Dimitrije Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Кад су питали једног старца у Русији :Како он не помогне једној девојчици која долази код њега ,у храму, а како се то каже да је ђавоимана. Он је одговорио : Откуд знам да је то воља Божија? Девојчица пости,исповеда се, причешћује се ,и ако буде потребно Господ ће је сам исцелити. Сви свети оци говоре: Да не могу исцелити човека, они, који прво сами нису очишћен од страсти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Да нарочито када се ђавоиманост генетски наслиједи. Ево, сада намерно изврћеш јер би да се натежеш. Није рекао да су СВИ случајеви шизофреније или других психичких болести ђавоиманост, него да се огроман број ђавоиманих трпа у луднице. А ти веруј у шта год хоћеш, ја сам само изнео своје мишљење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Ево, сада намерно изврћеш јер би да се натежеш. Није рекао да су СВИ случајеви шизофреније или других психичких болести ђавоиманост, него да се огроман број ђавоиманих трпа у луднице. А ти веруј у шта год хоћеш, ја сам само изнео своје мишљење. Ок, размјенули смо мишљење. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Ма то је додата прича у педагошке сврхе. Опрости, нисам одмах сконтао поенту оног првог поста, јер је постало скоро уобичајено Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Шта онда би са оним демонима који су из младића изгнани у крдо свиња и онда цело крдо сурвано у језеро да се удави? Је ли онда Господ луд, па смо ми данас паметни, када видимо где је он погрешио? Реци Му слободно да је погрешио, да је тај младић само био луд. Видиш, а за слепог је знао да направи блато и налепи му на очи-и овај прогледа. Није Господ био баш толика незналица по питању физиологије и духовних проблема. Није ни оном са сувом руком рекао:Изађи из њега!, већ:Подигни руку! тако да то мешање баба и жаба никако није за похвалу... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Па ја не коментаришем ни смрт своје мајке од тумора максиларног синуса коју су месецима лечили од упале очног нерва. Шта желиш тиме постићи? Да докажеш да сви свештеници и лекари морају бити безгрешни, тј. непогрешиви? Свако ће са својом савешћу пред Господа-то је једини коментар. Коме је мало дато, за мало ће и одговарати. Коме је много дато-за много ће одговарати. Не треба му још моја осуда. Милости хоћу, а не жртве...Драги брате и колега, мислим да то не може да се пореди. Лекари иако су погрешили, нису везали ланцима твоју мајку, и набивши јој крпу у уста оставили да умре од глади, премора и дехидрације... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Видиш, а за слепог је знао да направи блато и налепи му на очи-и овај прогледа. Није Господ био баш толика незналица по питању физиологије и духовних проблема. Није ни оном са сувом руком рекао:Изађи из њега!, већ:Подигни руку! тако да то мешање баба и жаба никако није за похвалу... Опет, као и Јустинијану: Верујте ви у шта год хоћете, ја сам само изнео оно у шта верујем и због чега у то верујем. Ви сте изнели своје одговоре. Даља расправа типа "јесте-није" би се претворила у ћерање, а то није поента. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Нешић каже да је Црква по потреби чепутала Свето Писмо, па могу и ја онда. И ја сам део Цркве. Додуше, Црква је то радила до времена кад није још било штампарије и када је било могуће свашта убацивати и брисати. Сада је то немогуће, али је могуће и даље сасвим индивидуално тумачити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dimitrije Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Неколико речи Професора А.И. Осипова о егзорцизму И предавање на Академији (цела лекција) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Додуше, Црква је то радила до времена кад није још било штампарије и када је било могуће свашта убацивати и брисати. Сада је то немогуће, али је могуће и даље сасвим индивидуално тумачити. Ко је из Цркве то радио? Када је то рађено? Саборно, макар и у локалном смислу, или индивидуално? Ако је индивидуално зар није требало да дође до извесних непоклапања текстова који су преправљани и који нису? Како су решавана та непоклапања? А ако је постојала макар минимална саборност у томе како не постоји нека потврда о том и таквом "сабору"? Јел то неки свети отац преправљао или неки локални ентузијаста? Моје је мишљење да се ниједан иоле савесни хришћанин, овог или оног времена, не би усудио да згужва један једини лист Светог Писма а камоли да преправља написано. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Ко је из Цркве то радио? Када је то рађено? Саборно, макар и у локалном смислу, или индивидуално? Ако је индивидуално зар није требало да дође до извесних непоклапања текстова који су преправљани и који нису? Како су решавана та непоклапања? А ако је постојала макар минимална саборност у томе како не постоји нека потврда о том и таквом "сабору"? Јел то неки свети отац преправљао или неки локални ентузијаста? Моје је мишљење да се ниједан иоле савесни хришћанин, овог или оног времена, не би усудио да згужва један једини лист Светог Писма а камоли да преправља написано. Ево, да покушам да дам један скица одговор (иако се удаљавамо од теме): Радили су људи који су преписивали рукописе или људи који су са неком намером желели да ово или оно буде дописано или избрисано или измењено. Рађено је у времену од настанка најстаријих списа па до појаве савремене штампарије. Углавном се ради о индивидуалној "корекцији" неких места или "допуњавању", и наравно да је дошло до непоклапања, што је данас опште место савременог проучавања Светог Писма. Већш сам писао на другим темема да постоје стари рукописи који уопште немају неке догађаје које налазимо у новијим рукописима. Закључак: неки догађаји су касније једноставно "дописани". У том смислу, чувен додатак је нпр. оно код светог Павла: Жена да ћути у Цркви. То уопште, али уопште не постоји ни у једном старом рукопису његових посланица, па теорије иду дотле да кажу како је исти стих дописан тек у 12. веку. Такође, данас постоји и једна (додуше) контроверзна теорија по питању старине раних манускрипта Новог Завета. До данас су сачувани текстови из најраније 4. века, не постоје старији. Е сад, та теорија каже како су неки црквени ауторитети наредили уништавање ранијих рукописа, како би дошло до што веће униформности текстова и смањења разлика, те формирања једне црквене идеологије, која је најбоље изражена у ових 4 Јеванђеља које имамо. Наравно, ја у ово не верујем. И ја желим да верујем да савесни хрићани нису исправљали тако олако ствари, али факат је да су неке одређене ствари временом просто дописиване, а поједине речи мењане. Сума сумарум, упркос свему томе, Јеванђеље је очувало своје језгро, своју истину и своју благосвет о Христовој победи смрти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 znaci ljudi sa tourretovim sindromom su posednuti? http://www.youtube.com/watch?v=mf4ws3RZTVU&feature=related a gledo sam i neku zenu sto bukvalno laje kao pas, i psuje i trza se, skace i divlja, al ne mogu to da nadjem, jer sam gledo na satelitskoj bas ekstreman slucaj Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 А како реагују на освећену водицу, крстове, Јеванђеље, или призивање имена Господа у себи (мислено, када не испушташ било који звук који би одао шта радиш) ти људи са ових клипова? Јер ови сви испољавају те симптоме тек када се уради нешто од побројаног. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 jedno prosto pitanje: jel postoji sluzba egzorcizma u pravoslavnoj crkvi? jel postoji ta sluzba zapisana u trebniku? koliko ja znam ne postoji. jedino gde se egzorcizam vrsi u pravoslavnoj crkvi jeste u tajni krstenja. ende. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука