Sinergija Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Било би добро да нам неко ко је читао опише контекст овог писанија.Да не пренагљујемо са закључцима. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 U kom kontekstu ovako nesto odrastao covek moze da kaze,a da to moze da ublazi ovakve reci? anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 може да напише како је нека будала помислила тако нешто, на пример Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Lepo je navedeno da je on to napisao u knjizi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Dopuštam. Moram i ja sad da se javno ispovedim ( ko Lauš) kad već pomenu tabore, pa ću evo da priznam , da sam i ja oduvek bio u jednom te istom taboru, a to je upravo taj tabor moje babe i dede i drugih koji me vaspitaše ovako čudnovato ( i retro ko što jednom rekoh) , u tom nekom čudnom srpskom epskom duhu, oči mi otvoriše , hvala im. Прво и укратко: аутоматски значи да не можете судити моме образу, поготово не у овој јефтиној сајбер форми, која јача срце и у најслабијег јунака. Ја сам своје ставове износила и за катедром и изнела бих једнако и сада. У ситуацији наведене необавештености ћу поновити да сам апсолвент српске књижевности и језика, епику јако добро познајем, а о марку Краљевићу и српским витезовима хришћанским сам организовала трибине на матичном ми факултету. Такође, овај део мог коментара: "И опет кажем, не може се човеку судити са апекта "националног здравља", а то је у овом тексту учињено, самим тим је недовољно - преслано, како рече владика Давид ономад." односи се на В. текст, а о вашем коментару сам у истом сегменту изнела јасно мишљење о "одбацивању од стране ближњих". О осталом не желим да се понављам, најмање убеђујем. За почетак, а од тога зависи и ток наше даље дискусије, молим вас да упознате разлику између "трагичног" и "трагичког". Ја сам говорила о другом. Уколико је лакше прихватити да заступам неко "јеретичко" поимање нашег светитеља, у реду. Мени је дегутантно да у овом контексту и дискусији која је престала бити продуктивна, о томе више ишта кажем. Што сам имала, рекла сам, појаснићу се колико сматрам да је умесно. Александрида and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Potpis stavljam.. Osim $to se nisam vratio "kuriru".. Obratiti pazhnju na izvor teksta ... dakle to je sajt "Двери српских'' i to je to..to je ujedno odgovor na mnoga pitanja...a Dimitrijevic je i dalje pozharni ideolog ovog udruzhenja -pokreta koje nikako (!) nije stranka.. ne daj Bozhe... и да је Југословенско драмско позориште изгорело, после покушаја извођења драме Синише Ковачевића која се звала „Свети Сава“, Има ли сличности између овога и онога на шта ти стављаш потпис ? Да, у праву си, Двери Српске нису странка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 д Lepo je navedeno da je on to napisao u knjizi. Можда је човек описао своје некадашње схватање. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Bilo bi lepo da je tako, ali tesko da je tako nesto u pitanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Tri stotine i treći dan, šezdeset drugi u CZ-u ’’Juda Iskariotski je izdao Hrista samo zato jer je previše verovao u njegovu moć’’. Lešek Kolakovski Da li iza svakog uspešnog mučenika stoji jedan uspešan mučitelj? Skroman, a ipak zaslužan za slavu koju će jednom mučenik steći. Ko je tu kreativniji? I zaslužniji? I ambiciozniji? Zar te muke Isus stvarno nije mogao izbeći, nego je, onako (mazohistički), dozvolio da se Rimljani seire nad njim, izazivajući sažaljenje i zgražavanje koje je, opet, tako godilo njegovom samoljublju? Pa, budimo razumni (Kolakovski bi se složio sa mnom) mogao je da se spase, jer je bio čudotvorac, a nije to uradio iz propagandnih razloga. Ili je samoljublje bilo u pitanju? Ili egzibiCionizam? Namerno je postio pred taj performans i namerno ostao u najintimnijem rublju da bi obožavateljke mogle vekovima kasnije da uzdišu za njegovim obnaženim nedrima, rebrima i bedrima. Koliko je dana odbijao hranu pred premijeru? Pa šta, ako bogohulim? Nije mi prvi put. Upravnik će mi oprostiti, jer sam među onima koji ne znaju šta rade. Namerno je to uradio i toliko mršav bio. Zamislimo, recimo, jednog Budu na Raspeću. Buda bi sigurno za tu priliku obukao nešto prikladnije da mu stomak ne štrči odozgo. (Kad kažem Buda, mislim Buda, a ne neki drugi Buda). Možda Isusa ništa nije ni bolelo to mučenje. Mene, kad me mnogo ljudi gleda i kad me mnogo ljudi voli, onda ništa ne boli i sve ću da istrpim. Ko je moj uspešni mučitelj? Kome da zahvalim za svoju slavu mučenika? Pa šta ako se poredim sa Hristom? On je naš nadzornik i nadziratelj. On je preuzeo na sebe naše grehe, a priori. Kakva je to iluzija da je moglo biti drugačije? Mi nemasmo šansu da budemo dobri. Mi se rađamo u grehu, u grehu živimo. Koja je naša šansa? I to je sve predviđeno pre 2000(?) godina. Danas je nedelja. Na ruskom se to lepo kaže ''воскресенье''. Zaključak rasprave. Mizantrop plus mazohista jednako samoubica iz samoljublja. Mrzim sve četiri kategorije, iako sam direktno optužen (od Maje) samo za ovo poslednje, plus dva ubistva sa umišljajem (od Višeg suda u Podgorici). Koja reč možda najbolje opisuje zatočeništvo? Suzdržavanje. Trudim se već deset meseci da pokažem kako to sve mogu da izdržim. Ili se trudim da ne pokažem kako to, u stvari, ne mogu? Анастасија and Александрида је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Хвала Јане, Ето, то је опис његових мисли тог 303. дана, није некакав коначни закључак. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Tri stotine i treći dan, šezdeset drugi u CZ-u ..... jadni covek... po ko zna koji put velika istina se ponavlja, covek sudi o drugom na osnovu samoga sebe dusha, -Владимир-, коЖељ њацИ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Сатирично изражавање у складу са ситуацијом у којој се налази, увек на граници укуса (некад са ове, некад са оне стране). Не оправдавам га, али не бих баш ни црно-бело као Владе Д... Иако изазива највише мучно осећање код читаоца, треба прочитати све и схватити контекст реченог, размишљања... Трагично упињање ка покајању кроз окове гордости, уметничког мазохизма, поништавања себе и света, трагање за оправдањима и назирање да иста да не постоје, мешање Луче Микрокозме и Горског Вијенца у једно хибрид-животно дело... Моје субјективно виђење... исидорица and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Сатирично изражавање у складу са ситуацијом у којој се налази, увек на граници укуса (некад са ове, некад са оне стране). Не оправдавам га, али не бих баш ни црно-бело као Владе Д... Иако изазива највише мучно осећање код читаоца, треба прочитати све и схватити контекст реченог, размишљања... Трагично упињање ка покајању кроз окове гордости, уметничког мазохизма, поништавања себе и света, трагање за оправдањима и назирање да иста да не постоје, мешање Луче Микрокозме и Горског Вијенца у једно хибрид-животно дело... Моје субјективно виђење... Амин на то! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Коме су мисли беспрекорно хришћанске кад га притисне искушење нека први баци камен . Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Kad bi se taj kamen bar u nekoj temi zaobisao, zajedno sa brvnom bilo bi dobro. anajrim, DYNABLASTER and Walter је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука