Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ne mogu brate zabranjen mi je pristup toj temi :huh: Наравно то је форум вероучитеља, једна пацка за модератора Илића. Молим да се прибележи, немош човеку давати линкове подфорума којима нема приступ. Е сад зашто је пдф вероучитеља сакривен од остатка форума ? Мора да је нека завера... Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Још је занимљивије како и њима, као и рушитељима уставности, сви проблеми почињу деведесетих!! sHa_sarcasticlol Прилично је очигледно ово што је рекао о. Иван: иза свега стоји један исти "послодавац". Пожељно је на најперфидније начине подривати ауторитет СПЦ, делујући изнутра и са друге стране подривати јединство државе, опет делујући изнутра - грађанским ратом! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Још је занимљивије како и њима, као и рушитељима уставности, сви проблеми почињу деведесетих!! . Прилично је очигледно ово што је рекао о. Иван: иза свега стоји један исти "послодавац". Пожељно је на најперфидније начине подривати ауторитет СПЦ, делујући изнутра и са друге стране подривати јединство државе, опет делујући изнутра - грађанским ратом! Неверујем ти ја у те звездочатце Какав бре грађански рат, за то је потребна нарочита воља , а овде одсуствује основна љуцка воља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ово да имају једног те истог послодавца говори и удруживање са акакијевцима. Стефан је акакијевски свештеник а ево он поставља видео клип где брани артемијевце.. Дакле, јасно је који су им послодавци. То је она прича о којој се давно прича, да ће расколничка дружина око Акакија (Немање) да се удружи са Артемијем. Сада једно другоме чешу уши и покушавају да растуре Цркву. Но, слаба им вајда, одавно су прозрени. Да би лакше схватили о чему се ради (за оне који не знају) Акакијевци су главни пљувачи СПЦ, Патријарха Павла, Епископа наше Цркве, свештенства и монаштва. Ево, сада се заједно удружују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Артемије (не знам како га Црква сада дефинише тачно) не може се, нажалост, више сматрати великим теологом, јер се не моли по благослову и ради против Цркве!... Што је био, био је. Нека им је просто за све! Ова тема не би требало да се угаси, а можда би се требало осмелити и на неку едукацију. Као што сам писала недавно на једној сличној теми, БОЈИМ СЕ ОВАКВИХ КОРАКА, јер је време политичких кампања, људи су еуфорични, непросвећени, право је време да се запали маса. То је проблем и више није довољно што ми смао дискутујемо или се подсмевамо њиховим глупостима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Обезбеђење за Литургију да не мош да уђеш ако те они не препознају (капирам да је ово за уплату карте било зезање, мада мислим да није далеко да траже десетак од несрећника, "јер тако Бог налаже") ?! Е, дефинитивно су ме убедили да идем у Љуљаке и да потпишем где треба! И крвљу, ако треба! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Артемије (не знам како га Црква сада дефинише тачно) не може се, нажалост, више сматрати великим теологом, јер се не моли по благослову и ради против Цркве!... Што је био, био је. Нека им је просто за све! Ова тема не би требало да се угаси, а можда би се требало осмелити и на неку едукацију. Као што сам писала недавно на једној сличној теми, БОЈИМ СЕ ОВАКВИХ КОРАКА, јер је време политичких кампања, људи су еуфорични, непросвећени, право је време да се запали маса. То је проблем и више није довољно што ми смао дискутујемо или се подсмевамо њиховим глупостима. Пази, бити велики теолог , незначи нужно бити послушан Цркви. Бити велики теолог , не значи аутоматски бити светитељ. Теологија је данас пре свега интелектуална дисциплина. Ретки су светитељи који добијају епитет богослов. Теолога великих постоји и у другим религијама и хришћанским конфесијама. Оно што рече п(р)озивање за деведесете је заиста симптоматично код многих "реформиста"... Ориген је био велики теолог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Рекао сам да Артемија ценим као великог теолога( он то и јесте), нисам рекао да није одговоран за ову ситуацију и неверујем да му иде у прилог што има подршку од таквих жречева. Хммм... Нешто ми се са овом твојом тезом не слаже његова еклисиологија по којој је читав свет његова епархија, и изјава да он припада Једној (апстрактној) светој и апостолској Цркви... Слажем се ја са скоро свим твојим писанијама на овој теми, али да ће Артемије напустити статус полубожанства који тренутно има у својој секти и вратити се да буде обичан монах у Цркви - мислим да тај ћемо филм, ма колико бисмо сви то волели, тешко одгледати... Boba је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Неверујем ти ја у те звездочатце Какав бре грађански рат, за то је потребна нарочита воља , а овде одсуствује основна љуцка воља. Биће воље. Као и увек, кад устане "кука и мотика"! То ће бити идеалан тренутак и да се секташка маса обрачуна са својим "прогонитељима" и нападне верни народ Цркве и пастире. Неће се више знати ко је гоњен, ни због чега. Сви ће носити пароле истине и правде, а сами Бог и Његове праве слуге ће знати, какво лице маска крије. То је резултат постмодерног хаоса и релативизације добра и зла. Не баш о томе, али томе слично, говорио је Ломпар у једном тексту - ми смо, па и у Цркви, неприпремљени и несвесни наступа једног новог доба у којем маргина више није зло, а није ни добро, нити је центар зло, нити добро - не постоји оса око које се окупљају вредности. Општа расутост и збуњеност. То је терен на којем је зло добродошло са маском највећег доброчинитеља икада: последња превара гора него прва, визија Достојевског, очајање Ничеа, итд. Ето, том непоменику секташи прирпемају пут!... Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Хммм... Нешто ми се са овом твојом тезом не слаже његова еклисиологија по којој је читав свет његова епархија, и изјава да он припада Једној (апстрактној) светој и апостолској Цркви... Слажем се ја са скоро свим твојим писанијама на овој теми, али да ће Артемије напустити статус полубожанства који тренутно има у својој секти и вратити се да буде обичан монах у Цркви - мислим да тај ћемо филм, ма колико бисмо сви то волели, тешко одгледати... За то да јесте велики теолог прочитај моју претходну поруку. За ово друго - то је моја искрена нада, а и ситуација на терену говори у прилог томе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Биће воље. Као и увек, кад устане "кука и мотика"! То ће бити идеалан тренутак и да се секташка маса обрачуна са својим "прогонитељима" и нападне верни народ Цркве и пастире. Неће се више знати ко је гоњен, ни због чега. Сви ће носити пароле истине и правде, а сами Бог и Његове праве слуге ће знати, какво лице маска крије. То је резултат постмодерног хаоса и релативизације добра и зла. Не баш о томе, али томе слично, говорио је Ломпар у једном тексту - ми смо, па и у Цркви, неприпремљени и несвесни наступа једног новог доба у којем маргина више није зло, а није ни добро, нити је центар зло, нити добро - не постоји оса око које се окупљају вредности. Општа расутост и збуњеност. То је терен на којем је зло добродошло са маском највећег доброчинитеља икада: последња превара гора него прва, визија Достојевског, очајање Ничеа, итд. Ето, том непоменику секташи прирпемају пут!... У праву си ! Тако нешто и очекујем. исидорица је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Што би рекао вл.Атанасије Јевтић - (парафразирам) - "дај Боже да се Артемије врати Цркви,али мале су шансе" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Пази, бити велики теолог , незначи нужно бити послушан Цркви. Бити велики теолог , не значи аутоматски бити светитељ. Теологија је данас пре свега интелектуална дисциплина. Ретки су светитељи који добијају епитет богослов. Теолога великих постоји и у другим религијама и хришћанским конфесијама. Оно што рече п(р)озивање за деведесете је заиста симптоматично код многих "реформиста"... Ориген је био велики теолог. Не бих се сложила. Нисам теолог, али муж јесте и знам да се углавном не прихвата "доброта" и квалитет теолога без послушности Цркви и цепања дарова Светог Духа. Уколико термин очистимо од повезивања са вером и тиме га обезвредимо (јер изворно није такав), онда се може назвати псеудо-теологом, а то све више личи на мага, заводника и наличје светости - што је управо застрашујуће свакоме ко је иоле озбиљан. Јуче сам помислила да је ове говоранције и приче штетније лсушати него гледати неки тежак садо-мазо филм. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Не бих се сложила. Нисам теолог, али муж јесте и знам да се углавном не прихвата "доброта" и квалитет теолога без послушности Цркви и цепања дарова Светог Духа. Уколико термин очистимо од повезивања са вером и тиме га обезвредимо (јер изворно није такав), онда се може назвати псеудо-теологом, а то све више личи на мага, заводника и наличје светости - што је управо застрашујуће свакоме ко је иоле озбиљан. Јуче сам помислила да је ове говоранције и приче штетније лсушати него гледати неки тежак садо-мазо филм. Види термин теолог није искључиво наш српски и православни термин. Свака религија има теологе своје. Неможеш им одрицати рецимо докторат теолошки зато што нису хришћани. Или неком хришћанском теологу зато што није православац. Или неком православном теологу зато што није светитељ. То је значење термина теолог , оно је опште. Ја не држим да теолог мора бити искључиво православни теолог јербо тако није у реалности.Такође могу да слободно кажем да има врхунских теолога у хришћанству који нису православне конфесије. Такође и стара Црква је Оригену признавала да је врхунски теолог иако је човек на крају искључен из саме Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ствари су јасне као дан: Расколници се полако удружују јер немају више подршку као што су планирали. Зато им у помоћ прискачу акакијевци који пљују по свему што је свето у Цркви а наводно то раде за одбрану вере. Ови мученици што праве филмове и организују трибине против Епископа Цркве су марионете у рукама оних који већ дуже време раде на рушењу Цркве. Рекох, споља атеисти, безбожници- изнутра расколници. Њима није циљ да се врате у Цркву, њима је циљ да направе што већи хаос јер то одговара главним послодавцима. И сами сте свесни да такозване новотарије, начин служења, екуменизам ( о екуменизму о коме они говоре нико и не помишља нити један свештеник а камоли Епископ) итд... су само изговор за раскол. Заправо, у расколу је добра пара. То је одавно јасно. Лаковерни људи падају на ову чувену мантру "папизам, екуменизам, новотарије" јер и сами појма немају шта причају. Чујем да на овом снимку нападају Митрополита Јована и некаквој теорији грана о којој нико не говори у Цркви. Дакле, лажу лаковерне и измишљају ствари које нико и не помишља. Када би мало боље анализирали, видели би да су највећи критичари западне теологије управо они које они највише нападају. Но, то њима и није битно, важно је пљувати јер тако једино и могу да одрже ово што су закували. Наравно, не задуго. Ово ће се само од себе урушити. Толико ми се људи јавило захваљујући што су се спасили канџа расколништва. Нажалост, има лаковерних који верују о ове бајкице које су одавно на форуму развејане као плева. Наравно, ако буду хтели да читају, наравно да ће и сами схватити заблуду и вратити се својој Светој Цркви. исидорица and Srdjan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука