Гости Guest regazza Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Apokatastaza nije nikakav problem za Crkvu......javicu se samo da veceru sredim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Apokatastaza nije nikakav problem za Crkvu......javicu se samo da veceru sredim. ???????????? ??????????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest regazza Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Nemam vremena za pisanje ali apokatastaza nije problem i nema veze sa podvigom.......kako mislis obesmisljava podvig? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Апокатастаза је једно од Оригенових учења због којих је осуђен на 5. Васељенском Сабору. Додуше, то учење је донекле поновио и свети Григорије Ниски, али Црква га (учење) никада није прихватила. Свети Василије Велики, у делу "Дух Свети", износи учење о Духу Светом као Духу обожитељу и усавршитељу. О чему се ради: немогуће је човеку да досегне савршенство и свој смисао без Духа Светога. Немогуће је да позна Сина Божијег, а самим тим ни Бога Оца, ако није у Духу Светоме. То нам говори и апостол Павле, зар не? Е сад, вратимо се на пакао. Свети Василије каже да је пакао одвојеност од Бога, односно одвојеност од Духа Светога. Самим тим човеку је више немогуће да се преуми, да се покаје, да позна Истину - јер нема Духа Светога. Ја из овога јасно закључујем да је апокатастаза немогућа, па макар о њој говорио и један свети Григорије Ниски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 nikad ne reci nikad.....inače,slažem se u potpunosti,aleks 319.gif Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest regazza Написано Октобар 11, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ???????????? ?? ????? ?? ?????????? ????? ???? ????? ?? ?????? ?? 5. ??????????? ??????. ??????, ?? ????? ?? ??????? ??????? ? ????? ????????? ?????, ??? ????? ?? (?????) ?????? ???? ??????????. ????? ???????? ??????, ? ???? "??? ?????", ?????? ????? ? ???? ?????? ??? ???? ????????? ? ???????????. ? ???? ?? ????: ???????? ?? ?????? ?? ??????? ??????????? ? ???? ?????? ??? ???? ???????. ???????? ?? ?? ????? ???? ???????, ? ????? ??? ?? ???? ???, ??? ???? ? ???? ???????. ?? ??? ?????? ? ??????? ?????, ??? ??? ? ???, ??????? ?? ?? ?????. ????? ???????? ???? ?? ?? ????? ?????????? ?? ????, ??????? ?????????? ?? ???? ???????. ????? ??? ?????? ?? ???? ???????? ?? ?? ??????, ?? ?? ??????, ?? ????? ?????? - ??? ???? ???? ???????. ?? ?? ????? ????? ?????????? ?? ?? ???????????? ????????, ?? ????? ? ??? ??????? ? ????? ????? ????????? ?????. Ovo sto sam podebebljala asolutno nije tacno. Inace, veoma dobro znam sta je apokatastaza i znaj da je to jedno od osnovnih ucenja Crkve. Takodje, to sto ti mislis da je apokatastaza i za sta je osudjen Origen totalno je pogresno. Moje pitanje je bilo kakve veze apokatastaza ima sa podvigom.....jer neko je to povezao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 А која је сврха подвига ако ће бити апокатастаза? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ???????????? ?? ????? ?? ?????????? ????? ???? ????? ?? ?????? ?? 5. ??????????? ??????. ??????, ?? ????? ?? ??????? ??????? ? ????? ????????? ?????, ??? ????? ?? (?????) ?????? ???? ??????????. ????? ???????? ??????, ? ???? "??? ?????", ?????? ????? ? ???? ?????? ??? ???? ????????? ? ???????????. ? ???? ?? ????: ???????? ?? ?????? ?? ??????? ??????????? ? ???? ?????? ??? ???? ???????. ???????? ?? ?? ????? ???? ???????, ? ????? ??? ?? ???? ???, ??? ???? ? ???? ???????. ?? ??? ?????? ? ??????? ?????, ??? ??? ? ???, ??????? ?? ?? ?????. ????? ???????? ???? ?? ?? ????? ?????????? ?? ????, ??????? ?????????? ?? ???? ???????. ????? ??? ?????? ?? ???? ???????? ?? ?? ??????, ?? ?? ??????, ?? ????? ?????? - ??? ???? ???? ???????. ?? ?? ????? ????? ?????????? ?? ?? ???????????? ????????, ?? ????? ? ??? ??????? ? ????? ????? ????????? ?????. Ovo sto sam podebebljala asolutno nije tacno. Inace, veoma dobro znam sta je apokatastaza i znaj da je to jedno od osnovnih ucenja Crkve. Takodje, to sto ti mislis da je apokatastaza i za sta je osudjen Origen totalno je pogresno. Moje pitanje je bilo kakve veze apokatastaza ima sa podvigom.....jer neko je to povezao. ? ????? ?? ???? ??????? ??????? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 Јер је тврдио да ћемо васкрснути као сфере,учење о апокатастази,погрешна тријадологија,јер се кастрирао.... pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ???????????? ?? ????? ?? ?????????? ????? ???? ????? ?? ?????? ?? 5. ??????????? ??????. ??????, ?? ????? ?? ??????? ??????? ? ????? ????????? ?????, ??? ????? ?? (?????) ?????? ???? ??????????. ????? ???????? ??????, ? ???? "??? ?????", ?????? ????? ? ???? ?????? ??? ???? ????????? ? ???????????. ? ???? ?? ????: ???????? ?? ?????? ?? ??????? ??????????? ? ???? ?????? ??? ???? ???????. ???????? ?? ?? ????? ???? ???????, ? ????? ??? ?? ???? ???, ??? ???? ? ???? ???????. ?? ??? ?????? ? ??????? ?????, ??? ??? ? ???, ??????? ?? ?? ?????. ????? ???????? ???? ?? ?? ????? ?????????? ?? ????, ??????? ?????????? ?? ???? ???????. ????? ??? ?????? ?? ???? ???????? ?? ?? ??????, ?? ?? ??????, ?? ????? ?????? - ??? ???? ???? ???????. ?? ?? ????? ????? ?????????? ?? ?? ???????????? ????????, ?? ????? ? ??? ??????? ? ????? ????? ????????? ?????. Ovo sto sam podebebljala asolutno nije tacno. Inace, veoma dobro znam sta je apokatastaza i znaj da je to jedno od osnovnih ucenja Crkve. Takodje, to sto ti mislis da je apokatastaza i za sta je osudjen Origen totalno je pogresno. Moje pitanje je bilo kakve veze apokatastaza ima sa podvigom.....jer neko je to povezao. ???? ???????? ?????? ?? ?? ???, ?? ???? ?? ???, ? ??? ??? ????? ?? ??? ??? ??????????? ???????? ??????? ??? ? ?????? ??????? ?????????? ??? ?? ???????????? ? ???????????? ??? ?? ????? ???? ?? ???? ??????? ??? ????????? ??? ??????? ?????????? ???????? ???? ???? ?? ?? ???????? ? ???????? ??? ?????. ??? ?????? ???????? ?????, ?? ??? ?????????? ? ???????? ?? ??? ?? ?? ????? ???? ??????? ?????????. ????? ??? ?? ????? ? ?????. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ???????????? ?? ????? ?? ?????????? ????? ???? ????? ?? ?????? ?? 5. ??????????? ??????. ??????, ?? ????? ?? ??????? ??????? ? ????? ????????? ?????, ??? ????? ?? (?????) ?????? ???? ??????????. ????? ???????? ??????, ? ???? "??? ?????", ?????? ????? ? ???? ?????? ??? ???? ????????? ? ???????????. ? ???? ?? ????: ???????? ?? ?????? ?? ??????? ??????????? ? ???? ?????? ??? ???? ???????. ???????? ?? ?? ????? ???? ???????, ? ????? ??? ?? ???? ???, ??? ???? ? ???? ???????. ?? ??? ?????? ? ??????? ?????, ??? ??? ? ???, ??????? ?? ?? ?????. ????? ???????? ???? ?? ?? ????? ?????????? ?? ????, ??????? ?????????? ?? ???? ???????. ????? ??? ?????? ?? ???? ???????? ?? ?? ??????, ?? ?? ??????, ?? ????? ?????? - ??? ???? ???? ???????. ?? ?? ????? ????? ?????????? ?? ?? ???????????? ????????, ?? ????? ? ??? ??????? ? ????? ????? ????????? ?????. Ovo sto sam podebebljala asolutno nije tacno. Inace, veoma dobro znam sta je apokatastaza i znaj da je to jedno od osnovnih ucenja Crkve. Takodje, to sto ti mislis da je apokatastaza i za sta je osudjen Origen totalno je pogresno. Moje pitanje je bilo kakve veze apokatastaza ima sa podvigom.....jer neko je to povezao. ???. ???? ???? ???? ??????? ??????? ??? ?? ?? ????????????? ????? ????????? ????? ????? ???? (???????? ???????) ? ????????????, ? ???? ???? "?????? ?????????". ?????? ?? ? ???? ???? ? ???? "???? ?????" ????? "? ????????". ????? ??? ???? ??????? ??? ?? ?? ???????????? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????? ? ???????. ?? ?????? ?? ???????????? ???? ?? ????? ?????????? ????? ? ?? ?? ???? ????? ????? ??????? ? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ??? ?? ?????? ?? ???? ?????????? ??? ?????,????? ? ????????????,???????? ?????????????,??? ?? ?????????.... ?? ?? ??????? ???? ??? ?????. ?????? ????? ?? ???? ?????????? ? ??????, ??? ??????????. ????? ???? ? ????????????, ? ?????? ????????? ????? (???? ?? ???? ????????, ? ??? ???? ?? ????????...) ???? ?? ?????? ????????? ????? ????????? ? ??????? ???????? ?????? ? ???? (???? ????? ? ????? ???????????), ? ????????????? ???? ? ?????? ?? ????. ????????????? ?? ? ?????? ???? ???? ????????. ??? ???? ?? ???????? ???. ????????????????? ? ????? ? ?????? ???????. ???????, ????????????????? ??????? ? ??? ?????? ????? ???? ???????. ???????, ?? ?? ?????????? ???? ?????????? ?????????. ????? ?? ??????? ?? ?? ?? ?????? ??????. ?????? ?????? ?? ?? ?????? ?? ???? ????? ??????? ???? ?? ? ????????? ???????? "??????? ???????????" ? ?? ???????? ??????????. ??????? ??, ???????, ?? ?? ?????? ??? ????????? ????????? ?????????????? ????? ???? ?? ???????? ??????????? ??????? ???????? ????????. ?????? ?? ?????? ??? ??????? ?????????? ? ???????? ?????? ?????. ??????? ??: ???? ????? ???? ????? ???????? ??????, ??? ????? ??? ??????????? ??????. ? ???, ????????? ?? ????? ????? ???????? ????????, ??????? ???????? ????????? ??????? ?????? ?? ???????????. ??????? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 ???????????? ?? ????? ?? ?????????? ????? ???? ????? ?? ?????? ?? 5. ??????????? ??????. ??????, ?? ????? ?? ??????? ??????? ? ????? ????????? ?????, ??? ????? ?? (?????) ?????? ???? ??????????. ????? ???????? ??????, ? ???? "??? ?????", ?????? ????? ? ???? ?????? ??? ???? ????????? ? ???????????. ? ???? ?? ????: ???????? ?? ?????? ?? ??????? ??????????? ? ???? ?????? ??? ???? ???????. ???????? ?? ?? ????? ???? ???????, ? ????? ??? ?? ???? ???, ??? ???? ? ???? ???????. ?? ??? ?????? ? ??????? ?????, ??? ??? ? ???, ??????? ?? ?? ?????. ????? ???????? ???? ?? ?? ????? ?????????? ?? ????, ??????? ?????????? ?? ???? ???????. ????? ??? ?????? ?? ???? ???????? ?? ?? ??????, ?? ?? ??????, ?? ????? ?????? - ??? ???? ???? ???????. ?? ?? ????? ????? ?????????? ?? ?? ???????????? ????????, ?? ????? ? ??? ??????? ? ????? ????? ????????? ?????. Ovo sto sam podebebljala asolutno nije tacno. Inace, veoma dobro znam sta je apokatastaza i znaj da je to jedno od osnovnih ucenja Crkve. Takodje, to sto ti mislis da je apokatastaza i za sta je osudjen Origen totalno je pogresno. Moje pitanje je bilo kakve veze apokatastaza ima sa podvigom.....jer neko je to povezao. ????? ????????? ????? ?? ????? ????: "??? ??? ?? ????? ????????? ?????? ????? ? ?????????, ?? ?????? ???? ?????. ??????? ?????? ??????? ?????? ???? ???? ?? ?? ???????? ? ???? ???? ?? ??? ?????? ???????....????? ?? ??? ???? ?? ? ??? ??????? ?? ??? ?????, ?????? ?? ???????? ??????? ????? ????? ?????? ????? ????. ????? ? ???? ???????? ?????????? ????... ...????? ?? ??? ???? ???? ???? ? ??? ????? ? ???????? ?????, ??? ?? ?? ??????? ????????? ? ??????????? ???????????. ??????? ?? ?? ???? ???? ?? ?? ????? ??????? ??????? ? ??? ?????? ???? ??? ???????? ?? ???????? ????????... ...?????? ?? ??????? ?? ???. ??? ? ?????? ????????? ????? ?? ???????." ?? ???? "?????? ?????????" ?????? ?? ???? ?? ?? ???? ????? ?????? "????????? ???????"? ?????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 Учио је да ћемо васкрснути у лоптастом облику. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 Наведи цитат. Обрати пажњу да ли је то његово учење или он наводи шта неки на ту тему мисле. Ту треба бити пажљив, јер је Ориген доста писао о тадашњим ставовима па несмотрено можемо закључити да су ти ставови његови. Ја у његовом делу "О начелима" нешто нисам могао да дођем до таквог закључка. Немој да закључујеш о Оригену искључиво по ставовима теолога који су писали о њему. Најбоље је да узмеш његово дело и да читаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука