Jump to content

Свештеник Руске православне цркве: Мадони не треба дати визу за Русију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не верујем да твоје подржавање хомосексуалаца и лезбејки у њиховој болесној намери да по сваку цену одржавају сваке године параде срама било где у свету у себи носи више љубави према њима од, на пример, нашег владике Амфилохија.

М.Амфилохије има толико љубави према њима да би их дао у "пећ да се положе"....елем, нећу се упуштати са тобом у расправу јер знам какво настројење и какав карактер имаш. Код тебе не постоји критичко мишљење, оно мора бити црно и бијело. Не постоји икономија, не постоји снисхођење према слабости, не постоји шанса, све што није по твом калупу то је "суво и у огања се баца".

Немам намјеру да ти се правдам, подржавам ли ја или не хомосексулаце. Јер хомосексуализам не подржавам, али подржавам да се људи разумију јер нису сви хомосексуалци исти. Наравно постоји и друга, политичка страна тих парада, што је очигледно у земљама гдје су и даље остварили своја права, они одржавају параде сваке године. Дакле и они имају двоструке аршине. Али све то није разлог да се ту моралише, а нарочито не од стране десничарских националиста који су прави примјер групе која не би требала да има свој глас у друштву јер су штетни и опасни са својим ставовима како по људе тако и по државу, тако и по основни морал и етику.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Не верујем да твоје подржавање хомосексуалаца и лезбејки у њиховој болесној намери да по сваку цену одржавају сваке године параде срама било где у свету у себи носи више љубави према њима од, на пример, нашег владике Амфилохија.

Sta ces... ne mozemo svi da mrzimo one koji nam se ne dopadaju... neki od nas moraju da budu i normalni...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Не мислим да геј парада треба нашој држави и не мислим да ће да има позитивне ефекте. Мислим да њихов приступ треба да се промени од колективистичком, ка индивидуалистичком. Не треба да траже заштиту и привилегије хомосексуалне групе (као што се ту и тамо ради код нас, а још чешће по свету), него апсолутно право сваког појединца на слободу, био хомосексуалац, хетеросексуалац, монах или било шта друго. Али то није мој проблем. Они хоће да је организују (можда зато што искрено верују да је то добро, можда зато што су гомила исполитизариних ликова који параду користе за промоцију Чеде, а можда из чистог ината) и на то имају право по уставу републике Србије, а и по мојим личним уверењима. Ако бих отворио PR агенцију и организатори параде дошли да ме питају за мишљење, онда бих им делио савете.

Eto, onda se slazemo da parada ne treba da bude odrzana jer ne koristi nikome. Da ne ulazimo sad u neke verske ili druge rasprave. Opravdanost parade ne postoji, nema nista za cilj. Na toj paradi bi bilo gejeva koliko i Spartanaca u termopilima i zbog toga im treba zabraniti da se okupe. Kao sto je za kandidaturu za izbore potrebno npr 10 hiljada potpisa, tako bi i za nesto sto blokira ceo grad i pravi frku u celoj drzavi trebalo odrediti neku cifru, nesto. Nemoguce je da sad svako ko moze da skupi 100 ljudi seta ulacima i blokira saobracaj kad mu se cefne. Neka ih dodje 20 hiljada i onda dobijaju neki kredibilitet, ovako su samo jedno obicno stado koje neko vodi iz nekog interesa.

Подели на овим сајтовима

Zao mi je, ali nije (uvek) tako...

Ok... spreman sam da spustim svoj argument ali taman za toliko da kazem da ako i postoje homoseksualci zbog izbora radi se o ekstremno zanmarljivom broju ljudi...

Covece zar ti nisi nikada video decka, momka ili muskarca koji vec u osnovnoj skoli pokazuje sklonosti ka zenskim stvarima ili se u zenskom drustvu bolje oseca? Ma sta to... jesi video kako se feminizirani muskarci ponasaju, kako hodaju kako govore... i ti ces da mi kazes da je sve to namerno i da oni to sve namerno rade celog zivota jer im se tako svidja... daj.. nemoj da si neozbiljan

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ја не жалим за парадом, тј нисам неко ко се радује тој паради.

Али заступам мишљење да ако неко хоће ту параду да одржава има то право такођер уставом загарантовано. Дакле противим се дивљачком и хулиганском наступу према хомосексуалцима, а такођер и неоснованим и селективним забранама које нису базиране на етичком и неком моралном ауторитету него обичној народној и популистичкој политици.

Дао сам ти пример Данске. Ту нисам мислио на протестанте него на милитантне атеисте који су се у тој земљи дочепали власти и сада оном делу свештенства који се противи склапању хомосексуалних и лезбејских парова у њиховој цркви - законом ускраћује могућност избора да тако нешто могу да одбију.

И код њих је почело " безазленим " парадама срама, а видећемо како ће завршити.

Подели на овим сајтовима

М.Амфилохије има толико љубави према њима да би их дао у "пећ да се положе"

Kad je to on tako nesto rekao?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Evo jednog pitanja za vas slobodare- kada bi se svake subote navijaci(huligani, ubice, narkomani, silovatelji, nasilnici) svakog kluba okupljali na Slaviji, trgu ili vec negde, galamili, mahali zastavama i blokirali saobracaj na nekoliko sati da proslave pobedu da li biste bili protiv toga? Iskreno mi odgovorite. Ja znam mnogo navijaca koji tvrde da ih zajednica ugnjetava i zato vas ovo pitam

Подели на овим сајтовима

Ok... spreman sam da spustim svoj argument ali taman za toliko da kazem da ako i postoje homoseksualci zbog izbora radi se o ekstremno zanmarljivom broju ljudi...

Covece zar ti nisi nikada video decka, momka ili muskarca koji vec u osnovnoj skoli pokazuje sklonosti ka zenskim stvarima ili se u zenskom drustvu bolje oseca? Ma sta to... jesi video kako se feminizirani muskarci ponasaju, kako hodaju kako govore... i ti ces da mi kazes da je sve to namerno i da oni to sve namerno rade celog zivota jer im se tako svidja... daj.. nemoj da si neozbiljan

I po tebi su to sve homoseksualci?

Nece da bude da je tako. Velika vecina takvih koje znam (feminiziranih) se ili ozenila ili jos juri zenske za zenidbu.

Znam samo par njih koii lebde negde izmedju...

S druge strane, makar na TV-u sam mogao da vidim dosta onih koji su to postali svojom voljom.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Дао сам ти пример Данске. Ту нисам мислио на протестанте него на милитантне атеисте који су се у тој земљи дочепали власти и сада оном делу свештенства који се противи склапању хомосексуалних и лезбејских парова у њиховој цркви - законом ускраћује могућност избора да тако нешто могу да одбију.

И код њих је почело " безазленим " парадама срама, а видећемо како ће завршити.

Tо није исто као код нас. У Данској је заступљена протестантска деноминација која је одавно разводњена као институција. Свештеници су тамо практично обична лица који имају занимање и кроз цркву су укључени у државни порезни систем. Зато им држава и може такве захтјеве слати јер намју свој интегритет нити став, а зависни су од државе.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Kad je to on tako nesto rekao?

Само му се омакао цитат из Светог Писма, кога је ставио у мало директан контекст.

Подели на овим сајтовима

Evo jednog pitanja za vas slobodare- kada bi se svake subote navijaci(huligani, ubice, narkomani, silovatelji, nasilnici) svakog kluba okupljali na Slaviji, trgu ili vec negde, galamili, mahali zastavama i blokirali saobracaj na nekoliko sati da proslave pobedu da li biste bili protiv toga? Iskreno mi odgovorite. Ja znam mnogo navijaca koji tvrde da ih zajednica ugnjetava i zato vas ovo pitam

Nemam nista protiv da jednom godisnje prosetaju gradom u Paradi navijanja ako nece nista da lome i nikog da biju...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Sta ces... ne mozemo svi da mrzimo one koji nam se ne dopadaju... neki od nas moraju da budu i normalni...

Ако алудираш на то да ја мрзим хомосексуалце и лезбејке дебело си у криву.

То што им оспоравам право на јавно " парадирање " је једно, а друго што осуђујем сваки облик насиља према њима који су како рече један наш владика " веровали или не - наша браћа и сестре ".

Подели на овим сајтовима

Nemam nista protiv da jednom godisnje prosetaju gradom u Paradi navijanja ako nece nista da lome i nikog da biju...

Zasto jednom godisnje? Imaju ih mnogo, skupljaju se svake nedelje i mogu tako nesto da organizuju svake nedelje. Ovi hoce jednom godisnje, ali ne bi mogli da naprave cesce sve i da hoce, a navijaci mogu. Verovatno im ne treba oduzeti to pravo.

Подели на овим сајтовима

Eto, onda se slazemo da parada ne treba da bude odrzana jer ne koristi nikome. Da ne ulazimo sad u neke verske ili druge rasprave. Opravdanost parade ne postoji, nema nista za cilj. Na toj paradi bi bilo gejeva koliko i Spartanaca u termopilima i zbog toga im treba zabraniti da se okupe. Kao sto je za kandidaturu za izbore potrebno npr 10 hiljada potpisa, tako bi i za nesto sto blokira ceo grad i pravi frku u celoj drzavi trebalo odrediti neku cifru, nesto. Nemoguce je da sad svako ko moze da skupi 100 ljudi seta ulacima i blokira saobracaj kad mu se cefne. Neka ih dodje 20 hiljada i onda dobijaju neki kredibilitet, ovako su samo jedno obicno stado koje neko vodi iz nekog interesa.

Не, из чињенице да ја мислим да парада нема много смисла и да њих нема мало на паради, не проистиче да им треба забранити окупљање. Сад ми паде напамет мала, али изузетно агресивна група навијача (тј. неколико мањих група) којих нема шака јада процентуално у укупном становништву, па нешто нисам приметио да се залажу за забрањивање својих сопствених окупљања. Од таквих окупљања тек нико нема никакве користи, а штете су јако честе, од мањих, па до несагледивих.

Подели на овим сајтовима

Ако алудираш на то да ја мрзим хомосексуалце и лезбејке дебело си у криву.

То што им оспоравам право на јавно " парадирање " је једно, а друго што осуђујем сваки облик насиља према њима који су како рече један наш владика " веровали или не - наша браћа и сестре ".

Mani me tih fora i eufemizama... ne mrzim ih nego im osporavam pravo na javno okupljanje...

mogao bi tako da neko kaze da ne mrzi Jevreje nego sam hoce da Jevreji nose zutu traku... i bio bi podjednako iskren kao i ti...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...