Цвеле1993 Написано Јун 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Dragi, испала је добра боја...још кад се сервира хладно. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јун 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Мени су густи сокови баш бљак. Значи, бресква, кајсија, јагода, банана...бољи су ретки, типа: јабука, вишња... Једном сам пио сок од кивија, много је укусан, препоручујем! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Па могу да попијем газирану воду, али да је нешто волем, :wink:, волим негазиране сокове, све осим јагоде, њу волим само свјежу и у колачима. Управда само ријечи хвале за твоје постере, свака ти је златна, :cheesy2: blessyou Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
раб.аџија Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 hvala жива била! blessyou то је нека успут покупљена мудрост, па је сада преносим. Него, јел пијете квас? :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јун 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Него, јел пијете квас? :cheesy2: Ја не... Јел пије неко расол и сурутку? blessyou Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јун 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 Dragi, испала је добра боја...још кад се сервира хладно. :cheesy2: Može i pola narandže i pola šangarepe. Važno je da se uz šangarepu (beta karotin) dodaje i vitamin c. Preterana količina beta karotina stoji u sumnju da može da izazove rak, najpre kod pušača, a vitamin c ono nekako neutrališe. Preporuka je da se na dan jede maks. do 250 grama šangarepa, to su tako dve-tri velike šangarepe.. Хвала ти на информацији, ово нисам знао. Ја сам правио само од шаргарепе и додам мало лимуна. Не знам дал' је то довољно за неутрализацију? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 ja sam spravljao sebi i negazirani pepsi ! mućkaš , mućkaš ... dok ne izadje gas ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 15, 2010 Пријави Подели Написано Јун 15, 2010 елем, сад знамо и састав цоца цоле ... http://www.facebook.com/group.php?gid=23478542887&v=info !! COCA-COLA ZERO !!! U svakom slučaju, čitam sa etikete što se sve nalazi u ovom čarobnom napitku i pronalazim slijedeće informacije o tim sastojcima na internetu. 1. FENILALANIN (Phenylalanine) - Utiče na lučenje SEROTONINA (hormon zadovoljstva) koji izaziva ovisnost. 2. FOSFORNA KISELINA (Phosphoric acid) - E338 - Smanjuje gustoću kostiju, jer veže kalcij i magnezij i stvara soli koje se ne apsorbiraju. Takođe izaziva bolesti bubrega, kao i stvaranje kamenca. 3.. NATRIJUM CIKLAMAT (Sodium cyclamate) - E952 - Umjetni zaslađivač koji je 1969. ZABRANJEN, jer je otkriveno da formira kancerogenu tvar u organizmu. 4. ACESULFAM K (Acesulfame potassium) - E950 - Umjetni zaslađivač za koji se tvrdi da nije dovoljno testiran prije puštanja u uporabu i za koji se sumnja da je kancerogen. 5. ASPARTAM (Aspartame) - E951 - Sumnja se da je štetan za mozak i da izaziva tumor. Na stranama wikipedije možete pročitati o ostalim neželjenim posljedicama kao i o sumnjivim okolnostima pod kojim je ovaj zaslađivač prihvaćen kao 'siguran'. 6. KOFEIN (Caffeine) - Ok, ovo svi manje-više znaju, izaziva ovisnost bla bla... 7. NATRIJUM CITRAT (Sodium citrate/Trisodium citrate) - Ovaj 'regulator' okusa je ustvari anestetik (za jezik) i antikoagulant, (mogu misliti kakav je ukus kole bez njega). 8. NATRIJUM BENZOAT (Sodium benzoate) - E211 - Konzervans, koji može reagirati sa Vitaminom C i formirati Benzen, čija su kancerogena svojstva poznata. Takođe utvrđeno je da ova kemikalija izaziva stanično oštećenje, jer utiče na DNK mitohondrija. 2007. je otkriveno da natrijum benzoat (E211) izaziva hiperaktivnost i smanjenje inteligencije kod djece. Prema ovim istraživanjima IQ opada i do 5.5 posto. U Coca-Coli su izjavili da će obustaviti upotrebu E211. 'Čim se pronađe adekvatna zamjena'. Naravno, nije Coca-Cola jedina koja ima ove sastojke u sebi, ali 'Zero' u sebi nema - ništa drugo клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јун 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 ja sam spravljao sebi i negazirani pepsi ! mućkaš , mućkaš ... dok ne izadje gas ! И после бидне бљутаво... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 ja sam spravljao sebi i negazirani pepsi ! mućkaš , mućkaš ... dok ne izadje gas ! И после бидне бљутаво... jes' ... al' nema podrigivanja ! :0104cheesy: . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јун 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 ja sam spravljao sebi i negazirani pepsi ! mućkaš , mućkaš ... dok ne izadje gas ! И после бидне бљутаво... jes' ... al' nema podrigivanja ! :0104cheesy: Такав ужитак не бих пропустио. 245245245 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Ја се навадила ових дана на сок од јагода....Мислим да бих могла стално да га пијем :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Ја се навадила ових дана на сок од јагода....Мислим да бих могла стално да га пијем :0104cheesy: jedi JAGODE ! Sad je sezona ! Ima vremena za sok ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Једем (сад сам мало пре јела), онако са медом pravopop....И на то сам се навадила...Само што сам далеко од града а овде нема да се купи... dancedance Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јун 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Јагоде су најбоље кад се једу са шлагом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука