Sinergija Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Мислиш да престанемо са виртуелним каменовањем преко брвна? Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Ne, mislim to sto sam napisala. anajrim and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Влада Димитријевић - секташ (како га, не мало пута, јавно назва владика Атанасије Јевтић). Човек који пљује по епископима, Цркви, патријарху и то анонимно преко интернет пљуваоница. Човек који је под епитимијом Цркве и одлучен од причешћа. Коме је одузет благослов да се бави црквеном катихезом. То је Влада Димитријевић. Текст је шит, као и целокупан Владин опус. Параноична скрибоманија. Наравно, свако има право да пише какве год глупости хоће, али не морамо га и овде читати, ма каква да је тема. Има он свој расколнички сајт и своје опакљење компањоне, нека га тамо. Александрида, nishizawa and Walter је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Влада Димитријевић - секташ (како га, не мало пута, јавно назва владика Атанасије Јевтић). Човек који пљује по епископима, Цркви, патријарху и то анонимно преко интернет пљуваоница. Човек који је под епитимијом Цркве и одлучен од причешћа. Коме је одузет благослов да се бави црквеном катихезом. То је Влада Димитријевић. Текст је шит, као и целокупан Владин опус. Параноична скрибоманија. Наравно, свако има право да пише какве год глупости хоће, али не морамо га и овде читати, ма каква да је тема. Има он свој расколнички сајт и своје опакљење компањоне, нека га тамо. Лазо, веома те ценим, и знам да нећеш погрешно разумети, па ћу те замолити да мало спустиш лопту. Владу знам лично, и ма шта мислио о његовом менталитету, једно нећу прихватити док не видим "црно на бело" - да анонимно пљује. Увек је говорио јавно, а многи се сакривали иза њега. Био сам сведок кад су га звали ови што су за служење "по старом", а он иритиран неким стварима које су се ту десиле лепо "на фињака" оплео по њима (мислим да неки од њих то уопште нису ни схватили!), рекавши на крају да добро размисле куд ће, јер он "из овог воза неће искакати" (мислећи на Цркву). Јесте в.Атанасије рекао за њега секташ (мислећи на менталитет), али је рекао и за себе да је поганог језика (а знаш шта канони кажу какав треба да је епископ). Он све епитимије прихвата и у окриљу је Цркве, е сад што сматра себе позваним да изнесе мишљење...Али не бежи од одговорности. Мислим да је и такав неко потребан да би се неке ствари разјасниле... Истина није увек за људске очи црно-бела, често је у нијансама сивог... anajrim је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Лазо, веома те ценим, и знам да нећеш погрешно разумети, па ћу те замолити да мало спустиш лопту. Владу знам лично, и ма шта мислио о његовом менталитету, једно нећу прихватити док не видим "црно на бело" - да анонимно пљује. Увек је говорио јавно, а многи се сакривали иза њега. Био сам сведок кад су га звали ови што су за служење "по старом", а он иритиран неким стварима које су се ту десиле лепо "на фињака" оплео по њима (мислим да неки од њих то уопште нису ни схватили!), рекавши на крају да добро размисле куд ће, јер он "из овог воза неће искакати" (мислећи на Цркву). Јесте в.Атанасије рекао за њега секташ (мислећи на менталитет), али је рекао и за себе да је поганог језика (а знаш шта канони кажу какав треба да је епископ). Он све епитимије прихвата и у окриљу је Цркве, е сад што сматра себе позваним да изнесе мишљење...Али не бежи од одговорности. Мислим да је и такав неко потребан да би се неке ствари разјасниле... Истина није увек за људске очи црно-бела, често је у нијансама сивог... Знам га и ја. Лично. Зато и тврдим: човек је цркворушитељ. И ја тебе ценим, али ово што кажеш за епитимије је смешно. Стварно ми ниси јасан. Шта то значи "прихвата епитимије"? Колико ја знам нешто мало о томе, одлучење од причешћа је де факто одлучење од Цркве. А госн Влада је већ фодинама одлучен од истог! Шта му онда значи што "прихвата"? Зашто се не покаје, зашто не престане, па да му његов епикоп онда укине епитимију? Или ти имаш неки други предлог за црквеност? Walter and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Знам га и ја. Лично. Зато и тврдим: човек је цркворушитељ. И ја тебе ценим, али ово што кажеш за епитимије је смешно. Стварно ми ниси јасан. Шта то значи "прихвата епитимије"? Колико ја знам нешто мало о томе, одлучење од причешћа је де факто одлучење од Цркве. А госн Влада је већ фодинама одлучен од истог! Шта му онда значи што "прихвата"? Зашто се не покаје, зашто не престане, па да му његов епикоп онда укине епитимију? Или ти имаш неки други предлог за црквеност? У том овчарско-преображењском систему вредности то је одлика истрајности, а библијски просто речено-тврдовратост. Знам човека који је био тамо редовно, и једном добио епитимију на причешће на дуг период. Каже:"О свему ме је (о. ...) питао-и шта се ради тамо, и шта је било са овим или оним, само једно није-КАКО САМ! А ја поцрнео од муке..." Ето, то значи за њих прихватање епитимије. "По канонима". Сто година без причешћа-сто! Чекамо да отац укине епитимију...Ко ће се сетити да иде да каже да се каје и моли за ублажење...За то је потребно да се кајеш и кајеш и кајеш...Док не кажу да је доста. Ако се сете да треба да ти кажу, јер те не питају како си. Просто-такво духовно васпитање, таква школа. Тврда. Претврда за овог данашњег човека, можда би могло пре 16-17 векова, али данас... anajrim је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Ок Јане, капирам. Добар си и квалитетан саговорник, и учесник овог форума, те са тобом не могу расправљати као са већином људи овде. Не заслужујеш да се свађам са тобом. Писаћемо се преко порука. Видећемо какав ће бити Владин крај, а ја му желим да буде у Цркви, наравно. Само, тренутно је далеко. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Додатак. Ја бих му пре наложио епитимију да мора сваке недеље да се причести...Пошто је тамо одувек била пракса ретког причешћивања... Свако ти добро желим од Бога. anajrim је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Tri stotine i treći dan, šezdeset drugi u CZ-u ’’Juda Iskariotski je izdao Hrista samo zato jer je previše verovao u njegovu moć’’. Lešek Kolakovski Da li iza svakog uspešnog mučenika stoji jedan uspešan mučitelj? Skroman, a ipak zaslužan za slavu koju će jednom mučenik steći. Ko je tu kreativniji? I zaslužniji? I ambiciozniji? Zar te muke Isus stvarno nije mogao izbeći, nego je, onako (mazohistički), dozvolio da se Rimljani seire nad njim, izazivajući sažaljenje i zgražavanje koje je, opet, tako godilo njegovom samoljublju? Pa, budimo razumni (Kolakovski bi se složio sa mnom) mogao je da se spase, jer je bio čudotvorac, a nije to uradio iz propagandnih razloga. Ili je samoljublje bilo u pitanju? Ili egzibiCionizam? Namerno je postio pred taj performans i namerno ostao u najintimnijem rublju da bi obožavateljke mogle vekovima kasnije da uzdišu za njegovim obnaženim nedrima, rebrima i bedrima. Koliko je dana odbijao hranu pred premijeru? Pa šta, ako bogohulim? Nije mi prvi put. Upravnik će mi oprostiti, jer sam među onima koji ne znaju šta rade. Namerno je to uradio i toliko mršav bio. Zamislimo, recimo, jednog Budu na Raspeću. Buda bi sigurno za tu priliku obukao nešto prikladnije da mu stomak ne štrči odozgo. (Kad kažem Buda, mislim Buda, a ne neki drugi Buda). Možda Isusa ništa nije ni bolelo to mučenje. Mene, kad me mnogo ljudi gleda i kad me mnogo ljudi voli, onda ništa ne boli i sve ću da istrpim. Ko je moj uspešni mučitelj? Kome da zahvalim za svoju slavu mučenika? Pa šta ako se poredim sa Hristom? On je naš nadzornik i nadziratelj. On je preuzeo na sebe naše grehe, a priori. Kakva je to iluzija da je moglo biti drugačije? Mi nemasmo šansu da budemo dobri. Mi se rađamo u grehu, u grehu živimo. Koja je naša šansa? I to je sve predviđeno pre 2000(?) godina. Danas je nedelja. Na ruskom se to lepo kaže ''воскресенье''. Zaključak rasprave. Mizantrop plus mazohista jednako samoubica iz samoljublja. Mrzim sve četiri kategorije, iako sam direktno optužen (od Maje) samo za ovo poslednje, plus dva ubistva sa umišljajem (od Višeg suda u Podgorici). Koja reč možda najbolje opisuje zatočeništvo? Suzdržavanje. Trudim se već deset meseci da pokažem kako to sve mogu da izdržim. Ili se trudim da ne pokažem kako to, u stvari, ne mogu? Pa šta, ako bogohulim? Nije mi prvi put. Pa šta ako se poredim sa Hristom? Па ништа... Лаушевић није Христос него убојица. Mi nemasmo šansu da budemo dobri. Тако је и Јуда искариотски мислио , да није не би се обесио ... Само још више потврђује оно што сам рекао, човек је раскајани а не покајани грешник. Namerno je postio pred taj performans i namerno ostao u najintimnijem rublju... Баљезгање лудог човека... овако нешто нисам чуо ни од опседнутих људи... Просто боље би му било да ћути. Каква бре уметничка слобода, нема те слободе која је изнад Христа , нити има те уметности коју би ја ставио изнад Христа. Мој Бог није уметност, него баш Христос, кој волије више да се клања уметности , нек изволи . "Не прави себи идола!" Ко мисли да подржавањем овакве "уметниче слободе" се не руга Христу , вара се. Све ми је дозвољено , али није све на корист. Настројење ума и душе је под мојом контролом, кад бих се откачио и био пијан ко летва опет не би лупетао овакве небулозе...какав јадник,, мрак и сумрак ума његовога, и данас је у дилеми шта је примарно Уметност или Светиња. Па нека се он мучи том дилемом за мене те дилеме нема, видим и за добар део овог форума нема те дилеме. Осталима који се двоуме, моје искрено саучешће над душама њиховим. Али заиста искрено. Прво морам да кажем , за Лауша и ко сад стоји иза његове рехабилитације ( медијске наравно) признајем да је врхунски маркетингшки осмишљено. Прво пре пола године интервјуи ( а пратим га јер је и мој омиљени глумац) , како је јдан ђубретарац у Америке и како леба нема да једе, али како му то није тешко , него ето тешко му је то што је узео људима животе... Добро ајде де , поверујем ја њему, шта ћу ја сам наивни обични Срби, не контам те црногорске керефеке. Затим прича о држављанству, Ивица Дачић лично му га уручи , ајде добро реко то је наш познати и ценјени глумац , што да не , не контам ја те маркетиншке керефеке. Затим пре тога ослобађајућа пресуда, лично га је помиловао Тадић, вероватно је требало и раније, заиста немам ништа против , човек се је напатио озбиљно, од познатог и признатог младог глумца до американског ђубретарца, ма знам чим га је Тадић помиловао да је ту пао неки дил, ал ајде не контам ја те керефеке из круга двојке ја сам само обичан Србин са села. Затим бум! Хит књига, бестселер , милионски тиражи, лудило, подршка од Вука Драшковића , подршка од свих (мени лично одвратних )јавних њушки , реко ово је превише и за мој сељачки статус , изгледа да је ипак нека завера у питању. Чепркај , чепркај, кад оно дил између Лауша и неких кругова другосрбијанских. Па и ја реко , од куд Лаушу толике паре за промиџбу,он је само један обичан американски ђубретарац. Знате шта , јесте он један од мојих омиљених домаћих глумаца, одма после Бате Стојковића, али неће то на добро изаћи ...мислим по њега. Нема ту покајања, награисаће. Он можда и није имао избора, нешто је морао да уради, хтео је да се врати свом животу, животу глумца, и то је уреду, што да не , а и штета таког талента, али није могао сам, неко му је изашао у сусрет( наравно за свој ћеиф, а сад знам и ко је) и ево га Лауш на велика врата , грандизони повратак великог глумца, великог талента и великог убице , наравно непокајаног. Е мој Лауш , што ти је то требало? А било је довољно сам да спустиш главу и уђеш у Цркву да се исповедиш , покајеш и примиш Христа , уместо што о Христу лупаш тако ко максим по дивизији. А ово поређење са Христом је типично за лажног месију Вука манитога, он је то већ одавно провалио. На крају и ове речи о Христу , мени више личе на Вука манитога него на Лауша. Тим горе, Лауш је опет пристао на боогобрну глумачку улогу, сад овај пут глуми да је написао књигу...туга. Одоговор Исидорици на писаније о књижевности екс катедра и Марку Краљевићу , види, ти си се у епским песмама учила књижевности, а ја народном духу. Није то исто. Nicholas, dusha and anajrim је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 и ја њега волим.мислим да је све ово огромно испирање мозга и скретање пажње са битнијих ствари.не занима ме шта је урадио и како.нећу да мрзим човека безвезе. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 п.с.на Њега се хули на разне начине сваки дан,и на Светитеље,па се нико није оглашавао досад.Залепили сте се за Жарка као суперлепком као да је он једини. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ма Владимира својатају како се коме свиди и како му тренутно одговара,једино он,још увек,не зна где је и где припада,што је помало трагично с обзиром на његове године и професију. То ипак није одговор на многа питања. Одговор је у смислу јасности идеолошке позиције, да је тако назовемо. Није одговор јер оваквим коментаром и ви сте већ повукли конац опредељења левих и десних, а то ми слути на обрнуту страну медаље. Владимир није идеолог покрета Двери и иза тога стојим. Oно што је ''болдовано'' у Валентинином посту је суштина коју сам хтео да назначим. Не помињем никакве идеолошке одреднице те стога не видим начин да се зкључује о некаквој ''припадности'' мојој или било чијој. Што вам кажем отворено да не постоји, барм у мом појединачном случају. Чак бити против неке или нечије идеологије ..не значи да мораш бити припадник друге (идеологије)-НЕ, побогу.. А Писаније Димитријевића ИПАК - Одговара на многа питања (али) у вези двери.. а то је управо ова реч коју изнесе Валентина.. И ''двери'' и Димитријевић, зато и кажем да је ''пожарни идеолог'' (нисам ставио наводнике, јер већ ово ''пожарни'' упућује да то у суштини и озбиљно анализирано није... Али да кад ''затреба'' може то да буде.. (кад се нађу на истој страни медаље(!) ) Него да се вратим на ову Валентинину реч која објашњава заправо повезаност ''пожарног'' идеолога и овог''покрета''-неСТРАНКЕ... Обоје, дакле, ...цитирам : '' и даље незнају где су и где припадају ..а имају толико година..'' .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 То ипак није одговор на многа питања. Одговор је у смислу јасности идеолошке позиције, да је тако назовемо. Није одговор јер оваквим коментаром и ви сте већ повукли конац опредељења левих и десних, а то ми слути на обрнуту страну медаље. Владимир није идеолог покрета Двери и иза тога стојим. И да не дође до забуне.. Пошто сада читам нове постове јер до сада нисам био у прилици па тако касним са одговорима а видим да има нових који додатно стављају до знања шта хтедох рећи .. ево додатног назначења које је требало да се пројави из ства ''пожарни ИДЕОЛОГ'' у функцији ''двери''-покрета-НЕ-странке ... Zato sto u Vladimirovom pravoslavlju ne postoji pokajanje. Lik je za vreme komunizma bio komunista i progonio one koji drugacije misle; sada je pravoslavac a kada zemlju okupiraju marsovci Vladimir ce prvi dan da izadje obucen u zeleno i da ti objasni kako je marsizam najbolji na svetu. Тако то некако иде ... Нажалос'.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Zato sto u Vladimirovom pravoslavlju ne postoji pokajanje. Не разумем, шта ово значи? И какве то везе има са текстом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 A inace, Dimitrijevic je bio lider komunisticke omladine u Cacku. Uvek prosvetljen, uvek spasava one koji to ne zele, uvek samopravican. Ideologiju menjam, zivotni princip - nikada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука