mirjanap Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Када не би покушавао да избегне патњу човек би се суочио са њом и имао веће шансе да је преобрати. Ипак није тако једноствно. Прочитај цео текст. Избегавајући срећу, опет рађа друге страсти.... овде се ради о свему што извире из самољубља које занемарује љубав према Богу. Па и суочавање са патњом. Да је тако лако сви би смо се обожили док кажеш кекс... и није ствар пуке поуке и формуле и искључиво сопственим снагама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Ипак није тако једноствно. Прочитај цео текст. Избегавајући срећу, опет рађа друге страсти.... овде се ради о свему што извире из самољубља које занемарује љубав према Богу. Па и суочавање са патњом. Да је тако лако сви би смо се обожили док кажеш кекс... и није ствар пуке поуке и формуле и искључиво сопственим снагама. Ма једноставно је,него смо се удаљили од Бога па нам се чини да је много компликовано. Да парафразирам Достојевског, Људи превише говоре о Богу,а када би пажљиво завирили у своје срце пронашли би Бога у себи. mirjanap је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Ma daj, vecu glupost nisam procitala odavno. Ako je ovaj covek bedan i nesrecan, neka to zadrzi za sebe ili neka skrati sebi muke. Koja je poenta zivota ako u njemu nema zadovoljstva??? Све по мери духовнога раста... Разлог његових оваквих ставова није незадовољатво већ управо задовољство. Многи мисле да људи одлазе у манастире из разочарења у живот. Можда има и тога али такви се тамо не задржавају.У манастир се иде из радости према животу. Радост коју Христос пружа људској души ,чини Хришћане највећим хедонистима који су икада ходали планетом земљом. Свако друго уживање је у поређењу са Христом ,"уживање" односно смејурија... Тако да је то поента живота хришћанскога ... Ако се не варам,овај старац је направио 25 манастира на простору Америке ... Ја разумем зашто овако пишеш надам се да сам помало приближио зашто старац има овакав ставове . Чињеница је да овај и њему слични старци су многе бедне и несрећне спречили да себи скрате муке и извели их на прави пут. Дакле,ствари стоје сасвим супротно од оног како их ти видиш Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 pa da,tako je samo što onda ne bi trebalo na sebe primenjivati savete duhovno naprednijeg...ako priča sa svog nivoa-nekako mi se čini da najviše ima ovakvih pisanija-sa svog nivoa- a najmanje za naš nivo... valjda smo retro Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Kako vreme prolazi mnogi iz Crkve prihvataju stvari, filozofije, teorije,ponasanje,zabavu....... koja dolazi iz sveta. Mislim prvenstveno na teoriju evolucije i Velikog praska ( onako bukvalno kako ih savremena nauka prezentuje ), seks van i pre braka kao i rukoblud, oblacenje po poslednjim modnim trendovima, homoseksualizam, kockanje, destruktivnu zabavu ( filmove, muziku, igrice...), ekumenizam, slavljenje noci vestica........ Kuda to vodi ? Sa jedne strane priblizava ljude Crkvi, ali sa druge ih mozda uvodi u maloverje i dovodi u zabludu i prelest da je dobro ili dozvoljeno ono sto nije. Da se podsetimo nekih stvari iz Biblije : " Ne znate li da je prijateljstvo ovog sveta neprijateljstvo Bogu? Jer koji hoće svetu prijatelj da bude, neprijatelj Božji postaje." "Niko ne može dva gospodara služiti: jer ili će na jednog mrzeti, a drugog ljubiti; ili jednom voleti, a za drugog ne mariti. Ne možete Bogu služiti i mamoni." "Uđite na uska vrata; jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu.Kao što su uska vrata i tesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze." Dakle, do koje mere mozemo ici i kada se prelazi granica u prihvatanju stvari koje dolaze iz sveta ( znamo ko je knez ovog sveta jos uvek ) ? Perica Mitic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Добро питање, данас се на многе ствари гледа благонаклоно, а због којих би пре 100 год пљуштале епитимије.Заиста и мене занима, докле сме да иде снисхођење ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Kako vreme prolazi mnogi iz Crkve prihvataju stvari, filozofije, teorije,ponasanje,zabavu....... koja dolazi iz sveta. Mislim prvenstveno na teoriju evolucije i Velikog praska ( onako bukvalno kako ih savremena nauka prezentuje ), seks van i pre braka kao i rukoblud, oblacenje po poslednjim modnim trendovima, homoseksualizam, kockanje, destruktivnu zabavu ( filmove, muziku, igrice...), ekumenizam, slavljenje noci vestica........ Ti si brate ovde nešto pobrkao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ne znam zašto su filosofija , veliki prasak i TE stavljene u kategoriju " kneza ovog sveta" i zašto bi njihovo prihvatanje bilo protiv bilo čega crkvenog. Oblačenje prikladno za vreme u kojem živimo je sasvim normalno,ne znam šta očekuješ da idemo okolo obučeni kao u 11 veku,a što se tiče " poslednjih modnih trendova" ja ne znam nikog ni među crkvenima a ni među ateistima koji histerično prate modne trendove. Seks pre braka,ni to nije najjasnije jer opet i opet ljudi na to gledaju kroz crno bele naočare samo i jedino "seks u braku je blagosloven a sve van njega je težko bludničenje". Takav crno beli svet duboko verujem da ne postoji u Božijim očima. Takođe ne znam nikog ko slavi noć veštica u slične gluposti to sam samo u filmovima videla . Sve u svemu hrišćani bi trebalo da budu sasvim normalni ljudi u vremenu u kojem žive,i da se zabave i možda ponekad i previše pojedu ili popiju,ali sredina je merilo svega, A da li hrišćanin treba da bude prijatelj ovoga sveta?Naravno da treba jer dok smo ovde gde smo mi jesmo deo ovog sveta.Šta treba da mrzimo ovaj svet?Ja ga ne mrzim,naprotiv,ovaj svet je lep jer u njemu su ljudi koje volim. Andre Williams, Avocado, Natasa. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ti si brate ovde nešto pobrkao. Sta sam porkao ? Zar mnogi nisu poceli da prihvataju sve zivo ? Nesto su potpuno prihvatili ( TE, Veliki prasak, modernu zabavu...) a na mnoge stvari se gleda blagonaklono ( blud, kurvarstvo, rukoblud, kockanje, zanemarivanje ( ili potpuno razblazavanje ) posta, molitve, odlaska u crkvu...). Ne treba biti farisej i sablaznjavati ljude da im se Crkva ogadi, ali sve ima svoju meru. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Мислим, Игњатије, да ти је оцена преоштра и није сасвим прихватљива. Ко то из Цркве прихвата хомосексуализам? Не питам за протестантске деноминације, којих има ко кусих паса, и које одавно са хришћанством немају баш пуно везе. И како хришћанин да не буде пријатељ свету? Па, мисија Цркве и јесте да све призива спасењу, да све позива на вечеру Јагљењтову? Зар се хришћанин не распиње свету? Зар апостол Павле није сваком био све? Али, с друге стране, свет се распиње и хришћанину. Хришћанин кличе: "Смрт свету" - утолико што под тим појмом подразумева страсти и грех. Међутим, не иде на прво место осуда, већ позив. Подсетимо се да је Спаситељ најпре избавио Магдалену, па тек јој онда рекао: Иди и не греши више. Зар не чини то Господ и са нама данас? А мера снисхођења је - љубав. Ипак, Оци упозоравају да љубав и човекоугодије нису исто. Дакле, не емоционална љубав, светска, него љубав свише. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 И немој стављати теорију великог праска и забаву с једне и хомосексуализам и разне изопачености с друге стране у исти кош. Сети се, кад већ размишљаш о теорији великог праска, шта је Господ поручио Јову, кад му се јавио из вихора. Да ли си ти био тамо, кад је Бог стварао свет? Па, ако ниси - откуд знаш како га је Он створио? Треба и ово додати: теорија великог праска никако није у колизији са теологијом. Јесте, донекле, са апологетиком, али је и она веома дуго била у супротности са темељним постулатима вере. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ne vidim šta je loše u modernom oblačenju? A što se tiče prihvatanja svega živog,prvo se zapitaj da li su ga se i odrekli... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ali Sin čovečiji kad dođe hoće li naći veru na zemlji? A i drugima koji mišljahu za sebe da su pravednici i druge uništavahu kaza priču ovu: Dva čoveka uđoše u crkvu da se mole Bogu, jedan farisej i drugi carinik. Farisej stade i moljaše se u sebi ovako: Bože! Hvalim te što ja nisam kao ostali ljudi: hajduci, nepravednici, preljubočinci ili kao ovaj carinik. Postim dvaput u nedelji; dajem desetak od svega što imam. 1A carinik izdaleka stajaše, i ne htede ni očiju podignuti na nebo, nego bijaše prsi svoje govoreći: Bože! Milostiv budi meni grešnome. Kažem vam da ovaj otide opravdan kući svojoj, a ne onaj. Jer svaki koji se sam podiže poniziće se; a koji se sam ponižuje podignuće se. Ignjatije, Дуња, bgpj and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ignjate, evo jednog teksta sa kojim se potpuno slažem, a koji ti preporučujem od srca. http://www.verujem.org/teologija/allejev_spasenje_u_svetu.htm Sophrosyne and Slađana је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ne znam zašto su filosofija , veliki prasak i TE stavljene u kategoriju " kneza ovog sveta" i zašto bi njihovo prihvatanje bilo protiv bilo čega crkvenog. Zato sto te teorije iskljucuju Boga i njegovo stvaranje " po vrstama ". Oblačenje prikladno za vreme u kojem živimo je sasvim normalno,ne znam šta očekuješ da idemo okolo obučeni kao u 11 veku,a što se tiče " poslednjih modnih trendova" ja ne znam nikog ni među crkvenima a ni među ateistima koji histerično prate modne trendove. Ne kazem da trebamo da se oblacimo kao u 11 veku, ali ne i da trebamo da idemo "goli". Seks pre braka,ni to nije najjasnije jer opet i opet ljudi na to gledaju kroz crno bele naočare samo i jedino "seks u braku je blagosloven a sve van njega je težko bludničenje". Takav crno beli svet duboko verujem da ne postoji u Božijim očima. Naravno da se sex pre braka moze desiti cesce nego nekada, ali vera je po tom pitanju jasna. To jednostavno nije hriscanski. Takođe ne znam nikog ko slavi noć veštica u slične gluposti to sam samo u filmovima videla . Ima i toga, ljudi se i tako "zabavljaju". Sve u svemu hrišćani bi trebalo da budu sasvim normalni ljudi u vremenu u kojem žive,i da se zabave i možda ponekad i previše pojedu ili popiju,ali sredina je merilo svega, Naravno, ali dolazi do pretrivanja u tome. A da li hrišćanin treba da bude prijatelj ovoga sveta?Naravno da treba jer dok smo ovde gde smo mi jesmo deo ovog sveta.Šta treba da mrzimo ovaj svet?Ja ga ne mrzim,naprotiv,ovaj svet je lep jer u njemu su ljudi koje volim. Nemoj da okreces pa da kazes " Šta treba da mrzimo ovaj svet? Zna se na sta se misli, pa i ljudi su deo sveta pa ih volimo. Ne trebamo da ucestvujemo u zlim stvarima koje dolaze iz sveta. Ipak, setimo se ovoga : "Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih." nedeljko, Slađana and Orthophill је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука