Jump to content

Изјава + Серафима пирејског о стању у СПЦ и случају бившег епископа Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

Расколнички дух. Нажалост. Бивало је тога одувек у Цркви. Не треба да се чудимо. Нема јереси и раскола ада га мантија (углавном епископска) није повела.

Подели на овим сајтовима

Toliku kolicinu gluposti skoro nisam cuo...

Измењено од Иван Цветковић
Намерно поновно писање једне те исте поруке и после објашњења. Упозорење од 30% Администрација.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Koliko sam ga razumeo, on svoj stav zasniva na tome da je grcki sud (smatra ga nezavsinim i nepristrasnim) odbacio tuzbu i poternicu kao neosnovanu i politicki motivisanu?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Koliko sam ga razumeo, on svoj stav zasniva na tome da je grcki sud (smatra ga nezavsinim i nepristrasnim) odbacio tuzbu i poternicu kao neosnovanu i politicki motivisanu?

Да. Али Суд је из сасвим других разлога донео такву пресуду.

Подели на овим сајтовима

Мени се чини да он пре свега сам са собом није баш начисто шта мисли и шта хоће - час шаље телеграме подршке Артемију, час потписује саопштења грчке Цркве у којима се даје пуна подршка СПЦ, па онда опет мало подржава Артемија...

Како ветар дуне - тако се окреће...

Са таквим пријатељима - коме требају непријатељи..

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Људи су збуњени, а није им објашњено на прави начин. И мени је у почетку све то било и превише сумњиво, првенствено због брзине којом је одрађено, брзине која је несвојствена нашем систему. И због пар систематских пропуста (са правне стране). То је, на крају, и био разлог мог регистровања овде, да бих сазнао. Али нема свако времена нити приступа Интернету, и није се са људима радило довољно. Није проблем митрополит из Грчке, много је већи проблем што и велики број верника мисли да се Артемије сменио "да би Бајден дошао да оскрнави Дечане".

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Људи су збуњени, а није им објашњено на прави начин. И мени је у почетку све то било и превише сумњиво, првенствено због брзине којом је одрађено, брзине која је несвојствена нашем систему. И због пар систематских пропуста (са правне стране).

Цепидлака сам, па морам да напоменем - далеко од тога да је цела ствар урађена брзо. Урађена је у последњем тренутку, будући да се решавање кризе која је била толико очигледна да је бола очи одлагало док није догорело до ноката. А када се ради у минут до 12, не може се ни очекивати да се све одради перфектно...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...