Милан Меденица :) Написано Мај 14, 2012 Пријави Подели Написано Мај 14, 2012 Poražavajuće je kada osobe koje se deklarišu kao crkvene imaju ponašanje kao prosečan ovosvetski čovek. јел то неко морално спочитавање неком фамозном "просечном овосветском човеку", или шта? мислим, јел тај "просечни овосветски човек" уопште постоји, или се морално дефинише као нека мета у зависности од поднебља, вере и осталих разноликости? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 14, 2012 Пријави Подели Написано Мај 14, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1336956318' post='637520] како си недоказан мисли и осећања увек вуку где човек жели ... исти старац то парафразира: какве су ти мисли, такав ти је живот. то је сасвим различито од: какви су ти родитељи, такав ти је живот. ово друго не пије воду јер имплицира да си некако неслободан, а имаш сву слободу избора. чак ти је ни Бог не дира. али, "процентуално најзаступљеније"? обичан свет, нормалне односе у породици ... какве погрешне и замишљене генерализације. где си то видео, јел могуће да тако нешто постоји? да видим ЈЕДНОГ НОРМАЛНОГ и ту статистику црно на бело, па ћу да поверујем знаш, таквим изјавама изискујеш неке савршене, апсолутне или идеалне услове, који не постоје у реалности међу људима ... зато је само Бог савршен и зато тежимо савршенству имајући идеал пред собом, а не достижемо. природа ти је грешна, немош побећи од тога. можда ниси чуо, ал најбољи мисионар је ђаво, да не улазимо у његово знање теологије, а нема ни тело само је питање где ће да те одведе ... Mislim da ipak postoji razlika između svetog Mojseja Murina,Marije Egipćanke i prosečnog sveta...ili ne postoji...? Kao što od bezbožnih može postati pobožno dete dešava se i suprotno ali ipak ,u najvećem procentu se drvo po plodu poznaje i iver ne pada daleko od klade. Sve što sam ja rekao ne narušava slobodu izbora. Misli i osećanja ne vuku gde čovek želi,kod određenog procenta populacije , može čovek da ne želi da oseća to što oseća i da želi da misli na nešto drugo... Svakako da pozitivan primer može mnoge da povede putem spasenja,i to je ono što ja govorim sve vreme ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 14, 2012 Пријави Подели Написано Мај 14, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1336956776' post='637522] јел то неко морално спочитавање неком фамозном "просечном овосветском човеку", или шта? мислим, јел тај "просечни овосветски човек" уопште постоји, или се морално дефинише као нека мета у зависности од поднебља, вере и осталих разноликости? ne,to je moralno spočitavanje ovosvetskom Hrišćaninu.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Čovek se od ostalih životinja razlikuje samo po tome što ima mnogo veću inteligenciju i razvijeniji razum. па само толико http://en.wikipedia.org/wiki/Metacognition клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 ne,to je moralno spočitavanje ovosvetskom Hrišćaninu.... докажи кад тврдиш клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Čovek se od ostalih životinja razlikuje samo po tome što ima mnogo veću inteligenciju i razvijeniji razum. I prirodni nagoni imaju važnu ulogu kod čoveka. Covek se razlikuje od ostalih zivotinaj sto ima vece cognitivne sposobnosti. Inteligencija je samo jedna od istih. Covek generalno sve mentalne procese ima razvijenije, ne samo inteligenciju. A razvijene cognitivne sposobnosti mu daju solidnu kontrolu i menadzemt svojih nagona. Da nije tako za mnoge psihicke poremecaje posebno poremecaje anksioznosti ne bi bilo "leka". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1337966622' post='645480] докажи кад тврдиш To je moje životno iskustvo,nemam potrebu bilo kome da dokazujem,naročito ne nekome ko se postavio kao učitelj drugima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
19горан80 Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1336774421' post='636193] дал си жено разумна, јел си прочитала да је медицина потпуно одбацила такве будалаштине јер нема основа ни доказа за таква умовања? иначе, твоја највећа грешка је што гуташ некритички све што долази од неког ко има мантију, а то сам ти и пре објашњаваозбог других брањења неодбрањивог и то само зато што мислиш да је све светиња што изађе из свештеничких уста јер их ваљда поседне Дух Свети, шта ли мислиш, шта знам шта ти се све врти од таквих књига. ако мене питаш, пола тога у тој књизи никад није требало да види бела дана јер је нездраво и на ивици јереси је проповедати телегонију јер сам човек није тако устројен од Бога. поред тога, срамота је за мантију и одраслог човека, баш зато што има такву и толику одговорност кад отвори уста а камоли кад нешто стави на папир па се још и преведе, што се није и сам образовао и још учи друге којекаквим глупостима да не помињем да му биологија није ни предмет проповеди или образовања. приде, то што је отац и што воли своју децу не даје му за право да као свештеник прави универзално правило/правила тамо где никад не сме да постоји, а то је управо Црква која има упутна правила и саобраћајне знакове ради упућивања људи а не углављивања у свако правило, и учи свештенство да није човек ту ради Цркве већ обрнуто и јасну назнаку даје и Нови Завет кад каже за кога је субота. и не, то не потире ниједно правило које је изашло из Цркве већ само одређује кад се и да ли правило икад спроведе. тако да тај отац и свештеник није посрнуо једном, већ се његова глупост само множи а што се тиче издавања књиге, то је ниво још веће глупости да се шири јер су се и глупости Мирољуба Петровића током неколико година шириле кроз Цркву док се најзад није открио као богоборац а глас разума допро до одређених владика које ни немају времена да све филтрирају, под условом да су иоле образовани како им место и одговорност захтевају. владика Амфилохије јесте (МП афера), ал коме се и даље обија о главу што је погрешне људе поставио да филтрирају шта је православно видео/папирно издање а шта не, него причам о неукости других владика, поготово оних који ни редовно приступање светињи причешћа не проповедају. да не помињем да је издавач те књиге и издања којег сам имао прилике да држим у рукама и губим време и живце један од манастира који има редован позив за предавања од стране владимира димитријевића, па ме ни не чуди што се глупост само шири кроз неуке и залутале. а тај свештеник да је разуман, па да пошаље покајно писмо по свим преведеним земљама и да замоли сваког ко је купио да исцепа те глупе делове, ако не већ да се отараси целе књиге. ајд молим те појасни ми мало онај део "иначе, твоја највећа грешка је што гуташ некритички све што долази од неког ко има мантију, а то сам ти и пре објашњавао због других брањења неодбрањивог и то само зато што мислиш да је све светиња што изађе из свештеничких уста јер их ваљда поседне Дух Свети...",зар не треба да верујемо да свештеници добијају благодат Светог Духа полагањем руку па самим тим све што кажу (не и све што раде) треба да послушамо као савет,лично,мислим да су свештена лица и монаси искуснији,мудрији од нас (образовање нема никакве везе са овим) и да је све светиња што изађе из свештеничких уста...,ако не би послушао шта ми он говори онда где је ту послушање,једна од најважнијих врлина,ако не слушам свештеника,не слушам родитеље,не слушам шефа,не слушам Бога...онда ми нико није потребан,ја сам сам себи довољан...само ми одговори да ли по теби треба послушати све (у оквирима јеванђеља) што свештеник каже или не Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 ајд молим те појасни ми мало онај део "иначе, твоја највећа грешка је што гуташ некритички све што долази од неког ко има мантију, а то сам ти и пре објашњавао због других брањења неодбрањивог и то само зато што мислиш да је све светиња што изађе из свештеничких уста јер их ваљда поседне Дух Свети...",зар не треба да верујемо да свештеници добијају благодат Светог Духа полагањем руку па самим тим све што кажу (не и све што раде) треба да послушамо као савет,лично,мислим да су свештена лица и монаси искуснији,мудрији од нас (образовање нема никакве везе са овим) и да је све светиња што изађе из свештеничких уста...,ако не би послушао шта ми он говори онда где је ту послушање,једна од најважнијих врлина,ако не слушам свештеника,не слушам родитеље,не слушам шефа,не слушам Бога...онда ми нико није потребан,ја сам сам себи довољан...само ми одговори да ли по теби треба послушати све (у оквирима јеванђеља) што свештеник каже или не Lobotomno :291291291: :291291291: :291291291: http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Ako je sve što izađe iz usta klirika svetinja, nadam se da nećete imati ništa protiv kada budem ponovo trolovao sa o. Joilom ili starcem Gavrilom. Neeee, Artemije je bolji :D . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Artemije više nije klirik SPC, tako da ne mogu da koristim njegove izvale za trolovanje. Od trenutka kada je raščinjen, njegove reči više nisu svetinja. Eee, u tom grmu lezi zec . Dok je bio klirik, onda su njegove reci bile svetinja, a upravo je zbog te "svetinje" i rascinjen. Dakle, nisu bas uvek u pravu. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Artemije više nije klirik SPC, tako da ne mogu da koristim njegove izvale za trolovanje. Od trenutka kada je raščinjen, njegove reči više nisu svetinja. мош слободно, и даље је у СПЦ - јесте рашчињен од владичанског чина и нема више благодат свете тајне свештенства али није екскомунициран. и не, није све што испољи свештеник светиња и овај горе се глупира са таквим изјавама, поготово што га Нови Завет опомиње: Ови људи приближавају се к мени устима својим, и уснама поштују ме; а срце њихово далеко стоји од мене. свето Јеванђеље по Матеју, глава 15, стих 8 Добар човек из добре клети срца свог износи добро, а зао човек из зле клети срца свог износи зло, јер уста његова говоре од сувишка срца. свето Јеванђеље по Луки, глава 6, стих 45 А шта излази из уста из срца излази, и оно погани човека. Јер од срца излазе зле мисли, убиства, прељубе, курварства, крађе, лажна сведочанства, хуле на Бога. свето Јеванђеље по Матеју, глава 15, стих 18-19 Crveni Baron and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 To je moje životno iskustvo,nemam potrebu bilo kome da dokazujem,naročito ne nekome ko se postavio kao učitelj drugima... све што напишем стојим иза тога именом и презименом, па и знањем. и одговарам за то, исправим се кад грешим. добро па не лупетам насумице и не грешим да се позивам на ауторитет по сваку цену, чак и кад је очигледно нешто погрешно у питању ... јел следеће треба да жврљам да је Земља равна као плоча јер је свети Јован Златоусти тако писао а да не узмем у обзир научно достигнуће његовог времена, историјску перспективу из које пише? браво, значи мозак нам уопште не треба, поготово не дар разлучивања добра од зла клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 ајд молим те појасни ми мало онај део "иначе, твоја највећа грешка је што гуташ некритички све што долази од неког ко има мантију, а то сам ти и пре објашњавао због других брањења неодбрањивог и то само зато што мислиш да је све светиња што изађе из свештеничких уста јер их ваљда поседне Дух Свети...",зар не треба да верујемо да свештеници добијају благодат Светог Духа полагањем руку па самим тим све што кажу (не и све што раде) треба да послушамо као савет,лично,мислим да су свештена лица и монаси искуснији,мудрији од нас (образовање нема никакве везе са овим) и да је све светиња што изађе из свештеничких уста...,ако не би послушао шта ми он говори онда где је ту послушање,једна од најважнијих врлина,ако не слушам свештеника,не слушам родитеље,не слушам шефа,не слушам Бога...онда ми нико није потребан,ја сам сам себи довољан...само ми одговори да ли по теби треба послушати све (у оквирима јеванђеља) што свештеник каже или не прво, нема потребе да ти појашњавам нешто што теби није ни упућено. друго, то што си написао чини практично заблудом у коју си упао. свештеници добијају благодат Духа Светог да је преносе другима, ал то не значи да све што они ураде или кажу да је безгрешно или свето по аутоматизму. дар разлучивања добра од зла подразумева да имаш и критички став према свештенику, јер врло лако може да погреши (човеку је једноставно грешна природа) а може и да проповеда очигледне глупости, незнање или зло, зависи о шта се косне. исто тако, треба да разлучујеш и кога слушаш а кога нема потребе у смислу да ти имаш дужно и слободно поштовање и послушање према свом исповеднику а не према сваком свештенику који ти нешто каже. да не улазимо у то да гомила необразованих свештеника проповеда очигледно нецрквене праксе, ставове и мишљења попут праксе ретког причешћивања, телегоније и разних који везе немају ни са Истином ни са реалношћу ни са науком. дакле, сваки верник треба да има послушање према свом свештенику у разумним и истинитим границама, послушање свом епископу, светитељима и Цркви све док се то не коси са Божјим устројством творевине, истинама вере, правоверним књигама и светом предању. Богу пре свих, ал ти је Црква превасходно мерило и Тврђава Истине. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 30, 2012 Пријави Подели Написано Мај 30, 2012 Zašto onda Sveti Duh ne eliminiše mogućnost pravljenja greške? Зато што би онда људи били савршене машине за рачунање и мало шта више од тога? Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука