Juanito Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Lepo je koliko ima hobi psihologa po svemu sta novine pise on je udario devojku i onda je ubio. To vise lici na nekoga koji je puko za zivcima nego na patoloskog zlocinca. Dodao je (Stefanović) da je ubica od ranije poznat policiji, jer je činio manja krivična dela, kao i to da on nije poznavao Tijanu Jurić. Од раније познат полицији, по староб добром обичају... LISA and BorisR је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Sta bi Hristos predlagao u ovakvoj situaciji,sta mislite? " Човече, ко мене постави судијом или делитељем међу вама ? " obi-wan and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Pobesnim na ovakve stvari. Roditelj sam. Ne bih ja pedofilima, silovateljima dece ni zatvor ni ludnicu, ni smrtnu kaznu, vec sto bi rek'o moj pokojni djed Miras "seme bi im se zatrlo" onako crnogorski ... Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Од раније познат полицији, по староб добром обичају... Manja krivicna dela i ubistvo su ipak dve razlicite stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 I kazna ne bi predupredila zlocine dalje,covece covek ti je izneo podatke da u 10 zemalja sa zlocinima, 6 ti je u onim zemljama koji imaju vec smrtne kazne,dakle to nije nekog bolesnika sprecilo da ubije,siluje. To sto je izneto nije zato sto oni imaju smrtnu kaznu nego zato sto nemaju stosta drugog. Sad za trenutak da izopstimo ovaj stravican slucaj koji se desio sa malom Tijanom i da se bavimo tim idealnim drustvom. Da li je idealno drustvo i to koje ce policija iznudjivati priznanje batinama,strujom? da li je idealno drustvo to po kome ce sud suditi ne na osnovu dokaza nego na osnovu medijskih spisa ili partijske presude? Da li takvo idealno trenutno drustvo mozda ne moze da bi sto brze resili neki slucaj napravi gresku i da posalje na giljotinu coveka koji nije kriv? previse je dokumentaraca o tome. O idealnom drustvu pricas ti, brate, i jos neki ovde. Ono ne postoji. A ja sam pricao ne o idealnom nego o suvo realnom, onom koje imamo sad i ovde, i sta ciniti sa njim i u njemu. I rekao sam sta smatram da je potrebno i pozeljno da se uradi sad i ovde. I to isto su jos neki ucesnici na temi rekli. A vi pricate o utopiji koje nema niti ce je biti. I zato opet kazem - ne kapiram zasto uopste o tome pricate, kad nas to u stvarnosti nimalo ne dotice. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ne bi predupredila, o tome smo vec raspravljali na istoj ovakvoj temi, demon kad obuzme coveka tada ne postoji svest o tome. O bi, bi, itekako, i ranije su isti ti necastivi napadali ljude umno, pa da vidis kako je ostar zakon kocio zlocine i zlocince. Ali kad si ih vec pomenuo, bas ti necastivi i zele da razvodne i obljutave i ljude i zakone, da se ne zna ko je ko i sta je sta, pa da ovakve gnusotne stvari mogu da se dogadjaju stalno. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ко би да буде фин, шта причаш? Ко је икада поменуо да буде фин према било коме? Зар овде није стално наглашавано да ће му живот бити пакао и најгора казна, да би му смрт била награда?! Одакле ти уопште тако нешто?! `Oce sipak da mu bude pakao ovde u srbistanu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Covece,imas jasnu statistiku da u zemljama gde ima smrtne kazne stopa ovakvih zlocina ne da nije manja nego naprotiv cak i veca. I da li realno mislis za nekog coveka koji ima poriv da ubije,siluje da ce mu bilo kakva kazna biti pred ocima ako bude imao priliku da to uradi? Coveku koji pocini takav zlocin i zavrsava u zatvoru je mnogo teze,mnogo. Не знам да ли сам овде написао, у једној Шеријатској земљи, за трговину дрогом - сечење главе.. јавно.. и људи и даље тргују другом..... Једноставно нема ефекта, смртна казна. Колико год некад, грешно, помислим да неки људи заслужују смрт.... коси се са хришћанским начелима у која верујем и осећам дужност да се борим против тога. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ali neko ce morati onda da ga ubije, ko ce biti taj sto ce da pritisne taster i da nema posledice... "Ne osvećujte se za sebe, ljubazni, nego podajte mesto gnevu, jer stoji napisano: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod." http://wwwyu.com/biblija/45rim012.htm A kakve ovo veze ima sa drzavnim zakonima? Ovavko kidanje iz konteksta i smisla celine svojstveno je sektantima, ne hriscanima. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 а иначе, цивилизацијски напредак није никакав гарант културно-духовне еволуције свести људи, напротив...и то видимо на сваком кораку Nazalost, mnogim hriscanima danas ovo nikako da bude jasno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maks Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ja bih uveo KOLAC! Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 цивилизацијски напредак није никакав гарант културно-духовне еволуције свести људи, напротив...и то видимо на сваком кораку. Не знам шта би се подразумевало под "цивилизацијски напредак" или "цивилизацијске вредности"? Постоји само технолошки напредак. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 A sta cemo sa pokajanjem hriscani? Svako od ubica, silovatelja i ostalih razbojnika ima sanse da se pokaje i dodje u poznanje Istine. Pa zar zitija svetih nisu prepuna slucajeva pokajanih razbojnika. dal ono bese sv.Mojsej Murin upravo ubio dete pa se gorko pokajao za to i posle dugog niza godina isposnickog zivota na kraju i posvetio? A sta cemo sa bolom neutesnih roditelja, hriscanine? Misli li tvoja hriscanska ljubav i na njih, ili je nekako selektivna? Kad drzava obezbedi stabilne uslove za dozivotnu bez mogucnosti pomilovanja i sa teskim radom, onda ima smisla da potpuno ostavimo pricu o smrtnoj kazni. Ali mi pricamo ne o potencijalnom sistemu koga ovde nema ni u najavi, nego o grozotnoj stvarnosti u kojoj jesmo sad i ovde. Gde siledzija siluje pa ga puste za par godina, gde pljackas ubije policajca pa izadje za 5-6. Ili ste vi hriscani prosto zaboravili na pravednost? Dakle, svaka cast svakom, ali ja zelim da moja i druga deca i ostali ljudi pre svega budu maksimalno zasticeni zakonom, pa onda da pricamo roze price. Dotle, ovo sto kazes je obicna prazna demagogija. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Нема никаквог смисла прича о смртној казни јер нема никакве шансе да се она у Србији поново уведе. Бар у догледној будућности. Зато је та твоја прича узалудна... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Не, не разумемо. Сви који се не слажу са тобом су једноставно хладне и бездушне мумије. А све што је супротно од твојих уверења је ”колосални промашај”. То је барем јасно, тако је одувек било. Vidi ovo moravac, ja sam pitao lepo, ljudski, imam nedoumicu jer pricamo o jezivo teskoj stvari a ne o poskupljenju zejtina. Zato te molim, opet ljudski, zaobidji me ako neces ili ne umes da pricas kako treba. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука