karadjordje Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 Ово сам нашао у анатемизмима који су бачени на њега на петом сабору и у том периоду. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 Нажалост, многе ствари које су прирписане Оригену, дело су доцнијих "оригениста". Ти оригенисти су засигурно унели много тога јеретичког што нема никакве везе са Оригеном. О томе говори чињеница да је Ориген осуђен тек након 300 година, на 5.-ом Сабору. Разлог за то били су оригенисти, монаси који су правили велике потресе у цркви. Треба се запитати зашто Оригена не критикују рецимо велики кападокијски оци из 4. века? Напротив, они га хвале. Како то, ако је баш толико јереси било у његовом учењу? Како да то не примете један свети Григорије Богослов, свети Василије Велики? Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 занимљиво питање, волео бих да чујем одговор на то питање? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 мене само занима како све ово има везе са нашим спасењем? мислим, да не разумемо погрешно... да ли заиста информација о месту где се налази пакао има неку корист и да ли ћемо добити спасење? ово питам без икакве злобе и лоше намере и не бих волела сад да се неко обруши на мене са погрдама јер се воде толике расправе на форуму па ме занима да ли нам је све то битно за спасење и живот. хвала. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Небеска Прженица Написано Октобар 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Ulaz u pakao se nalazi u nama samima. Od nas zavisi da li ćemo zapečatiti ta vrata ili ih otvoriti širom kako bi mogli da udjemo unutra. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ^-- управо, да бисмо знали на коју страну није спасење 1502_baby клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ???? ?? ?? ???? ?????????? ? ????????? ??????. 1502_baby osmeh1 kolo2 kakva ideja...... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ???? ???? ?????? ???? ??? ??? ??? ???? ?? ????? ????????? ??????, ?? ?? ???????? ????????... ?? ?? ?????? ??????????? ? ????? ??? ?? ?????? ????? ??? ???? ?????? ? ?? ?? ???? ?????? ???????? ??? ????? ??? ?????? ????? ? ???? ?????? ? ?? ??? ?????? ??? ?? ?? ???? ?????? ?? ???? ?? ???????? ??? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?????? ?? ?? ?????? ?? ?? ??? ?? ??? ?? ????? ?? ??????? ? ?????. ?????. ???????? ???????. ??? ?? ?? ??? ??????? ???????? ????? ???? - ???? ??????? ????????. ?? ?? ?? ??? ??? ????? ?? ???????? ??, ????? ???? ?????. ?????? ?? ??? ???? ?????? ????????? ????? ???? ?? ???? ?????????? ? ???? ????? ?????????? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ??????? ?? ?? ?? ????? ???????? ???? ???? ?? ?? ???? ? ?????? ?? ?? ?? ???????? ???? ???? ?????? ???? ?? ?? ?? ???????? ????? ?????????? ??? ?????? ?? ????? ???????.?? ?? ??? ????? ???? ? ????????? ?? ??? ????? ???? ?? ??? ???????? ???????????? ?? ?? ????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Григорије Витковић? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ????? ????????? ????? ?? ????? ????: "...??????? ?????? ??????? ?????? ???? ???? ?? ?? ???????? ? ???? ???? ?? ??? ?????? ???????....????? ?? ??? ???? ?? ? ??? ??????? ?? ??? ?????, ?????? ?? ???????? ??????? ????? ????? ?????? ????? ????. ????? ? ???? ???????? ?????????? ????... ...????? ?? ??? ???? ???? ???? ? ??? ????? ? ???????? ?????, ??? ?? ?? ??????? ????????? ? ??????????? ???????????. ??????? ?? ?? ???? ???? ?? ?? ????? ??????? ??????? ? ??? ?????? ???? ??? ???????? ?? ???????? ????????... ?????? ? ????? ????????? ????? ??, ??? ???? ?? ????????, ?? ???? ?????? ???? ?????????? ???????, ??? ??? ? ?????? ??????? ? ??????????????? ????.??? ???? ????????? ??????? ?????? ?????? ???????? ? ???????????. ??????, ?? ????? ??????? ???????? - ??? ??? ? ??????. :smiley: ? ??? ??? ?? ?????????? ????? ?? ?????-??????? ???? ?? ?? ????? ???????. ????? ??????? ??????????? ? ?????, ??? ????????? ???????????? ?? ????? ???????????? ?? ??????????, ???? ?? ?? ????. 1312_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ????????? ?????????????????, ???? ???? ? ?????????...??? ?????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ????????? ?????????????????, ???? ???? ? ?????????...??? ?????? ?????????? ?????????? ?? ????? ????????? ? ???? ? ????? ????????? ?? ???????? ?????? ????????? ? ???????? 0104_cheesy pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ?????????? ?????????? ?? ????? ????????? ? ???? ? ????? ????????? ?? ???????? ?????? ????????? ? ???????? 0104_cheesy?? ????? ?? ?????????, ??? ??????? - ?????? ? ?? ?? ???? ?????? ??????. 1312_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ??????? ?? ?? ?? ????? ???????? ???? ???? ?? ?? ???? ? ?????? ?? ?? ?? ???????? ???? ???? ?????? ???? ?? ?? ?? ???????? ????? ?????????? ??? ?????? ?? ????? ???????.?? ?? ??? ????? ???? ? ????????? ?? ??? ????? ???? ?? ??? ???????? ???????????? ?? ?? ????????? ???????? ?? ??????? ? ?????? ????? ??????? ???? ?? ??. ??? ??? ?? ?? ???? ?????? ???? ?????? ?????????? ???? ?????? ????????? ??????. ??? ?? ???? ???? ?? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука