Jump to content

Драма породице Трифуновић

Оцени ову тему

Milan Savic

Препоручена порука

Са овим се слажем, али интересује ме ко контролише рад центра за социјални рад?

Рецимо, у установама васпитно-образовног система се и за мање медијске помпе (аргументовано или не) појаве просветни инспектори и саветници и испитају случај.

Наша интерна контрола је Аналитичко одељење, у "централи" свих београдских центара за социјални рад, а главна контрола и надзор нам је Министарство рада и социјалне политике.

Помпу праве новинари, жељни сензација. А понекад и саме странке, да би постигле циљ захваљујући притиску јавности.

Подели на овим сајтовима

У клипу се конкретно каже у чему је ствар, због влаге, немања асфалта и слично. Свашта, па зашто не помогну људима него им узимају децу??

Чуј "сузе уцвељеног оца", неко је написао тако. Човек уопште није патетисао, ни мало. Нормално је да га погађа ово. Није плакао све време, већ је само на крају засузио, а ко не би?

Зар је решење узети децу? Па када виде у чему је проблем нека брате помогну.

Подели на овим сајтовима

Nije lako od čoveka uzeti ni psa a kamo li petoro dece.Tragedija i tuga za Decu,roditelje i ovu državu,a sad ko je kriv definitivno je posle ovog snimka veoma bitno prvenstveno zbog ove porodice a onda i uznemirene javnosti koja ovo prati.Ne branim niti napadam bilo koga samo se pitam zašto?Ako su roditelji krivi da ih osudimo javno ,a šta ako nisu ???.....

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.

Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"

Бог нас је створио људима и тражи од нас да то и будемо. Нема таквих времена у којима то не би могли бити и не би били дужни да то будемо !!!

Подели на овим сајтовима

У клипу се конкретно каже у чему је ствар, због влаге, немања асфалта и слично. Свашта, па зашто не помогну људима него им узимају децу??

Чуј "сузе уцвељеног оца", неко је написао тако. Човек уопште није патетисао, ни мало. Нормално је да га погађа ово. Није плакао све време, већ је само на крају засузио, а ко не би?

Зар је решење узети децу? Па када виде у чему је проблем нека брате помогну.

U klipu JEDNA STRANA kaze u cemu je stvar! Da, zaista, zasto ne pomognu, to se i ja pitam, ako je samo vlaga problem 0409_feel ?

Nije covek patetisao, vec forumasi koji cuju jednu stranu i udri po drzavi i Centru, a realno niko nema pojma o cemu se zapravo radi.

Ako je u pitanju SAMO VLAGA, naravno da nije.

Подели на овим сајтовима

Наша интерна контрола је Аналитичко одељење, у "централи" свих београдских центара за социјални рад, а главна контрола и надзор нам је Министарство рада и социјалне политике.

A ministar vam je onaj sa srednjom skolom koji laze da je zavrsio fakultet ili neki drugi?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

ЛИНК – ВИДЕО ПРИЛОГ ВТВ Ваљево

28.02.2012.

valjevo-centar.jpg?w=593Зорка Јеремић, директор Центра за социјални рад у Ваљеву дала је објашњење за ситуацију породице Трифуновић, нагласивши да је реаговање у случају породице – не из разлога који је наведен (неадекватни услови становања) већ је разлог сасвим другачије природе. Наиме, већ годину дана стручни тим Центра прати ову породицу… и већ су се стекли услови да реагују на начин како су најавили породици.

“Један прилог који је емитован синоћ није сигурно могао да помогне да се стекне права слика о породици и о њиховом односу према деци. Мислим да процена нашег тима да породици треба помоћи, да можда децу треба неко време изместити из биолошке породице док се не створе услови за повратак у породицу, мислим да је то сасвим у реду. Имали смо јако много проблема са породицом, не бих износила овде уопште детаље… И јуче је трајао разговор са Трифуновићем, неких два сата овде у Центру и речено је да ће се доћи у породицу да видимо шта је то што се променило. Па, ето, дочекани смо у породици са камерама и са комшијама које су ту биле присутне. Мислим, лепо је што је добосуседска помоћ дошла до изражаја, лепо је што су се људи из шире јавности и из окружења јавили. И свакако да људима треба помоћи… Али, једно је помоћ у материјалним давањима, једно је помоћи људима да реше неке стамбене прилике… Али, сасвим је друга ситуација ако гледамо какав је однос родитеља према деци, то је нешто што ми треба да радимо у Центру. И где ћемо свакако наставити праћење породице.

Даљи поступак, односно закључак о измештању деце из породице, или сви други поступци који буду ишли ка Тужилаштву или ка Суду, свакако да ће бити обавештени, и одређене институције и породица Трифуновић. Јер, ако је неко на праћењу годину дана, и ако никакви резултати се не постигну, онда је логично да морају да се предузму неке мере.

Она је обавестила јавност да је јуче Трифуновић био у Центру на разговору о томе шта треба да се уради да би деци било боље, јер је тек почео да сарађује са Центром у последње време, после више позива на које се није одазвао раније…Тврди да је циљ Центра да се помогне породици Трифуновић и до сада, и убудуће, јер ова породица није усамљен случај у којој се прати како се врши родитељско право и да ли има занемаривања деце. Ниједна одлука није исхитрена јер се ниједна одлука или закључак не раде одмах, јер постоји период праћења и рада са породицом, као што је то случај и са овом породицом са којом се радило више од годину дана, помагало у границама. Јер, породица Трифуновић није класични социјални случај, нису ни корисници социјалне помоћи…

“Господин Трифуновић је у радном односу, а неколико пута смо одавде интервенисали да се породици помогне кроз једнократна давања, кроз Локални план акције за децу…сви х петоро деце добило је пакете у градској управи током 2010. и 2011. године.”

Значи, Епилог ове приче још увек је неизвестан…

Центар је решен да децу удаљи из биолошке породице по оцени стручних лица Центра за социјални рад на основу посматрања породице у периоду од више од годину дана… а да их, “кад се за то стекну услови” – врати родитељима, и при томе “неће прекидати контакт са родитељима деце”… адреса Вујић телевизије је emailButton.png[email protected] con_tel.png 014/291000 http://www.vtv.rs

Izvor

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Па шта рече ова госпођа, изгледа као да је разлог лоша материјална ситуација, пошто нису неадекватни услови становања. А да је неко злостављање или нешто слично, ваљда би комшије знали за то и не би покушавали да му помогну.

Подели на овим сајтовима

ja se stvarno nekad zapitam da li svi citamo isti tekst

Ваљеву дала је објашњење за ситуацију породице Трифуновић, нагласивши да је реаговање у случају породице – не из разлога који је наведен (неадекватни услови становања) већ је разлог сасвим другачије природе.
Али, сасвим је друга ситуација ако гледамо какав је однос родитеља према деци, то је нешто што ми треба да радимо у Центру. И где ћемо свакако наставити праћење породице.

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Центар је решен да децу удаљи из биолошке породице по оцени стручних лица Центра за социјални рад на основу посматрања породице у периоду од више од годину дана… а да их, “кад се за то стекну услови” – врати родитељима, и при томе “неће прекидати контакт са родитељима деце”… адреса Вујић телевизије је emailButton.png[email protected] con_tel.png 014/291000 http://www.vtv.rs

Izvor

A ta strucna lica su otaljala nekakve fakultete "izmestene" sa Kosmeta, i to sa sesticama, ako me lazu kao ministri o svojim diplomama, a uvalili su se tu gde su preko ujaka i tetaka ako ne po partijskoj liniji. Samo sto im platu sa kojom se prehranjuju daju iz svog dzepa gradjani srbije a ne tetke.

Ili je mozda i kompetentnost "strucnih lica" takodje vojna tajna.

Подели на овим сајтовима

ja se stvarno nekad zapitam da li svi citamo isti tekst

Па пише не из разлога неадекватног становања већ из других разлога које не наводи. И овај пут сам баш прочитао. А за однос, немогуће да комшије не би видели шта се дешава ако родитељи малтретирају децу па да им још дају подршку. Нисмо дотле отишли да би комшије помагали родитељима ако су такви.

Подели на овим сајтовима

Па шта рече ова госпођа, изгледа као да је разлог лоша материјална ситуација, пошто нису неадекватни услови становања. А да је неко злостављање или нешто слично, ваљда би комшије знали за то и не би покушавали да му помогну.

Da je zlostavljanje u pitanju valjda bi socijalno podnelo prijavu policiji ili sudu. Kakav je to problematican odnos prema deci?

Подели на овим сајтовима

Da je zlostavljanje u pitanju valjda bi socijalno podnelo prijavu policiji ili sudu. Kakav je to problematican odnos prema deci?

дефинитивно не читамо исти текст... snoozer_11

Даљи поступак, односно закључак о измештању деце из породице, или сви други поступци који буду ишли ка Тужилаштву или ка Суду, свакако да ће бити обавештени, и одређене институције и породица Трифуновић. Јер, ако је неко на праћењу годину дана, и ако никакви резултати се не постигну, онда је логично да морају да се предузму неке мере.

Подели на овим сајтовима

Можда у циљу истраге не могу да обзнањују о чему се ради?

Али из текста се не може сазнати о чему се ради. Ајде за јавност и за нас који појма немамо о чему се ради, али мени стварно само показује ако комшије подржавају родитеље да ту онда нешто није у реду. А мора се знати шта се дешава, то је мала средина.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...