Zeebedee Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 To sto pises samo govori da si u Milosevicevo vreme verovatno piskio u pelenu. Svi mi koji smo tada ziveli i nismo bili dezerteri; secamo se pada Knina u 38 minuti dnevnika; fotoshop duge iznad mosta u Novom Sadu, Mirka i Slavka u Politici, Baba Juline horoskop kolumne u Dugi i mnogih drugih stvari. Sa druge strane ja se nesto nisam mnogo ni interesovao za izbore a opet sve sam saznao u Dverima koji su eto bili pod medijskom blokadom kao sto kazes. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Да ли има неки штампани медиј, осим Печата и Правде који није режимски? А телевизија, или радио, осим Свет Плус и Фокус (СНС)? Онда је био Б92, Студио Б, Наша Борба, Блиц, Телеграф, Данас, Време, НИН... Не служи ме памћење, признајем, али ми се чини да је сад много већи медијски мрак. R.Žiskar, nedeljko, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 To sto pises samo govori da si u Milosevicevo vreme verovatno piskio u pelenu. Svi mi koji smo tada ziveli i nismo bili dezerteri; secamo se pada Knina u 38 minuti dnevnika; fotoshop duge iznad mosta u Novom Sadu, Mirka i Slavka u Politici, Baba Juline horoskop kolumne u Dugi i mnogih drugih stvari. To ti je ovima bilo zlatno doba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 To sto pises samo govori da si u Milosevicevo vreme verovatno piskio u pelenu. Svi mi koji smo tada ziveli i nismo bili dezerteri; secamo se pada Knina u 38 minuti dnevnika; fotoshop duge iznad mosta u Novom Sadu, Mirka i Slavka u Politici, Baba Juline horoskop kolumne u Dugi i mnogih drugih stvari. Sa druge strane ja se nesto nisam mnogo ni interesovao za izbore a opet sve sam saznao u Dverima koji su eto bili pod medijskom blokadom kao sto kazes. И "Новости" које су извештавале са неког политичког митинга тако што су користиле фотошоп да намонтирају бројну публику... И много тога... Само треба рећи да је симбол режима била стварна огавност у информацијама,где су Отпораше називали најгорим именима,то је стварно била екстра пропаганда и нема везе са данашњим РТС медијима. Онда се,као,знало ко је ко,а већ десетак година се не зна који је медиј за кога. Просто све функционише на приницпу "семафора". Или сви ћуте о некој теми,или сви пишу. Има и слободних медија,али питање је шта дефинишеш под "слободни". И у Слобино време је био чувени "Дневни телеграф",који је еквивалент данашњем "Ало" или "Куриру",јесте да је био опозиција,али је био таблоид са разним сензационалистичким насловима. Тако да иако је био опозиција не можемо рећи да је такав начин писања у потпуности оправдан,због скандала и сл. Са друге стране,у Слобино време Црква није никоме сметала,бар не после 1995 и разноразних ратова,а после 2000,осећа се притисак из медија да је црква нешто "застарело" и сличне идеје. Док им је СПЦ требао,онда је био добар,а после наравно,није ваљао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Да ли има неки штампани медиј, осим Печата и Правде који није режимски? А телевизија, или радио, осим Свет Плус и Фокус (СНС)? Онда је био Б92, Студио Б, Наша Борба, Блиц, Телеграф... Не служи ме памћење, признајем, али ми се чини да је сад много већи медијски мрак. Telegraf mislis od Curuvije koji je ubijen, Nasa Borba koja je nastala gasenjem nekih drugih medija, Glas Javnosti kome je Vucic svaki dan pisao kaznu..Da ne spominjemu Dadu Vujasinovic. .Porediti to vreme i danas ne samo da je pogresno vec je i bolesno. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Студио Б је крајем деведесетих био не баш сјајан медиј,остао нам је упамћен као "вуковизија" зар не ? Мислим од 1996 па касније. Сада је одприлике као што је Б92 био некада,а и Хепи телевизија има доста квалитетан и другачији информативни програм. Посебно са нормалним прилозима у вези са верским празницима и сл. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 To sto pises samo govori da si u Milosevicevo vreme verovatno piskio u pelenu. Svi mi koji smo tada ziveli i nismo bili dezerteri; secamo se pada Knina u 38 minuti dnevnika; fotoshop duge iznad mosta u Novom Sadu, Mirka i Slavka u Politici, Baba Juline horoskop kolumne u Dugi i mnogih drugih stvari. Sa druge strane ja se nesto nisam mnogo ni interesovao za izbore a opet sve sam saznao u Dverima koji su eto bili pod medijskom blokadom kao sto kazes. Да ли има неки штампани медиј, осим Печата и Правде који није режимски? А телевизија, или радио, осим Свет Плус и Фокус (СНС)? Онда је био Б92, Студио Б, Наша Борба, Блиц, Телеграф, Данас, Време, НИН... Не служи ме памћење, признајем, али ми се чини да је сад много већи медијски мрак. Хахахаха , па сад имаш на свим медијима се сви помињу у праву је ту Зеебеедее хспектрум ( какво је то име зеебеедее?) . Једино што на свим медијима спинују, па онда на бу92 се појави онај нарогушени спикер и вели: "Двери клерофашистичка организација коју финансира зли Коштуница реликт мрачне прошлости '90-их су организовале породичну шетњу која је уствари фашистички марш све са подмлатком јунге сербише клајне кинда, случајни пролазник наш новинар који је добио ћушку само зато што је носио мајицу на којој је писало Косово је Држава ( на енглеском језику и ми се из редакције бу92 искрено чудимо како је ико од Дверјана тих клерофашиста успео да прочита шта ту пише с обзиром да сви знамо да су они неки балкански сељобери) , наш новинар је смештен хитно у ургентни центар где је установљен тежи потрес мозга . Наравно као што су медији јавили ћушку је добио од бодибилдера свештеника православне цркве Бранислава Перановића , на жалост нисмо успели да снимо овај гнусни догађај, али спекулише се да је полиција одузела реденик лопата од дотичног попа." И тако ми из медија све сазнамо , вероватно зато и овај наш зеебеедее Дверјане стално назива клерофашистима пошто се није потрудио да се обавести али овлаш тако ослушне по коју са ових режимских "слободних" медија. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Да ли има неки штампани медиј, осим Печата и Правде који није режимски? А телевизија, или радио, осим Свет Плус и Фокус (СНС)? Онда је био Б92, Студио Б, Наша Борба, Блиц, Телеграф, Данас, Време, НИН... Не служи ме памћење, признајем, али ми се чини да је сад много већи медијски мрак. A ko danas (za razliku od onih vremena) bilo koga na bilo koji nacin sprecava da osnuje novine i da ih stampa? Ni jedan od ondasnjih problema danas ne postoji... niko ne ubija i ne hapsi novinare, niko nikom ne sece kablove, ne ometa signal, ne zabranjuje rad, ne izrice milionske kazne u namestenim procesima, mozes da dobijes dozvolu kad pozelis, distributer ne moze da te za...ava godinama sa neplacanjem... Vi kukate zasto na slobodnom trzistu nema visokotiraznih medija koji promovisu ideje za koje se zalazu partije koje ne prelaze cenzus... pa nema zato sto to (skoro) niko nece da cita i da gleda... ne postoji politicki pritisak na medije, vec ekonomski... Da ne pominjem to da ste izgleda stvarno zaboravili kako je izgledala TV Bastilja, kakve su bile reportaze, kako se na njoj govorilo o opoziciji a kako o rezimu... da opozicija nije imala manji upliv na rezimske medije, nego ga nije imala uopste... da je jedno vreme maltene svaki dnevnik pocinjao sa time sta je Sloba tog dana radio i koga je primio... bas tezak oblik senilnosti... nishizawa је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Студио Б је крајем деведесетих био не баш сјајан медиј,остао нам је упамћен као "вуковизија" зар не ? Мислим од 1996 па касније. Сада је одприлике као што је Б92 био некада,а и Хепи телевизија има доста квалитетан и другачији информативни програм. Посебно са нормалним прилозима у вези са верским празницима и сл. Тачно. Како се преузме градска власт тако се добије и " тв бастиља " - Студио Б. И то су радиле и раде све политичке партије у Србији. Разлика је у томе што су се " демократске снаге " бориле против " тв бастиља " ( све док их не узму под своје ), и оптуживале покојног Милошевића за све ( што је време потврдило ) што су , када су дошле у прилику, и саме радиле. Покојни Милошевић је био аматер у односу на данашње манипулаторе. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Једино што на свим медијима спинују, па онда на бу92 се појави онај нарогушени спикер и вели: "Двери клерофашистичка организација коју финансира зли Коштуница реликт мрачне прошлости '90-их су организовале породичну шетњу која је уствари фашистички марш све са подмлатком јунге сербише клајне кинда, случајни пролазник наш новинар који је добио ћушку само зато што је носио мајицу на којој је писало Косово је Држава ( на енглеском језику и ми се из редакције бу92 искрено чудимо како је ико од Дверјана тих клерофашиста успео да прочита шта ту пише с обзиром да сви знамо да су они неки балкански сељобери) , наш новинар је смештен хитно у ургентни центар где је установљен тежи потрес мозга . Наравно као што су медији јавили ћушку је добио од бодибилдера свештеника православне цркве Бранислава Перановића , на жалост нисмо успели да снимо овај гнусни догађај, али спекулише се да је полиција одузела реденик лопата од дотичног попа." Tuzno je da to sto karikiras se zaista desavalo devedesetih... takav govor si mogao o opoziciji da cujes od spikera na vestima... ne od komentatora, nego bas od spikera dnevnika... da se podsetimo povoda i za 9. mart - na dnevniku RTSa je receno da je SPO „produžena ruka ustaškog režima“ a RTS nije hteo ni da objavi demanti... hajde sad stvarno i iskreno, da li bilo ko moze to da zamisli danas na RTS-u? Da novinar tako nesto kaze o opozicionoj partiji i da jos pride odbijaju da objave demanti? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 @Avocado А зашто је дошло до комплетног преокрета уређивачке политике и уредништаве НИН-а и Политике? То није економски разлог, већ чисто политички. Те новине су биле читане и стално ће бити читане. Слажем се да је боље стање јер нема физичке репресије, убијања и прогањања новинара. Али скоро сигурно има контроле и цензуре, и неких притисака на новинаре и уреднике. Нисам у том свету и не знам, али начује се понешто. Док је нпр. за време Коштунице на власти по свим медијима било пљувања њега самог. Е, то је демократија и слобода медија nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 A ko danas (za razliku od onih vremena) bilo koga na bilo koji nacin sprecava da osnuje novine i da ih stampa? Ni jedan od ondasnjih problema danas ne postoji... niko ne ubija i ne hapsi novinare, niko nikom ne sece kablove, ne ometa signal, ne zabranjuje rad, ne izrice milionske kazne u namestenim procesima, mozes da dobijes dozvolu kad pozelis, distributer ne moze da te za...ava godinama sa neplacanjem... Истина не спречава нико, можеш да оснујеш новине али не можеш да пишеш баш шта хоћеш. Хапсе се новинари само ти ниси обавештен, мада то данас више зову разговор него апс. Убијају се , ни то није истина, ко је рокно Небојшу Крстића ? Не изричу се милионске казне , заправо не изричу се никакве казне зато курир може да опљује попа Ивана овог нашег форумског и џаба што их поп тужи неће никад добити спор. итд. Vi kukate zasto na slobodnom trzistu nema visokotiraznih medija koji promovisu ideje za koje se zalazu partije koje ne prelaze cenzus... pa nema zato sto to (skoro) niko nece da cita i da gleda... ne postoji politicki pritisak na medije, vec ekonomski... Ма иди , код мене у селу сви гледају свет+ ко год има кабловску, скупе се тако бабе код треће бабе која има кабловску па гледају Тому цео дан. Не постоји политички притисак? Ајд не лупај глупости. Лично знам брдо новинара и те како постоји политички притисак, постоји и медијска блокада појединих новинара , просто ако га маркирају тај се више неће појавити ни на једној телевизији која има националну фреквенцију и која је гледанија. Не постоји економски притисак на медије, већ већину медија контролише Ђилас. Ти си стварно необавештен човек , јел теби Коштуница нешто у роду ? Da ne pominjem to da ste izgleda stvarno zaboravili kako je izgledala TV Bastilja, kakve su bile reportaze, kako se na njoj govorilo o opoziciji a kako o rezimu... da opozicija nije imala manji upliv na rezimske medije, nego ga nije imala uopste... da je jedno vreme maltene svaki dnevnik pocinjao sa time sta je Sloba tog dana radio i koga je primio... bas tezak oblik senilnosti... Као да си описао Тадића и садашње медије, а тек ова пљувачина по Томи , наравно ти то све не видиш пошто си на позицијама режима. Али то што ти причаш није објективно него имам утисак као да слушам Ивицу Дачића из млађих дана када је бранио тобожњу објективност Слобиног режима и његових медија. Туга... nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Tuzno je da to sto karikiras se zaista desavalo devedesetih... takav govor si mogao o opoziciji da cujes od spikera na vestima... ne od komentatora, nego bas od spikera dnevnika... da se podsetimo povoda i za 9. mart - na dnevniku RTSa je receno da je SPO „produžena ruka ustaškog režima“ a RTS nije hteo ni da objavi demanti... hajde sad stvarno i iskreno, da li bilo ko moze to da zamisli danas na RTS-u? Da novinar tako nesto kaze o opozicionoj partiji i da jos pride odbijaju da objave demanti. Е, када би карикирао - још и улепшава. Свакодневни утицаји на свест грађана Србије преко " тв бастиље " су узнапредовали толико да се то сада и не примећује. Радио Телевизија Европске Србије - свакодневно, по зна колико пута - хоће ли неко да демантује јер то није РТЕС него РТС. Па, у самом називу, се крије лаж. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Tuzno je da to sto karikiras se zaista desavalo devedesetih... takav govor si mogao o opoziciji da cujes od spikera na vestima... ne od komentatora, nego bas od spikera dnevnika... da se podsetimo povoda i za 9. mart - na dnevniku RTSa je receno da je SPO „produžena ruka ustaškog režima“ a RTS nije hteo ni da objavi demanti... hajde sad stvarno i iskreno, da li bilo ko moze to da zamisli danas na RTS-u? Da novinar tako nesto kaze o opozicionoj partiji i da jos pride odbijaju da objave demanti? Ја имам монопол на 9. март јер сам био тамо на балкону са Вуком и Ђинђићем и Бором Чорбом и другима. Разлика је Авокадо ( какво је то име?) између мене и тебе само што сам ја и против овог режима , као што сам био и против оног. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука