Jump to content

do you want to live forever?

Млађони

Препоручена порука

Pa eto računam da makar u prvih stotinu godina dok se ne razvije ta tehnologija cijene neće biti male.

Što opet logikom gledano znači da bih morao da se ubacim u prve redove kako bih produžio život.

Opet logikom u odnosu na ove ekonomske prilike, sada da zapnem trebalo bi mi jedno 50 - ak godina da zaradim novih 50

Neeee.Život je suviŠe kratak za to :)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Pa eto računam da makar u prvih stotinu godina dok se ne razvije ta tehnologija cijene neće biti male.

Što opet logikom gledano znači da bih morao da se ubacim u prve redove kako bih produžio život.

Opet logikom u odnosu na ove ekonomske prilike, sada da zapnem trebalo bi mi jedno 50 - ak godina da zaradim novih 50

Neeee.Život je suviŠe kratak za to :)

Ти си мислио на економску цену? У том случају, не знам, вероватно си у праву да ће то на почетку бити скупо. Мислио сам да се твоја опаска односила на некакву духовну цену коју треба платити, јер се цела тема врти око тога.

Подели на овим сајтовима

Pa ekonomski, ipak govorimo o praktičnim stvarima,nauka,medicina,godine života...

Duhovni aspekt je samim aktom pomjeranja nekih granica života stavljen u sekundarni plan.

Naravno dok sami taj proces ne postane uobičajen, kao penicilin.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Зашто је Ивици и sqny-ју тешко схватити да не деле сви одушевљење прогресом? Ава Јустин је давно написао да је 20-и век "век атомске технике и прашумске етике". Какав ће тек бити 21. (ако се до 20-ог толико напредовало у етичком смислу)? Ових дана гледамо почетак истог по свету...Тражи се овде од нас да одстранимо своје верујуће "ја" и аплаудирамо прогресу без православних норми и сагледавања свих могућих последица. То је као да аплаудирам нуклеарној енергији из ове рупе напуњене `99 осиромашеним уранијумом (што би рек`о неки, какви бисмо тек били у спорту да нису шкртарили него нам дали обогаћени!) без права осврта на све негативно што нам је иста донела (не занемарујем позитивно, никако, али не могу бити једностран по дифолту).

Лепо је тежити бесмртности, и то јесте суштински садржај живота СВАКОГ човека (као иконе Божије-тежња ка Вечном Животу=Богу)...али не вечном без Смисла Постојања, вечном без преображаја твари око себе и у себи, вечном без сједињења са целокупним постојећим светом, вечном у свом индивидуализму или дуализму (са вољеном особом). Ја у овом животу не могу ни претпоставити како изгледа бити једно са свиме (осим литургијског предокушаја у малој заједници), а желео бих то да постигнем. Не могу ни покушати (тј могу али нећу због рођене жене) кроз сву такву вечност да будем једно у духу са својом комшиницом, а та пуноћа љубавне везе саме-по-себи (а не у Христу) би се у јако дугом временском интервалу појавила као баласт. Љубав сама по себи не може дати пуноћу без Христа, и саму себе на крају извитоперује у не-љубав јер је без Христа празна, нема смисао ни циљ, бива "преживљена и прежвакана" временом-ако нема смрти...као почетка вечности а не краја постојања...

@ sqny

Мој живот није пакао, али није ни рај, Имам 4 највољенија бића крај себе, за које бих желео да што дуже поживе и радују се животу. Знам да ће троје од њих кроз коју годину отићи да себи нађу своје највољеније биће, као што сам и ја нашао. Волео бих да ја и моја рођена жена кад останемо сами урадимо све што нисмо могли до тада, па макар трајало 200 година...Али не у недоглед....Јер чежња за Христом је јача у мени (=нама) од чежње за овоземаљским радостима...

• Волим 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Зашто је Ивици и sqny-ју тешко схватити да не деле сви одушевљење прогресом?

Није мени тешко да схватим, само што мислим да је у питању тешко лицемерје. Ако не делиш одушевљење прогресом, онда одустани од ствари које ти прогрес доноси и мирна бачка. Како можеш да пишеш са рачунара против прогреса? Како можеш да пишеш против прогреса ти који се можда не би ни родио да није било прогреса или би до сада умро? Иди, брате, у шуму и причај против прогреса до миле воље. Ако нећеш, није проблем (демократија и те форе, свако има право да прича шта год оће), али онда ми дозволи да ти кажем да пуцаш од лицемерја.

Ава Јустин је давно написао да је 20-и век "век атомске технике и прашумске етике". Какав ће тек бити 21. (ако се до 20-ог толико напредовало у етичком смислу)? Ових дана гледамо почетак истог по свету...

Једино што је Ава Јустин пропустио да покаже везу између две ствари. Етика и техника немају никаве везе. Ако је етика оманула (а јесте), онда се треба борити за етику, а не против технике.

.Тражи се овде од нас да одстранимо своје верујуће "ја" и аплаудирамо прогресу без православних норми и сагледавања свих могућих последица.

Глупост. Нико то не тражи, само дискутујемо. Ево, мени нису јасне те лоше последице. Као што рекох, не видим разлику између антибиотика и сличних џиџабиџа које су прдужиле просечан људски век за неколико деценија и ове потенцијалне нове технологије која ће то исто да уради, можда само мало више од пар деценија. Можда и видим потенцијалне практичне проблеме, али толику драму око одстрањивања вере не видим. Уосталом, нико те не тера ни данас да се лечиш, па се надајмо да неће ни у будућности. Увек можеш да изабереш да умреш у 70 или кад год ти је време и сачуваш своју веру.

Подели на овим сајтовима

Тражи се овде од нас да одстранимо своје верујуће "ја" и аплаудирамо прогресу без православних норми и сагледавања свих могућих последица.

Kako bismo mogli da sagledamo sve moguce posledice nekog progresa pre kraja vremena? :/

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Није мени тешко да схватим, само што мислим да је у питању тешко лицемерје. Ако не делиш одушевљење прогресом, онда одустани од ствари које ти прогрес доноси и мирна бачка. Како можеш да пишеш са рачунара против прогреса? Како можеш да пишеш против прогреса ти који се можда не би ни родио да није било прогреса или би до сада умро? Иди, брате, у шуму и причај против прогреса до миле воље. Ако нећеш, није проблем (демократија и те форе, свако има право да прича шта год оће), али онда ми дозволи да ти кажем да пуцаш од лицемерја.

Хвала Ивице на оцени и процени. Ценим твоје мишљење. А сада хајде па реци ко се бори против прогреса? Између одушевљења прогресом и борбе против истог је простор попут оног између неба и земље. Прочитај крај мог поста који (случајно?) једино ниси навео...

Једино што је Ава Јустин пропустио да покаже везу између две ствари. Етика и техника немају никаве везе. Ако је етика оманула (а јесте), онда се треба борити за етику, а не против технике.

Етика је та која одређује начин употребе технике. Толико о томе да немају везе. Амери су одобрили својој војсци мање нуклеарне ударе у превентивне сврхе. Техника примењена према етичким стандардима?

Глупост. Нико то не тражи, само дискутујемо. Ево, мени нису јасне те лоше последице. Као што рекох, не видим разлику између антибиотика и сличних џиџабиџа које су прдужиле просечан људски век за неколико деценија и ове потенцијалне нове технологије која ће то исто да уради, можда само мало више од пар деценија. Можда и видим потенцијалне практичне проблеме, али толику драму око одстрањивања вере не видим. Уосталом, нико те не тера ни данас да се лечиш, па се надајмо да неће ни у будућности. Увек можеш да изабереш да умреш у 70 или кад год ти је време и сачуваш своју веру.

Још једном-прочитај крај мог поста. Ко разуме, схватиће (или мислиш да можемо ја и женче овако на мишиће да изгурамо још 200 годиница преко?)

Свако ти добро од Бога жели брат Јане лицемерни (није ми тешко носити овај епитет, кад је од брата са љубављу дат).

Подели на овим сајтовима

Kako bismo mogli da sagledamo sve moguce posledice nekog progresa pre kraja vremena? :/

Лепо примећено, хвала на исправци. Мислио сам на потенцијално могуће последице, дакле оно што својим знањем и разумом можемо сагледати и предвидети, или пак претпоставити као реално могуће...

Подели на овим сајтовима

Хвала Ивице на оцени и процени. Ценим твоје мишљење. А сада хајде па реци ко се бори против прогреса? Између одушевљења прогресом и борбе против истог је простор попут оног између неба и земље. Прочитај крај мог поста који (случајно?) једино ниси навео...

Ако неко није одушевљен новом технологијом за продужење живота, а жив је захваљујући старој, потпуно еквивалентној ствари, онда је лицемер. Не видим да ниси одушевљен што си жив.

Етика је та која одређује начин употребе технике. Толико о томе да немају везе. Амери су одобрили својој војсци мање нуклеарне ударе у превентивне сврхе. Техника примењена према етичким стандардима?

То није одговор на моје питање. Техника је производ науке и економије, а ниједна ни друга не могу да дају етичке судове. Наука даје дескриптивне исказе, а економија се руководи профитом. Етику мораш да развијеш везависно. Нећеш побољшату етику ако зауставиш технику. Наравно да се етика и техника и свеостало преплићу у људском животу, али у философској равни ове две су потпуно независне.

Још једном-прочитај крај мог поста. Ко разуме, схватиће (или мислиш да можемо ја и женче овако на мишиће да изгурамо још 200 годиница преко?)

Свако ти добро од Бога жели брат Јане лицемерни (није ми тешко носити овај епитет, кад је од брата са љубављу дат).

Мани ме те патетике, молим те. Рекох ти, ти и жена имате право да умрете кад год хоћете, али можда неки друге желе са својим женама да живе 400 година. Зашто би развој технологије зависио од твојих брачних проблема? Мада, лично, ако толико не можеш са женом и ако ти је живот с њом изгуравање, зашто си се онда женио и зашто се сад не разведеш?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ако неко није одушевљен новом технологијом за продужење живота, а жив је захваљујући старој, потпуно еквивалентној ствари, онда је лицемер. Не видим да ниси одушевљен што си жив.

То није одговор на моје питање. Техника је производ науке и економије, а ниједна ни друга не могу да дају етичке судове. Наука даје дескриптивне исказе, а економија се руководи профитом. Етику мораш да развијеш везависно. Нећеш побољшату етику ако зауставиш технику. Наравно да се етика и техника и свеостало преплићу у људском животу, али у философској равни ове две су потпуно независне.

Мани ме те патетике, молим те. Рекох ти, ти и жена имате право да умрете кад год хоћете, али можда неки друге желе са својим женама да живе 400 година. Зашто би развој технологије зависио од твојих брачних проблема? Мада, лично, ако толико не можеш са женом и ако ти је живот с њом изгуравање, зашто си се онда женио и зашто се сад не разведеш?

Мислио сам да одговорим, али гледајући задњи пасус морам да одмах идем да видим са собом и мојом рођеном женом:

1. Да ли ти видиш у мојим речима нешто што ја не видим а суштински је важно за мој брак, или 2. У животу своме нисам никад видео више погрешних закључака.

Богу хвала, живимо онако како смо хтели, имамо троје нама дивне деце (за сада, што и теби желимо), оженио сам се са оном коју сам веома волео онда, а данас је више волим, и са којом сам желео да учествујем у стварању вечности-кроз друга вечна бића, и кроз нас у вечној заједници двоједног бића званог муж-и-жена (знаш оно-биће двоје једно тело...). Крст заједно носимо и није нам тежак...

Да си ти мени жив и здрав тих твојих 400-500 година, и да, по речима једног дивног светогорског старца "поправиш покварену машину свог ума" јер ти постови одишу негативним ставом. Ако добру намеру и жељу да благим речима разговарамо видиш као патетику - 0122_tuk

Заиста имам паметнија посла у животу него да се прегањам са неким ко одише негативношћу према живом ближњем а одушевљава се мртвим прогресом...

Подели на овим сајтовима

SRBIJA PRAVI LEK PROTIV STARENJA - Francuski struČnjak Kristof de ŽeŽer uskoro poČinje da radi na fakultetu u BaČkoj Topoli

Prvi testovi dugovečnosti za tri godine

„Telomerin" - Laboratorija za takozvanu telometriju počeće sa radom već sledeće nedelje. Iz nje bi za tri godine trebalo da izađe lek pod zašti enim imenom „telomerin"

LEK-STARENJE-1.jpg

Revolucionarno naučno istraživanje na leku za zaustavljanje starenja francuski stručnjak Kristof de Žežer uskoro započinje u Bačkoj Topoli, gde se nalazi Fakultet za biofarming Univerziteta Megatrend, a planirano je da se medikament pod imenom „telomerin" proizvodi u Vršcu, ekskluzivno saznaje Press.

Jedan od najpoznatijih stručnjaka u istraživanjima dugovečnosti dolazi u sredu u Beograd, kada će biti i promovisana jedna od prvih laboratorija ove discipline koju će De Žežer preseliti u našu zemlju.

De Žežer stiže u sredu

Senzacionalnu vest o početku proizvodnje „eliksira mladosti" u Srbiji Press je juče prvi objavio, a potvrdili su nam je i dr Mića Jovanović, rektor Univerziteta Megatrend, jedan od najvećih srpskih naučnika i potpredsednik SANU profesor Ljubiša Rakić i mnogi drugi istaknuti stručnjaci koji se bave fiziologijom.

Laboratorija za takozvanu telometriju počeće sa radom već sledeće nedelje. Iz ove laboratorije bi već za tri godine trebalo da izađe lek pod zaštićenim imenom „telomerin", koji usporava starenje.

Rektor Megatrenda dr Mića Jovanović otkrio je za Press da će De Žežer svoju laboratoriju faktički preseliti u Bačku Topolu jer se tamo nalazi Fakultet za biofarming, koji postoji 12 godina i koji se ozbiljno bavi naučnoistraživačkim radom u biotehnologiji.

- Sva laboratorijska istraživanja, njih 90 odsto, odvijaće se u Bačkoj Topoli, a ostatak na Megatrendu, pošto se ovde u Beogradu nalazi takozvano kompjutersko srce, soba u kojoj se sakupljaju i programiraju svi podaci i ceo istraživački projekat - kaže Jovanović.

LEK-STARENJE-2.jpg

šta su telomere

- Telomere su krajevi hromozom, koji ih štite od oštećenja i gubitka funkcija ćelija

- Telomere su biološki sat jer se prilikom svake deobe ćelije skraćuju i na taj način broje vreme

- Telomere se skraćuju starenjem i predstavljaju obeležje genetski programirane dužine života

- Smatra se da na rođenju imamo telomere duge 10.000 baznih parova, dok u poznoj starosti imamo svega 500 baznih parova

- U određenim bolestima stabilnost telomera je narušena

Istraživanja i testiranja novog leka već su počela u Parizu. U prvoj fazi kod nas će biti nastavljena na miševima i drugim životinjama, a u finalnoj testovi će se izvoditi i na ljudima koji se za to budu dobrovoljno prijavili. Kako se očekuje, prva upotreba leka u vidu testiranja na ljudima mogla bi da započne za tri godine.

- Određeni rezultati istraživanja su već postignuti. Određeni molekuli, naime, već deluju na miševe na taj način što im usporavaju starost. Sam medikament trebalo bi da ima rezultate u relativno kratkom roku, a kada bi, odnosno u kom životnom dobu bi ljudi trebalo da počnu da ga uzimaju, objasniće dr Žežer - kaže Mića Jovanović, i ističe da će farmaceutska industrija sasvim sigurno pokušati da opstruira proizvodnju jednog ovakvog medikamenta koji može da eliminiše mnoga oboljenja.

On ipak napominje da će „telomerin" ugledati svetlost dana za tri godine i da će građanima Srbije biti pristupačan po pitanju cene.

- Proizvodnja „telomerina" najverovatnije će pripasti „Hemofarmu" iz Vršca. Pre nepunih godinu dana mi smo tamo otvorili Fakultet za kulturu i medije i potpisali jedan sporazum o saradnji - otkriva rektor Megatrenda.

Profesor dr Tomislav Jovanović, klinički fiziolog i redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, istakao je da je dolazak De Žežera najprijatnija vest koju je čuo u poslednje vreme, zbog koje Srbija mora da angažuje svu svoju pamet.

- Dolazak De Žežera predstavlja podstrek čitavoj našoj medicinskoj nauci da krene ka konkretnom istraživanju. Siguran sam da taj lek neće moći staru osobu da vrati u stanje mladosti, ali otkriće telomera predstavlja otkriće veka jer je suština starenja u telomerama. što su ti krajevi hromozoma manji, to je proces starenja više odmakao i brži - kaže dr Tomislav Jovanović.

LEK-STARENJE-3-A.jpg

Jovanović: Biću prvi dobrovoljac za testiranje

Na pitanje da li očekuje veliki broj dobrovoljaca koji će se javiti za testove leka protiv starenja, rektor Megatrenda Mića Jovanović kaže da će sigurno biti mnogo zainteresovanih, ali da se on javlja kao prvi dobrovoljac.

- Genetski sam već jako mlad, ali javiću se kao dobrovoljac, i to prvi - rekao nam je uz osmeh profesor Jovanović.

Prema njegovim rečima, lek „telomerin" neće rešiti samo problem produžetka životnog veka, već i niza pratećih bolesti koje dolaze sa starenjem.

Farmaceuti opstruiraju

- Vekovna težnja i čitava istorija medicine posvećeni su otkrivanju eliksira mladosti. Suština čitave filozofije jeste duže i zdravo živeti. Medicina starenja danas je u svetu veoma razvijena i razvija se u nekoliko pravaca. Prvi pravac je preko telomera, drugi je takozvana regenerativna medicina u okviru koje se upotrebljavaju matične ćelije koje se koriste u lečenju, i medicina koja koristi različite dijetetske proizvode, suplemente, različite terapijske procedure koje usporavaju starenje poput mezoterapije - navodi profesor Tomislav Jovanović, koji objašnjava da organizam, čim nastane, odmah počinje da stari, ali da bi po završetku puberteta trebalo početi sa postupcima koji taj proces usporavaju.

- Matične ćelije su zaživele u svetu i meni je, eto, drago da ćemo mi konačno imati laboratoriju matičnih ćelija koja će biti u Kragujevcu.

Dr Stojković: I matične ćelije protiv starenja

Svetski priznat genetičar Miodrag Stojković, koji će rukovoditi Centrom za matične ćelije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, kaže za naš list da one, pored potencijala za lečenje neurodegenerativnih bolesti, imaju i osobinu da ne stare.

- Matične ćelije se takođe koriste da se bolje razume mehanizam starenja zato što one stare mnogo sporije nego obične. One se koriste kako bi se odgovorilo na pitanje šta utiče na proces starenja, da li su to slobodni radikali ili oštećenje genetskog materijala, odnosno DNK - kaže Stojković.

Izvor

Stil pisanja podseća pomalo na njuz, mada mi se verovatno samo čini... 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Лепо примећено, хвала на исправци. Мислио сам на потенцијално могуће последице, дакле оно што својим знањем и разумом можемо сагледати и предвидети, или пак претпоставити као реално могуће...

skrecem paznju na brod sa camcima za spasavanje:

http://www.ted.com/t...nsequences.html

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...