Jump to content

По уговору направио дете одрекавши се очинских обавеза и права , сурогат мајке

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мислим да те особе искрено пате што су саме и нереализоване као супружници и партнери и да су им критеријуми за одабир партнера нижи него са 25 година.

Ma, kakvi..kako si stariji kriterijumi za odabir partnera su sve veci! Spisak osobina koje ne zelis da partner ima je sve siri i duzi, a volje da te osobine prihvatis je sve manje. Kada je covek mlad lakse ulazi u veze, pa i brak. Kako vreme odmice sve bolje znas sta neces, a sve manje hoces da se dajes.

Подели на овим сајтовима

Oni su prijatelji, i postoji mogucnost da se vidjaju i dalje. Sta bi bilo kad bi tom njenom prijatelju proradila savest kad vidi svoje dete i zeli da ucestvuje u njenom odrastanju, da bude deo njenog zivota? Da li ce majka da mu to uskrati zbog ugovora, pobegne, ponisti ugovor?

Taj ugovor je nistav po nasem pravu... kao da ga nema...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

А што су се наше девојке овде смориле толико, зар вам је толико тешко да нађете момка, мислим девојкама уопште?

Nije do tezine, vec srece...neko je ima, neko ostane bez ljubavi za zivota....i to je tako, nije fer, ali je tako. Pa ove sto nemaju ljubavi, ako nista drugo bar dete da odgajaju same. Tuzno jeste, ali covek treba da uzme najbolje sto data situacija nudi, pa bar dete da ima sama ako vec nema s kim da ga odgaja. Sta je tu je, zivot nije idealan.

Подели на овим сајтовима

Али бих стварно волео да видим тај уговор :) Већ сам данас писао, виђао сам и уговоре са мртвим људима, и свашта сам виђао, али бих баш волео да видим тај уговор, и делију који је саставио тај уговор :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А како то иде генерално са уговорима? Значи ли то да две стране могу да закључе само онакве уговоре какви су законом дозвољени?

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1331754069' post='601401]

Ma, kakvi..kako si stariji kriterijumi za odabir partnera su sve veci! Spisak osobina koje ne zelis da partner ima je sve siri i duzi, a volje da te osobine prihvatis je sve manje. Kada je covek mlad lakse ulazi u veze, pa i brak. Kako vreme odmice sve bolje znas sta neces, a sve manje hoces da se dajes.

Мислим да грешиш. Девојке дижу критеријум док сматрају да још увек имају доста времена да нађу мушкарца који ће те критеријуме достићи, а како време пролази и схватају да су им захтеви нереални и превисоки, те тиме и недостижни, а оне већ залазе у неке године, критеријуми почињу да опадају, док код очајница не спадну на ове варијанте "макар дете да имам, није битно са ким":

Подели на овим сајтовима

Мислим да грешиш. Девојке дижу критеријум док сматрају да још увек имају доста времена да нађу мушкарца који ће те критеријуме достићи, а како време пролази и схватају да су им захтеви нереални и превисоки, те тиме и недостижни, а оне већ залазе у неке године, критеријуми почињу да опадају, док код очајница не спадну на ове варијанте "макар дете да имам, није битно са ким":

:(

Подели на овим сајтовима

А како то иде генерално са уговорима? Значи ли то да две стране могу да закључе само онакве уговоре какви су законом дозвољени?

Две стране могу да располажу својом вољом у границама закона. То значи да оно што је законима изричито забрањено, или што је супротно дозволама успостављеним законима, рачуна се као да је непостојеће, као да није ни састављено.

Тако и овај уговор, противи се не само изричитим нормама Породичног закона, него и самим основним правним принципима и уставним начелима.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Две стране могу да располажу својом вољом у границама закона. То значи да оно што је законима изричито забрањено, или што је супротно дозволама успостављеним законима, рачуна се као да је непостојеће, као да није ни састављено.

Тако и овај уговор, противи се не само изричитим нормама Породичног закона, него и самим основним правним принципима и уставним начелима.

А зашто закони, па чак и устав забрањују овако нешто и шта је тачно проблематично са аспекта закона? Зашто је потребно да овакве ствари регулише држава уместо да их остави на слободну вољу и савест појединцима?

Подели на овим сајтовима

А зашто закони, па чак и устав забрањују овако нешто и шта је тачно проблематично са аспекта закона? Зашто је потребно да овакве ствари регулише држава уместо да их остави на слободну вољу и савест појединцима?

Зато што, за сада, држава и даље има велику улогу у породичним стварима, мада је светска тенденција, па и наша, да се та област полако премешта у приватну сферу, као недовољно битна за државу (што је тотално болесно, ал ајд сада, то није тема).

Поред тога, имаш заштиту интереса детета, па по томе највећи интерес у неким случајевима представља интерес детета да сазна ко су му прдитељи, ниједан се родитељ неможе ослободити законских обавеза према детету, и тако даље.

Богу хвала, овај либерални нацрт Грађанског закона се спрема као Скадар на Бојани, па има великих могућности да, попут сличних пројеката у нашој правној историји, никада и не дође до Скупштине. Ако дође, стварно ће да створи услове да постанемо жестока дегенерија.

Подели на овим сајтовима

Nije do tezine, vec srece...neko je ima, neko ostane bez ljubavi za zivota....i to je tako, nije fer, ali je tako. Pa ove sto nemaju ljubavi, ako nista drugo bar dete da odgajaju same. Tuzno jeste, ali covek treba da uzme najbolje sto data situacija nudi, pa bar dete da ima sama ako vec nema s kim da ga odgaja. Sta je tu je, zivot nije idealan.

Можда је проблем у погрешном избору? Можда тај неко не бира баш најбоље и не уме да препозна особу са којом би му/јој дружење пријало.

Добро, има и ситуација када особа не познаје довољно људи, и таква ситуација може настати из разних разлога.

Не разумем, зар смо ми мушкарци у већини баш толико лоши?

Подели на овим сајтовима

Можда је проблем у погрешном избору? Можда тај неко не бира баш најбоље и не уме да препозна особу са којом би му/јој дружење пријало.

Добро, има и ситуација када особа не познаје довољно људи, и таква ситуација може настати из разних разлога.

Не разумем, зар смо ми мушкарци у већини баш толико лоши?

Ne nikako, daleko bilo, ima vas sjajnih, a ima vas i losh, isto kao i zena.

Nema to veze, jednostavno neki ljudi nikad ne pronadju svoju drugu polovinu i to je to...sto bi se reklo - it happens...koji su razlozi, pojma nemam, ali jednostavno tako se desi.

Подели на овим сајтовима

Поред тога, имаш заштиту интереса детета, па по томе највећи интерес у неким случајевима представља интерес детета да сазна ко су му прдитељи, ниједан се родитељ неможе ослободити законских обавеза према детету, и тако даље.

0102_laugh

Добро, то за дете има смисла, али генерално, и ја мислим да је држава ту превише уплетена. Али мој разлог није уверење да породица није важна за државу, него да је држава понекад сметња формирању породице.

Подели на овим сајтовима

Можда је проблем у погрешном избору?

Мислим да нико не може 100 % да буде сигуран да је направио прави избор. Људи и после 20 година брака схвате да уствари не познају свог супружника и кад погледају уназад све те године брака виде колико су уствари увек били различити светови, а све је било тако "ружичасто" у почетку.

Личо мислим да је прави избор партнера више лутрија него исправна процена.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...