Jump to content

Da li se Gospod Isus Hristos smejao?

Препоручена порука

ух..увек се сетим како су ме неки Црквени кругови убедили да неби смео да се смејем ... да рогати не сконта моје слабости  stadaradim тако да неке 2 године сам се веома ретко смејао и било ми је лоше!

Nisi se smejao dve godine? Pa zar misliš da je Bogu bilo milo što si se osećao loše? Jaaooooj! Pa Isus nam kaže da se radujemo, čak i u nevoljama, a radost podrazumeva smeh! More, smej se slobodno dobar decko

Подели на овим сајтовима

mozda nije imao osmeh na usnama ali je imao osmeh u ocima

upravo mi je ovo palo na pamet

mislim da smo svi u životu sreli takvu osobu(rijetke su doduše)

koje se osmjehuju i kad lice miruje,kao da iz očiju,iz duše dolazi taj osmijeh

možda se zato Gospod nije nikad smijao licem jer se već osmjehivao (ne smijao)cijelim bićem  dobar decko  stadaradim

Подели на овим сајтовима

ko je to zapisao da se nije smejao nikad?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Лијепо је то Ана написала..

Ето, нико од апостола не нађе за сходно да то запише, и штета што нису бар негдје једном то уписали..

Нама је тешко о томе, јесте, није, али чини ми се, да ми као Хришћани ипак имамо ту привилегију да имамо откривење Бога као Оца, а да га не поимамо тек као Створитеља, Промислитеља, Законодавца, Судију или слично. Наш Бог је њежно-милостиви Бог којега је Син објавио, и ја бих увијек и свагда рекао да се Христос смејао..Јер здрав смијех није гријех, како каже наш народ, а Христос је заиста пуноћа свега, па тако и те радости која се исказује и кроз осмјех..

А везано за ову тему осмјеха, једна пријатељица ми рече да ју је кћерка од неких 5-6 година, кад су били у цркви, питала зашто су чике и тете (дакле светитељи, изображени на иконама, фрескама) тако озбиљни? Она јој није знала рећи зашто су сви тако озбиљни, а кад је питала мене, и мене је некако затекла (додуше, нисам нешто ни обраћао пажњу на то). Но, дјевочица је то запазила. Од тада, трагам за неким иконама на којима је осмјех на лицу, али их нема..осим иконе Пресвете Богородице Витлејемске, која је можда и једина у цијелом Православљу... Хајде братијо (сестре инклудед), ако гдје нађете нешто што је онако православно а са осмјехом (у задње вријеме је могуће наћи неке радове са анђелима итд, па ми пошаљите неки линк јер бих припремио (већ имам таквих пар) понешто за ту дјевојчицу па да јој однесем на поклон, да дијете не расте уз увјерење да су у храмовима ''чике и тете'' увијек озбиљни.

Христос посриједи нас!

Поздрав из крајишке љепотице,  dobar decko

Р

Подели на овим сајтовима

cuj nije grijeh, pa smeh je nesto najlepse na svetu!

ako postoji nesto lepse sto se culima moze opaziti nek mi neko kaze

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

На светитељима се види осмех пун топлине и љубави.

То је сасвим друго од смејања у смислу кикотања, церекања, ваљања од смеха, цепања, грохотан смех, смијуљење, осмехивање ....

сигурно не овако

Подели на овим сајтовима

И за Светог Саву кажу да се није никад смејао али да је увек био насмејан  0104_cheesy

К`о владика Атанасије Ракита  :drugarstvo:...

Bas  0102_laugh i ko njegov brat  greengrin

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Обратити пажњу на одговор под редним бројем 11.:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2115.0.html

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

pa ako je to tacno onda smo mi koji se smejemo jos i dobri :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

link=topic=2115.msg43863#msg43863 date=1254855675]

ljudi,čitam sve ove silne poruke i želim samo dak ažem da vas sve volim...i tebe predanje selam-smajli

i sve ostale....u paketu

И славу коју си ми дао ја дадох њима, да буду једно као ми што смо једно.

ja volim ceo forum  0442_feel 0442_feel dada

Подели на овим сајтовима

У јеванђељу је записано,да је Спаситељ више пута плакао,но није записано да се Он икада засмејао.Он је себе називао љекаром,кога потребују болесни а не здрави,и праведником,који је дошао да призива грешнике на покајање,и пастиром,који се јавио изгубљеном стаду,и животодавцем,који је посјетио смртнике.У таквом звању и положају и обичан савјестан човјек не може се насмејати,а камоли милосрдни Син Божији.Има ствари које ни сам свемогући Бог не може.Бог се не може насмејати болу људском.Христос је често плакао,али се никада није смејао.Бринући непрестано о болесницима и страдалницима,о грјешницима и неправедницима,о изгубљеним душама и самртницима,Он се није могао никада насмејати.

Владика Николај

Положи Господи храњеније устом мојим, и двер огражденија о устнах мојих. Не уклони сердце моје вo словеса лукавствија, непшчевати вињи о грјесјех, ...

Подели на овим сајтовима

zašto je onda andjeo Gospodnji Bogorodici na blagovesti rekao -raduj se- i zar Gospod nije znao da Njegovim dolaskom započinje duhovni vatromet tj. liturgija bez kraja...

Бринући непрестано о болесницима и страдалницима,о грјешницима и неправедницима,о изгубљеним душама и самртницима,Он се није могао никада насмејати.

Владика Николај

to su isti koje je došao da spase i isti na koje je mislio kada je rekao -učinjeno je- jer je znao da je delo spasenja celokupne tvorevine obavljeno....

ljudi su oko Gospoda stalno doživljavali preumljenje... pokajanje je bilo oko Hrista a ne samo greh i smrt... zar nije svaki pokajani grešnik ovca izgubljena zbog koje se nebesa raduju više nego za 99 ovaca kojima ne treba pokajanje...

zar ovo nisu razlozi za radost... samim tim i osmeh... zar to što nije zapisano svedoči da nije ni bilo...

šta je sa

А има и друго много што учини Исус, које кад би се редом пописало, ни у сами свет, мислим, не би могле стати написане књиге. Амин.

čisto raszmišljam online,ne pitam nikog...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

klapklap Ја баш не бих поистовјетио радост и смијех.Бар не у смислу данашње површне "би хепи" радости и весеља.Смијех нам је дат као утјеха што наравно значи да није гријех.Као што се Христос није женио а нама је оставио могућност да бирамо.

Положи Господи храњеније устом мојим, и двер огражденија о устнах мојих. Не уклони сердце моје вo словеса лукавствија, непшчевати вињи о грјесјех, ...

Подели на овим сајтовима

Обратити пажњу на одговор под редним бројем 11.:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2115.0.html

На жалост, дело које је цитирао Карађорђе је апокриф...

Наводни аутор овога писма, Публије Лентул, никада није постојао, и не помиње се ни у једном римском архиву. Ово писмо је пронађено тек негде у XV веку, па није могуће утврдити када је анписано. У сваком случају, немогуће да га је написао неко ко је био Христов савременик, и то у време када је Христос живео, будући да самог Господа ословљава именом Исус Христос, које се појављује тек у јеванђељима, неких тридесетак година касније - неко ко је био Христов савременик би га звао Јешуа Ханоцери...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...