Hristoljub Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 4chsmu1, DRAGI MOJI! Iako je ova tema davno postavljena, pre neki dan je ugledah a pošto se ona direktno tiče svih nas ljudi u svakodnevnom životu (bez obzira imamo li ili nemamo veru Božju), to poželeh da i sam dam odgovor iz svog životnog iskustva sa Bogom. Najpre, činjenica je da smo svi doživeli tugu ili žalost u svojim životima. Činjenica je i to da i verujući ljudi upadaju u životne krize i razočaranja, doživljavaju povređivanja i povređuju druge (na žalost! svesno ili nesvesno) i takođe je jasno i da su čak i veliki heroji vere padali u razne vrste žalosti i obeshrabrenja. Znamo da na nebu "nema tuge, ni žalosti, ni uzdisanja" i da vlada savršen mir, radost, Ljubav! Ali mi smo još na zemlji i još mnogo pogrešujemo (jer smo puni mana sa svih strana; bar ja!) i kad ne živimo U IMENU GOSPODNJEM mi se odvajamo od blagodati i kasnije kupimo posledice naših greha i našeg nesavršenstva u ovom zemaljskom hodanju sa Bogom našim. Na žalost, ali normalno je da s'vremena na vreme dolazimo i u to stanje ali to je Božji priziv da se pokajemo za svoje grehe ili da dođemo bliže Bogu i Ocu našem i GOSPODU ISUSU HRISTU a može biti i da se praktično naučimo Ljubavi Božjoj prema protivnicima i neprijateljima našim (i Božjim), da nam se na delu (u našem iskustvu) otkrije koliko je i nas same Bog ljubio i još uvek ljubi. Kako sam kao mlad bio jako "tvrdovrat", onda Bog koji me ljubi nije imao drugog načina, no da me tužno gleda kako "lomim rogove" i patim. :smiley: I šta onda? Ko da uteši? Ko da "zavije ranjenog u srcu"? Ko da podigne? Niko! Tad je najteže naći utehu i prijatelja. Ipak, hvala Bogu, ON JE VERAN! On nas strpljivo čeka i pogledom svojim traži i spreman je da pomogne i isceli rane naše. 0102_laugh A On pomaže na čudesne načine. Nekad direktno iz Reči Svetoga Pisma, nekad kroz reč Svetitelja ili duhovnika a nekad kroz neku "običnu, malu braću", pa čak i "crkveno neverujuće" ljude koje Bog upotrebljava. Na kraju, da dam i jedan živi primer iz mog iskustva. Pre mnogo godina, doživeo sam jedno veliko razočaranje, jaku traumu, "izdaju" ili neverstvo meni jako drage osobe. Kao da mi se svet srušio na glavu. Nisam mogao nigde da boravim, čak mi je bio nezamisliv i povratak kući. Znao sam da sam "puko" ali nisam znao kako da preživim. Mislio sam da ću morati u stacionar, u bolnicu, jedno barem 3 meseca ali znam da mi ni oni ne mogu pomoći. Sada znam da je to onda bilo duševno rastrojstvo. Nisam znao ni šta ći, ni gde ću? Onda mi je Bog stavio u misli srca, jednog dragog poznanika koga sam retko viđao i koji mi je bio drag, jer nije bio opterećujući a bio je uvek jako gostoprimljiv. On je živeo u Vojvodini, daleko od sela u prirodi, čuvao je koze i živeo neki čudan život.Čim me je video obradovao mi se i pokazao mi ljubav na delu. Nisam mu u početku ništa ni pričao, jer me ne bi ni razumeo, ali njegova prosta ljubav i gostoprimstvo (bez zapitkivanja i radoznalosti) smirila me je. A sad nastupa ono glavno: nikad do tad, nisam posvećivao neku pažnju Psalmima Davidovim a još manje šta primao iz ove Reči Božje. Ali sad, kad sam bio u jakoj potrebi, moje srce je vapilo Bogu za Životom. I Bog mi je nekako otvorio svoju Reč i padala je silna Božja Reč na moju žednu dušu i lečila svaku ranu neverovatnom brzinom Nakon samo tri dana, mogao sam da krenem put kući. Zato, bratijo, gore imajmo srca i pružajmo toplinu ljubavi iz svojih srca a ne lukavstvo. Samo tako, neće nam plata propasti! Zato, ako budeš ranjen u srcu TRAŽI ONOG KO JE U SVAKOJ TVOJOJ TUZI - TUŽAN! A On sam, po Svetome Duhu svome, u svetoj tajni Njegovog delovanja, daće ti 0102_laugh i LJUDE PO SVOM SRCU, koje će upotrebiti u slavu svoga svetog i moćnog imena! Slava njemu! Pazi samo, kakva je tvoja tuga i njen uzrok? Postoji bitna razlika da li si "ranjen u srcu" ili je "ranjena samo tvoja sujeta"? I ne zaboravi, samo je jedna žalost koja te U VEČNI ŽIVOT VODI a to je ŽALOST PO BOGU, TO JE TUGA KOJA TE U POKAJANJE VODI ili kako neko lepo reče RADOSNA TUGA! SLAVA BOGU NA SVEMU, pa i na tuzi koju dopušta u naš život da izlije svoj blagoslov. I na kraju, neko je i ovo ostavio kao pouku: [glow=red,2,300]"Podeljena radost je dupla radost, PODELJENA TUGA JE POLA TUGE!"[/glow] A ti, brate, sestro, biraj kome ćeš se poveriti? I upamti, ljudi nas samo mogu delimično razumeti i delimično saosećati sa nama. To je tako i neka te to ne buni ali Bog, ON JEDINI POTPUNO (APSOLUTNO I VIŠE OD TOGA) SAOSEĆA SA NAMA i po daru blagodati svoje preko izabranih za naš život. 0102_laugh i 0102_laugh "NIJE ISKREN, NITI PRAVEDAN, onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom, no onaj ko IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Кад сам тужна,а на жалост имам веома велик разлог због којег ћу"бивати" тужна целог свог живота, ја се окренем љубљеном 4chsmu1 и од њега, само од њега добијам праву утеху tanning ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Кад сам тужна,а на жалост имам веома велик разлог због којег ћу"бивати" тужна целог свог живота, ја се окренем љубљеном :cheesy: и од њега, само од њега добијам праву утеху 0409_feel ето сад и мене растужи Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 4chsmu1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 4chsmu1 mocart Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 0203_cool ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 4chsmu1 0203_cool Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 0203_cool 4chsmu1 4chsmu1 klapklap 4chsmu1 Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Понекад се питам,има ли неког срећног на овом форуму,стално бре нешто патетишете... 0203_cool "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Гдје си брате Максе тј. господине непатетични? Баш си ми недостајао да разбијеш ову "нашу патетику". Наравно да ми волимо да нам неко лупи шаком од сто и каже доста је било 0104_cheesy. Шалу на страну, нема те ни за лијека?! И питаш се што патетишам? Па само тако могу да те натјерам да се јавиш 0203_cool. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Гдје си брате Максе тј. господине непатетични? Баш си ми недостајао да разбијеш ову "нашу патетику". Наравно да ми волимо да нам неко лупи шаком од сто и каже доста је било 0104_cheesy. Шалу на страну, нема те ни за лијека?! И питаш се што патетишам? Па само тако могу да те натјерам да се јавиш klapklap.Мислиш да је мени било лако,кад си се питала,где су Лион и Меда,и како ти недостају... 0203_coolМилева,Милева,ово што си ти мени приредила,веруј ми,дубоко ме је разочарало... Али,ако си спремна на један уметнички живот у двоје,дођи,све ти је опроштено... 4chsmu1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Понекад се питам,има ли неког срећног на овом форуму,стално бре нешто патетишете... 1314_womensUze mi tekst iz prstiju, brate Max. That is absolutly wright. Poneki put mi se chini da je na ovomforumu veoma mnogo tuzznih ljudi. A mladost je prolazna, lepota relativna... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bogdanka_a Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 POMAŽE BOG.. SVE JE PROMENJIVO, RASPOLOŽENJE NARAVNO, PA I TUGA. PITAM SE ZAŠTO BITI TUŽAN KADA JE SVE BOŽJA VOLJA. DAJTE VEDRE TEME, VEDRO PA NEČE BITI TUGE. POZDRAV OPTIMISTIMA A OSTALI PRIDRUŽITE SE!!!!!!!!!!!! 1314_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Није све Божија воља. Како може да буде Божија воља болест, страдање, смрт, ...? Допуштење из неког разлога да, али воља не, јер Бог жели само радост и љубав и благостање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука