Jump to content

Smrtna kazna - da ili ne?

64 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за увођење смртне казне

• Да, обавезно! За све тешке злочинце!
    • Не, највећи цивилизацијски напредак је укидање смртне казне
    • Немам став
    • То се коси са основним хришћанским начелима

Препоручена порука

Nisam znala kako drugacije da postavim naslov , ali morala sam da vas pitam za misljenje . Svima je poznato da na zapadu postoje smrtne kazne, pa i razna ubistva i tamo i vamo. Mene zanima sta vi mislite o tome, dal je ta smrtna kazna takodje greh za onog na kog izvrse smrtnu kaznu, odnosno sta ta smrtna kazna pokazuje svima i recimo ubijen je neko dal taj ubijeni ide u Raj ili tamo da ne kazem gde , razumecete me?

Jer ja koliko znam , niko osim Boga ne moze da sudi niti da odlucuje ko ce gde i sta ce snjim biti posle ovog zivota...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa sad ti pitas ono sto verovatno samo Bog zna. Da li ide u raj ili ide ne znam...i diktatori su ubijani pa ne znam da li to znaci automatski da idu u raj,nije to bas ono krvlju i smrcu oprani gresi.

Ja sam veliki protivnik smrtne kazne,iz prostog razloga sto smatram prvo da nije hriscanski,drugo osoba A ako izvrsi neki zlocin taj zlocin moze biti pitanje trenutka,sekunde da li je u redu da se doticni ostavi bez sanse za sagledavanje onoga sta je uradio i bez pokajanja i promene svesti,trece mogucnost greske,imamo bezbroj primera da su pogotovo u Americi to imamo i dan danas se desavali slucajevi nekih stravicnih zlocina i da je onda policija,politicari na presing naroda hapsili ljude koji su neki i ubijani a neki provodili godinama iza resetaka cekajuci izvrsenje smrtne kazne pa se onda dokazivalo da oni nemaju veze sa time,u smrtnoj kazni nemas popravnog.

Za velike zlocine velika i drakonska kazna,40 godina bez mogucnosti pomilovanja,to je neki moj stav,protivnik smrtne kazne...cak i ona prica lakse je ljudima nad cijim bliskima je pocinjen zlocin,nije lakse i to sam saznavao gledajuci raznorazne dokumentarce na tu neku temu,nista im nije lakse ako se ubica nekog njihovog ubije.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Moje mišljenje je da sve zavisi od situacije.

Razumem da je ukidanje smrtne kazne civilzacijska tekovina, logično, oni koji su civilizovani mogu da je ukinu, imaju novac, institucije i stručnjake koji adekvatno mogu da reše taj problem.

Da li smo mi civilizovani, nek svako sam proceni.

Temelj svega je da uradimo sve što je do nas kako bi društvo maksimalno zaštitili, obzirom da imamo silne povratnike, mi to ne činimo.

Velike kazne, povratnicima doživotna robija, kastracija i sl...

Ljubav radja odgovornost , život odgovorne ljude često dovede u situaciju da moraju birati izmedju dva zla, odgovorni ljudi često iz toga izlaze krvavih ruku i to je sasvim ok.

Подели на овим сајтовима

Ništa manje nisu zaslužili ovi umobolnici što su ubili Ivanu Podraščić i Tijanu Jurić.
ako bude bio trajno izolovan od društva, onemogućen da ponovo počini zločin, smatram da je to tekovina civilizacije i da ne treba sprovesti smrtnu kaznu. 
Подели на овим сајтовима

I da ima mogucnost da uvidi svoju gresku i greh i popravi se i postane covek,takodje.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Sveža vest. :(

Pa mi ti sad reci da ovakav šljam ne zaslužuje da bude javno ispečen na tihoj vati.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/507804/DOKTORI-I-POLICIJA-PLAKALI-Sestomesecna-beba-seksualno-zlostavljana-i-lomljene-joj-kosti

realno zaslužuje, al ima toliko puteva koje treba asfaltirati po Srbiji, konstruktivno bi ja njih kaznio..

Подели на овим сајтовима

Kome da se vrati ?

Kome ce to vratiti majku,oca,brata,sestru,detinjstvo...

U rudnik !  

P.s. Ne treba se svetiti,ali treba pruziti sansu da se kroz rad,rad i rad na opstu korist iz coveka iscedi zlo.

Lausevica je u zatvoru posetio Patrijarh Pavle.  0703_read

:351780:

Подели на овим сајтовима

Svima je poznato da na zapadu postoje smrtne kazne, pa i razna ubistva i tamo i vamo.

Na zapadu skoro da nema smrtne kazne (sa izuzetkom SAD), većina država koje je imaju u svojim zakonodavstvima su u Africi i Aziji.

Подели на овим сајтовима

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Nisam ja osoba koja treba da sudi, niste ni vi, niko nije...... To sto postoji drzavni zakon i usadjena gnev u narodu koja prkosi Gospodu nece dugo.

dodatak= Primer Vi ste mrzili nekog i zeljo cekali smrtnu kaznu koju je dobila ta osoba i sta ako pred Gospodom Bogom odete i vidite tu osobu u njegovom je prisustvu, sta ona? Ja ne sudim nikome, a oni koji vama sude ili meni ili drugima sami ce se iznenaditi u kakvoj su zabludi bili cineci ova dela na zemlji ovog zivota.

Подели на овим сајтовима

Da meni neko ubije dete kao sto je onaj bolesnik ubio Tijanu Juric, nema tog Boga koji bi me ubedio da nije dobro da ubicu zivog spalim na tihoj vatri.

to ti verujem. šta kodeks samuraja kaže na to?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Na zapadu skoro da nema smrtne kazne (sa izuzetkom SAD), većina država koje je imaju u svojim zakonodavstvima su u Africi i Aziji.

Potpuni nehotice naleteo sam danas na ovu vest - juznokorejski kapetan i njegova posada su na sudjenju, jer su odgovorni za tragediju trajekta, u kojoj je nastradalo preko 300 ljudi, mahom srednjoskolske dece.

Sudjenje je u toku, i tuzioci su izjavili da ce da traze smrtnu kaznu za kapetana i jos neke iz posade, a dozivoten i teske zatvorske kazne za ostali deo posade.

Ne dodajem nista ovim postom ni za "da" ni za "ne" u pogledu pitanja smrtne kazne, ali me je iznenadilo da jedna visoko razvijena drzava ipak ima takav sistem kaznjavanja prestupnika.

Jos je jasno da ovo nije nikakvo namerno ubistvo, nego nemar  (doduse, sa vrlo teskim posledicama).

Pogledajte i sam clanak...

http://news.sky.com/story/1360955/death-penalty-bid-for-south-korea-ferry-captain

...

451121420-1-762x428.jpg

Prosecutors in South Korea have revealed they are seeking the death penalty for the captain of a ferry that capsized, leaving 304 people dead.

The prosecution closed its argument on Monday by telling the court that Lee Joon-seok should be sentenced to death for failing to execute his duty, which lawyers claim amounted to homicide.

Lead prosecutor in the case, Park Jae-eok, told the court: "Lee supplied the cause of the sinking of the Sewol... he has the heaviest responsibility for the accident.

"We ask that the court sentence him to death."

The trial has taken place against a backdrop of public anger towards the crew, who have been blamed for the disaster.

The Sewol capsized and sank during a routine voyage in April, prompting an outpouring of nationwide grief and criticism of how the government handled the rescue operation.

2014-04-16t015217z-980241533-gm1ea4g0r5j

Most of those killed were secondary school pupils.

Lee was one of 15 crew members accused of abandoning the stricken ship after telling passengers to stay put in their cabins.

Four, including the captain, face homicide charges. The rest face lesser charges, including negligence. A three-judge panel is expected to announce its verdicts in November.

No formal pleas have been made but Lee has denied intent to kill.

Several defendants have been sentenced to death in South Korea in recent years, but none have been executed since 1997.

The prosecution has sought life sentences for the other three charged with homicide and prison terms varying from 15 to 30 years for the rest.

The crew members on trial say they thought it was the coastguard's job to evacuate passengers.

Video footage of their escape triggered outrage, especially after survivors testified that they repeatedly told passengers to stay put.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...