Jump to content

Ziloti by Vukman Cejovic

Оцени ову тему

jovan zilot

Препоручена порука

Ја причам о народима.Нисам индивидуалиста и мене интересује само колектив и спасење читавих народа.

Ma ti si novi Dragos Kalajic.

Bato Hristos ne spasava narode nego pojedince u zajednici. Iz dva razloga u Hristu vise nema ni Grka ni

Jevrejina i jos vaznije spasenje se odvijama samo kroz slobodnu odluku za ulazak u licnosnu zajednicu

sa Hristom a to kolektiv ne moze dok pojedinac moze. I tako je uvek i bilo kroz istoriju i bice sve do eshatona.

Подели на овим сајтовима

Донекле се слажем...с тим што бих те ја мало ипсравио те бих рекао да једно без другог не може.Разлог сам напоменуо у прењтходно мкоментару.Само народ који се утврдио у свом национализму,може волети друге као себе.

Ја причам о народима.Нисам индивидуалиста и мене интересује само колектив и спасење читавих народа.

http://www.youtube.com/watch?v=57BifX9YAO8&feature=player_embedded

Не можеш рећи да ниси индивидуалиста, онда ниси свој. Немаш своје принципе, немаш начин држања, немаш карактер како се носиш са стварима и људима у животу. Ако си само колективиста, онда си као они у Сјеверној Кореји, који ништа друго не знају осим оно што им се каже. Да би могао да будеш подобан да се борип за колективне интересе, мораш имати јак индивидуални карактер.

Народ који воли друге...нема тога не постоји. Не воли народ, него људи. Исто тако спасење народа не постоји. Постоји само спасење људи. Човјек као појединац је уд Христовог тијела = Цркве. Нису народи никакви удови, и неће се судити народу већ људима. Чак и у писму, гдје постоје изрази "судити народу" не односи се то на народе него на људе. Св.Тајне Христове дају се људима, не народима, не постоји народна исповјест, народно покајње, народно причешће, народни брак...Борба наша у животу увијек треба бити усмјерна, на борбу за боље људе, а не за бољи народ. Бољи људи аутоматски значи и бољи народ.

Ево, шта би ти препоручио неком становнику Бурундија који се крсти? Какве он националне идеале може имати? За какво хришћанско-национално остварење народа да се он бори, будући да 99,99% људи од његовог народа нису хришћани? Шта јел он можда ускраћен за неку пуноту духовности?

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

"Само народ који се утврдио у свом национализму,може волети друге као себе."

nema to veze

Јел имаш ти да пружиш неки аргумент због чега то не може,или само контрираш и одговараш онако уз ветар,чисто да би одговорио.Не знам како друкчије да схватим овај бесмислени одговор.

"Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош

Подели на овим сајтовима

Шта ти знаш о Србима и српској држави ...... и о средњем веку .... мислим ..... што би рекли Амери .. "get yourself educated"

Pa imao sam jedan predmet, polagao se kod profesora Marijanovića, možda ga neko pamti sa Pravnog fakulteta, predmet se zvao "Nacionalna Istorija države i prava". Izučavali smo istoriju iz pravnih spisa i sačuvanih dokumenata.

Nije teško sada povući paralelu i slobodno reći da "moderni" Srbi sa Nemanjićkim, čak ni u fizičkom smislu nemaju baš mnogo zajedničkog.

Uzmite aktuelne Srpske vođe ili političare pa ocenite sami:evropa-nema-alternativu-ali-mi-imamo-2.png

Подели на овим сајтовима

Kis je itekako objasnio :rolleyes:

,,Žil mrzi Engleze (a voli svoje, Francuze), jednom rečju, Žil je ličnost, on postaje ličnost zahvaljujući engleskom čaju..." :) :)

,,...nacionalizam je negativna kategorija duha, jer nacionalizam živi na poricanju i od poricanja. Mi nismo ono što su oni..." - genijalno :)

Подели на овим сајтовима

Јел имаш ти да пружиш неки аргумент због чега то не може,или само контрираш и одговараш онако уз ветар,чисто да би одговорио.Не знам како друкчије да схватим овај бесмислени одговор.

nema tu sta da se argumentuje, stvar je prosta, ako ne razumes nadam se da ces jednog dana razumeti, sto pre to bolje za tebe i sve oko tebe :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

,,Žil mrzi Engleze (a voli svoje, Francuze), jednom rečju, Žil je ličnost, on postaje ličnost zahvaljujući engleskom čaju..." :) :)

,,...nacionalizam je negativna kategorija duha, jer nacionalizam živi na poricanju i od poricanja. Mi nismo ono što su oni..." - genijalno :)

Колико је Киш био духовно празан дегенерик доказује и то што не разликује национализам и шовинизам.

Национализам је афирмативан и синоним је за љубав,а шовинизам је негативан и синоним је за мржњу.

Тај човек просто не разликује појмове.

"Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош

Подели на овим сајтовима

Колико је Киш био духовно празан дегенерик доказује и то што не разликује национализам и шовинизам.

Национализам је афирмативан и синоним је за љубав,а шовинизам је негативан и синоним је за мржњу.

Тај човек просто не разликује појмове.

A koliko si ti duhovno pun (mozemo slutiti cime) jasno pokazuje tvoj recnik kojim blatis jednog od najvecih

knjizevnika 20. veka sa ovih prostora. To mora da je od te superiorni nacionalisticke duhovnosti.

Подели на овим сајтовима

Raskoljnikov nema potrebe da koristiš takve oštre i uvredljive reči .Malo povedi računa.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

A koliko si ti duhovno pun (mozemo slutiti cime) jasno pokazuje tvoj recnik kojim blatis jednog od najvecih

knjizevnika 20. veka sa ovih prostora. To mora da je od te superiorni nacionalisticke duhovnosti.

Nemam vise AMINovanja likefaceeeeeeee

Подели на овим сајтовима

Pa imao sam jedan predmet, polagao se kod profesora Marijanovića, možda ga neko pamti sa Pravnog fakulteta, predmet se zvao "Nacionalna Istorija države i prava". Izučavali smo istoriju iz pravnih spisa i sačuvanih dokumenata.

Nije teško sada povući paralelu i slobodno reći da "moderni" Srbi sa Nemanjićkim, čak ni u fizičkom smislu nemaju baš mnogo zajedničkog.

Uzmite aktuelne Srpske vođe ili političare pa ocenite sami:

Браво Завиша легендо, имао си један предмет из српске историје. Ти си мој идол, легенда, краљ, цар, првак у скоку у даљ!

А шта кажеш о овоме? Ја тај предмет живим сваки дан!

Предмет који се зове: бити Србин и моменту кад ти свако набија комлекс ниже вредности. Шта кажеш о томе?

Срби итекако имају везе са немањићким Србима. Расно, духовно, културно. У ствари поглед на свет.

Поглед на свет је исти. Гусле. Знаш ли ти шта су гусле? Јеси икада чуо гусле? Јел разумеш гусле?

То је тај поглед на свет који делимо са Неманићима. "Кад завришта Дамјанов Зеленко..."...

Ако желиш да разумеш, укључи се. Ако не желиш да разумеш, то је твој проблем. Срби су исти и биће исти до краја века. А ви Латини сте се променили. Веру, обичаје и поглед на свет.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...