Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 E dobar si.... Pa plate rastu polako i bez EU. Али ће расти брже и више са Еу. И то је цела поента. 1% више у стопи раста је огромна ствар. Можда ти не звучи нешто али стопа од 1% раста више је на периоде од 50-100 година неке земље направила много економски моћнијим у односу на неке друге. Nego, jel znas ti onu pricu kada su dosli austrijanci u Bosnu i kada je begov sin nagovarao oca da stave zlato u austrijsku banku da bi im poraslo bogatstvo zbog kamate. Znas li sta mu je tata odgovorio? Знаш ти шта мени причао Власта циганин који је ишо да диже новчанике по немачкој? Не знаш, а и ирелеватно је за економију. Кафанска политика и морнарске приче када одемо у кафану. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Опет бежиш од теме на нешто ирелеватно. Мани ме тих твојих морнарских прича личнога исксутва. Економија је наука и барата објективним подацима а не личним импресијама. Vrlo je relevantno Iuris, jer to koliko si puta putovao na zapad , ili prosecan srbin, to je ujedno i koeficijent povecanja plata u srbiji kao posledica clanstva u EU. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Vrlo je relevantno Iuris, jer to koliko si puta putovao na zapad , ili prosecan srbin, to je ujedno i koeficijent povecanja plata u srbiji kao posledica clanstva u EU. Нема то никакве везе са коефицијентом повећања плата. Чланство у Еу ће је избор који ће да повећа трговину Србије.( то је јасно као дан сваком ко има две благе са економијом, ко ја нпр не знам пуно али довољно да то знам ) Све остало ће бити последице тога. Па и повећање плата. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Нема то никакве везе са коефицијентом повећања плата. Чланство у Еу ће је избор који ће да повећа трговину Србије.( то је јасно као дан сваком ко има две благе са економијом, ко ја нпр не знам пуно али довољно да то знам ) Све остало ће бити последице тога. Па и повећање плата. Jeste, sada kada preplavimo evropu sa nasim televizorima, kolima, mobilnim telefonima, odecom, obucom itd.... a sa druge strane sta oni nama imaju da ponude, malo sira i kajmaka i poneki biskvit .... Samo se nadaj Iuris, nada poslednja umire. Posle ces moci da kukas skupa sa grcima, bugarima, rumunima ali bice dockan. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Srpska, grcka, i nemacka ekonomija ne mogu biti u istom ekonomskom kosu, u okviru iste valute, dakle iste monetarne politike. To prosto nece ici.Sad Grcka, otkupili su i irski dug, pa Portugal pa Spanija... Sledeca kriza je kriza evropske centralne banke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Јурисе, твоја тврдња како ми нећемо некоме моћи продавати нешто, јер ће наводно стајати између нас и ЕУ некаква препрека, то што ми нисмо чланови, једноставно не представља ништа. Како могу Норвешка, Швајцарска или Исланд да продају? Изузмимо сад то што Норвешка има рудна богатства и нафту, Швајацрска разноразне производе, туризам и банкараство, шта њих који нису у ЕУ, неспријечава да тргују са ЕУ? Ништа, баш ништа, јер могуће се у повластице у трговинској размјени са ЕУ и без чланства, а са друге стране Норвешка и Швајцарска су сређене државе. Бити уређена држава, могуће је без ЕУ, склопити посебне трговинске споразуме са ЕУ могуће је и без ЕУ. ЕУ ништа не представља осим то што имаш могућност да узмеш одређену суму новца из фондова, а која је бесповратна. А да се вадиш из економије, убризгавањем новца је најмање добар начин да се опоравиш. Још једном да поновим. Бугарска и Румунија нимало не напредују по квалитету живота откако су у ЕУ, нити им економија расте иоле значајно да се може назвати неком промјеном. У Бугарској је благо речено катастрофа, људи немају шта јести, нити могу наћи посла. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Rumuni su ipak nasa braca :cheesy2: Manolis је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Још једном да поновим. Бугарска и Румунија нимало не напредују по квалитету живота откако су у ЕУ, нити им економија расте иоле значајно да се може назвати неком промјеном. У Бугарској је благо речено катастрофа, људи немају шта јести, нити могу наћи посла. To znam iz licnog razgovora sa bugarima.Niko,ali niko sa kim sam pricao nije se pohvalio da mu je bolje,osim jednog koji je i pre toga bio muckaros,direktor koji je upropastio tu firmu da bi je posle otkupio za enormno nisku vrednost,koji ima rodjaka politicara koji mu je sredio da dobije neku pomoc od EU. EU je dobra samo za velike industrijalce,bankare,kapitaliste.Za obican narod je sve gore i gore.Srednja klasa samo sto se nije izgubila,a upravo je ona najveci neprijatelj NSP-u .Ovako ili si enormno bogat i pripadas njima,ili si toliko mnogo siromasan da ne pretstavljas nikakvu opasnost. Propaganda za to vreme radi svoje i odvlaci paznju od stvarnih problema hranici mozgove ljudi jeftinom zabavom. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Јурисе, твоја тврдња како ми нећемо некоме моћи продавати нешто, јер ће наводно стајати између нас и ЕУ некаква препрека, то што ми нисмо чланови, једноставно не представља ништа. Није то баш моја тврдња. Моја тврдња је да ако смо чланови - продавали би више. Како могу Норвешка, Швајцарска или Исланд да продају? Изузмимо сад то што Норвешка има рудна богатства и нафту, Швајацрска разноразне производе, туризам и банкараство, шта њих који нису у ЕУ, неспријечава да тргују са ЕУ? Ништа, баш ништа, јер могуће се у повластице у трговинској размјени са ЕУ и без чланства, а са друге стране Норвешка и Швајцарска су сређене државе. Само што заборављаш неке ствари. А то су споразуми које те змеље имају са еу и то да ли Србија може имати те трговинске споразуме. Одговор је не може јер србија нема норвешку нафту ни швајцарске банкаре. Нити је довољно јака земља да ће јој чланице еу дати те споразуме. Бити уређена држава, могуће је без ЕУ, склопити посебне трговинске споразуме са ЕУ могуће је и без ЕУ. Управо. Србија у Европи не представља само Србију чланицу већ уређену Србију. Ја такву Србију у желим а чланство еу ти је као диплома да си или већ то или на добром путу то да постанеш. ЕУ ништа не представља осим то што имаш могућност да узмеш одређену суму новца из фондова, а која је бесповратна. А да се вадиш из економије, убризгавањем новца је најмање добар начин да се опоравиш. Што служи чему? Представља још много тога еу. Рецимо кодификацију међународног приватног права. Још једном да поновим. Бугарска и Румунија нимало не напредују по квалитету живота откако су у ЕУ, нити им економија расте иоле значајно да се може назвати неком промјеном. У Бугарској је благо речено катастрофа, људи немају шта јести, нити могу наћи посла. Није тачно. Већ сам давао графике где је јасно државни дуг обе поменуте земље опао а плате су скочиле. Не претерано али скочиле. Да би се квалитет живота приметио треба да прође време. Али подаци показију једно. То ти је као када билдујеш, раст мишића од неки милиметар колико имаш у првим месецима рада тешко да приметиш или пола килограма мишићне масе коју си добио. Тако ти је и са привредом. To znam iz licnog razgovora sa bugarima.Niko,ali niko sa kim sam pricao nije se pohvalio da mu je bolje,osim jednog koji je i pre toga bio muckaros,direktor koji je upropastio tu firmu da bi je posle otkupio za enormno nisku vrednost,koji ima rodjaka politicara koji mu je sredio da dobije neku pomoc od EU. EU je dobra samo za velike industrijalce,bankare,kapitaliste.Za obican narod je sve gore i gore. Исто и за тебе ово што сам рекао. Дакле то субјективно исксутво окачи мачку о реп. А ти би мого тај менаџмет што студираш мало боље да студираш и да питаш неког професора зашто је оно што је добро за газду - добро и за радника. И тако неке основе слободног тржишта и капитализма. А људске критике људи су ти као критике времена напољу. Кад је киша оће сунце кад је сунце оће кишу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Srpska, grcka, i nemacka ekonomija ne mogu biti u istom ekonomskom kosu, u okviru iste valute, dakle iste monetarne politike. To prosto nece ici. А ко ти је рекао да су исте монетарне политике? Све верујеш што каже Најџел? Не буди креациониста и не прави класичну грешку већ г ледај све стране аргумента - провери. Уз то гледај грчко стање и грчу политику годинама у назад. Како рече звонко још док је он био клинац имаше израз дужан си ко грчка. Па ти види колико они већ воде ту политику. А воде је јер управо они, који данас демонстрирају док им немци ваде дупе, су исти они који су бирали политичаре и политику која их је довела ту. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Iurke ti vidis samo fragmente celokupne slike Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Није то баш моја тврдња. Моја тврдња је да ако смо чланови - продавали би више. Само што заборављаш неке ствари. А то су споразуми које те змеље имају са еу и то да ли Србија може имати те трговинске споразуме. Одговор је не може јер србија нема норвешку нафту ни швајцарске банкаре. Нити је довољно јака земља да ће јој чланице еу дати те споразуме. Управо. Србија у Европи не представља само Србију чланицу већ уређену Србију. Ја такву Србију у желим а чланство еу ти је као диплома да си или већ то или на добром путу то да постанеш. Што служи чему? Представља још много тога еу. Рецимо кодификацију међународног приватног права. Није тачно. Већ сам давао графике где је јасно државни дуг обе поменуте земље опао а плате су скочиле. Не претерано али скочиле. Да би се квалитет живота приметио треба да прође време. Али подаци показију једно. То ти је као када билдујеш, раст мишића од неки милиметар колико имаш у првим месецима рада тешко да приметиш или пола килограма мишићне масе коју си добио. Тако ти је и са привредом. А не можемо сад говорити како је разло томе што је Норвешкој дат споразум, то што они имају нафту. Па да боме да им је због тога дат споразум. Свако ко је компетентан добиће споразум, јер нико није луд да не тргује са државом са којом може остварити добит. А Норвешка је стала на своје ноге и мимо ЕУ. Дакле поента приче је да нечланство у ЕУ није никаква препрека да се тргује са чланицама ЕУ. А ЕУ је много више од кодификације међународног права. ЕУ је мега држава. КАд би ЕУ била налик ЕФТА, камо лепе среће, свако би пожелео да буде у таквој заједници. Али ЕУ претендује да преузме политичку самосталност земаља и пренсе их на Бриселски ниво. То не може никако да се назове потезом, који доприноси стабилнсти и јачању. Једноставо постоји толико доказа да земља може просперирати мимо финансијског ињектирања што је суштина приче око уласа у ЕУ. Јужна Кореја, Тајван, Малезија, Турска, Сингапур, Бразил, Чиле, мале и велике државе, све су кренуле напријед када се неко сјетио да коначно лупи шаком од сто и да мало направи реда унутар државе. Што се тиче Бугарске, једноставно бројке које постављаш нису репрезентативне. Незапосленост у Бугарској расте, а људи су све више незадовољни: http://www.indexmund....aspx?c=bu&v=74 http://www.euinside....garia-is-rising Факт је на првом графикону, да је незапосленост падала далеко прије уласка Бугарске у ЕУ, да би поново након 2010 почела да расте. Дакле ништа се није промјенуло уласком Бугарске у ЕУ. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Како могу Норвешка, Швајцарска или Исланд да продају? Изузмимо сад то што Норвешка има рудна богатства и нафту, Швајацрска разноразне производе, туризам и банкараство, шта њих који нису у ЕУ, неспријечава да тргују са ЕУ? Ништа, баш ништа, јер могуће се у повластице у трговинској размјени са ЕУ и без чланства, а са друге стране Норвешка и Швајцарска су сређене државе. Norveška, švajcarska, Island i Lihtenštajn su članice EFTe (European Free Trade Association, predatira stvaranju Evropske unije); one zajedno sa članicama EU čine EEA (European Economic Area), tj zonu slobodne trgovine. Prema tome, njima formalno članstvo u EU nije potrebno da bi slobodno trgovali sa članicama EU. Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 А не можемо сад говорити како је разло томе што је Норвешкој дат споразум, то што они имају нафту. Па да боме да им је због тога дат споразум. Свако ко је компетентан добиће споразум, јер нико није луд да не тргује са државом са којом може остварити добит. А Норвешка је стала на своје ноге и мимо ЕУ. Дакле поента приче је да нечланство у ЕУ није никаква препрека да се тргује са чланицама ЕУ. Наравно да није само то! У питању је много разлога али њихова нафта је један од разлога. Нафта и риба су ти главна оружија норвешке у економској игри. А ЕУ је много више од кодификације међународног права. ЕУ је мега држава. Није тачно. Не уклапа се ниуједну државну класификацију до сада. Мало вуче ка конфедерацији али опет нема свих елемената конфедерације. Дакле то је нека што би се рекло кафанска класификација. Европа није држава јер не поседује два основна елемента државе. Суверенитет на целој територији њених чланица и монпол физичке силе на целој територији њених чланица. Једноставо постоји толико доказа да земља може просперирати мимо финансијског ињектирања што је суштина приче око уласа у ЕУ. Јужна Кореја, Тајван, Малезија, Турска, Сингапур, Бразил, Чиле, мале и велике државе, све су кренуле напријед када се неко сјетио да коначно лупи шаком од сто и да мало направи реда унутар државе. Занимљиво како констатно набрајте државе ван европе које активно сарађују са Америком и остварју своју економску добик кроз америчке бизнисмене. Што се тиче Бугарске, једноставно бројке које постављаш нису репрезентативне. Незапосленост у Бугарској расте, а људи су све више незадовољни: Кажем ти мани незадовољство људи. Пада киша људи оће сунце гране сунце људи оће кишу. http://www.indexmund....aspx?c=bu&v=74 http://www.euinside....garia-is-rising Факт је на првом графикону, да је незапосленост падала далеко прије уласка Бугарске у ЕУ, да би поново након 2010 почела да расте. Дакле ништа се није промјенуло уласком Бугарске у ЕУ. Добро па? Ти заборављаш бугарске-украјна проблеме етц? Не можеш да изолујеш факторе. Ја нигде не кажем да еу и само еу даје еконосмку добробит, еу је један од фактора. И то је добар избор. Уствари најбољи избор. И за Србију би било крање глупо да то одбаци јер нема реалног разлога. Узми на пример да ти је економија један ауто. Добар мотор јесте фактор да ауто добро иде али је један од, требају ти и добре кочнице и праве гуме и добра шасија и аеродинамичност. Дакле не изолујте факторе. Оно што ја оћу да кажем чланству у еу ти је економски бенефит који олакшава трговину са европским земљама. Ако је нека стопа незапослености дело европе то се дешава међу свим њеним чланицама. Твој пример није тај случај. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Norveška, švajcarska, Island i Lihtenštajn su članice EFTe (European Free Trade Association, predatira stvaranju Evropske unije); one zajedno sa članicama EU čine EEA (European Economic Area), tj zonu slobodne trgovine. Prema tome, njima formalno članstvo u EU nije potrebno da bi slobodno trgovali sa članicama EU. Управо су то једни од међусобних уговора које те чланице имају. Ми на те уговоре немамо право - али имамо право да се боримо за чланство. Немам право на те уговоре из следећих разлога - немамо политичку снагу, немамо привредну снагу, немамо генерално довољно јаку државу да би европа прихватила тај посао са нама. Људи заборављајају да смо ми на белом шенгену и имамо слободан извоз само зато што идемо ка томе да постанемо чланови. Нек размисле мало како би било без тог слободног извоза увоза. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука