Александар Милојков Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 @@Volim_Sina_Bozjeg, Само да ти кажем да синоћ нађох једног уваженог средњовековног теолога који је, попут тебе, тврдио да се "Оче наш" односи на Свету Тријицу, а не на личност Оца. То је Тома Аквински (изволи, ако не верујеш, провери: Suma Teologia III, 23, 2). Оно што је заиста интересантно, људи који највише критикују екуменски дијалог, контакте православних и римокатолика, који страхују да их неко не поунијати - испостави се да су сасвим "у духу" са средњовеквовним, римокатоличким теолозима. Чудно, зар не? Као латентна хомосексуалност, која се испољава као жестока хомофобија. Aquilius Cratus, Марјанн, Иринеј and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Gde mogu u Svetom Pismu naci da se Sin obraca Ocu bez covecanske prirode tj. ovaplocenja? Gde mogu u Svetom Pismu naci da se Sin obraca Ocu bez covecanske prirode tj. ovaplocenja? Gde mogu u Svetom Pismu naci da se Sin obraca Ocu bez covecanske prirode tj. ovaplocenja? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 @@Volim_Sina_Bozjeg, Само да ти кажем да синоћ нађох једног уваженог средњовековног теолога који је, попут тебе, тврдио да се "Оче наш" односи на Свету Тријицу, а не на личност Оца. То је Тома Аквински (изволи, ако не верујеш, провери: Suma Teologia III, 23, 2). Оно што је заиста интересантно, људи који највише критикују екуменски дијалог, контакте православних и римокатолика, који страхују да их неко не поунијати - испостави се да су сасвим "у духу" са средњовеквовним, римокатоличким теолозима. Чудно, зар не? Као латентна хомосексуалност, која се испољава као жестока хомофобија. aleksandre el moram da obucem majmunov kostim da ti kazem da me pre toga niko nie naucio da mislim o onome sto su tebe ucili na fakultetu el moram da molim da budes siguran da si me naucio? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Gde mogu u Svetom Pismu naci da se Sin obraca Ocu bez covecanske prirode tj. ovaplocenja? Човече, коју ћеш још јерес да изговориш? Па, ако је у "наручју Очевом", онда то ваљда значи вечну комуникацију са Оцем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 aleksandre el moram da obucem majmunov kostim da ti kazem da me pre toga niko nie naucio da mislim o onome sto su tebe ucili na fakultetu el moram da molim da budes siguran da si me naucio? ponovi mi samo za tu homoseksualnost igraju mi neke dirke pred ocima malo su crne . Ja sam na ovom sajtu ostavio i adresu gde me svako moze naci nadam se da ovo nije na moj racun Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 aleksandre el moram da obucem majmunov kostim da ti kazem da me pre toga niko nie naucio da mislim o onome sto su tebe ucili na fakultetu el moram da molim da budes siguran da si me naucio? Ма, ОК, нема проблема. Само сам изнео оно што редовно опажам код многих "антиекумениста", а што приметих и код тебе, да сте на неки чудан начин "у духу" са тврдом, средњовековном римокатоличком теологијом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Човече, коју ћеш још јерес да изговориш? Па, ако је у "наручју Очевом", онда то ваљда значи вечну комуникацију са Оцем. Pitao sam gde je i sta je napisano da je Sin Rekao Ocu kao Logos Bozji bez ovaplocenja ?? pitanje a ne tvrdnja skini mi se sa kicme Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 ponovi mi samo za tu homoseksualnost igraju mi neke dirke pred ocima malo su crne . Ja sam na ovom sajtu ostavio i adresu gde me svako moze naci nadam se da ovo nije na moj racun То је само аналогија. Кад си јако против нечега, латентно то (против чега си) имаш у себи. Тако, "антиекуменисти" у себи, као по правилу, имају најтврђу римокатоличку теологију. Gandalf Sivi and Иринеј је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Pitao sam gde je i sta je napisano da je Sin Rekao Ocu kao Logos Bozji bez ovaplocenja ?? pitanje a ne tvrdnja skini mi se sa kicme Открио се као Син Очев, што значи да је у вечној комуникацији са њим. Није му требало оваплоћење да изгради однос са Оцем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 @@Volim_Sina_Bozjeg, За Христа се каже да је Анђео Великог Савета. То се подразумева у вечности. Има неких који се моле једној суштини Божијој. А то је прелест. Учење светог Августина је извитоперено од стране западних мислилаца, ту спада и Тома Аквински. Добро је што имамо прилику да то овде расветлимо, јер као што видимо то су већ познати проблеми за Цркву. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Открио се као Син Очев, што значи да је у вечној комуникацији са њим. Није му требало оваплоћење да изгради однос са Оцем. Covek ja znam kad se Sin Bozji Isus Hristos obrati Bogu Ocu Novi zavet je prepun toga i vrlo jasan da iako se kuvam ispod majmunskog kostimo poprilicno lako shvatam mogu i da ga citiram. E sad mali malom reci gde i sta je tacno rekao Sin Bozji Logos Bogu Ocu pre nego se ovaplotio. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 E sad mali malom reci gde i sta je tacno rekao Sin Bozji Logos Bogu Ocu pre nego se ovaplotio. Антропоморфизујеш Бога. Говор је људски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Антропоморфизујеш Бога. Говор је људски. M iskreno ponekad pomislim da ko bi vas slusao poleteo bi bestelesnom Logosu u zagrljaj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Не разумем те, а није ни важно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Као што се њива прво нађубри да би могла да да род, тако и наш ум, као Божја њива, мора прво да се нађубри, кривом Науком. Та погрешна наука је тама из које ће омогућити да се спозна истинита наука, Светлост Божја Можемо видети да све оно што ми мислимо да је светлост и да је добро, да је заправо све то тама и да смо преварени од стране наших земаљских учитеља, а да је све оно за шта смо мислили да је тама и да је зло заправо светлост и да је добро. Зато и у Св. Писму пише;'' из таме ће засјати светлост''. Два питања; како ти то разумеваш да, како цитираш(прафразираш), "из таме засијаће светлост"? Ако је све што знамо и можемо сазнати тама, како онда можемо препознати светлост ако је никад нисмо видели или опазили или искусили? Другим речима, твојим, ако је та погрешна наука тама и ми у њој обитавамо, како у њој која је сушта тама може бити светлост? Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука