Јанко Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ако се некад усуде да пораде на речнику, можда ме и преговоре... Овако, "по речима њиховим познаћете их" (и важи за СВЕ, и тамо и `вамо). А Реч оживљује-или реч убија...? Свако из своје ризнице износи оно што има... Prolece је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 A ono "bosancic" bi valjda trebalo da bude uvreda. O kavoj se to bagri i djubradi radi tesko je i trositi reci; Да, то сам касније замјетио. Босанчић је речено као увреда. Али шта би ту требала да буде увреда? Зар је регија увреда? Или се иде оном логиком сви из Босне су глупаци ? А затим се наставља прича о некој свесрпској забринутости. Оно о ванбрачним распуштеницама затим грађом, пиланама, дашчарама, ресторанима немам појма о чему се ради . Али добро звучи, хеботе још ћу испасти макро и бизмисмен. Ома нудим попу Ивану да пређе код мене на парокију јес да није гарцка али сине има се може се а ту су и распуштенице ... Не сећам се да су попови код мене са амвона тако нешто диванили. Истина је да су рекли да је трибина секташка. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Уз већ стандардне етикете да се ради о „артемијевцима“, „секташима“ итд, кренуло се и са личним карактеристикама беседника који су после одгледаног филма, представили књигу. Па баш у њиховом писању није речено ништа друго осим стандардних етикета (њима тако милих и драгих). Докази којима баратују osamucen Владика бачки био на пријему, а тек ако је тамо попио сок или воду, проговорио са неким (па ако је тај странац, а тек римокатолик :229229229: ). Жељко је "босанчић" (шта је писац хтео да каже - да није у духу љубави према свима покушао увредама да покаже ту љубав, проширујући је на све оне који су из Босне). Отац Иван хоће у град (ево га кључни доказ да је издао веру) Чуди ли вас некада што ни једном једином речју Артемијеве присталице нису поменули страдање Архиепископа Јована охридског? Архиепископа Јована они називају екуменистом и и сличним епитетима. Тако да није ни мало чудно што их се његово страдање не тиче. Иначе негде сам прочитао неки њихов памфлет у коме помињу и Епископе које су до јуче хвалили, на пример банатског Никанора и зворничко-тузланског Василија, а сада их сматрају издајницима и кукавицама који су се продали "екуменистима и папољубцима" и нису се прикључили њиховој дружини у Љуљацима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Mолим вас друга Дражића .... sHa_sarcasticlol Miroslav.Nikolic and Andre Williams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ова прича " да ја хоћу у град" (шта им год то значило) се одавно провлачи и нажалост мојем Епископу се сервира већ довољно дуго времена. Не знам коме сам ја и када причао о томе где ја хоћу да будем (а ја сам САМО тамо где је благослов Цркве и мог Владике). Схватам ја да многима сметам- тј. не сметам ја него Поуке. Мораћу да их разочарам по ко зна који пут јер знам да многи прате шта радим, пишем, причам... ја ћу ово радити све док Црква има потребу за тим (а потребе има и биће још више), док не дође неко ко ће све ово боље и клвалитетније радити. Одавно сам победио свој его. Уосталом , баш ме брига шта пишу расколници и они који их подржавају. Мени је част што је ЖРУ увек био уз своју Цркву и што су се многи људи захаљујући браћи и сестрама који овде пишу одрекли расколничке јереси и вратили се својој Цркви. На крају, када те расколници и атеисти нападају сваки дан, просто ојачаш и огуглаш на такве критике. Они мора да раде свој посао: расколници да разарају Цркву изнутра, безбожници споља. Наше је да је чувамо и бранимо најпре литургијским сабрањем и сведочењем саборне свести. Тада нам неће моћи ништа- а и не могу ништа. Нека су они живи и здрави и да им Бог да свести да се што пре врате у Цркву. Желе Зека, Mилена КШ, исидорица and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Жељко , постао баш популарна личност , свуда те има и ови те архивирали http://www.novinar.de/2012/04/02/napad-ekumenista-na-revnitelje-u-ba%C4%8Dkoj.html feeble and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Било би лепо да гласноговорници са новинара.де барем једном јавно иступе и потпишу тескт - име аутора, а не песедуоним. Говоре против одређених људи, етикетријау, називају их кукавицама који својим именом сведоче оно што говоре, док ови ''ревнитељи'' никад не наступе јавно, већ увек тајно. Ако су толики православци, нек јавно наступе и потпишу тескт, или нек заувек умукну. Andre Williams and feeble је реаговао/ла на ово 2 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Жељко , постао баш популарна личност , свуда те има и ови те архивирали http://www.novinar.d...a%C4%8Dkoj.html Ех што су ме архивирали па ни по јада, а могли су лепо да ми плате струју за ову зиму истроших се , уместо што ме архивирају, шта имам ја сад од тога. Саће сви екомунисти мислити да сам њиов, а сви зилоти да сам неки изрод. Значи како год окренеш нисам ничији. Знаш шта је, да ти речем, није мени проблем ни са ким да другујем ко је нормалан , може он бити што би рекла моја баба и црни ганци, не смета то мени, ал само да је нормалан. Е сад једини је проблем што нормалних све више мањка. Рецимо ови што код мене организоваше ту трибуну против + Иринеја њих шака јада, на прсте једне руке их мош избројати, својих проблема имају преко главе , не знају ди ударају , да ми их није жао сад би их именово , ал жао ми људи , знам како живе и да им је тешко. Но ми никако једно није јасно кад они стигну да се баве +Иринејом поред свих својих мука и недаћа, лекове за живце троше , деца су им у расулу, дугове немају да врате одакле, сиротињски живе, у кућу им се увукла и туга и беда , ко и половини нашег народа данас. У Цркву долазе не причешћују се никад. Смирење и послушање су лековити за душу, ко то нема џаба му што ће и милион пута доћи у цркву. Св.Марија египћанка је само једном ушла у Цркву и посветила се , али са смирењем. Све те приче ви наки ми ваки , мачку о клин, артемијевцима сад нико жив неваља, очекивали су вероватно неку опште народну побуну и по Црквама и у Држави , али људи моји говорим већ годинама народ је уморан од свега , није заинтересован за попове ни за Цркву , највећу заинтересованост за Цркву показују Американци , ЦИА, НВО сектор, неки квази религијски самопрокламовани аналитичари, затим ово екстремно крило ултралевичарских политичара, богоборни атеисти и секташи. Шта је њима свима заједничко ? Сем мржње на Цркву и клир , мало шта другог им је заједничко. Мржња није смирење. Указивати на грешке , на пропусте је једно, киптити мржњом је нешто друго. Фарисеји су ми одувек били одбојни у Цркви , још од мојим малих "комунистичких" ногу, њихов површан поглед на веру , без осећаја за аскезу и здраву духовност , дочекивање у припрати од стране "преподобних" , џаба ми да им објашњавам и да сам 100 година у Цркви ако ме они први пут виде у том и том храму нема брате има да одслушам неку "дубокоумну" беседу , где да станем , шта да радим и како да се понашам таман да сам владика све је џаба. Ко се буни по епартији бачској? Ево пример код мене на парокији, веле површни борбени ревнитељи ( не по разуму) " Оћеро Иринеј нако доброг попа , а тај је са свима био баш добар, сви су га ето волели". Да видимо какав је то "нако баш добар поп" и што је +Иринеј тако безочан и ти његови "опрочници" истјазатељи попова. Тај " добри" поп направио тајни дил да општинским властима , практично преко цркве прао новце за прешједника општине , ђипо на све стране , форсиро у цркви само један свој клан ( у питању су избеглице, људима иначе свака част , немам шта да им замерим, али Црква не може да се сведе на избеглице) и да не дужим било би ми мало једна тема да објасним како је тај "добри поп" био добар. У сваком случају није њега отеро +Иринеј него га је само преместио на другу парокију да овај не би више муљо, међутим поп није пристао на ту другу парокију и лепо напусти епархију. Затим тај клан потпуно верски не утврђених присталица "доброг попа" настави да посећује овог манипуланта , буквално му правећи ходочашће где год овај оде. А при том саботира новог попа који већ самим тим што није онај претходни ништа значи неваља. Острашћеност, клановска подела, политикантство, гуруизам, и безброј других неправославних духова су одлика и тијех попова и њихове квази пастве. Наравно оног попа "доброг" манипуланта ни најмање не занима ни случај Артемије ни дешавања у Синоду ни ЦИА завера , ни посета Бајдена , али му сасвим иде у прилог да га третирају као мученика и онда повежу са тако неким крупним и важним као што је бивши епископ и велики теолог Артемије. То се зове идентификација из интереса. Ту сад сви попови који су нешто муљали , петљали и зезали се годинама осете да ће данас сутра и они доћи на ред код тог "злог" "инквизитора" + Иринеја , па једни почну говорити како су ковиљски калуђери сви педери одреда, други тајно међусобом почну да величају Артемија и његову борбу за истину која је само једна , јелте, трећи се сете Иринејевих посета неким шокачким поповима , у сваком случају сви се напрасно сете да Иринеј није баш подобан за њихов поповлук и како би било најбоље ( рече ми један од тих п(л)опова) да се +Иринеју да "да буде професор на факултету , али није он баш за епископа , сувише је он начитан и некако није у реалности", дакле ако би некако могло да се уклони са епископског трона. Чисто ето да им не смета људима у њиовијем пословима. Попови који би радили свој посо поштено у епартији бачкој ова екипа "добрих" попова би сматрала шлихтарама, људима без свог става,кукавицама који чувају браду и мантију зарад леба, или још боље ударном песницом екуменизма. Ако би неки био рукоположен у клир који није завршио богословију а рецимо био марксиста пре тога - тачније професор марксизма, зна се , па то је убачен елеменат, комуњара, ударна песница екуменизма, зли слуга још горег господара. Преумљење ? - то просто не постоји, то су измислили калуђери да залуђују народ. Апостол Павле ? - историјска подвала злих Јевреја. Хришћанска мистика ? - Исплатив бизнис, порез на будале, "они што иду по манастирима и остављају паре"... Просто ја не видим да је Артемије овакав какви су ови попови који га подржавају из својих интереса. Артемија ценим као великог теолога, и верујем да ће се његова љуљачка авантура ускоро завршити. На жалост ових жречева којима иде у прилог оваква ситуација у Цркви ће бити увек. RYLAH, sleki, Andre Williams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Неки неће да увиде сопствену неспособост, па им сметају Срби из Босне који су љепши и паметнији, па умјесто да се угледају на њих они им - завиде Тако и ови јадници , који немају име и презиме прозивају људе због наводних грјеха, мислећи да ће тако више истаћи своју умишљену светост. Док се са свих страна напада Црква и Држава и они сами попут кртица поткопавају темеље свега Србину светог и у тој тами празнослове о свјетлости. Да немам појма о Цркви , па да на једној страни видим канонског епископа бачког, не улазећи у његове докторате и професуру, као ни написана дјела, а на другој видим пар људи који нису никоме познати ни по чему доброме, за кога ћу мислити да је у праву ? Сва ова бука и халабука ће проћи, као што су прошле све претходне. Сјетимо се само колико су биле упорне Акакијеве присталице пре пар година, колико су нападали Цркву и колико су се клели у своје грчеке јаране... А сад ево их прешли код неких Руса, само да би Акакије добио митру sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Да, то сам касније замјетио. Босанчић је речено као увреда. Али шта би ту требала да буде увреда? Зар је регија увреда? Или се иде оном логиком сви из Босне су глупаци ? Босанчић - пих... Кад постанеш неки металика диџеј - онда ми се јави... ;D Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Босанчић - пих... Кад постанеш неки металика диџеј - онда ми се јави... gringrin Шта би то могло бити ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Прочитај Тутора, шести део... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 но добро доста о мени и попу Ивану , нисмо ми тема, идемо дакле даље, ево у Жабљу трибуна( текст нисам кориговао преносим га у ориђиналу са ФБ репортера): ЖАБАЉ: „Чуј, Србине брате!“ И “ТАЈНА БЕЗАКОЊА” i 4 Votes Трибина и промоција документарног филма „Чуј, Србине брате!“ и књиге – “ТАЈНА БЕЗАКОЊА”, одржана је у суботу, 31. марта 2012. године у Жабљу, са почетком у 19 сати. Овој трибини присуствовало је четрдесетак мирјана заинтересованих да чују и у филму виде оно што је тема трибине – БЕЗАКОЊЕ које се у Српској православној Цркви спроводи. 02.04.2010. извор: ФБ страница СТОП ИЗДАЈИ ПРАВОСЛАВЉА Након пројекције филма, у трајању од око сат времена, присутнима су се обратили Мирослав Вујанић, Добросав Вујовић, Сима Огњановић и Остоја Дражић. У дискусији, оја је после пројекције филма трајала још око сад ипо, истакнуто је и да је било оптужби да су организатори ових трибина расколници и секташи, што је нетачно. Ову трибину организују чланови Српске православне Цркве који редовно иду на литургије и који су потписници писма упућеног СА Синоду и писма упућеног епископу Иринеју Буловићу, својим именом, презименом и адресом. У свом обраћању присутнима, Остоја Дражић је прочитао допис који је са његове стране 11. новембра 2008. године упућен митрополитима и епископима СПЦ, следеће садржине: ” Многопоштовани и уваћени високопреосвештени митрополити и епископи Српске православне Цркве, велика је смућеност у народу настала и још се већа спрема. Свакоме добронамерном сада би требало да је потпуно јасна намера тзв. новотараца и екумениста када је у питању Српска Православна Црква и Српски народ, а то је да народ Српски изгуби благодат Бога Живога, а Српска Православна Црква да не пребива више у Истини. Ништа се не дешава случајно. Случај постоји само за онога који не зна или који не верује. Почело је још давне 1990. године непосредно по устоличењу Иринеја (Буловића) на трон Епископа бачког и његовим променама служења Свете Литургије, као и његовим укупним понашањем које је било у многоме саблажњиво за многе старе верујуће Новосађане, који су и у најтежа времена остајали и остали верни вери Православној. Наставило се 1993. године оним чувеним стављањем потписа Иринеја (Буловића) на документ у Шанбезију, о коме се тако мало зна, а који је већ тада указивао на огромне екуменистичке амбиције не само тога епископа. Наставило се, затим, 2002. године уџбеницима за веронауку Игњатија (Мидића), Епископа браничевског, а са одобрењем Светог Синода у коме је главну реч за просвету имао Иринеј (Буловић). Готово невероватно делује да се, примера ради, у веронаукама за први и други разред основне штоле ни једном не користи реч ПРАВОСЛАВЉЕ. Како нашу децу научити шта је Православље које је једина, права и истинита Црква Христова на земљи, ако се чак ни реч не помене? Немогуће је, а то је управо и намера, да се учини да Србима у будућности буде свеједно којој вери припадају. Наставило се даље и још увек се наставља настојањем, сада већ приличног броја епископа наше Цркве, да се живот Цркве врати у време пре Васељенских сабора, јер једино тако могу остварити своје новотарске, јеретичке и екуменистичке науме. Наставило се и још увек се наставља са служењем Свете Литургије противно Типику и противно још увек важећем Службенику. Ћутало се на Светом Архијерејском Сабору свих ових година на све што се дешавало у Српској Православној Цркви. Ћутало се и ништа не предузимало када је Иринеј (Буловић) у Епархији бачкој започео са уношењем новотарија у Свету Литургију; ћутало се чак и када је Иринеј (Буловић) јавно признао да је од папе примио бискупски крст и прстен (2003. године), а он није једини који је то примио; ћутало се и ништа није предузимало на безакоња многих епископа (а, шта је друго до безакоње Цркве?). Примера тог безакоња је, заиста, много и најистакнутији примери су забрана причешћивања на неограничено време м. Михаили и забрана служења Свете Литургије у манастиру Праведног Јова у Прекопечи (Епархија шумадијска), премештање свештеника на другу парохију без његове сагласности и без икаквог образложења (Епархија бачка, жичка, шумадијска), рукоположење свештеника без назначења (Епархија бачка). Захваљујући том ћутању, ми данас имамо то што имамо: јеретичка учења, бујање екуменизма, безакона поступања, масовно увођење новотарија у служењу Свете Литургије, саблажњавање православног народа многобројним и разноразним поступцима већ поприличног броја епископа, раскол у Српској Православној Цркви у Аустралији (који се могао и морао избећи) и претњу раскола у самој Србији. Уважени и многопоштовани Митрополити и Епископи Српске Православне Цркве, више се заиста не може и не сме ћутати. Борба за Истину и борба за Православље је најсветија борба. Молим Вас и преклињем, не само у своје име, него и у име многих који и даље не прихватају њихова јеретичка учења, њихов екуменизам, њихова безакоња и њихово новаторство, не одустајте од те борбе ни сада ни никада. Дигните свој глас и затражите јавно и одлучно да се на Сабору Српске Православне Цркве сви који су се огрешили о Канон, Типик и Устав Српске Православне Цркве, сви који су примили бискупски крст и прстен од папе, сви који су огрезли у безакоњу и новаторству, да се сви они покају. Ви, који сте на страни Истине, на страни Правде, на страни Православља, Ви у које народ Српски и православни има неограничено поверење, немојте одступити у овој борби која је, у суштини, постала и борба за спас Српског народа. У Господу грешни раб Божији, Остоја Дражић” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ko su bre ovi likovi sto blebetaju ove gluposti i da li je neko ikada cuo za njih? @ zeljko ne slazem se sa konstatacijom; Aretemije je dobar ne valjaju ovi oko njega; podseca na neke ranije "Slobo je dobar ne valjaju ovi oko njega, Tito je dobar..." Artemije je vec godinama rusio crkveni poredak i mir u SPC. kao sto vidimo nije se zaustavio sve do samog kraja dok nije napravio raskol. A kad smo vec kod Bosancic to mi izgleda kao da je iz njegovih usta izaslo; posto znam za njegovo misljenje prema srbima sa druge strane Drine. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 da li je ovo istina da se u uzbenicima za veronauku ne koristi rec pravoslavlje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука