Иван Недић Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Uslovna podrška Vatikana Svoje mišljenje o terapiji matičnim ćelijama dao je i Vatikan, koji ni danas ne zazire od arbitraža u stvarima nauke. U jesen 2011. Sveta stolica organizovala je skup na kome su se okupili stručnjaci za istraživanja vezana za zrele matične ćelije. Vatikan je najviše zanimalo da li terapija matičnim ćelijama garantuje poštovanje života. Učesnici konferencije došli su do zaključka da je terapija zrelim matičnim ćelijama prihvatljiva za veru, dok to nije slučaj i sa terapijom embrionalnim matičnim ćelijama: „Regenerativna medicina, koja nosi obećanje obnove organa oštećenih bolešću ili dugim životom, jedna je od najvažnijih oblasti savremene medicine. Međutim, ona sa sobom nosi i etičke dileme kada su u pitanju ćelije dobijene iz ljudskog embriona po cenu njegovog uništenja", navedeno je u kominikeu Svete stolice. http://www.pressonli...C4%87nosti.html То је друго - вађење матичних ћелија из абортираних ембриона. То је монструозна ствар Srdjan је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ево, ово је једина банка која пружа те услуге у Србији (сама банка је у Немачкој) http://www.seracell.rs/maticne-celije/skladistenje-ili-doniranje "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Mislim da je ograničeno vađenje embrionalnih matičnih ćelija jer pokreće velika etička pitanja.Zakon u dosta zemalja sprečava tako nešto.Naravno sve se može zloupotrebiti,ali tako je. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 То је друго - вађење матичних ћелија из абортираних ембриона. То је монструозна ствар Зашто је монструозна ако је неки ембрион већ абортиран? То може да се баци или да се неком спаси живот - шта је ту монструозно? Ембриони су најбољи извор матичних ћелија, способни да спасу много живота. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Зашто је монструозна ако је неки ембрион већ абортиран? То може да се баци или да се неком спаси живот - шта је ту монструозно? Ембриони су најбољи извор матичних ћелија, способни да спасу много живота. Из истог разлога из ког би било монструозно ићи по ратишту, чупати срца из тела тек убијених војника и пресађивати их онима којима је неопходна трансплантација "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 I iz pupčane vrpce je korist skoro ista. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Свакако да је родитељима живот детета на првом месту. Кад је здравље у питању нема шта не би учинили да заштите своје дете. Данас родитељи имају шансу да здравље свога детета осигурају од самог рођења. Ако се при порођају сачувају матичне ћелије из пупчане врпце, здравље и живот детета су осигурани. То пуно и кошта, али нема цене коју родитељи не би платили да спасу живот детету. Полако расте број родитеља који одлучују да матичне ћелије сачувају и плате депоновање, чување и таксе за одржавање. Али, такође расте и број оних који жале што немају материјалних средстава да то учине па да буду сигурни да имају решење ако њихово дете оболи од неке ретко излечиве болести. Шта ви мислите о овоме као православни хришћани? Ja koliko sam upoznat, maticne celije koje se mogu dobiti iz pupcane vrpce su nedovoljne. Kolicinski ih nema dovoljno da bi bilo koristi od njih. A i nebitno je "cije su", tako da ne mora svako da za "sebe" cuva te celije. Maticne celije, od kojih kasnije nastaju svi ljudski organi, su one prve celije prilikom oplodnje.Tokom prvih nekoliko deljenja celija (ne znam koliko ali ne nesto puno) stvaraju se te maticne celije a kasnije one gube to svoje svojstvo. Tako da su "strucnjaci" uklavirili da je ekonomski najisplatlivije ustvari abortirati i tako stvarati te celije. A varijanta sa pupcanom vrpcom nije dovoljna, ni kolicinski a mislim da ima jos tu nekakvih problema. Ali, znajuci ovo (povrsno), i znajuci (takodje povrsno) da maticne celije iz pupcane vrpce nisu dovoljne, i s obzirom da davalac tih celija moze biti bilo ko, ovo meni lici na prevaru i podvalu naivnima i nacin za sakupljanje necega sto se eventualno moze dobro prodati. Pored sakupljanja para. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ja koliko sam upoznat, maticne celije koje se mogu dobiti iz pupcane vrpce su nedovoljne. Kolicinski ih nema dovoljno da bi bilo koristi od njih. A i nebitno je "cije su", tako da ne mora svako da za "sebe" cuva te celije. Ovo nije istina,jer u krvi pupčanika postoji veliki broj matičnih ćelija sposobnih da se deli u ostale ćelije ( krvne,nervne,mišićne...). “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Из истог разлога из ког би било монструозно ићи по ратишту, чупати срца из тела тек убијених војника и пресађивати их онима којима је неопходна трансплантација То се и ради. Зове се добровољно давалаштво органа. Јел то монструозно? Исто тако за такве ћелије не узима ко како оће већ мора да се дају посебна одобрења. Мајке које абортирају добровољно дају своје фетусе за напредак науке и човечанства и по мени ту нема ништа монструозно. Иначе, можеш рећи да критикујем религију и да сам пресуров али вековима је религија стопирала медицину јер је спречавала обдукцију све док један доктор није дозвилио да се на њему у јавности ради обдукција када умре. Е сад у то време то је било монструозно. Исто ко што је теби данас ово. Ovo nije istina,jer u krvi pupčanika postoji veliki broj matičnih ćelija sposobnih da se deli u ostale ćelije ( krvne,nervne,mišićne...). Ж треба да се држи програмирања, ајд што прича о економији сад причаи о матичним челијама све неке полуинформације и суштинско неразумевање. Ali, znajuci ovo (povrsno), i znajuci (takodje povrsno) da maticne celije iz pupcane vrpce nisu dovoljne, i s obzirom da davalac tih celija moze biti bilo ko, ovo meni lici na prevaru i podvalu naivnima i nacin za sakupljanje necega sto se eventualno moze dobro prodati. Pored sakupljanja para. Оде ти из Србије деведесетих али србија деведесетих из тебе никако... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 A odakle se sve mogu izvuci maticne celije?Ima li neka podjela... ...i koje su etički ne-prihvatljive? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ж треба да се држи програмирања, ајд што прича о економији сад причаи о матичним челијама све неке полуинформације и суштинско неразумевање. Iuris, ti si ono, renesansni tip pa kontas sve, evo vidimo i maticne celije za tebe nemaju tajni. Mislim pravo, ekonomija, medicina...sve kontas samo sto ti izgleda sabiranje i oduzimanje ne idu pa stoga polazis od pogresnih premisa kada pricas o ekonomiji na primer... ali to ti Iuris nije nikakav problem... evo tablice mnozenja za tebe ..pa kada ovo utvrdis prelazimo na deljenje .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Мајке које абортирају добровољно дају своје фетусе за напредак науке и човечанства и по мени ту нема ништа монструозно. osamucen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 A odakle se sve mogu izvuci maticne celije?Ima li neka podjela... ...i koje su etički ne-prihvatljive? Emrionalne, matične ćelije pupčane vrpce,mat.ćel.koštane srži.Embrionalne su etički ne prihvatljive. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 A odakle se sve mogu izvuci maticne celije?Ima li neka podjela... ...i koje su etički ne-prihvatljive? Ja koliko znam, a to je malo, one se mogu vaditi i iz krvi odraslog coveka, ali se kao i sa maticnim celijama iz pupcane vrpce javlja problem kolicine i izvodljivosti. Naj produktivnija solucija je abortus i o tome se upravo i radi, jer svaki ozbiljniji rad sa maticnim celijama ZAHTEVA abortuse i upotrebu fetusa, a sve ostalo je samo sarena laza. Zbog toga je Vatikan i reagovao, nije njima problem pèupcana vrpca vec abortusi i ostalo. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 ..pa kada ovo utvrdis prelazimo na deljenje .... Занимљиво како ти самном дискутујеш на свакој од тих теми. И ти си тај који све зна? Што не кажеш да смо се нашли? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука