Благовесник Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 link=topic=2115.msg459015#msg459015 date=1307398491] 0304_smile4 pa ne znam gde... ti reče da ima negde... ja sam fotografiju već postavio Једина фотографија је остала на Плаштаници. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Толико љубити људе, свој живот дати за њихово спасење, а никад им се не осмехнути ?????? 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4 :bla: Мени то изгледа невероватно Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Господ Христос каже - тешко теби који се сада смејеш. Тако да таквим смехом се није смејао. Извађено из контекста, може да се тумачи на 10000000000000000000 начина. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 6, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 ako si mu rekla... a debelo je pitanje -što bismo uopšte dokazivali i tvrdili da se tim smehom NIJE smejao Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Христос се није смејао тим осмехом, бахатим, пакосним, развратним, нецеломудреним... Блаженим осмехом верујем да. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 znaci samo blazenim smehom, a zdravim ne? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 6, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 smatram da je uspeh složiti se oko toga da se uopšte i smejao jer pojedinci ovde izgleda misle da ga smeh čini isuviše... ljudskim... a ne kapiraju da je u tome čarolija Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Не верујем да је причао неке шале и сл. Не што је то грешно или да није здраво, здраво је, али Он није имао времена за тако нешто. А онима који мисле да је смех нешто исувише људско, зар то није и жалост, страх од смрти, згрози се у ДУХУ и заплака и сл.? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 6, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Стварно не знам шта бих рекао на ову тему. 319.gif Да ли смех има неку теолошку позадину? Моци? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 7, 2011 Пријави Подели Написано Јун 7, 2011 Не верујем да је причао неке шале и сл. Не што је то грешно или да није здраво, здраво је, али Он није имао времена за тако нешто. чек полако, а шта је радио као дете - мрштио се и претио прстом? 0205_whistling 0205_whistling greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 7, 2011 Пријави Подели Написано Јун 7, 2011 Мислим да се Господ никада није грохотом смејао и тако слично. Ево одломка дивног текста православног философа Ивана Иљина,мало је дужи али прочитајте,вреди свака реч. "Осмех због ја" најчешће је самодовољан,одбијајући,несрдачан и несимпатичан. "Осмех упућен теби",напротив,јесте осмех срдачне симпатије у свим својим нијансама,од наивно-осећајне побуде до,оностраним светом надахнуте,жртвене,духовне љубави,која се из даљине смеши неверној љубави,желећи јој срећу. Постоји осмех мудре скромности"Ја сам-цвет у врту" и осмех бестидне насртљивости.Постоји осмех дрског кокества и осмех свете тајне;упитни осмех,осмех уништавајуће туге,пробуђене љубоморе,опроштаја,утехе,захвалности. Постоји осмех блаженог просветљења и осмех срећне матере.Постоје случајеви када обогаљено лице спасава осмех и случајеви када осмех изобличава и компромитује и најлешпе лице.У целини-постоји неисцрпни број израза. Али,истински осмех увек је изазван потпуно конкретним условима.Осмех је-израз,диктиран осећањем"да",и то "да" мора да светли у својој потпуности,живо и искрено.Неискрен осмех-увек је фалш и одбојан:он је изнутра отрован и сјаловљен одречним"не".Прави осмех,међутим,мора да буде пуноважан,и то како споља светлећи ка лицу,тако и изнутра зрачећи у души.Јасност и искреност саздају душевну пријатност осмеха.Човек у свом осмеху мора очувати једну готово дечју отвореност,понашати се чиста срца и слободно.Само тада осмех постаје"чедо срца" и делује очарљиво. Тада се од човека према другом човеку пружа светла,лака нит;одједном никне узајамна симпатија душа,а у оној мери у којој осмех постаје све срдачнији и нежнији-рађају се пријатељство и љубав. Такав осмех може и истински постати оруђе Бога на земљи. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 7, 2011 Пријави Подели Написано Јун 7, 2011 Не верујем да је причао неке шале и сл. Не што је то грешно или да није здраво, здраво је, али Он није имао времена за тако нешто. чек полако, а шта је радио као дете - мрштио се и претио прстом? winter bangin Мислим да је Емануил још од детињства превазилазио и највеће будуће великосхимнике Његове у подвигу ћутања и непразнословља. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 7, 2011 Пријави Подели Написано Јун 7, 2011 Не верујем да је причао неке шале и сл. Не што је то грешно или да није здраво, здраво је, али Он није имао времена за тако нешто. чек полако, а шта је радио као дете - мрштио се и претио прстом? 0442_feel greengrin 4chsmu1 Мислим да је Емануил још од детињства превазилазио и највеће будуће великосхимнике Његове у подвигу ћутања и непразнословља. колико и највеће комичаре, потпуно се слажем са тобом 0442_feelс обзиром на то да је Савршен у свему smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Јун 7, 2011 Пријави Подели Написано Јун 7, 2011 Hristos je bio covek bez slabosti, smeh nije slabost nego vrlina. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2011 0110_hahaha sHa_sarcasticlol Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука