Jump to content

Смрт твитерашу због критике муслиманског посланика Мухамеда!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Одговори на ово што сам писао, а зна се шта сте ви радили по Рашкој, Босни, Херцеговини и Хрватској. Па ни сте ви џабе усташама били "хрватско цвијеће".

Mržnja te izgleda brate pokreće.ali to nije dobro.Mene ne pokreće, mene pokreće želja za uspostavljanjem normalnih odnosa među ljudima.Vjerovao sam da je to najlakše učiniti među vjerujučim.ali sa nekim"vjernicima"je to nemoguće.

Neznam da li si čuo za deklaraciju bošnjačkih intelektualaca u drugom svjetskom ratu u kojoj su javno digli glas protiv ustaških zločina i javno se podrekli onih pojedinaca muslimana koji su bili sa ustašama u zločinima.Brate imam osječaj da si ti čuo za to ali ovdje imaš za cilj da druge odvedeš u zabludu a to je da imaju mržnju prema muslimanima koju ti imaš.Sram da te bude.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Гости

НЕЕЕЕЕ! Нећемо да ширимо причу! Неће се добро завршити! Вратите се на конкретан догађај! То је главна ствар.

ПИтање:

Да ли би ти убио мене зато што ја не желим да прихватим Мухамеда за посланика? Ја га не прихватам из веома јасних разлога. Ако ме не би ти убио ( аверујем да Ти такве ствари ни на памет нису пале) да ли Твоја вера благосиља убијања нас који не верујемо у Мухамеда? Ако не благосиља, како се онда позива на линч човека који је САМО написао поруку на Твитеру?

Подели на овим сајтовима

Е видиш, овдје ја имам проблем. Ако реис константно, али константно, понавља причу о геноциду (да ли је био или није, можемо отворити посебну тему), али на тако неодговоран начин, да Срби сада имају претензије да вас поробе, освоје или не знам шта већ. Геноцид као стожер окупљања једног народа (а колико видим Бошњаци то користе да би се ујединили) може да буде тема неког политичара и да он даје неодговорне изјаве, то му је и посао. Али проћи ће политичари, ови или они, остаће три вјере у Босни усковитлане и испреплетане, и носиоци вјерских функција, морају да имају другачији став и приступ. Није ли Јакуб еф. Селимовски био диван човјек, па како је отишао са функције у освит несрећних дешавања?

Otišao je tako što je pokrao kasu islamske zajednice i ponjegao glavom bez obzira.

Подели на овим сајтовима

Neznam da li si čuo za deklaraciju bošnjačkih intelektualaca u drugom svjetskom ratu u kojoj su javno digli glas protiv ustaških zločina i javno se podrekli onih pojedinaca muslimana koji su bili sa ustašama u zločinima.Brate imam osječaj da si ti čuo za to ali ovdje imaš za cilj da druge odvedeš u zabludu a to je da imaju mržnju prema muslimanima koju ti imaš.Sram da te bude.

Ја нисам чуо, али ако можеш да даш текст или линк.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Mržnja te izgleda brate pokreće.ali to nije dobro.Mene ne pokreće, mene pokreće želja za uspostavljanjem normalnih odnosa među ljudima.Vjerovao sam da je to najlakše učiniti među vjerujučim.ali sa nekim"vjernicima"je to nemoguće.

Многа оправдања насиља над неверницима своје упориште налазе у тзв. куранским стиховима мача. Стручњаци идентификују два стиха у Кур’ану – 9, 5 и 29, које зову „стихови мача“. Конкретно стих 9, 5 из суре Ат-Тавба (Аt-Tawba) је познат као Ајет ал-саиф (Ayat al-sayf), ајет мача или стих мача, један је од најпознатијих и, уједино, најконтраверзнијих. Стих гласи: „Када прођу свети мјесеци, убијајте многобшце гдје год их нађете, заробљавајте их, опсједајте и на свакоме пролазу дочекујте! Па ако се покају и буду молитву обављали и зекат давали, оставите их на миру јер Аллах заиста прашта и самилостан је“ (Кур’ан 9, 5).

Тумачења о значењу ових одломака иду до тога да један од најпознатијих тумача и познавалаца Кур’ана Ибн Кесир (14. век) тврди да, заправо, постоје четири „стиха мача“ и да се односе на четири врсте људи против којих се муслимани морају борити. Стих 9, 5 односи се на борбу против идолопоклоника, 9, 29 на борбу против народа Књиге (Јевреји и хришћани) док не плате порез на особу и на земљу, 9, 73 против оних који споља изгледају као муслимани, али се противе Мухамеду и исламским заједницама и 49, 4 се односи на борбу која је намењена против муслимана који угњетавају друге муслимане. Када се погледа да на другом месту Кур’ан у 60, 8 каже да Аллах не забрањује да се муслиман дружи и буде пријатељ са оним који не ратује са њим због вере и не истерује га из завичаја, изгледа да оцена Јуергенсмејера како ислам двосмислено учи о насиљу само донекле тачна. Могло би се рећи да је у питању и недоследност или лукавост. Хришћанима и Јеврејима се намеће борба (без обзира на то да ли су мирољубиви или не) све док не почну плаћати порезе, а када није у позицији да наметне силу онда се може дружити са мирољубивим неверником.

Очигледно се стидиш своје вере. Зашто?

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Оче, ево у мом одломку је садржана срж проблема, само се муслиман устручава да прокоментарише.

Подели на овим сајтовима

Marko opet teške kvalifikacije.Sramota.

Ne mi muslimani nismo sjedeli skrštenih ruku nego smo sjedili vezanih ruku.šta je se desilo u Plavu i Gusinju?

Читајући Ваше писање по овој теми, заиста се носим мишљу да неко други пише под Вашим именом, јер ни не подсећа на писања Ениза кога сам раније читао.

Чему овакве реакције? Чему сецирање историје и извлачење појединих сегмента? Да се ради о неком другом а не о Вама, помислио бих да је то утицај скорашње изјаве г.Зукорлића, где је историју свео на десети део укупног трајања, наводећи сва почињена недела која су се догодила после 500 година набијања на колац, силовања младих прве брачне ноћи и сијасет још много чега, што треба бити само историја, а никако магацин инцијалних каписла нових крвопролића.

Молим и Вас, али и остале саговорнике, да се вратите на тему и да пажљиво користите то најмоћније оружје - РЕЧ.

Вама се посебно обраћам, јер сам читајући ваша ранија писање стекао утисак поштовања према Вашем знању о исламу.

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости

Оче, ево у мом одломку је садржана срж проблема, само се муслиман устручава да прокоментарише.

Ево, и ја сам поставио питање и хајде да сви мало оладе. Он је један а нас је много,. За само 10 минута тема је погледама преко 700 пута. Човек је теолог и сачекајмо да одговори као исламски теолог.

Подели на овим сајтовима

Ево, и ја сам поставио питање и хајде да сви мало оладе. Он је један а нас је много,. За само 10 минута тема је погледама преко 700 пута. Човек је теолог и сачекајмо да одговори као исламски теолог.

То је зато што не сме да одговори на питања о својој вери, већ гура руке у крв.

Подели на овим сајтовима

НЕЕЕЕЕ! Нећемо да ширимо причу! Неће се добро завршити! Вратите се на конкретан догађај! То је главна ствар.

ПИтање:

Да ли би ти убио мене зато што ја не желим да прихватим Мухамеда за посланика? Ја га не прихватам из веома јасних разлога. Ако ме не би ти убио ( аверујем да Ти такве ствари ни на памет нису пале) да ли Твоја вера благосиља убијања нас који не верујемо у Мухамеда? Ако не благосиља, како се онда позива на линч човека који је САМО написао поруку на Твитеру?

Odgovor:

Nebih te ubio zato što nećeš da vjeruješ u islam.To po mojoj vjeri je zabranjeno.Čak mi možeš biti prisni prijatelj po mojoj vjeri.

Čak mi je dozvoljen brak sa nekim iz tvoje porodice po mojoj vjeri.

Moja vjera ne blagosilja i ne podstiče na ibijanje onih koji nisu muslimani(osim onih koji žele da nas unište)

Zapamti brate, ja sam čovjek koji će život dati za svoje vrijednosti i kada o islamu govorim govorim onako kako jeste.Bitno mi je božije zadovoljstvo a zadovoljsto ljudi marim za time kao za onom ledenicom koja je pala sa krova kuće.

Ali onaj koji je musliman zabranjeno mu je da se igra na bilo koji način sa bilo čime od naše vjere.

Ovaj tip po islamu se prema njemu odnosi ovako:

Ako je to uradio zbog nekakvog zdravstvenog poremečaja liječi se.Ako je to uradio iz neznanja o islamu pouči se a ako je to uradio iz želje da nam napakosti i da se podrugiuje sa islamskim vrijednostima njemu se ostavi vrijeme da se pokaje pokaje ako se pokaje pokaje a ako ne može to platiti i glavom.To je unutrašnje pitanje islama i treba razlikovati čovjekaq koji je musliman i koji nije musliman po ovom pitanju.

Подели на овим сајтовима

Овом из клипа није остављано да се образује, лечи или покаје, већ одмах СМРТ. Да ли ти то сведочиш лажно о исламу? Пошто видимо из примера да није тако као што говориш.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...