Штрумпфета Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Свакако да је родитељима живот детета на првом месту. Кад је здравље у питању нема шта не би учинили да заштите своје дете. Данас родитељи имају шансу да здравље свога детета осигурају од самог рођења. Ако се при порођају сачувају матичне ћелије из пупчане врпце, здравље и живот детета су осигурани. То пуно и кошта, али нема цене коју родитељи не би платили да спасу живот детету. Полако расте број родитеља који одлучују да матичне ћелије сачувају и плате депоновање, чување и таксе за одржавање. Али, такође расте и број оних који жале што немају материјалних средстава да то учине па да буду сигурни да имају решење ако њихово дете оболи од неке ретко излечиве болести. Шта ви мислите о овоме као православни хришћани? Srdjan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Smatram da su matične ćelije lek budućnosti,velika mogućnost izlečenja za sada mnogih neizlečivih bolesti,naročito autoimunih koje i jesu najopakije. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ко се чува, и Бог га чува... "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 То пуно и кошта, али нема цене коју родитељи не би платили да спасу живот детету. Колико кошта? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Колико кошта? Прошле године око 1600 еура, али нисам сигуран да ли је у ту инвестицију урачунато и да, тако назовем, одржавање матичних ћелија, или ако јесте на који период. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Matične ćelije su univerzijalne ćelije i imaju sposobnost transformacije u skoro sve ćelije drugačijeg tipa ( ćelije kože,bubrega,srčane,nervne...),neograničeno se dele i stvaraju bilo koju od 200 tipova ćelija našeg organizma.A bolesti koje leče su : Rak koštane srži,leukemija,hronična i akutna,limfoni,dijabetes tipa jedan,kronova bolest,reaumatoidni artritis ( ove bolesti autoimunog sistema su još u fazi kliničkog istraživanja). “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Прошле године око 1600 еура, али нисам сигуран да ли је у ту инвестицију урачунато и да, тако назовем, одржавање матичних ћелија, или ако јесте на који период. Годишње или месечно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Штрумпфета Написано Март 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ове године је око 1800 евра за 20 година. Пошто у Србији још увек није отворена банка за чување плаћа се и транспорт, и такса држви за изношење око 8000 динара, а додатно се плаћа контрола и одржавање. За случај да је потребно лечење, плаћа се и провера и узимање из банке. Кад дете постане пунолетно оно одлучује да ли ће плаћати даље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Годишње или месечно? На знам заиста, што и написах, знам само да су толико инвестирали при самој одлуци да то учине по рођењу другог детета. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Штрумпфета Написано Март 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ове године је око 1800 евра за 20 година. Пошто у Србији још увек није отворена банка за чување плаћа се и транспорт, и такса држви за изношење око 8000 динара, а додатно се плаћа контрола и одржавање. За случај да је потребно лечење, плаћа се и провера и узимање из банке. Кад дете постане пунолетно оно одлучује да ли ће плаћати даље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Какви су ризици за мајку и дете при узимању матичних ћелија? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Свакако да је родитељима живот детета на првом месту. Кад је здравље у питању нема шта не би учинили да заштите своје дете. Данас родитељи имају шансу да здравље свога детета осигурају од самог рођења. Ако се при порођају сачувају матичне ћелије из пупчане врпце, здравље и живот детета су осигурани. То пуно и кошта, али нема цене коју родитељи не би платили да спасу живот детету. Полако расте број родитеља који одлучују да матичне ћелије сачувају и плате депоновање, чување и таксе за одржавање. Али, такође расте и број оних који жале што немају материјалних средстава да то учине па да буду сигурни да имају решење ако њихово дете оболи од неке ретко излечиве болести. Шта ви мислите о овоме као православни хришћани? Интересантно питање, и интересантно постављена дилема. Не сматрам да је неморално према онима који не могу то приуштити (финансијски сам негде између - могао сам да приуштим, али би то био огроман издатак). Сазнао сам за то пре но што ће се малишан родити, али нисмо хтели. Мене више брину неки други аспекти - могуће малверзације и сл. Генетски инжењеринг итд. итд. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Какви су ризици за мајку и дете при узимању матичних ћелија? Апсолутно никакви. Матичне ћелије се узимају одмах после порођаја, из одсеченог дела пупчане врпце "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Uslovna podrška Vatikana Svoje mišljenje o terapiji matičnim ćelijama dao je i Vatikan, koji ni danas ne zazire od arbitraža u stvarima nauke. U jesen 2011. Sveta stolica organizovala je skup na kome su se okupili stručnjaci za istraživanja vezana za zrele matične ćelije. Vatikan je najviše zanimalo da li terapija matičnim ćelijama garantuje poštovanje života. Učesnici konferencije došli su do zaključka da je terapija zrelim matičnim ćelijama prihvatljiva za veru, dok to nije slučaj i sa terapijom embrionalnim matičnim ćelijama: „Regenerativna medicina, koja nosi obećanje obnove organa oštećenih bolešću ili dugim životom, jedna je od najvažnijih oblasti savremene medicine. Međutim, ona sa sobom nosi i etičke dileme kada su u pitanju ćelije dobijene iz ljudskog embriona po cenu njegovog uništenja", navedeno je u kominikeu Svete stolice. http://www.pressonline.rs/sr/vesti/Zdravlje_i_nauka/story/199202/Mati%C4%8Dne+%C4%87elije+-+%C4%8Dudesan+lek+budu%C4%87nosti.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ипак, ствар је помало буржујска. Заправо, један организам може да прими матичне ћелије другог организма, али наравно да најбоље прихвата своје сопствене матичне ћелије. Ствар је слична као кад би постојала банка крви, и ти сад тамо одеш и даш крв сам за себе, ако ти се нешто догоди - а они ти складиштење и чување наплате. У принципу, родитељи могу да донирају свом детету матичне ћелије, или деца родитељима. То је много јефтинија варијанта сигурно "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука