Jump to content

Zašto je Tesla najveći GEEK koji je ikada živeo

Оцени ову тему

Препоручена порука

pa klasika... skoro svi su tako završili

inače i mene je podsetio na mocarta u onom delu gde piše da je u glavi osmišljavao gotove projekte u potpunosti

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Iznenadio sam se kada sam pročitao skoro da je Tesla bio strastven pušač skoro celog svog života i da je tek 30-tih prestao da puši i to samo zbog nemaštine.

Nikad ga nisam video kao pušača, valjda zato što je bio u fazonu ništa bakterije, ništa devojčice, ništa alkohol, ništa masna hrana... ništa sedenje na ladan beton.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

pa klasika... skoro svi su tako završili

inače i mene je podsetio na mocarta u onom delu gde piše da je u glavi osmišljavao gotove projekte u potpunosti

i to kao munja zato je mozda i bio fasciniran munjama...negde sam procitao cak da je razgovarao sa njima.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

То је прави научник и хришћанин, није марио за материјално и све што је стекао уложио је у даље развијање науке. Сви око њега су имали далеко већу материјалну корист од његових изума, знао је он то али није марио, њему је било битно да може да ради у своја истраживања.
Он је пре 100 година имао визију рачунара и интернета, није баш прецизно рекао како ће то радити и изгледати али је све основне ствари како ће то радити и како ће људима користити.
Имао је он још порока а један од највећих је картање.
Највеће "мане" генија су што су они бар 100 година испред тренутног стања у свету (а Тесле је био и пар векова испред), конкретно у његовом случају пуно његових патената су били оспоравани због економске манипулације тадашњих утицајних људи, знали су они да то доноси добро човечанству али они имају више материјалне користи ако то остане по старом.
Кажу да једину погрешну процену коју је он дао а то је да ће живети око 120 година, можда сам погрешио пар година давно сам то прочитао.
Тесла је највећи геније и научник икад!!!
Ево један леп интервју са њим
http://skrivenosaznanje.blogspot.com/2011/05/intervju-tesle-sa-dzon-smitom.html

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...