Срђан Ранђеловић Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Је л' неко чуо за глагол "онодити"? Ја не могу да кажем на шта ме асоцира. gringrin Anette је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 @, да, баш тако..., мени су те старе речи веома занимљиви, симпатични и лепи , и заиста је жалосно да их заборавимо , ма ког су утицаја других настале , мени су веома занимљиви! ето када сам споменуо за кочањ, купус, код мене башта само са купусом зове се купусар или купусарник хехехе... а "онодити", не знам шта би то могло бити!? Шта су басамци? Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Нињо Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Уууу Ђувегија, калкан, душема, џекче, скочањити (се), колесар, сиџимка, будза, баскија, оструга, гурабије.. Ако се сетим још неких, пишем Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Ја не могу да кажем на шта ме асоцира. gringrin Није безобразно, али може да буде... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Нињо Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Шта су басамци? Ја мислим да се каже басамаци И требало би да су степенице, односно басамак је степеник Crveni Baron, Grizzly Adams and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 @@Ел Нињо, одлично збориш likefaceeeeeeee Ел Нињо је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Није безобразно, али може да буде... Аха. То би онда значило да је универзалан, тј. да може да се користи у више различитих варијанти 0409_feel Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 "Онодити" је била веома корисма реч, нека врста "универзалног глагола" који означава било коју активност. На пример, неко те пита "којо работиш?" ("шта радиш?"), а ти одговориш "еве, онодим". То значи - радим нешто небитно да о томе причамо. А може да буде и фин начин да кажеш "шта те брига". Crveni Baron and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Нињо Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Погрдни називи - адум, караконџула, антрз, андрмољ Grizzly Adams and malina :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 караконџула Да ли се ова реч користила за "злу жену", "вештицу" и слично? Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 @@Срђан Ранђеловић, од прилике нешто томе, вероватно црни ђаво , Кара - црн, па има она изрека (барем код мене) - каки си ки караконџула хехехеххе Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 андрмољ и ово има код мене, само се немогу сетити шта тачно значи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 @@Срђан Ранђеловић, од прилике нешто томе, вероватно црни ђаво , Кара - црн, па има она изрека (барем код мене) - каки си ки караконџула хехехеххе Аха. Морао сам да питам да ли је само погрдан назив или има и неко "јаче" значење. Наилазио сам у неким Турским списима на ту реч и у једном од њих, тј. у опису догађаја, је стајало нешто као: "Караконџулу смо погубили, јер је бацала магију". Не могу тачно да цитирам, прошло је вероватно и више од 12 година. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 андрмољ Група, хрпа ствари или слично? Јадранка-Дервента and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 андрмоље су стварчице (не много битне) Јадранка-Дервента and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука