RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 To sto su Nemci palili zive popove i crkve to necemo da im uzimamo za zlo al to sto su vam komunisti uzeli zemlju to je strahota neljudska koju cemo da pamtimo dokle god disemo i trazicemo odstetu dok nam se svaki ar ne vrati? To su stvari koje su se desile pre 70 godina... mozda vam nije sva zemlja vracena ali toliko vam je ustupaka ucinjeno poslednjih 20 godina da su sve te otimacine verovatno visestruko otplacene... evo sad imate i penzije... sta ocete jos? Da uvedemo crkveni dinar pa da svako registrovano domacinstvo izdvaja mesecno po 50e? Eto dobre ideje! А који су то уступци? Јел уступак можда то што коначно свештеник може слободно да се шета градом у мантији? Или је уступак то што када крстиш дете више не мораш да бринеш да ли ће те неки жбир пријавити ДБ-у па да изгубиш посао? На које то конкретно уступке мислиш? Али конкретно, без глупе фразеологије. Што се Немаца тиче, њихови се злочини памте, само што ти не желиш за то да знаш. Врше се помени, најмање за свештеничке и монашке, жртве из тог, али и из свих других ратова. Црква има дубље памћење него било ко од нас. А, да, и рекао си да је скоро све враћено. Опет, КОНКРЕТНО, шта је враћено, а да је мало веће вредности? Случајно знам да су враћане неке небитне шумске парцеле по забитима, где поломиш ногу ако би се само попео, али нисам чуо да је враћено било шта што би могло да ствара нову вредност, а тога је много било. Ето бољег решења! Да се Цркви врати све што јој је отето, а што доноси нову вредност, а да јој држава заузврат ништа друго не даје. Шта мислиш о томе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Прво, није тачан износ обавеза за најнижу пензију који износи 84.000 динара, а не 154.000 како стоји у чланку. Друго, Црква би требала да уплаћује ове обавезе, јер и свештеник својим радом доприноси функционисању ЦО, али свако добија годишњу обавезу на своје име , а не име Црквене општине где служи, тако да од свештеника потражују дуговања и пописују ставари, док Цркву нико не дужи. У пракси је да свештеницима који су у већим местима уплаћује ЦО износ на већу основицу, док онима који су са мањим приходима се уплаћује на најнижи износ или уплаћују свештеници сами себи. У неким општинама се наплаћивао порез на делатност, али свештеник има обавезе према Цркви, да ли на годишњем нивоу, да ли од сваког обреда да уплати одређени износ у за то намењене фондове. Не плаћају ни порез адвокати, певачи, спортисти па опет добију националне пензије. Али изгледа да је проблем само да се неки свештеник не прегоји од 20.000 динара пензије, а никоме није проблем да нпр. подофицир оде у пензију са 46 година живота, да му остане стан и да опет добије хонорарни посао . RYLAH, nedeljko, R.Žiskar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 А да ли држава "дужна" да отима црквену имовину и да се прави луда? Аман људи, знати ли ви колико је имовине Цркве узето од стране државе? Ово је један од начина да се исправи неправда. У сваком случају, и ја сам грађанин ове државе и плаћем порезе. Такође, нисам могао да добијем посао у школи са пуним радним временом "јер радим у цркви" и на тај начин и ако радим у школи (са 30% радног времена, сезонски...) не уплаћују ми никакве доприносе. Ништа... Заиста, није ми чудно када атеисти, комунисти.. и сви остали непријатељи Цркве пљују по Цркви. То је још и нормално. Али када људи из Цркве то чине онда не знам шта рећи... но, то је бреме времена у коме живимо. Биће и теже и горе. Али тада се бар зна ко је у Цркви. nedeljko, PD, Boba and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Али држава има много више редовних расхода, него прихода. И само тоне у дубиозу. Многи људи обављају делатности које немају редовне изворе прихода, па се сами издржавају, и издржавају и државу (тј све оне који живе на њеном терету) Црква само гради грађевине, од чега, ако нема прихода. Црква исто тако има и приходе и расходе, као свако предузеће. Ако нема добре менаџере који могу да обезбеде добро пословање, нек промени менаџмент. Е, у овоме је проблем. Поента оних који не иду у цркву је да представе Цркву као предузеће. Па онда и пдв и порези па онда да се уведе ценовник за вернике....како би на крају рекли да се вера продаје као и свака друга роба. Молитва за оздрављење ... 249,99 РСД.... А шта је у питању? Па, несхватање друштва које обухвата икога ван уже фамилије. Друштво има, осим материјалних, и духовне потребе. И те потребе треба да обезбеди држава у смислу материјалне подршке. Зашто се плаћају глумци? Зашто се плаћају музичари? Свештенике треба да поставља Црква а да плаћа држава и да сваки свештеник који у таквом систему затражи додатне паре (или неки дуги облик материјалне подршке за себе лично) тренутно оде на берзу рада. Дакле, први део је кренуо у решавање... RYLAH and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Svako ko potipse bilo kakav ugovor o honoraranom, autorskom radu ili ugovor o delu, na taj ugovor placa debeo porez... A ti sto ne placaju poreze nisu oslobodjeni poreza, nego rade na crno a to je druga tema. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Држава дан данас користи имовину Цркве, не заборавите то... ово што се уплаћује на име пензионог осигурања је ништа напсрам добити који држава има од онога што није њено власништво. У сваком случају, ово је добар начин оздрављења и Цркве и државе и треба наставити у овом правцу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 А да ли држава "дужна" да отима црквену имовину и да се прави луда? Аман људи, знати ли ви колико је имовине Цркве узето од стране државе? Ово је један од начина да се исправи неправда. Nije ova drzava nista otela, nego jedna druga. Ova drzava je vasa, pravoslavna... vi ste je birali, vas 90% vernika... У сваком случају, и ја сам грађанин ове државе и плаћем порезе. Tako i treba da bude... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Nije ova drzava nista otela, nego jedna druga. Ova drzava je vasa, pravoslavna... vi ste je birali, vas 90% vernika... Уз дужно поштовање, мало знања о правном наследству и о Православљу, не би шкодило. Добро је да си овде и да се дружиш са паметним људима. Сад само стрпљиво... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ovo je tacno... na kraju krajeva svaki narod ima onakvu vladu kakvu zasluzuje i nasa trenutna vlada savrseno oslikava to... Al onda ne zaboravi da isti taj rudar ima pravo da zeli da se izvinjava drugim drzavama za zlocine ili da orgaznizuje gej paradu... i drzava mora to da poslusa Potpuno tacno. Samo da dodam da se izbori odrzavaju svakih nekoliko godina i da ako je danas parada odobrena ne znaci da ce biti i dogodine odobrena. R.Žiskar and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 i to je tacno.... isto vazi i za penzije eto kako lepo funkcionise demokratsko drustvo ^^ Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Nije ova drzava nista otela, nego jedna druga. Ova drzava je vasa, pravoslavna... vi ste je birali, vas 90% vernika... Tako i treba da bude... Држава је једна те иста... сада је, Богу хвала, дошло време да видимо ко је шта. Најсмешније је то што они који се жесте што држава уплаћује свештеницима пензионо осигурање ни једном нису запитали отете имовине Цркве. Дакле, нисте реални а и не желите да будете. ПОента је у пљувању Цркве и њеног свештенства (које никако није идеално, нити сам икада то говорио, најпре ја сам далеко и од нормално доброг...). Ја поздрављам овај потез државе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Држава је једна те иста... сада је, Богу хвала, дошло време да видимо ко је шта. Најсмешније је то што они који се жесте што држава уплаћује свештеницима пензионо осигурање ни једном нису запитали отете имовине Цркве. Дакле, нисте реални а и не желите да будете. ПОента је у пљувању Цркве и њеног свештенства (које никако није идеално, нити сам икада то говорио, најпре ја сам далеко и од нормално доброг...). Ја поздрављам овај потез државе. Jel to znaci da se ovim oprasta drzavi deo tog duga? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Shvatila vlast kome treba da titra da bi bila ponovo izabrana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Drzava Srbija nije nista otela nego bivsa SFRJ, ali postoji nesto sto se zove kontinuitet. Srbija je nasledila odredjena prava ali i obaveze. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Jel to znaci da se ovim oprasta drzavi deo tog duga? То већ не бих знао, али је свакако све ово добар начин да се исправи једна од великих историјских неправди која је нанешена Цркви а чије горке плодове људи из Цркве и дан данас окушају... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука