Natasa. Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Па пошто познајем паланачку средину, дајем себи право да пустим машти на вољу... Овако - отац ради као домар у школи. ОК. Вероватно је неком нечијем нешто рекао. Неком детету неког ко себе сматра органом (спољашњим, висећим). Размажено дериште се пожалило своме угојеном неком и - ето ти. А ти сад, као у оном вицу, докажи да ниси медвед... Da...sigurno je to razlog, cef razmezenog deteta <_< <_< <_<, kako realan scenario. Jeste da si pustio masti na volju, al daj malo stvarnosti. Evo moje maste - otac i majka pijandure koje zapostavljaju decu i leše jedno drugo svaki dan ili otac koji svaki dan bije ženu i decu...mmm ima i toga po Srbiji itekako, zar ne? Ne kažem da jeste, nije mi namera da grešim dušu i optužujem nekog tek tako, ali pre nego što udarimo po patetici jao jadni oni, jao kakva država, možda da se zapitamo kako je zaista došlo do toga... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 pa dobro mozda su par njih iz socijalnog intergatalkticki majstori u gluposti, i meni je neverovatno :wacko: Naravno...eto tek tako uzimaju decu....svasta <_< <_< <_< http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Ево нешто о социјалним радницима што није машта: у једном градићу има једна породица зеленаша. Свашта раде, али зеленашење им је примарна делатност. Сви то знају, али многи им дугују паре, па нико ништа није радио. Међутим, брачни пар изврши самоубиство због њих пре једно две године. Потписали се жена и муж, написали како ови прете да ће им побити децу и - ћао 'ђења. Тек тада је као полиција почела да истражује. У сваком случају, у тренутку кад су их ухапсили у кући су им нашли безмало кило злата у накиту, а имали су десетак аутомобила. И знаш шта? сви су примали социјалну помоћ, јер нико није био запослен. И знаш шта још? Нико никада из центра за социјални рад није одговарао због тога. Озбиљни и професионални социјални радници, нема шта... Очигледно не познајеш ишчашени начин како ствари функционишу у малим местима у Србији. И боље је што не познајеш, ништа не пропушташ. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Ево нешто о социјалним радницима што није машта: у једном градићу има једна породица зеленаша. Свашта раде, али зеленашење им је примарна делатност. Сви то знају, али многи им дугују паре, па нико ништа није радио. Међутим, брачни пар изврши самоубиство због њих пре једно две године. Потписали се жена и муж, написали како ови прете да ће им побити децу и - ћао 'ђења. Тек тада је као полиција почела да истражује. У сваком случају, у тренутку кад су их ухапсили у кући су им нашли безмало кило злата у накиту, а имали су десетак аутомобила. И знаш шта? сви су примали социјалну помоћ, јер нико није био запослен. И знаш шта још? Нико никада из центра за социјални рад није одговарао због тога. Озбиљни и професионални социјални радници, нема шта. Pa? Citav jedan primerak, uostalom prevare postoje na svim profesionalnim poljima, ni Crkva nije postedjena, ne moze se reci za bas svakog popa da je posten. Tako da...prvo se istrazi problematika, pa se onda utvrdi da li ima razloga za sazaljevanje, a ne odmah patetisati. Ko zna sta se tu desava, sumnjivo je. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Ukoliko je ovo istina, onda je stvarno jezivo! Je li imamo nekoga iz Valjeva da nam kaze nesto vise o ovom slucaju? Btw, neka prvo oduzmu decu onim roditeljima koji im ne pruzaju nista osim materijalnih uslova, pa onda neka se pozabave ovakvim roditeljima koji imaju sve drugo osim dobrih materijalnih uslova! Imali bismo i zdraviju i normalniju naciju!!! S druge strane, ovo mi mnogo vise lici na neku kampanju vezano za ovaj zakona o zastiti dece. Ne znam o cemu se radi, ali cinjenica je da svaki dan "ispadaju neki skandali" u vezi tog zakona. Secate se da smo pre par dana komentarisali slicnu situaciju kada je ona majka u gradskoj skupstini lupila detetu samar...Toliko zlostavljene dece u porodicama u Srbiji, a oni se obrusili na krov koji prokisnjava... Nesto tu definitivno "ne stima"... Дуња је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Да се,као социјални радник, укључим у тему. Катарина Н, свака част за коментаре, врло реално. Слажем се апсолутно са твојим запажањима. Одгледала сам снимак, и заиста по снимку кућа делује сасвим пристојно, уредна је,чиста, деца су такође негована, ухрањена. Ако негде у кући прокишњава кров, то ЗАИСТА није основ за одузимање деце од родитеља. Нисмо чули шта Центар за социјални рад има да каже поводом овог случаја, али,како је поверљивост и заштита података обавезујућа, нико из Центра и не сме да коментарише случај медијима. Оно што је сигурно јесте да се деца одузимају из неког другог разлога, а не зато што кров прокишњава и што је породица сиромашна (имају приход изнад минимума). Да би се деца одузела од родитеља морају бити животно угрожена. Да би се извело одузимање, зове се полиција, која обезбеђује да се изврши одузимање. Таква је процедура. Дакле, Центар нема овлашћења и не може да одузима децу због оваквих ствари које су наведене у снимку. Прави разлог ( и вероватно неко насиље у породици) зна Центар. Margareta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Да се,као социјални радник, укључим у тему. Катарина Н, свака част за коментаре, врло реално. Слажем се апсолутно са твојим запажањима. Одгледала сам снимак, и заиста по снимку кућа делује сасвим пристојно, уредна је,чиста, деца су такође негована, ухрањена. Ако негде у кући прокишњава кров, то ЗАИСТА није основ за одузимање деце од родитеља. Нисмо чули шта Центар за социјални рад има да каже поводом овог случаја, али,како је поверљивост и заштита података обавезујућа, нико из Центра и не сме да коментарише случај медијима. Оно што је сигурно јесте да се деца одузимају из неког другог разлога, а не зато што кров прокишњава и што је породица сиромашна (имају приход изнад минимума). Да би се деца одузела од родитеља морају бити животно угрожена. Да би се извело одузимање, зове се полиција, која обезбеђује да се изврши одузимање. Таква је процедура. Дакле, Центар нема овлашћења и не може да одузима децу због оваквих ствари које су наведене у снимку. Прави разлог ( и вероватно неко насиље у породици) зна Центар. A sta je sa ovim novim zakonom o zastiti dece? Da li je usvojen? Znam da je O. Beckovic u "Utisku nedelje" komentarisala bas odredbe koje se odnose na to da je svaki roditelj duzan da deci obezbedi potrebne materijalne uslove i sl... Dobro se secam da se i ona "bunila" u smislu "kako da se to ispostuje ako se zna koliko ljudi ostaje bez posla, kakav je standard i sl... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Актуелни закон који се тиче деце је Породични закон. Постоји Општи протокол о заштити од насиља, и посебни Протоколи за све актере заштите : школство,здравство,полицију,центре за социјални рад. У којој ће форми "новине" стићи до нас, не знам. За сада се не дешава ништа, бар кад су Центри у питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 A drzava ce da upre sa socijalnim radnicima, koji ne idu da resavaju porodicno nasilje u svakoj drugoj kuci, nego ovoj sirotinji seli za vrat. 301 Да ли знаш које су делатности и овлашћења Центара за социјални рад ? Знаш ли које све послове обавља ? Шта знаш о томе на који начин Центар добија сазнања о проблемима појединаца и породица (апропо овога да не соц. радници не иду да решавају породично насиље у свакој другој кући) ? Кад ми на ово одговориш исправно, онда можемо да причамо даље на тему (не)рада социјалних радника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Нерада има свуда у овом друштву па и у твом и мом послу односно професији.Овде су приказани социјални радници и ситуација која је предмет њиховог интересовања и најављене интервенције, Коментаришем као посматрач који је узнемирен оним што је приказано и речено. Немам намеру, а ни способности да (исправно?)одговарам о делатности и овлашћењима центра за социјални рад, јер нисам новинар који хоће да пише о томе, нисам управна инспекција која је овлашћена за надзор над радом центара за социјални рад и јер се не бавим том облашћу, али могу да питам јер ми је стало да знам, па, ево питања за оне који су упућени. Каква је правна снага тих протокола? Колико су обавезујући и шта то у њима пише што нема у новом Породичном закону, а односи се на подизање сопствене деце од стране природних родитеља? Ко поступа по њима? Молим, укратко...оно битно за тему 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Правна снага Протокола... дискутабилно питање. Протоколи су више као инструкције за рад, упутства, и немају снагу закона. То је списак интервенција и мера које се примењују. Породични закон не конкретизује те мере. Навела сам већ ко поступа по тим протоколима. Породични закон можеш да скинеш са сајта Министарства рада и социјалне политике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Интересантан је конструкција о родитељима пијанцима који се млате по цео дан. Ту се вероватно додаје и комплетан комшилук, сви одреда пијанице и насилници, који сведоче како нема насиља нити било каквих других проблема осим материјалних. Не видим како би неко могао да ми узме дете без неке далеко веће трагедије. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Немам намеру, а ни способности да (исправно?)одговарам о делатности и овлашћењима центра за социјални рад, јер нисам новинар који хоће да пише о томе, нисам управна инспекција која је овлашћена за надзор над радом центара за социјални рад и јер се не бавим том облашћу, али могу да питам Да, и треба да се пита, а не одмах да се баца камење на социјалне раднике, без основног познавања њиховог посла и овлашћења. Ето,само сам то хтела да нагласим, јер ми је мука од пљувања по радницима Центара за социјални рад од стране људи који чак ни не знају шта је посао Центара за социјални рад. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Интересантан је конструкција о родитељима пијанцима који се млате по цео дан. Ту се вероватно додаје и комплетан комшилук, сви одреда пијанице и насилници, који сведоче како нема насиља нити било каквих других проблема осим материјалних. Не видим како би неко могао да ми узме дете без неке далеко веће трагедије. Рекох већ, не знамо која је позадина целог случаја, али се деца не одузимају од родитеља осим ако нису животно угрожена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Рекох већ, не знамо која је позадина целог случаја, али се деца не одузимају од родитеља осим ако нису животно угрожена. Верујем ти. Али...моја добра другарица се својевремено запослила у Центру за социјални рад. После факултета, пуна полета и заиста добра душа која се одликује жељом да помогне другима, једноставно, тако се родила. После 3 месеца рада, напустила је центар јер није имала коме да пријави све неправилности, кршења закона и друге, у основи неморалне, догађаје али који не повлаче законску одговорност. И ја не бих желео да верујем само једној страни, увек је потребно чути обе стране. Додуше, мало ми је чудно да никакав папир није приказан, никакво решење (ваљда мора неко да одлучи и да обавести родитеље, у супротном би била отмица у питању), чудно је да радници Центра нису хтели да се појаве на снимку (можда и јесу а телевизија није емитовала)....много непознаница. У сваком случају, ово је један проблем који је изашао на видело јер је снимљен и објављен, додуше, локално али и то је нешто. Већи је проблем што се системски не решава ништа да се овакви проблеми не појављују. Него, информације ради, има ли учинак утицај на рад Центара за социјални рад? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука