Jump to content

Da li se Gospod Isus Hristos smejao?

Препоручена порука

Jeste. Imao je i ljudski prirodu tako da nema nijedno razloga zasto bi pomislili da se nije smejao.

Мислим да није, али да је будио многима осмијехе. Него да не настављамо овде тему, пошто већ има док је не споје.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mislis da nije imao ljudsku prirodu? Lose mislis.

Pa kad spoje i ovo ce da ode tamo sto sad napisemo.

То је на граници увреде што си рекао, зар не милиш?

Ти заиса некада омаловажиш самога себе таквим "опажањима". Тешко да ћу ти задовољити, овај пут, дискузнске страсти, још на овај начин.

To sam namerno napisao tako jer si ti na moj prilicno konkretan odgovor napisao "Mislim da nije" a moj

odgovor je sadrzao vise stvari na koje bi se to moglo odnositi.

Naravno da znam da  nisi mislio na pitanje Hristove ljudske prirode ali eto da ti pokazem kolik oje lose pisati

takve pseudo postove koji mogu da znace sve a ne moraju daznace nista. Misli mda si jos u mak 2 recenice

mogao da izrazis to za sta mislis "da nije" pa da ovog puta preskocimo diskuzanske strasti.

Подели на овим сајтовима

inače,

sjećam se kada sam gledao film pasija od mel gibsona,

da sam se osmjehnuo sceni,kada pravi onaj sto i priča sa materom kako mora biti tolika visina za gospodu

(u pitanju je prisjećanje,kada ga vode na golgotu)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Mislim da se smejao.Bogočovek se smejao i osmehivao,kao što je i tugovao.Jedno bez drugog ne ide.  Hristos vaskrse

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Jeste. Imao je i ljudski prirodu tako da nema nijedno razloga zasto bi pomislili da se nije smejao.

Мислим да није, али да је будио многима осмијехе. Него да не настављамо овде тему, пошто већ има док је не споје.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ти заиса некада омаловажиш самога себе таквим "опажањима". Тешко да ћу ти задовољити, овај пут, дискузнске страсти, још на овај начин.

To sam namerno napisao tako jer si ti na moj prilicno konkretan odgovor napisao "Mislim da nije" a moj

Naravno da znam da  nisi mislio na pitanje Hristove ljudske prirode ali eto da ti pokazem kolik oje lose pisati

takve pseudo postove koji mogu da znace sve a ne moraju daznace nista. Misli mda si jos u mak 2 recenice

mogao da izrazis to za sta mislis "da nije" pa da ovog puta preskocimo diskuzanske strasti.

Опрости, заиста, ако те то увриједило...искрено има смисла. Јер тема ем захтијева да кажеш нешто, ем је тешко да кажеш. Једноставно ми се није дало. И опрости што је то тебе, ето, повриједило...,ислим омаловажило. Гледано реално јесте омаловажавајуће.

Углавном разумјели смо се.

ПС

Биће више реченица док буде воље.Чудно...али знам ја и да читам друге, а сад ми то више прија.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Naravno da znam da  nisi mislio na pitanje Hristove ljudske prirode ali eto da ti pokazem kolik oje lose pisati

Опрости, заиста, ако те то увриједило...искрено има смисла. Јер тема ем захтијева да кажеш нешто, ем је тешко да кажеш. Једноставно ми се није дало. И опрости што је то тебе, ето, повриједило...,ислим омаловажило. Гледано реално јесте омаловажавајуће.

Углавном разумјели смо се.

ПС

Биће више реченица док буде воље.Чудно...али знам ја и да читам друге, а сад ми то више прија.

Hristos vaskrse :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

1340_womens

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

то је као кад би рекао да му није срце поскочило од радости на нечије покајање и спасење  slava3
Подели на овим сајтовима

Smeh nije greh. Vidite svetitelje, monahe, sveštenike. Oni često upotrebljavaju šalu, da bi preko nje lakše pomogli čoveku. Svi ti svetitelji, monasi, sveštenici su Ikona Hristova i svojom pojavom oni svedoće Hrista onakav kakav je bio dok je bio na zemlji, a ne nekog nama nepoznatog Hrista. Pa zato možemo reči da je smeh bio svojstven Hristu, jer ako se On nikad u svom ovozemaljskom životu osmehnuo, onda to znači da se nije potpuno upodobio u ljudsku prirodu.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Има негде код св.Василија Великог где каже да се Исус Христос никада није смејао. :drugarstvo:

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

link=topic=2115.msg459000#msg459000 date=1307398065]

-ima negde- i fotografija... prosudite sami

Где?

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Господ Христос каже - тешко теби који се сада смејеш.

Тако да таквим смехом се није смејао.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...