w.a.mozart Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 ja bih napisao Galatima 3,28 i Efescima 5, 23-24 - izabrati po potrebi Galatima 3,28 (28 Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu.) Efescima 5, 23-24 (23 Jer je muž glava ženi kao što je i Hristos glava crkvi, i on je spasitelj tela. 24 No kao što crkva sluša Hrista tako i žene svoje muževe u svemu.) mada mi se čini da ovo što apostol Pavle piše podrazumeva jedan viši nivo Лазар Нешић and feeble је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 и мени безвезе то 13. али тако како је Ма знам, али је стварно безвезе. Ја бих зато сва питања о жени окретао на питања о мушкарцу. Јер овако се унапред ствара атмосфера да је жена: а) или нешто посебно б) или нешто деформисано ja bih napisao Galatima 3,28 i Efescima 5, 23-24 - izabrati po potrebi Galatima 3,28 (28 Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu.) Efescima 5, 23-24 (23 Jer je muž glava ženi kao što je i Hristos glava crkvi, i on je spasitelj tela. 24 No kao što crkva sluša Hrista tako i žene svoje muževe u svemu.) mada mi se čini da ovo što apostol Pavle piše podrazumeva jedan viši nivo Свиђа ми се. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Несторијева јерес - Несторије патријарх јерусалимски , учио је да Христос имао само човечанску притоду. Осуђен на трећем Васељенском сабору , 431.г. у Ефесу.Несторије је био патријарх Новог Рима (=Константинопоља), и учио је да је Исус Христос имао две личности: човечанску - човек Јешуа и божанску - Логос који је обитавао у човеку Јешуи. Делио је то уверење са другима нпр. Теодором Мопсуестијским, али кажу да је у књизи коју је написао пред крај живота (Базар) исповедио православно учење, и да је рекао да је Исус Христос једна личност. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Несторије је био патријарх Новог Рима (=Константинопоља), и учио је да је Исус Христос имао две личности: човечанску - човек Јешуа и божанску - Логос који је обитавао у човеку Јешуи. Делио је то уверење са другима нпр. Теодором Мопсуестијским, али кажу да је у књизи коју је написао пред крај живота (Базар) исповедио православно учење, и да је рекао да је Исус Христос једна личност. Скоро је, на једном предавању на ПБФ, владика Атанасије Јевтић жестоко искритиковао тврђење да је Несторије православан, а што смо имали прилике да прочитамо у часопису "Отачник", где је био преведен један сјајан чланак теолога који је написао ово што и ти; а додао је и да су неки православни (зло)намерно погрешно тумачили самог Несторија. Ово би била занимљива тема за једну нову тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Скоро је, на једном предавању на ПБФ, владика Атанасије Јевтић жестоко искритиковао тврђење да је Несторије православан, а што смо имали прилике да прочитамо у часопису "Отачник", где је био преведен један сјајан чланак теолога који је написао ово што и ти; а додао је и да су неки православни (зло)намерно погрешно тумачили самог Несторија. Ово би била занимљива тема за једну нову тему.Да, то је био онај где је тема броја била гностицизам. Мислим да се владика Атанасије увредио на ту опаску о (зло)намерном погрешном тумачењу Несторија. Моје неко лично мишљење је да се Несторије тек касније усавршио, те преумио, а да је раније имао чак и адопционистичке тежње (мада се веома опрезно оградио од адопционизма). Наравно, за сам раскол са Асирском црквом истока сматрам да је био чисто политичке природе, прогуран од стране сасанида... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Несторије је био патријарх Новог Рима (=Константинопоља), и учио је да је Исус Христос имао две личности: човечанску - човек Јешуа и божанску - Логос који је обитавао у човеку Јешуи. Делио је то уверење са другима нпр. Теодором Мопсуестијским, али кажу да је у књизи коју је написао пред крај живота (Базар) исповедио православно учење, и да је рекао да је Исус Христос једна личност. da, Konstantinopolja - ne znam šta mi bi dobro je da si uočio , idem da ispravim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Савелијева јерес. То је тријадолошка јерес више него нпр. Несторијева. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Да , ето ту сте и ту смо да помогнемо човеку. Деси се да ми нешто промакне у жељу да му што пре помогнем и да човек крене са учењем Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 јел вам до смеха? :Р пазите ово Рођен сам 1993, а крштен на славу 14. јануара 1995. и одем до пароха да узмем крштеницу пошто је потребна као доказ да сам православац, кад оно ја нисам записан! хахахахах.. тај парох тад што је био није записао, јер сам крштен кући :Р дођем кући, немам никакав доказ!!! хааххахахахаха КАО ДА НИСАМ КРШТЕН! ХАХАХАХАХАХА Имам само свећу с крштења :Р и сад морам слати изјаве неке од кумова, ма Боже сачувај.... пожелите ми срећу да се одобри молба Anette је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Имаш косу што су ти ошишали замотану у папирић? Онда би сигурно веровали RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 па немам појма.. видећу још... хвала на идеји Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 А ти батице лепо пријави попа који те крстио код надлежног епископа, па да видимо какав ће доказ да да што те није уписао у књигу крштених. И то да урадиш да те ни мало не гризе савест. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 Најбоље питање са теста које сам видео је: - Од чега је умро Васа Ладачки? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 feeble хехехе па зато и кажем - очито је трик питањце јер некако ми нало нејасно и непотпуно. Не би могао да буде само овакав одговор. Шта знам Поздрав! Може услуга? Можете ви, или неко други са форума, да ми напише сврху свих Светих Тајни, пример о Крштењу - оно служи да .... Св. Причешће - оно служи да... али све да буде око 2-3 реченице. као тезе тако нешто. и још пар питања, ко има живаца нек изволи помоћи брату 1. По православном схватању грех је: а. коначност људске природе б. љубав између м. и ж. в) угрожавање другог. 2. Шта је све написао еванђелист Јован? (јеванђеље, откривење???) 3. Наведи пастирске посланице: (какве су то?) 4. Прецртај неодговарајуће појмове: подризник, епитрахиљ, путир, наруквице, појас, стихар, дискос, фелон, омофор, митра ако неко има додатно времена да ми још објасни шта које значи. 5. Кад је тачно прекинута анатема из 1054? (1960, 1962?) 6. Са ким се богословски сукобљавао Св. Григорије Палама? (Варлаам?) 7. Ко је највећи руски иконописац? 8. Шта значи реч АДАМ? (сви људи?) 9. У ком делу Литургије се чита Свето Еванђеље? то би било то... хвала унапред.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 А ти батице лепо пријави попа који те крстио код надлежног епископа, па да видимо какав ће доказ да да што те није уписао у књигу крштених. И то да урадиш да те ни мало не гризе савест. е да! тај попа је био свештеник до 2002-3 тако нешто... и онда је рашчињен, због наводног криминалног дела... Бог сами зна ђе је тај... но сад је готово.. писали ја и попа изјаву и ето, ваљда ће прихватити то као доказ... још мало па 26 јун, односно Дан Д Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука