samo je kod nas taj proces obrnut...

Poenta je u tome da ce svaki ateista, demokrata itd potegnuti primer skandinavije kao izuzetno demokratski uredjenog prostora. Pa da im pokazemo sta je to demokratija. Cisto da se ne brukaju.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Poenta je u tome da ce svaki ateista, demokrata itd potegnuti primer skandinavije kao izuzetno demokratski uredjenog prostora. Pa da im pokazemo sta je to demokratija. Cisto da se ne brukaju.

Ne znam zasto mesas demokratiju i sekularizam? Drzava moze da bude demokratska i nesekularna...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ne znam zasto mesas demokratiju i sekularizam? Drzava moze da bude demokratska i nesekularna...

E pa drago mi je ... znaci veronauka u skoli ili misljenje Amfilohija o pederastiji nisu u koliziji sa demokratijom?

Подели на овим сајтовима

E pa drago mi je ... znaci veronauka u skoli ili misljenje Amfilohija o pederastiji nisu u koliziji sa demokratijom?

Nisu...

Nicije misljenje nije u koliziji sa demokratijom... neki postupci jesu... usmereni protiv manjinskih grupa... obzirom da moderni pojam demokratije podrazumeva vladavinu vecine uz puno postovanje prava manjine...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Nisu...

Nicije misljenje nije u koliziji sa demokratijom... neki postupci jesu... usmereni protiv manjinskih grupa... obzirom da moderni pojam demokratije podrazumeva vladavinu vecine uz puno postovanje prava manjine...

Pa da li to znaci da moderna demokratija podrazumeva da ako vecina zeli da posredstvom drzave finansira Crkvu i veronauku to moze sasvim legitimno i legalno da cini a bez da joj pojedinci sole pamet kako su klerofasisti i slicno ?

Подели на овим сајтовима

Pa da li to znaci da moderna demokratija podrazumeva da ako vecina zeli da posredstvom drzave finansira Crkvu i veronauku to moze sasvim legitimno i legalno da cini a bez da joj pojedinci sole pamet kako su klerofasisti i slicno ?

Opet mesas demokratiju i sekularizam...

Подели на овим сајтовима

Начело секуларизма значи да нема званичне државне религије, да нема прогона на верској основи, да се не примењују верске норме у секуларном законодавству, и да се држава не меша у избор верских поглавара. То је све. Све остало нема везе са начелом секуларизма.

Уствари, баш сам скоро радио нешто, проучи случај Чауш против Бугарске, где је ЕСЉП јасно стао на становиште да верске иснтитуције имају потпуно право да учествују у грађанском животу, и да то није кршење начела секуларизма, док је мешање државе у избор верских поглавара кршење начела секуларизма.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Начело секуларизма значи да нема званичне државне религије, да нема прогона на верској основи, да се не примењују верске норме у секуларном законодавству, и да се држава не меша у избор верских поглавара. То је све. Све остало нема везе са начелом секуларизма.

Objasni ti to Pedji? Znash li ti koliko sam ja pupusha i uvreda popio naa ateistima izlazeci sa tim?

Cak sam i pokushavao da vidim sta za njih predstavlja nacelo sekularizma.

Za njih je nacelo sekularizma da nema veze drzave i crkve. Ja lepo pitao za prirodu veze ne da sam popio napush nego uzas.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Православне Србе нико не може да назива клерофашистима, јер је СПЦ страшно пострадала од фашиста.

То се чак може сматрати увредом, као да кажеш Јеврејима да су нацисти.

А што се демократије тиче, нама који смо старији , је без везе кад нам о њој причају они који су пре више од 20 година били чланови СКЈ.

Подели на овим сајтовима

Objasni ti to Pedji? Znash li ti koliko sam ja pupusha i uvreda popio naa ateistima izlazeci sa tim?

Cak sam i pokushavao da vidim sta za njih predstavlja nacelo sekularizma.

Za njih je nacelo sekularizma da nema veze drzave i crkve. Ja lepo pitao za prirodu veze ne da sam popio napush nego uzas.

Сад имаш и праксу ЕСЉП, па распали :)

Мада ономе коме то смета, правни аргументи никада неће ни значити нешто претерано. Ово сам написао због Авокада, јер знам да нема лоших намера, иако разумем због чега му верска настава смета. Капирам да ће и њему и осталим правницима бити интересантно, јер је из домена прецедентног и упоредног права.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...