Дејан Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1334705856' post='621175] добро, па? у ком фазону је то рекао, шта је хтео с тим? Каже му баба,шта да ради да јој унуци буду добри.Он јој каже да она треба да буде добра ,иде у Цркву,моли се Богу итд итд...дакле треба ли ту разјашњавати у ком је фазону рекао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Jesi lis siguran da polne ćelije u cerviksu ili ampuli jajovoda žive maksimalno 48 h? А и да преживе дуже, какве би то тачно имало везе са телегонијом? Замислимо немогуће, да преживе бесконачно. И тако жена има секс, после пар година раскине и уда се за другог, а нема појма да у себи носи преживели сперматозоид из давне авантуре. У међувремену се секса са мужем и затрудни. Које су могућности (у таковој тотално хипотетичкој ситуацији)? Могуће је да је муж отац, могуће је да је бивши дечко отац или да су и један и други два оца двојајачних близанаца од исте мајке. У ствари, све ово се и дешавало кад су жене имале секс са различитим мушкарцима у веома кратким временским размацима. Дуже преживаљавање би само омогућило да се то деси и ако је размак између два секса са два партнера већи. Није могућ никакав хибрид, тако да о телегонији нема ни говора. Inače,ljudi razmenjuju genetski materijal i kada pričaju a kamoli kada imaju seksualni odnos... Баш сам радознао да чујем нешто више о овоме. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Да ли је тачно да је митрополит Амфилохије "промовисао" телегонију? Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Мене тако учио профа из генетике,поставио сам Меди питње пошто знам да полне ћелије и до 72 сата могу да преживе па ме интересује где нађе овај податак,нема везе са телогонијом... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Да ли је тачно да је митрополит Амфилохије "промовисао" телегонију? Не знам да ли је он лично, али је ”др” Тијана Ђорђевић о томе писала уздуж и попреко у ”Светигори”. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Мене тако учио профа из генетике,поставио сам Меди питње пошто знам да полне ћелије и до 72 сата могу да преживе па ме интересује где нађе овај податак,нема везе са телогонијом... ОК, не знам колико тачно могу да преживе. А шта би са оним да размењујемо генетски материјал док причамо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 ОК, не знам колико тачно могу да преживе. А шта би са оним да размењујемо генетски материјал док причамо? A tek kad se rukujemo. :D To ti je vec transformers&voltron fusion. :D Милан Меденица :) and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 ОК, не знам колико тачно могу да преживе. А шта би са оним да размењујемо генетски материјал док причамо? Davno beše predavanje,uglavnom radi se o tome da kapljicama pljuvačke prenosimo genetiku na druge ljude i oni na nas.Logično,pljuvačkom se dokazuje očinstvo.Koliko me sećanje služi,organizam ima mehanizme odbrane od tuđeg genetskog materijala... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Tatjana Đorđević, Tatjana. Ne Tijana... Ne pljujte mi ime Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Davno beše predavanje,uglavnom radi se o tome da kapljicama pljuvačke prenosimo genetiku na druge ljude i oni na nas.Logično,pljuvačkom se dokazuje očinstvo. Koliko me sećanje služi,organizam ima mehanizme odbrane od tuđeg genetskog materijala... ROFL prenosimao genetiku. :D Verovatno si mislio na gene (delove genoma). To se ne desava ni kod pljuvanja ni kod razgovora ni kod ljubljenja ni kod rukovanja ni kod neceg drugog sto u se bi sadrzi fizicki kontakt. Da desava se da osoba A i osoba B razmene pljuvacku ali deo genoma osobe A kao i osobe B koji je zaduzen za sintezu proteina koji cine pljuvacku time ostaje netaknut. Ne desava se da gen osobe A za pljuvacku prebrise gen osobe B za pljuvacku. Geni osobe A i osobe B se menja samom unutar njih samih prilikom deobe celija i mutacijama koje to prate. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Koliko mi je sotalo u sećanju toliko rekoh a siguran sam da postoji mehanizam odbrane .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Нешто си ти ту побркао дефинитивно. Ако прогутамо нечију пљувачку, све што ће се десити је да сваримо њихову DNK. Да је тачно то што говориш, колико бисмо тек генетског материјала разменили с биљкама и животињама које једемо. Није ми познат тај механизам одбране. Милан Меденица :) and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Moguće,ali ako budem imao priliku,proveriću Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1334706491' post='621182] поражавајуће размишљање за твоје годиште. да ли је могуће да основну репродуктивну биологију не знаш, а завшрила си основну школу и женско си? прво, телегонија је немогућа и неоснована јер је научно и емпиријски доказано да наслеђе зависи од днк наслеђивања а не да органи преносе некако другачије наслеђе. пошто су носиоци днк сперматозоиди и јајашца која се неоплођена избацују из жениног тела, нема преко чега ни да се наслеђује неки остатак секса који је жена имала пре нове јајне ћелије и нових сперматозоида који улазе у процес оплодње при новом сексуалном односу. поготово што ни јајашце ни сперматозоиди не могу дуже од 48 сати (у идеалним условима) да преживе, уколико већ нису избачени из женског полног и репродуктивних органа путем одлива секрета или уринирањем. Drugo, nisam ja iznela teoriju o telegoniji, to sam, koliko znam, prvi put procitala u knjizi oca Ilije Sugajeva "Jednom za ceo zivot", koliko li je tek za njegovo godiste porazavajuce takvo razmisljanje? On je otac valjda bar troje dece, ta knjiga je stampana sa necijim odobrenjem, i deljena sa znanjem svestenih lica u Patrijarsiji, a ima i da se kupi, pa znaci niko od navedenih ne zna osnovnu reproduktivnu biologiju, a zavrsili su osnovnu skolu i medju njima ima i zenskih i muskih, jadan ti u svetu tolikog broja ljudi sa porazavajucim razmisljanjem za njihovo godiste. Nekom je to svakako palo na pamet na osnovu nekakve empirije, nije niko izmislio ljubicastog slona sa zelenim tufnama. Mozda to nije tacno, ja razmisljam na temu, a polni odnos nije samo odnos tela, za mene je porazavajuce necije povrsno razmisljanje u tim godinama. I, poznajete li neku zenu, njene bivse i sadasnje partnere, i decu sa sadasnjim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Znaci samo te cinjenice-videh, stoga i govorih; nemoj mi o prezivljavanju sp.i jaj.cel, samo o onom sto mozemo da vidimo bez mikroskopa, golim ocima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука