Jump to content

Неписменост, недостатак стила, непристојност у писаном и говорном језику

Guest Светлана

Препоручена порука

Је л' неко чуо за глагол "онодити"?

Ја не могу да кажем на шта ме асоцира. gringrin

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

да, баш тако..., мени су те старе речи веома занимљиви, симпатични и лепи , и заиста је жалосно да их заборавимо , ма ког су утицаја других настале , мени су веома занимљиви!

ето када сам споменуо за кочањ, купус, код мене башта само са купусом зове се купусар или купусарник хехехе...

а "онодити", не знам шта би то могло бити!?

Шта су басамци? :D

Подели на овим сајтовима

Уууу :) Ђувегија, калкан, душема, џекче, скочањити (се), колесар, сиџимка, будза, баскија, оструга, гурабије.. :) Ако се сетим још неких, пишем :)

Подели на овим сајтовима

Шта су басамци? :D

Ја мислим да се каже басамаци :) И требало би да су степенице, односно басамак је степеник :)

Подели на овим сајтовима

Није безобразно, али може да буде... :)

Аха. То би онда значило да је универзалан, тј. да може да се користи у више различитих варијанти 0409_feel

Подели на овим сајтовима

"Онодити" је била веома корисма реч, нека врста "универзалног глагола" који означава било коју активност. На пример, неко те пита "којо работиш?" ("шта радиш?"), а ти одговориш "еве, онодим". То значи - радим нешто небитно да о томе причамо. А може да буде и фин начин да кажеш "шта те брига".

:)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

караконџула

Да ли се ова реч користила за "злу жену", "вештицу" и слично?

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Срђан Ранђеловић,

од прилике нешто томе, вероватно црни ђаво , Кара - црн, па има она изрека (барем код мене) - каки си ки караконџула хехехеххе

Подели на овим сајтовима

@@Срђан Ранђеловић,

од прилике нешто томе, вероватно црни ђаво , Кара - црн, па има она изрека (барем код мене) - каки си ки караконџула хехехеххе

Аха. Морао сам да питам да ли је само погрдан назив или има и неко "јаче" значење. Наилазио сам у неким Турским списима на ту реч и у једном од њих, тј. у опису догађаја, је стајало нешто као: "Караконџулу смо погубили, јер је бацала магију". Не могу тачно да цитирам, прошло је вероватно и више од 12 година.

Подели на овим сајтовима

андрмољ

Група, хрпа ствари или слично?

Подели на овим сајтовима

андрмоље су стварчице (не много битне) 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...