Jump to content

"О Св. Сави и покајању - случај Жарка Лаушевића" - Владимир Димитријевић

Оцени ову тему

Ратко :(

Препоручена порука

A inace, Dimitrijevic je bio lider komunisticke omladine u Cacku.

Uvek prosvetljen, uvek spasava one koji to ne zele, uvek samopravican.

Ideologiju menjam, zivotni princip - nikada.

Ма чак ни то што је био лидер комунистичке омладине не би био проблем да је сада у другом фазону. Много их се таквих вратило Цркви искрено. И он верује да је искрен.

Гре'ота, има потенцијала, и то много, али себи увек намеће неку мисију, увек се бори против неких великих и моћних сила.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма чак ни то што је био лидер комунистичке омладине не би био проблем да је сада у другом фазону. Много их се таквих вратило Цркви искрено. И он верује да је искрен.

Гре'ота, има потенцијала, и то много, али себи увек намеће неку мисију, увек се бори против неких великих и моћних сила.

Aquilio je za njega rekao da je srpski Alex Jones.

Tako i deluje. Mislim da jos uvek prosvetljuje ljude o Novom svetskom poretku.

Подели на овим сајтовима

Слушао сам га пре десетак година у патријаршији, на тему Шмемана, Флоровског и осталих теолога 20. века.

Нећу да кријем, одушевио ме је.

Он је био први кога сам уживо чуо да позива на обнову црквеног живота и хришћанства.

Хвалио је Шмемана као великог литургичара.

Критиковао је тадашње уске појаве у Цркви и звучао као јако отворен човек.

Шокирао сам се када сам после видео шта је све писао и радио.

Као да није био исти човек.

Можда је доживео нешто лично лоше од црквене јерархије, па сад даје себи одушка или слично.

Не знам...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Aquilio je za njega rekao da je srpski Alex Jones.

Tako i deluje. Mislim da jos uvek prosvetljuje ljude o Novom svetskom poretku.

Није баш. Алекс Џоунс баш барата непровереним информацијама и неистинама, само ако потврђују његова становишта. У задње време је почео добро да профитира на ширењу страха.

Димитријевић се у почетку углавном борио против секташтва, и то је радио врло добро, да би сада акценат ставио на ширење страха од екуменизма, дакле на борбу против "унутрашњег непријатеља".

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...