Jump to content

Da li se Gospod Isus Hristos smejao?

Препоручена порука

???????, ?? ???? ??? ?? ????? ?? ?????????????, ?????? ? ???? ????? ?????????, ? ???? ?? ?? ?? ??????.

"???? ?????, ????????? ??????? ?? ???? "?? ??????????? ????" ? ???????

??????? ?? ????? ??????? ??????? ???? ???? ?? ?? ????? ?????? ????????? ???? ???? ???????? ????? ???? ?? ????? ????? ??????.

?? ????? ???????? ????????? ? ???? ???? ???? ?? ???????? ????????? "??????? ????" ?????? ??????, ? ? ?????? ?????? ???????. ???? ? ????? ?? ????? ????? ?? ?????, ???????? ?????? ??????? ? ???????? ???????? ???? ???????-?????. ??????? ?? ?????? ? ????, ??? ?? ????? ???? ????????? ?????? ?????? ?? ???? ?????????? ???????? ????? ? ???? ???? ? ???????."

----------------------------------------------------------------------------------------------------

?? ?????? ?? ???? ??????? ????? ? ???? ?? ?? ????????? ?????. ????? ?? ?? ??????? ? ???? ????????. ????? ?? ? ???????? 1952. ??? ?? ?????? ? ????? ??????? ??? ????????.

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

• Гости

kojiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....u potpisu-zoran radmilovi?

?

Pa Radovan III !!!! Covece, da li je moguce da postoji iko ko to ne zna?????

0104_cheesy Ja cu uskoro da zaposlim prevodioca. Naravno da znam ko je Zoran Radmilovic ali ne znam sta znaci ovo 'kojiiiiiiiiiiiiiiiii' a ta rec se nalazi ispod mog komentara a pricamo da li se Hristos smejao.

Hristos ne da se smejao On se smeje i ne moze se o Njemu govoriti u proslom vremenu.

Подели на овим сајтовима

misli se na period koji je proveo na zemlji....ok? nemojte me loviti u semantici

predanje,ja verujem da ako se malo potrudiš naći ćeš na netu skeniranu knjigu rodjenih..da vidimo da li je to stvarno

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Могло се прочитати доста интересантности на ову тему. Немам неки посебан коментар. Ти апокрифни извештаји могу да говоре истину, али и не морају. Шта је уопште смех? Читава лепеза нијанси од готово неприметног осмеха до одваљивања од смеха. Ово последње се некад мени деси кад читам овог Волфганга.  0409_feel Можда у то време кад је Господ живео није било оваквих оригинала (људи који како зину имају харизму да свакоме развуку мускулус рисориус), па Он није ни имао чему да се смеје. Изводим, наравно...

Одговор на ово питање је немогуће дати у својој коначности. Све се своди на предпоставке. Углавном ми смо несавршени, а Он је савршен. Тешко ми је да замислим живот без смеха.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Ако узмемо у обзир да је Господ плакао , нпр за Лазаром - као што сведочи Писмо,(као једно од својстава људске природе,где такође спада и потреба за храном, сном...) онда је лако закључити да се и сигурно смејао. Јер ако задржимо ово да је само плакао , онда остајемо у оквирима средњевековне католичке патетике и пијетизма....Православни Бог, није Бог који очајава и плаче....него, него је Бог живота  који је незамислив без радости....

Подели на овим сајтовима

??? ?????? ? ????? ?? ?? ?????? ?????? , ??? ?? ??????? - ??? ??? ??????? ?????,(??? ????? ?? ????????? ?????? ???????,??? ?????? ????? ? ??????? ?? ??????, ????...) ???? ?? ???? ????????? ?? ?? ? ??????? ??????. ??? ??? ???????? ??? ?? ?? ???? ?????? , ???? ???????? ? ???????? ????????????? ????????? ???????? ? ?????????....??????????? ???, ???? ??? ???? ??????? ? ?????....????, ???? ?? ??? ??????  ???? ?? ?????????? ??? ???????....

? ??? ?? ??????, ?? ?? ????? ? ????... ??? ??? ?????.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

??? ?????? ? ????? ?? ?? ?????? ?????? , ??? ?? ??????? - ??? ??? ??????? ?????,(??? ????? ?? ????????? ?????? ???????,??? ?????? ????? ? ??????? ?? ??????, ????...) ???? ?? ???? ????????? ?? ?? ? ??????? ??????. ??? ??? ???????? ??? ?? ?? ???? ?????? , ???? ???????? ? ???????? ????????????? ????????? ???????? ? ?????????....??????????? ???, ???? ??? ???? ??????? ? ?????....????, ???? ?? ??? ??????  ???? ?? ?????????? ??? ???????....

? ??? ?? ??????, ?? ?? ????? ? ????... ??? ??? ?????.

??? ???? ?????, ?? ??? ????? ????? ?? ?? ?????? (?? ????).......      :drugarstvo: ??? ???? ???? ?? ?? ???? ????? ???..... 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Упозорење: у овој теми није писано већ више од 120 дана.

dakle...  crvenilo  crvenilo    crvenilo

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ако узмемо у обзир да је Господ плакао , нпр за Лазаром - као што сведочи Писмо,(као једно од својстава људске природе,где такође спада и потреба за храном, сном...) онда је лако закључити да се и сигурно смејао. Јер ако задржимо ово да је само плакао , онда остајемо у оквирима средњевековне католичке патетике и пијетизма....Православни Бог, није Бог који очајава и плаче....него, него је Бог живота  који је незамислив без радости....

Тако је...

Пунота људске природе, лишена греха. А смех, наравно, упркос пројекцијама средњовековне схоластике, није грех (нарочито ако је исказивање радости а не подсмеха).

Осим тога, тешко је и замислити да је Господ благословио свадбу у Кани претворивши воду у вино, само да би "намргођено" посматрао људе како се веселе.  crvenilo

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Mislim da se više osmehivao,nego smejao.Jer pravoslavni Bog je Bog radosti,Života a gde je Život tu je i osmeh.Poznajem ljude iz kojih izbija neverovatna radost,pozitivnost,energija koja privlači druge ljude,a ne smeju se tako često,možda sam ih dva puta videla da su se nasmejali,ali se non stop osmehuju,oči im se smeše.Mislim  da se na takav način i Gospod osmehivao i da je svojim osmehom takođe privlačio ljude sebi.Bog ,Koji je pokazao žalost i tugu za preminulim Lazarom,verujem da je pokazao osmehom i radost kada je recimo žena Hananejka pokazala veliku i nepokolebljivu veru...osmeh i smeh krepe ljude i pokazatelj su radosti koju osećamo."Radujte se..."

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

ух..увек се сетим како су ме неки Црквени кругови убедили да неби смео да се смејем ... да рогати не сконта моје слабости  crvenilo тако да неке 2 године сам се веома ретко смејао и било ми је лоше!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...