Фарисеј Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Protestanitizam je sam nastavak otpada od Crkve Hristove koji su zapoceli katolici 1054. Е да се ниси сад изфарисеисао не би то знали. Хвала ти што нама рече. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Ja ne shvatam na osnovu čega misliš ili si pretpostavljaš da Luther ikonoborac koji je u klanjanju ikonama vidio odolatriju Naravno da sam mislio IDOLATRIJU. Ubuduće ako ne stignem ispraviti nekakvu grešku, izvinjavam se, ispravite to sami po svom nahođenju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Е да се ниси сад изфарисеисао не би то знали. Хвала ти што нама рече. Nema na cemu tu sam ako neko zaboravi greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Е да се ниси сад изфарисеисао не би то знали. Хвала ти што нама рече. Hm, mi to dvoje imamo nešto drugačije zavedeno u našim knjigama crkvene istorije, poznatije pod naslovima ili poglavljima kao istočni i zapadni raskol. Baš zanimljivo koliko različitih pogleda na istu stvar i raznih interpretacija ima. Ko bi to rekao, baš čudo jedno. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Nema na cemu tu sam ako neko zaboravi greengrin Капирам такав ентузијазам када је между православнима, али када су ту инославни само погрешну поруку тако одашиљеш ... Нема потребе за тим. Ако их патр. Павле није НИКАДА назвао отпадницима, мислим да не мораш ни ти.... или ? Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Капирам такав ентузијазам када је между православнима, али када су ту инославни само погрешну поруку тако одашиљеш ... Нема потребе за тим. Ако их патр. Павле није НИКАДА назвао отпадницима, мислим да не мораш ни ти.... или ? Zar je govoriti istinu nesto lose? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Zar je govoriti istinu nesto lose? Говорити истину на погрешан начин, јесте лоше. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Говорити истину на погрешан начин, јесте лоше. A sta sam rekao na pogresan nacin?Da su otpali od Crkve?Zao mi je ali to je istina i nema potrebe za eufemizmom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 A sta sam rekao na pogresan nacin?Da su otpali od Crkve?Zao mi je ali to je istina i nema potrebe za eufemizmom. Да сам ја протестант, и слушам твоје мишљење на овај начин, никад не би ни помислио да преиспитам своја увјерења јесам ли на погрешном курсу или требам да проучим православље. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Zar je govoriti istinu nesto lose? Па, да ... то је почетничка грешка у корацима. Постоје истине које убијају и истине које оживљавају. Христос је сам штитио апостоле од истина које убијају, рекавши : "Када бих вам све рекао не бисте могли да издржите!" Уопште није ствар "рећи истину" и некога тиме одвојити од "исте" ... Ако би се тако истина наивно делила и нудила, онда би свако могао да буде присутан нпр на седницама Архијерејских Сабора и Синода...Али није тако НИКАДА било. Да ли се питаш некада зашто су ове седнице затворене за јавност ? Па, управо због таквих као што си ти. .. Понављам, требамо поступати и опходити се онако како се наша Црква опходи и односи према свему, не само према нашој браћи хришћанима. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Па, да ... то је почетничка грешка у корацима. Постоје истине које убијају и истине које оживљавају. Христос је сам штитио апостоле од истина које убијају, рекавши : "Када бих вам све рекао не бисте могли да издржите!" Уопште није ствар "рећи истину" и некога тиме одвојити од "исте" ... Ако би се тако истина наивно делила и нудила, онда би свако могао да буде присутан нпр на седницама Архијерејских Сабора и Синода...Али није тако НИКАДА било. Да ли се питаш некада зашто су ове седнице затворене за јавност ? Па, управо због таквих као што си ти. .. Понављам, требамо поступати и опходити се онако како се наша Црква опходи и односи према свему, не само према нашој браћи хришћанима. Kakav sam to ja?Rekao sam istorijsku cinjenicu a vi sad filozofirate.Nisam nikoga vredjao niti sam rekao da su losi ljudi ili nesto slicno rekao sam da su otpali od Crkve Hristove.El treba sad da im podilazim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Kakav sam to ja?Rekao sam istorijsku cinjenicu a vi sad filozofirate.Nisam nikoga vredjao niti sam rekao da su losi ljudi ili nesto slicno rekao sam da su otpali od Crkve Hristove.El treba sad da im podilazim? Пошто видим да си типичан празнославац .... Христос је СЛУЖИО овом огреховљеном, блудном и штрокавом свету. ПРАО ЈЕ НОГЕ апостолима, дружио се са курвама и секташима (самарјанима,садукејима, фарисејима )... Треба ли још да те подсећам како треба као хришћанин и православан да се понашаш у свом дому када ти гости дођу или си огризо у фарисеизам па заборављаш и немаш слуха на чему се темељи Христова наука,вера и српско гостољубље ? Ако ти је толико до истине онда имаш "истинске православне хришћане" (-зилоте) ... Ми такви НИСМО. Јер као што рече Достојевски : "Ако бих бирао између Христа и истине, ја бих увек одабрао ...." (нећу да ти кажем). Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Ja ne shvatam na osnovu čega misliš ili si pretpostavljaš da Luther ikonoborac koji je u klanjanju ikonama vidio odolatriju a u samom postojanju monaštva hrišćansku devijaciju, da bi on prema pravoslavlju bio ogledupuniji i tolerantniji, blagoskloniji nego ka katoličanstvu? Kad bi vam došao on ili neko takav na vlast prvo što bi učinio je da bi vam pobacao sve ikone i s kompletnim ikonostasima iz crkvi van na gomilu i spalio ih demonstrativno kao bezvrijedna drva u znak protesta protiv "zastranjenjima" u kojima se hrišćanstvo našlo a sve monahe od Atosa pa do Vladivostoka razjurio i manastire srušio isto kao što su to radili po zapadnoj Evropi, Njemačkoj, Češkoj itd. njegovi sljedbenici direktno na temelju njegovih učenja i pozivajući se na njih. Neki od vas zaista imaju previše romantiziranu predstavu o Lutheru i luteranstvu. Да, има смисла ово што пишеш, није да није; само што се мени чини да ти, с друге стране, имаш превише огорчено виђење Лутера и екипе. Међутим, ја нисам то ни мислио; али, ти си пропустио да прокоментаришеш шта сам заправо написао мислећи на Лутерову жеђ за истином, или како год то већ назвали: Дакле, чињеница да је Лутер боље (а чини ми се да уопште није ни познавао, али то је друга тема) познавао етос Истока, те да би од тога имао итекако користи, овиме уопште не пада у воду. Јер етос Истока је управо та слобода искуства и непоновљивопст догађаја-Христа за којом је Лутер трагао, а коју су (на жалост) и сами православни често губили из вида, тј. заборављали на њу. Дакле, није Православљу потребан Лутер, већ је етос Православља био потребан Лутеру. На крају је застранио, уосталом као што сте и ви римокатолици застранили и произвели безброј екслисиолошких болести (између осталог). Из те перспективе, нисте ништа другачији од Лутера. Једино што сте лицемернији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Лутер није могао имати етос Истока, јер једноставно није био са Истока. Православље и Исток су се толико поистоветили да је тешко, јако тешко западњаку да постане православан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Да, да, америчка православна Црква баш то доказује... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука