Natasa. Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Verujem da je Bog stvorio ceo univerzum i planetu Zemlju u nekih 6 " etapa " koji su predstavljeni kao dani jer je pred Bogom jedan dan kao hiljadu godina ..... I verujem da je Bog stvorio osnovne tipove života koji su se kasnije razvijali unutar svoje vrste, kao i da je čovek stvoren posebno a ne preko " čovekolikog " majmuna. Neka bude i putem Velikog praska, za mene je bitno da je Bog stvorio materiju i život.Ovo je svet u kojem vlada ZAKON ( ne teorija ) biogeneze, ti kao biolog to bolje znaš. Veliki prasak i abiogeneza nisu naučno i eksperimentalno dokazane, mislim na osnovne neophodne stvari. Pa sta je onda problem sa TE? Je l je smatras ponizavajucom? To je obicno problem kod kreacionista. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Даброви немају никакву "усађену" способност да граде бране, да им то дође као саставни дио њихове "радиности". Овдје је то лијепо објашњењено. а то потврђује да је понашање животиња у складу са њиховом околином, и еволуција се одвија увијек у таквом смјеру, генетске промјене се дешавају према околини. http://www.naturealm...eaver_dams.html Даброви који живе у мирнијим водама уопште не граде бране, него праве рупе испод површине. Једино када им је станиште уз отворен ток, онда увијек бирају најуже мјесто. И то не бирају зато јер су "изузетни инжењери" па им треба брана да формирају језеро, него да би заглушили буку додавањем парчади дрвећа, и тако све док бука није нестала. Тако су развили инстиктивну радњу, за коју неки мисле да је "свјесно" грађене бране као "инжењерског подухвата", а у ствари је само заглушење буке. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Pa sta je onda problem sa TE? Je l je smatras ponizavajucom? To je obicno problem kod kreacionista. Prihvatam evoluciju kao promene unutar vrste.Čak i sami mehanizmi promena i prilagodjavanja nisu mogli nastati slučajno kao ni želja za razmnožavanjem, opstankom, životom.... Potpunu bezbožničku evoluciju ne prihvatam zato jer nema temelj ( abiogenezu ) i jer mi je nelogično, prosto van pameti i razuma,čak bogohulno, da verujem da sam nastao od ćelije ( za koju se ne zna kako je nastala ) a svakog dana u Simvolu vere ispovedam veru u Boga TVORCA neba i Zemlje i svega vidljivog i nevidljivog. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Prihvatam evoluciju kao promene unutar vrste.Čak i sami mehanizmi promena i prilagodjavanja nisu mogli nastati slučajno kao ni želja za razmnožavanjem, opstankom, životom.... Potpunu bezbožničku evoluciju ne prihvatam zato jer nema temelj ( abiogenezu ) i jer mi je nelogično, prosto van pameti i razuma,čak bogohulno, da verujem da sam nastao od ćelije ( za koju se ne zna kako je nastala ) a svakog dana u Simvolu vere ispovedam veru u Boga TVORCA neba i Zemlje i svega vidljivog i nevidljivog. Abiogeneza je VAN OPSEGA OBJASNJENJA TE! Ne mora biti tacna da bi TE bila tacna. Da li je tebi jasno da se formiranje novih vrsta odvija pred nasim ocima danas??? Postavljao sam ovde materijal onom nesretnom sada banovanom Dragutinu jedno milion puta. Natasa. and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Prihvatam evoluciju kao promene unutar vrste.Čak i sami mehanizmi promena i prilagodjavanja nisu mogli nastati slučajno kao ni želja za razmnožavanjem, opstankom, životom.... Potpunu bezbožničku evoluciju ne prihvatam zato jer nema temelj ( abiogenezu ) i jer mi je nelogično, prosto van pameti i razuma,čak bogohulno, da verujem da sam nastao od ćelije ( za koju se ne zna kako je nastala ) a svakog dana u Simvolu vere ispovedam veru u Boga TVORCA neba i Zemlje i svega vidljivog i nevidljivog. Pa sta je tu problem? Zivot se menja i prilagodjava, sta je tu kontradiktorno sa verom? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Pa sta je tu problem? Zivot se menja i prilagodjava, sta je tu kontradiktorno sa verom? Kontradiktorno je to što se u savremenoj nauci odbacuje Bog i sve se objašnjava na materijalistički bezbožnički način, a osnovne stvari nisu dokazane jer im uzrok nije u materiji. Još jedan razlog je taj što ja verujem Pismu.Sam Isus je lepo rekao da li će zateći VERE kada bude opet došao.Takodje postoje tekstovi iz Biblije koji su predvideli ovo vreme sa takvim bezbožničkim verovanjima i ostalim što ide uz to. Treba samo neko da čita.Ja ne želim da budem deo tog bezbožničkog pomodarstva na koje smo upozoreni kroz Pismo i svete oce.Znam da to nije moderno i da nism IN u društvu i na forumu zbog toga, ali šta da radim.Ne mogu da lažem sebe i na silu da verujem u nešto što mi deluje nelogično i van razuma. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Kontradiktorno je to što se u savremenoj nauci odbacuje Bog i sve se objašnjava na materijalistički bezbožnički način, a osnovne stvari nisu dokazane jer im uzrok nije u materiji. Još jedan razlog je taj što ja verujem Pismu.Sam Isus je lepo rekao da li će zateći VERE kada bude opet došao.Takodje postoje tekstovi iz Biblije koji su predvideli ovo vreme sa takvim bezbožničkim verovanjima i ostalim što ide uz to. Treba samo neko da čita.Ja ne želim da budem deo tog bezbožničkog pomodarstva na koje smo upozoreni kroz Pismo i svete oce.Znam da to nije moderno i da nism IN u društvu i na forumu zbog toga, ali šta da radim.Ne mogu da lažem sebe i na silu da verujem u nešto što mi deluje nelogično i van razuma. Ne odbacuje se, samo se ne pominje, nije mu tu mesto . Kao sto Sveto Pismo nije udzbenik iz biologije - tu biologiji mesto nije. Ok, kaze da je Bog Tvorac, ali kako je stvarao - to teologiju ne interesuje. Zasto mislis da je sve sto je materijalisticki i bezboznicki. Ne treba da obrazovanje bude u pravoslavno - dzamahirijskom stilu zaboga, nismo fanatici ni talibanski pravoslavci! Pa dobro, ali to nema veze sa konkretno danasnjim vremenom, jer je svako vreme bezboznicko. Zivis u paranoji i grcu. Ajd priznaj da se lozis na to sto nisi IN zbog svojih uverenja . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ne odbacuje se, samo se ne pominje, nije mu tu mesto . Kao sto Sveto Pismo nije udzbenik iz biologije - tu biologiji mesto nije. Ok, kaze da je Bog Tvorac, ali kako je stvarao - to teologiju ne interesuje. Naravno da za nas vernike i nase spasenje nije bitno to kako je Bog stvarao.Ja samo kazem da ne prihvatam moderno objasnjenje jer je bezboznicko.Bog je dao neke naznake kako je stvarao, nije da nije bas nista receno o tome, mozda je, i jeste simbolicno, ali je dato. Zasto mislis da je sve sto je materijalisticki i bezboznicki. Ne treba da obrazovanje bude u pravoslavno - dzamahirijskom stilu zaboga, nismo fanatici ni talibanski pravoslavci! Naravno da nismo talibanski pravoslavci. Ali ako se neka teorija o nastanku koncetrise samo na materiju ( koja ne moze da samu sebe stvara vec da menja svojstva ) i odbacuje Boga onda je bezboznicka ( sama rec kaze : bez Boga = bezboznicko ). Zivis u paranoji i grcu. Uopste ne zivim u paranoji i grcu.Vise sam pozitivna nego li negativna osoba. Samo se trudim da obracam paznju na " znakove vremena " na koje smo svi upuzoreni. Ajd priznaj da se lozis na to sto nisi IN zbog svojih uverenja Opet gresis. Nemam o sebi nikakvo visoko misljenje zbog toga sto ne verejum u VP i ostalo. Bog gleda na nase srce i iljubav. Miroljub jos vise " veruje " Pismu pa ga ne smatram zbog toga boljim covekom od tebe ili Akvilija. Kapisko ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Abiogeneza je VAN OPSEGA OBJASNJENJA TE! Ne mora biti tacna da bi TE bila tacna. Znam da se TE ne bavi abiogenezom. Ali joj je abiogeneza temelj u modernoj materijalistickoj nauci.Ne moze da se celija razivija i evoluira do coveka po materijalistickim zakonima, ako po tim istim zakonima ne moze da nastane. Da li je tebi jasno da se formiranje novih vrsta odvija pred nasim ocima danas??? Formiraju se varijacije u okviru vrste. Lepo sam rekao da u takvu evoluciju verujem.Ni u nase vreme nijedna riba nije prohodala niti je i jednom gmizavcu krljust mutirala u perije, niti znoijna zlezda u mlecnu zlezdu.... niti bilo sta slicno. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Kontradiktorno je to što se u savremenoj nauci odbacuje Bog i sve se objašnjava na materijalistički bezbožnički način, a osnovne stvari nisu dokazane jer im uzrok nije u materiji. Još jedan razlog je taj što ja verujem Pismu.Sam Isus je lepo rekao da li će zateći VERE kada bude opet došao.Takodje postoje tekstovi iz Biblije koji su predvideli ovo vreme sa takvim bezbožničkim verovanjima i ostalim što ide uz to. Treba samo neko da čita.Ja ne želim da budem deo tog bezbožničkog pomodarstva na koje smo upozoreni kroz Pismo i svete oce.Znam da to nije moderno i da nism IN u društvu i na forumu zbog toga, ali šta da radim.Ne mogu da lažem sebe i na silu da verujem u nešto što mi deluje nelogično i van razuma. Наравно да није узрок у материји, већ у енергији. То је превазиђен детермнистички концепт, још почетком 20 вијека...ајде више да једном се не фрљамо тим форама и фазонама, о "злој материји". Материјализам није научни принцип, и превазиђен је. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Наравно да није узрок у материји, већ у енергији. То је превазиђен детермнистички концепт, још почетком 20 вијека...ајде више да једном се не фрљамо тим форама и фазонама, о "злој материји". Материјализам није научни принцип, и превазиђен је. Ta energija je materijalna. Oblik materije koji takodje ne moze da da zivot. Materija nije zla sama po sebi jer je tvorevina Bozija.Lose je verovati samo u njeno postajonje i pokusavati da Boziju energiju ( koja nije materijalna jer je Bog Duh ) koja daje zivot ispitamo uz pomoc nje. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ja se izvinjavam sto upadam u raspravu ali samo da kazem materija je zapravo ,,kondenzovana,, energija.Manifestacija energije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ta energija je materijalna. Oblik materije koji takodje ne moze da da zivot. Materija nije zla sama po sebi jer je tvorevina Bozija.Lose je verovati samo u njeno postajonje i pokusavati da Boziju energiju ( koja nije materijalna jer je Bog Duh ) koja daje zivot ispitamo uz pomoc nje. Не може енергија бити материјална, већ као што рече госн.Њутн испод, материја је "кондензована" енергија. Али ти си хтјео рећи, створена енергија. Ок, то је створена енергија, за разлику од божанских енергија које су нестворене. Свако ко покушава да науком ухвати нестворене енергије, наравно да ће омашити. Natasa. and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Prihvatam evoluciju kao promene unutar vrste.Čak i sami mehanizmi promena i prilagodjavanja nisu mogli nastati slučajno kao ni želja za razmnožavanjem, opstankom, životom.... Vec si negde napisao da prihvatas mogucnost da od mrkog medveda nastane polarni medved. To su dve razlicite vrste, to je vec evolucija... osim ako ne koristis neku drugu definiciju pojma "vrsta" koju biolozi ne koriste... u tom slucaju bih bas voleo da je cujem... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука