Зосима Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Скоро брат Нишизава (један од најбољих ех форумаша) рече,парафразираћу: "Данас има толико концепата тумачења вере правослане,да комотно могу да се створе бар још 3-4 нове религије" А највећа утопија је покушати неком објаснити своје становиште,које је унапред осуђено на пропаст... Тако да је најбоље клонити се ћорава посла... Интегра and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Скоро брат Нишизава (један од најбољих ех форумаша) рече,парафразираћу: "Данас има толико концепата тумачења вере правослане,да комотно могу да се створе бар још 3-4 нове религије" А највећа утопија је покушати неком објаснити своје становиште,које је унапред осуђено на пропаст... Тако да је најбоље клонити се ћорава посла... Gore od toga je jedino kad neko umisli da je uvek i nepobitno u pravu, kao npr. on ili ti ponekad... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Gore od toga je jedino kad neko umisli da je uvek i nepobitno u pravu, kao npr. on ili ti ponekad... Браааатееее. Ајде да је ово неко други написао, али ти... obi-wan, GeniusAtWork, w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Ha ha ha ha, duhovito! "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 feeble, zuti car and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Jednosmerna u smislu ako on nema koristi od kazne, imace neko ko to vidi i predomisli se od zlocina. Ako i to, naravno. Batinanje ne tek onako, nego kao redovna vaspitna mera za svaku neposlusnost na toj robiji ili radu. Ali za sve to je potreban vrlo stabilan i jasan sistem, koga ovde kod nas nema ni u tragovima... Obi, kada se zalazes za kaznene mere tipa batinanja, ocigledno ne razmisljas o onima koji bi trebalo da je izvrse. Zasto bi bilo ko bio obavezan da vrsi batinanja i/ili slicne radnje... Pa posle batinanja i taj covek, po isteku radnog vremena treba da se vrati svojoj kuci, zeni, deci, Bogu da se pomoli, da doceka penziju zdrav, fizicki i psihicki. Mislim da je nas zakon o izvrsenju kazni zatvora dobar i human. Zlocin na zlocin, muku na muku ne dozvoljava i hvala Bogu da je tako. feeble је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Браааатееее. Ајде да је ово неко други написао, али ти... Da, tebe sam zaboravio da pomenem... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Obi, kada se zalazes za kaznene mere tipa batinanja, ocigledno ne razmisljas o onima koji bi trebalo da je izvrse. Zasto bi bilo ko bio obavezan da vrsi batinanja i/ili slicne radnje... Pa posle batinanja i taj covek, po isteku radnog vremena treba da se vrati svojoj kuci, zeni, deci, Bogu da se pomoli, da doceka penziju zdrav, fizicki i psihicki. Mislim da je nas zakon o izvrsenju kazni zatvora dobar i human. Zlocin na zlocin, muku na muku ne dozvoljava i hvala Bogu da je tako. Ne slazem se. Ako je teski ubica i u zatvoru tvrdovrat i tera po svome, batinanje nije ni u prazno ni bez smisla. Osim toga, u zatvorima ne rade profesori knjizevnosti, nego ljudi koji su cvrsti i stabilni za takav posao. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Е, управо ми је ово најстрашније... Баш ти, обични, "мали" људи имају у себи толико потенцијала да постану исти као мучитељ(и)... Занимљив линк, ко жели нека погледа... Vrlo, vrlo interesantno! Hvala za link! "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Definitivno nisam za uvodjenje smrtne kazne iako moram priznati da mi se desi, da u trenutku kada procitam ovako jezivu vest, iskreno zavapim da je steta sto smo je pocetkom devedesetih, ukinuli! Bog mu je dao zivot, zato smatram da nije na nama da mu ga oduzimamo, neka to Gospod uredi po svojoj volji. Smatram da bi ovakve ljude trebalo drzati u takvim kontrolisanim uslovima koji onemogucavaju njemu da nanosi zlo drugima, a isto tako i da se onemoguci drugima da se ogrese o njega i da novu muku natovare na svoju dusu. Visedecenijska robija pod strogo kontrolisanim uslovima. Naravno pod pretpostavkom da mu se dokaze krivica etc... Nacin na koji su danas zatvori u Srbiji uredjeni, pri tome mislim na zatvore za najteza krivicna dela i duge robije, uglavnom teze da se priblize tom principu. Neka bi dao Bog postradaloj devojcici Rajska naselja i pocinak u miru i vecnoj radosti. Лазар Нешић, RYLAH, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Eh, savremeni, mlaki hriscani traze pravdu ovde i sada. Emotivci i emotivke... Cemu sve procitane knjige i zitija, liturgijski zivot..... malina :), JESSY and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Bog mu je dao zivot, zato smatram da nije na nama da mu ga oduzimamo Nemoj da se ljutis, ali ovo je najbesmisleniji argument koji se non-stop poteze. Bog je dao zivot i toj zrtvi, pa nikom nista. Ubica resio da ga to ne zanima. Bog je dao zivot svima nama, i svi ti zivoti podjednako vrede. Ili ne vrede nista. Da, da ne zaboravim, u glasanju nisam glasao za smrtnu kaznu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Eh, savremeni, mlaki hriscani traze pravdu ovde i sada. Emotivci i emotivke... Cemu sve procitane knjige i zitija, liturgijski zivot..... Dobro je ipak sto ti ne spadas u nasu grupu, tako da nema za cim da se sekiras... Жика је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Смтрну казну тражи Србија! Занимљиво. А где је сваки појединац који тражи смртну казну кад комшија пребија своју жену. Тад се ни полиција не зове... Драшко, RYLAH, Баба and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Lako je zalagati se za smrtnu kaznu kad neko drugi tu kaznu treba da izvrši, a ne ti. Komotno sakriveni iza bezlične "države", "zakona" lako je pozivati na ubistvo jer tvoje ruke nisu umrljane krvlju...Ali, da li je to zaista tako? Trebalo bi videti kako bi se ponašali oni koji su najglasniji za ponovno uvođenje smrtne kazne kad bi im dali pušku u ruke i stavili ih u streljački stroj. Onaj ko bi pucao nije mnogo drugačiji od onoga koga bi ubio. No, većina bi, sigurno, postupila kao oni koji su bili spremni da kamenuju bludnicu u Jv 8,1-11. Pokrili se ušima i pobegli. Зосима, DYNABLASTER, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука