Јаков. Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 http://www.novinar.de/2012/02/11/bdenije-i-sv-liturgija-bez-naroda-ali-sa-17-policajaca.html По наводима старих непријатеља Српске Цркве, "новинара де" Владика је отишао на бедње о којем се причало у оном чувеном снимку, чији транскрипт још увек чекамо, а када ће не знамо. Дошао је са моштима Св.цара Лазара, а бдење је напустило старо монаштво. Бдењу је присуствовало 17 људи (полицајаца у цивилу) - тако наводе мученици, и то полицајци у цивилу. И пар попова поред владике. Хитно је потребно да се јаве оци и браћа из крушевачке и да кажу како је било, јер видите да није ни свануло а нашо се ко ће да ружи. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 tuzansmajli8904 anajrim је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Зашто се уопште занимати за овакве теме? Да шта ће него да пљују, то је једино што их покреће. Када би нашли мир, питам се да ли би могли то поднијети. Ове теме су потпуно небитне и не треба им давати пажњу, шта је рекла казала, када се тога наслушало и нагледало задњих година и прегршт. Осим тога дотична скупина једино такозвану "епархију рашко призренску у егзилу" сматра чуварима православља и правом црквом. С тога њихово мишљење о владици Давиду не треба никога много да занима. Топло препоручујем да се овакве вијести не преносе овдје, нити да има се придаје пажња. Анастасија, Evgenik, Јефимија Крунић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Не вреди мамлазима говорити. И да им сам Господ сиђе са набеса и објасни, они би терали своју глупаву причу. Зла говеда довијека јунад! Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Наступају као да народ нема две благе везе с мозгом! Колико год био неук по питању теологије народ ће заволети и прихватити владику који својим животом сведочи веру у Христа. Они и блаженопочившег патријарха Павла прозивају и куде. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Подржавам предлог Јустинијана.Боље је да се пише о афирмативним странама нове Епархије крушевачке,о њеном узрастању и сл.темама.У противном,то је као када се почетник у монаштву упушта у борбу са демонским предлозима.Игноришите "Борбу за..." као и "новинара" и они ће временом сами да спласну,Они немају никаквог црквеног утемељења и како би рекао Еп.Атанасије Јевтић ,"сви скупа стану у два аутобуса". Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Сад је и онима којима до сада није било јасно отворене очи. Наравно, новинар.дебе мора да оправда своје постојање и паре које добија од својих налогодаваца да пљују по Цркви, али пошто иза свега тога стоје кукавице који немају храбрости ни да се потпишу, не видим потребу за обазирањем на њихово лајање. Они који продају веру за вечеру увек је било и биће, зашто се чудити? Текст је толико примитиван и глуп да немам за шта да се ухватим и коментаришем. Уосталом, пише га безименко који не признаје Цркву. Пише га зато што је плаћен да то пише. Владика Давид сведочи своју веру и он ће то чинити и свештеници који знају шта је Епископ (па где да су) одушевљени су Владиком Давидом. То одушевљење је овде много пута показано, нарочито после антолошкке беседе у ман. Љубостињи. Зато другови и другарице и плаћеници за разарање Цркве, узалуд вам свирка. Andre Williams and Evgenik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Аплауз г.Уредниче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Џастине, баш због тога што окрећеш главу од ових тема, такве вести се шире међу рајом, и смућују је. Него одмах чим се јави нечастиви, одмах молитва. Што ће рећи, чим почну да блате по вл.Давиду, (или било коме другом) одмах деманти или у најбољем случају званично епархијско обавештење. Да су жидови ћутали, и даље би људи можда мислили да су лагери били лаж, и да је Гебелс причао истину. Да је ћутано када су се појавили проблеми у еп.Рашко Призренској, ко зна шта би сада било? Не ћутати и не стављати главу у песак. Једно је окретање образа када те шамарају, а друго је затварање уста када се пљује Црква. Једно је благословено, а друго је кукавичлук. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Џастине, баш због тога што окрећеш главу од ових тема, такве вести се шире међу рајом, и смућују је. Него одмах чим се јави нечастиви, одмах молитва. Што ће рећи, чим почну да блате по вл.Давиду, (или било коме другом) одмах деманти или у најбољем случају званично епархијско обавештење. Да су жидови ћутали, и даље би људи можда мислили да су лагери били лаж, и да је Гебелс причао истину. Да је ћутано када су се појавили проблеми у еп.Рашко Призренској, ко зна шта би сада било? Не ћутати и не стављати главу у песак. Једно је окретање образа када те шамарају, а друго је затварање уста када се пљује Црква. Једно је благословено, а друго је кукавичлук. Не не, није тако како мислиш. Ћутање није добро кад против тебе говори озбиљан критичар. Кад говори неки тамо шалабајзер који се већ стропоштао 50 пута, између осалог кога си већ добро упознао шта ради и како се понаша, онда је ћутање злато, јер ћутање њих обара. Таквима не одговара да неко на њих не обраћа пажњу, јер њихово настојање иде једнио ка томе да се препуцаваш и истјерујеш неку правду са њима. О ткавима владика Давид је већ рекао у свом интервују за часопис Богослов. И таквим стварима треба да се бавимо, афирмацијом епархије Крушевачке и ево већ како сад видимо великог бесједника владике Давида. Ови људи не желе да се с њима говори, јер да желе не би отишли у гаражу Артемија љуљачког, него би остали у Цркви настојећи се изборити за правду за коју мисле да изостаје. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Ти интернет клеветници и пљувачи су мучан производ маловерја и обичне тупоглавости. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Мени је ово страшно, и то на много начина. Ја још увек не могу да скапирам тај менталитет, посебно код људи за које знам да се труде да раде како треба. И раде све како треба, осим ових ствари. Дође владика Давид и све им лепо објасни, како и зашто, они га напљују. Он им наведе и пример како је и патријарх Павле изменио једну службу, они то једноставно прећуте на својим сајтовима (баш сам тај део тражио у транскрипту на једном сајту, нема га), као да не желе да им неко рационалним објашњењем поткопа мисију борбе за спасавање праве вере, на коју их је ваљда неко призвао, и то баш њих. Ено видим и неки банер о томе како се Сава Јањић бори за независно Косово. То је већ ван сваке памети. А мислим да би требало неко лепо и подробно да нам објасни како долази до тога, јер знам много ревносније и упућеније у веру него што сам ја, који су заведени на ту страну, да бисмо знали како да опстанемо, јер ће тих искушења бити све више. Ако има неки текст да линкује или постави овде, то би исто било одлично. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сања Николић Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Све ово што се дешава у Љубостињи веома збуњује вернике, а верујем и свештенике. Највећи проблем није у начину служења, како то желе да представе изазивачи проблема. Проблем је што су неки људи демонстративно напустили Свету Литургију. Епископ је на то реаговао како га је сам Дух Свети поучио, пун љубави, забринут за њихово спасење и своју паству, позвао их у трпезарију на разговор и покушао да разговара са њима. Показало се да је цела ситуација злоупотребљена, иако се учинило да су они нешто од онога што је епископ говорио разумели. Наиме, сада је мени, а верујем и другим верницима у Крушевачкој епархији, јасно да је то провокација од стране Артемијевих расколника и Симеонових следбеника. Они су, на жалост, свој духовни немир, на неки начин успели да мало посеју и код нас. Само веома горди људи започињу разговор, не да би саслушали саговорника, већ да би му наметнули да слуша њихово мишљење, за које сматрају да је једино исправно. То и јесте одлика људи који су у прелести – духовној самообмани. Из тог стања се тешко излази. Имала сам више пута прилику да разговарам са таквим људима, са њима нема мирних разговора, они када неко дотакне темељ њихове обмане падају у ватру. Жалосно је што су многи од њих честити људи, који испуњавају ,,закон'', али њихова срца су окамењена у гордим бедемима квази знања, које долази од почетка сваког греха – гордости. Зато је боље, како каже епископ Игњатије да се са таквима не разговара. Што је од демона пропашће, а што је сазидано на темељу љубави и слободе у Духу Светоме, од Бога, опстаће. Мислим да само Бог може изливањем неке посебне благодати на неког од њих учинити да се сруше бедеми око његовог срца и да оно с покајањем и сузама, буде разгорено на љубав и јединство у Христу са осталим верним народом. Нама преостаје да се молимо и сведочимо, а не да са њима полемишемо, јер полемици нема краја... До сада и ја нисам говорила, али ево после данашњег поновног напада на новинаруде, имам потребу да са вама, браћом и сестрама поделим ова моја размишљања, јер ми се чини да не требам баш увек да ћутим. У Крушевачкој епархији се служи и на ,,стари'' и ,,нови'' начин, као између осталог, и у већини епархија. Једнообразност по овом питању не постоји ни у једној помесној Православној цркви, чак ни на Светој Гори, па то не нарушава јединство у Цркви. Наш драги епископ Давид, колико је мени познато, није сугерисао и наметао да неко треба да мења свој начин служења, а верујем да то никада неће ни учинити, осим ако се ради о неким озбиљним неправилностима. Он је пун неког узвишеног молитвеног духа, смирења, да ме је његов интервју листу Богољуб помало изненадио, али сада схватам да је и то некад потребно да се покаже чврста рука. Жао ми је што нисам могла да одем у Љубостињу на свеноћно бденије, те ноћи нисам могла да спавам. Драго ми је да се толико свештеника и верника одазвало и што су успели по онаквом минусу и снегу да оду тамо и буду учесници тог молитвеног скупа. Велике демонске замке су постављене у Љубостињи. Молитвама Светог кнеза Лазара и свих светих, даће Бог да се ситуација среди. Свима које ова ситуација узнемирује, желим да кажем да је све јасније да су управо Артемијева расколничка чеда удружена са рукумијским чедима оца Симеона иза свих ових недаћа. Није реч ни о каквим неупућеним и неуким људима у богослужење и стање у Цркви, већ свесних провокатора који вребају сваку могућу прилику да привуку пажњу на себе, на њихову ,,борбу за веру''. Овакве провокације највише подсећају на већ уиграни, добро изрежирани сценарио који су одиграли у Смедереву, Јасенку (где чак, како сам чула, свештенику нису дозволили да служи Литургију), Радинцу и другим местима. Они се јавно хвале својим ,,подвизима'' - уношењем парола у цркву, викањем на свештенике и изазивањем скандала постављајући снимке на јутјубу. У питању је велика острашћеност. Да је реч баш о њима они то и сами потврђују објавама мржње према епископу Давиду на својим сајтовима. Они знају како да пронађу пут за повратак у крило Цркве, али из њима знаних и разумљивих разлога, заробљени у својој обмани, то не чине. Нисам присталица дугог боравка за рачунаром, борим се да не постанем интернет зависник. Ово ми је први пут да се укључујем на неки интернет форум, што значи да су успели да поремете и моје ћутање они интернет сајтови који сеју такве дезинформације и гадости о епископу Давиду, да ми није јасно шта ми је требало да то уопште и читам. Сајту Живе речи утехе – СВАКА ЧАСТ. Сања Николић из Крушевачке епархије Пг, Viktor Ljvovic and Evgenik је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 МУЛТИМЕДИЈАЛНА МЛАТИМЕДИЈА. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука