Jump to content

Неписменост, недостатак стила, непристојност у писаном и говорном језику

Guest Светлана

Препоручена порука

Та реч ме асоцира на нешто што не бих волео да видим у току јела. Доста сам гадљив. .smesko.

Дефинитивно не би волео да видиш током јела... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@@Срђан Ранђеловић,

хехехехехе кувар, добар си али то нема у рецептима тако да си забадава тражио хехехехе...

Појашњава уклањање кочња gringrin  Ево копиран текст: U originalnom receptu piše da treba izdubiti kočanj i onda glavicu narezati na šnite. Ja nemam običaj odstraniti kočanj - jer i kad ne odrežem kočanj ploške kelja se za vrijeme kuhanja ionako raspadnu, razlistaju – a kad kočanj odrežem onda je stvar još gora. .smesko.

Подели на овим сајтовима

@@malina :),

вероватно је то тако код вас, искључиво за клип кукуруза, а код нас је посебно клип, а посебно нешто што је кочањ хехехехе, то је назив само за То, а за кукуруз је код нас тулуска :D

Jel to isto sto i "klas kukuruza" ? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Пробаћу на фин начин :smile: "излучевина из носа"?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Та реч ме асоцира на нешто што не бих волео да видим у току јела. Доста сам гадљив. .smesko.

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

povracanje.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

нема везе са кукурузом хехехе , клип једне биљке-поврћа и тај клип је јестив , то се код нас зове кочањ хехехе можда сам малко сад олакшао да погодите.

Подели на овим сајтовима

Пробаћу на фин начин :smile: "излучевина из носа"?

Да. По правилу се са два прста десне руке вештим покретом баци у прашину... :D

Да није кочањ она "дршка" од купуса?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@,

нема везе са кукурузом хехехе , клип једне биљке-поврћа и тај клип је јестив , то се код нас зове кочањ хехехе можда сам малко сад олакшао да погодите.

део од лука - празилука? .smesko.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Да. По правилу се са два прста десне руке вештим покретом баци у прашину...  Да није кочањ она "дршка" од купуса?

јееееееееееееееееееееа likefaceeeeeeee

то се код нас тако каже за дршку или клип купуса :D

Подели на овим сајтовима

• Гости

Колико видим, ова тема че бидне баш занимљива, само што смо променили намену , уместо провере граматике, ми погађамо старе речи хехехе

Подели на овим сајтовима

Занимљиво да наслов није "граматички исправан". "Сас" се употребљава само први пут у реченици. Требало би "сас језик и са граматику".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Колико видим, ова тема че бидне баш занимљива, само што смо променили намену , уместо провере граматике, ми погађамо старе речи хехехе

Многе ствари које данас сматрамо за "погрешне" су у ствари остаци старог језика који нестаје.

Је л' неко чуо за глагол "онодити"?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А ко зна шта је "дзиндза" има пиво... :) "Дз" је онај глас за који немамо слово. Мене су звали "Дзвонко", па ме деца питају "а како ти се пише име кад нема слово 'дз'?"

kod mene u Krusevcu dzindza (ili dzindzov) se koristi da se opise kad je covek neotesano glup ili je djubre od coveka.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...