Jump to content

Глумљење Христовог распећа - пара"бого"служење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нисам вас најбоље разумио, не знам да ли говорите са дозом ироније... Мени је сама помисао да неко ''глуми Исуса Христа'' ван памети, било да се ради о документарном или играном филму. А ово...немам ријечи...

Гледао сам неколицину филмова које су правили муслимани, у којима је приказан живот и рад Мухамеда - ни у једном нико не глуми Мухамеда, већ је његово присуство ријешено на различите начине и, по мом скромном мишљењу, веома успјешно. Паметноме доста!

То те код њих фасцинира, никакав проблем, они и даље примају.

Хришћанство је нешто сасвим друго уколико си то стигао примјетити.

Подели на овим сајтовима

Bibi sta si se uzbudio? :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Опет не могу да разумијем да ли ме провоцирате, јер не одговарате на питања, а користите моје наводе.

Иначе, ја сам православни теолог и немам дилеме кад је Откривење у питању. Хришћенство је апстрактан појам, ја сам вјеран Једној, Светој, Саборној и Апостолској Цркви Христовој, која је у свијету видљиво присутна кроз помјесне православне Цркве.

Муслимане сам поменуо само као илустрацију - колико је њихово поштовање према Мухамеду иако га сматрају само човјеком; са друге стране, ми дозвољавамо да Сина Божјег, који је реално присутан на Литургијији, глумата нека космата људина. За мене је то бласфемија. Исто мислим на све сличне појаве, рецимо распињање на Филипинима, па чак и о ''патентима'' из Јерусалима.

Подели на овим сајтовима

Bibi sta si se uzbudio? :lol:

Ма држе ме ту у перманентном прединфарктном стању.

Не могу да повјерујем својим очима шта на овој теми све прочитах!

Од калвиниста па до скривених иконобораца и не знам ти чега свега!

Боље да затворим PC и одем у пивницу и одрелаксујем уз хладно пиво.

Подели на овим сајтовима

hehe ja to upravo i radim :D .smil.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Опет не могу да разумијем да ли ме провоцирате, јер не одговарате на питања, а користите моје наводе.

Иначе, ја сам православни теолог и немам дилеме кад је Откривење у питању. Хришћенство је апстрактан појам, ја сам вјеран Једној, Светој, Саборној и Апостолској Цркви Христовој, која је у свијету видљиво присутна кроз помјесне православне Цркве.

Муслимане сам поменуо само као илустрацију - колико је њихово поштовање према Мухамеду иако га сматрају само човјеком; са друге стране, ми дозвољавамо да Сина Божјег, који је реално присутан на Литургијији, глумата нека космата људина. За мене је то бласфемија. Исто мислим на све сличне појаве, рецимо распињање на Филипинима, па чак и о ''патентима'' из Јерусалима.

Не разумијем те, не конвенира ти избор глумца, или шта,

космата људина не ваља, какав онда према теби ваља?

Подели на овим сајтовима

Svetu Liturgiju mi imamo ali imamo također i čitav život prožet tom liturgijom pa i tada kada smo izvan liturgijskih dešavanja vrlo rado pogledamo i poslušamo nešto što je Jevanđeljem inspirovano i što služi k uzdizanju duha. Kod nas se to jedno i drugo se ne isključuje već skladno nadopunjava. Možeš me nazvati čim hoćeš ali k razumijevanju onom što sam ti rekao je potrebno nešto više toga čega ti izgleda nemaš, moli se da ti se da. Ponizno srce je početak svakog učenja.

Па ја нисам рекао да све то немате,не знам одакле ови ваши изливи и закључак који се своди да сте врло коректан тип хришћанина који воли погледати нешто што служи к уздисању духа а да није у оквиру Литургијског.Можда нисте упознати са православним током богослужења,али у току страсне седмице,посматрајући спољашњу форму свих кретања,и свештенослужитељ уочи Великог Петка на један врло видљив начин износи Крст из олтара и поставља га у централни дио храма наспрам царксих двери на цјеливање и поклоњење свима вјернима.Тај Крст остаје ту све до изношења плаштанице,оног тренутка када тијело Христово бива положено у гробу.Сви вјерни који могу тих дана се сабирају у храмовима и заједно са својим свештенослужитељима,дакле у зејдници прослављају поменуте догађаје,које прате посебна богослужења посног триода.Изван храма у тим данима је све недовољно све је једна велика нула.

Подели на овим сајтовима

А шта рећи на то како у вас јерусалимска Црква православна

си је на то "парабогослужење" чак и патент направила?

Кад нема ни кише ни града, оди у Јерусалим,

тамо ћеш наћи све то!

.mislise.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Изношење крста.

Христос на крсту и скидање са крста

Опело Христово

Ко се није упознао са Православним Богослужењима у данима пре Васкрсења може видети део на овим сликама. Све јету, нема потребе за никаквим представама, зато сам и рекао да где нема кише и град је добар, иронично.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Па ја нисам рекао да све то немате,не знам одакле ови ваши изливи и закључак који се своди да сте врло коректан тип хришћанина који воли погледати нешто што служи к уздисању духа а да није у оквиру Литургијског.Можда нисте упознати са православним током богослужења,али у току страсне седмице,посматрајући спољашњу форму свих кретања,и свештенослужитељ уочи Великог Петка на један врло видљив начин износи Крст из олтара и поставља га у централни дио храма наспрам царксих двери на цјеливање и поклоњење свима вјернима.Тај Крст остаје ту све до изношења плаштанице,оног тренутка када тијело Христово бива положено у гробу.Сви вјерни који могу тих дана се сабирају у храмовима и заједно са својим свештенослужитељима,дакле у зејдници прослављају поменуте догађаје,које прате посебна богослужења посног триода.Изван храма у тим данима је све недовољно све је једна велика нула.

Све ми то имамо а такођер ми је то познато како је то код вас.

Ми то имамо и у храму и изван храма. И стижемо на обоје!

Подели на овим сајтовима

Изношење крста.

Христос на крсту и скидање са крста

Опело Христово

Ко се није упознао са Православним Богослужењима у данима пре Васкрсења може видети део на овим сликама. Све јету, нема потребе за никаквим представама, зато сам и рекао да где нема кише и град је добар, иронично.

Зато сам рекао да одеш у Јерусалим тамо можеш

и изабрат, кишу ил град или чак обоје наједном.

Али уопште не иронично, сасвим озбиљно!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...