Кирил Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Да вас питам! Јел морам ја да сваки пут постим, и по 40 дана ? Нисам баш здрав ко дрен, имам здравствених проблема, тј. ако не једем увек сам малаксао, не могу ништа да радим, једноставно нисам низашта... Да ли због здравствених проблема, могу да избегнем постове? ПС: Постио сам једном 7 дана (досад највише), и кад сам завршио пост, као да сам из гроба изашао.... нисам се најбоље осећао.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
saas Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 mišljenja sam da svako može postiti osim onih koji boluju od veoma teških boesti (nažalost oni i ne mogu jesti zbog bolesti).... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Кириле, провери здравље, није то нормално у твојим годинама (колико сам сконтао, млађи си дечко). Најозбиљније ти кажем, да не причам сада напамет, али иди уради крвну слику за почетак. Немој да чекаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 (измењено) Да вас питам! Јел морам ја да сваки пут постим, и по 40 дана ? Нисам баш здрав ко дрен, имам здравствених проблема, тј. ако не једем увек сам малаксао, не могу ништа да радим, једноставно нисам низашта... Да ли због здравствених проблема, могу да избегнем постове? ПС: Постио сам једном 7 дана (досад највише), и кад сам завршио пост, као да сам из гроба изашао.... нисам се најбоље осећао.. Разлога за малаксалост кад се пости је више. Један од њих МОЖЕ БИТИ болест (зависи која), али може бити и ненавикнутост на ту врсту хране и недостатак мира (да подсетимо да је један од највећих потрошача енергије мозак, тако да је унутрашњи (не)мир у директној вези са потрошњом, самим тим и и са задовољењем енергетских потреба). Ја лично кад сам први пут постио имао сам тај проблем да сам био малаксао, хронично изгладнео, нервозан итд. Касније, кад човек укључи молитву и читање Светог Писма, исповест, Причешће, стражарење над својим мислима... све дође на своје место и пост у неку руку постаје задовољство. Само полако и постепено. Кад та једна седмица поста буде уз радост а не мрзовољу, свађу или размишљање о храни, само ће се затражити да се пост продужи... Но најбоље и најсигурније је кроз разговор са својим свештеником доћи до узрока и начина превазилажења проблема (који то у суштини и није). Измењено Април 13, 2012 од Јане Саша M. је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 mišljenja sam da svako može postiti osim onih koji boluju od veoma teških boesti (nažalost oni i ne mogu jesti zbog bolesti).... Није баш тако. Имаш хроничних болести због којих си константно на терапијама, лекови ујутру, лекови увече, често доста јаки, и организам тражи јачу храну, не мора баш мрс (мада има којима је једноставно неопходно нешто мрсно), али не може да се издржи на води, једноставно не може. Хронична болест не мора споља ни да се види, а тешка је, мислим, човек који носи ту болест споља може да изгледа као да је потпуно здрав. Тако да болест не мора да буде веома тешка али њена перманентност те крља. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Кириле, провери здравље, није то нормално у твојим годинама (колико сам сконтао, млађи си дечко). Најозбиљније ти кажем, да не причам сада напамет, али иди уради крвну слику за почетак. Немој да чекаш. Урадио сам још пре 2-3 године. Болујем од анемије, тј болест крвних зрнаца - недостатак гвожђа у организму. Могу ја постити, могу бити на хлебу и води, но бојим се за себе, за своје здравље. ПС: Кад човек има храну са којом може да пости, њему је лако. Теже је мени кад морам да плаћам храну да бих постио, но немам баш превише пара за то.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 ПС: Кад човек има храну са којом може да пости, њему је лако. Теже је мени кад морам да плаћам храну да бих постио, но немам баш превише пара за то.... tuzansmajli8904 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Немој то да радиш.. нема потребе за тим... живимо како нам је Бог дао... Apis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Немој то да радиш.. нема потребе за тим... живимо како нам је Бог дао... а шта сам то урадила...? не разумем...ако те је нешто повредило, опрости...није ми била намера Mironosica је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Одговорите одмах! Да ли да постим и данас? Имајте на уму да сам јако гладан! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Свакако, па време је поста. А ако питаш шта да једеш, а ниси здрав, онда одговор тражиш од лекара. Да је Христос хтео, дао би ти тело које може да се уздржава од меса или мрсне хране. Чим није, значи да Му то од тебе не треба, већ, на пример поверење и трпљење. ''Дај Ми срце своје!'' You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука